74 Responses

  1. zie fauzi
    zie fauzi October 2, 2014 at 1:11 pm | | Reply

    Encik titan memang rajin mengomen.. dr dulu sampai la.. tahniah… 😆

    1. KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com
      KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 29, 2014 at 6:02 pm | | Reply

      maybe ni salah satu teknik SEO yang dia kekal kan sampai sekarang kot – kedaionlinemy.com

  2. Wira Merah
    Wira Merah October 2, 2014 at 1:25 pm | | Reply

    Susah juga nak kekalkan momentum komen mengomen ni.

  3. aslam
    aslam October 2, 2014 at 1:26 pm | | Reply

    fuhh, lu memang pawer bro..

  4. blogger lelaki
    blogger lelaki October 2, 2014 at 1:30 pm | | Reply

    setuju 100% bro…aku masa mula2 buat blog tahun lepas..dalam masa 3 bulan..dapat ranking malaysia bawah 500..hu3..rugi sapa tak cuba tips dari bro ni

    1. Wira Merah
      Wira Merah October 4, 2014 at 4:02 pm | | Reply

      Wah 3 bln ranking Malaysia bawah 500. Boleh tahan blogger lelaki.

  5. suri
    suri October 2, 2014 at 1:31 pm | | Reply

    teknik lama tetap jadi pojaan hatiku eh 😉

  6. Bro Framestone
    Bro Framestone October 2, 2014 at 1:41 pm | | Reply

    Ranking gua dah lama ke laut.. Esok lusa kot ke darat kalau aku tak ke laut.

    Itu pun sebab hujan… bahaya turun ke laut

  7. Nizam
    Nizam October 2, 2014 at 2:16 pm | | Reply

    Hahahahaa…

    Lu mmg rajin sejak gua kenai lu dari zaman forum titaniumhijau..

    Sampai blog pertama gua yg terkubur inspired from lu punya blog earncentdotcom

  8. Hasrul Hassan
    Hasrul Hassan October 2, 2014 at 2:52 pm | | Reply

    Laptop gomen memang ada no siri lekat kat bawah skrin ke?

  9. sheda ucu
    sheda ucu October 2, 2014 at 2:58 pm | | Reply

    Datang Sini Mengomen hihihihi good tips berblog kena rajin kan3 jngan malas2 walaupun sheda memang pemalas kih3 😆

  10. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim October 2, 2014 at 3:05 pm | | Reply

    Peh.. 300+.. aku lama tak usha alexa aku.. gila malas akh nk blogwalk skrg.. haih.. balik je penat terus tido..kena cari ubat kuat nmpaknya. Hahaha

  11. ikhwan
    ikhwan October 2, 2014 at 3:07 pm | | Reply

    jom komen-mengomen 🙂

  12. asraff
    asraff October 2, 2014 at 3:10 pm | | Reply

    terima kasih En Titan dengan tips yang berguna ni…kena rajin buat artikel dan blogwalking la lepas ni….

  13. zool
    zool October 2, 2014 at 3:10 pm | | Reply

    memang teknik rajin komen si titan ni tak terikut dibuatnya..
    mana2 blog pun ada je nama dia.. bela hantu raya ni

  14. Fauzi Blues
    Fauzi Blues October 2, 2014 at 3:17 pm | | Reply

    Gua pun perasan kalau rajin bikin entri ranking alexa jadi cun gak.. pasal kira lembu tu suruh la pembantu lu si maikel tu kirakan..apa daaa..

  15. Fadhil
    Fadhil October 2, 2014 at 3:23 pm | | Reply

    ya. komen yang banyak, entri yang banyak akan banyak membantu menurunkan alexa. 😈

  16. ruggedmom
    ruggedmom October 2, 2014 at 3:30 pm | | Reply

    Sebelum ni baca dan senyap aje, kena rajn mengomenlah lepas ni

  17. puteri kasih
    puteri kasih October 2, 2014 at 3:36 pm | | Reply

    nampaknya kena lebih rajinkan diri selepas ni 😀

  18. PCL
    PCL October 2, 2014 at 4:24 pm | | Reply

    Otai blogger yg rajin komen, gua respek sama lu bro…

  19. cikmatahariku
    cikmatahariku October 2, 2014 at 4:27 pm | | Reply

    tulis komen dekat sini sebab menyahut seruan kerajaan..err..sebab nak tengok teknik yang diperturunkan mujarab ke idak..hoho..

    1. titan
      titan October 3, 2014 at 4:20 pm | | Reply

      jadi, agak-agak..mujarab ke tidak teknik ni?

  20. Syami
    Syami October 2, 2014 at 4:37 pm | | Reply

    teknik komen ni memang paling senang nak buat, tak payah nak pening2 kepala 🙂

    1. titan
      titan October 3, 2014 at 4:22 pm | | Reply

      Ya.

      Teknik yang bagus sebenarnya adalah teknik yang paling senang nak buat.

      tapi ramai yang lupakan dan abaikan.

  21. Affan
    Affan October 2, 2014 at 6:10 pm | | Reply

    Aku setuju pasal blog commenting ni. Masa setup blog niche english dulu, dua benda je aku buat:

    1. Blog commenting at least 15 blogs sehari.
    2. Social network sharing.

    Update blog tiap2 hari. Paling power penah 50k Alexa. Skg dah tak aktif blog commenting, naik sampai 80k++

    1. titan
      titan October 3, 2014 at 4:19 pm | | Reply

      Hehe..

      Tau takpe.

      Itu je aku buat dari dulu lagi. 😳

  22. Hafiszan Kamarudin
    Hafiszan Kamarudin October 2, 2014 at 11:09 pm | | Reply

    teruskan komen selagi mampu, buat apa yang orang lain pu buat

  23. rokiah
    rokiah October 3, 2014 at 1:14 am | | Reply

    terima kasih sharing..yg penting rajin update blog dan buat blogwalking..itu point yg sy belajar hari ini

  24. akubiomed
    akubiomed October 3, 2014 at 1:22 am | | Reply

    Kena pula komen ada reward. Lagilah laju nak komen laju-laju. 🙂

  25. SentiasaPanas
    SentiasaPanas October 3, 2014 at 2:41 am | | Reply

    En.titan dah bangun ke? 😯 😆

  26. Oja Samid
    Oja Samid October 3, 2014 at 3:37 am | | Reply

    mantap tips nie. walaupun agak renyah, memang kena buat selalu..

    1. titan
      titan October 3, 2014 at 4:18 pm | | Reply

      Memang takde kerja yang mudah kat dunia ni.

      Semuanya kena usaha lebih banyak sikit. hehe

  27. Julia Johari
    Julia Johari October 3, 2014 at 3:54 am | | Reply

    Encik titan…saya mmg suka baca blog encik titan dari dulu lg…tp saya hanya leh update sekali sehari je…yg benar2 berkualiti…kalau byk update takut saya ni hanya buat entry yg tak berkualiti i mean syok sendiri…so thank beri tips bernas…

    1. titan
      titan October 3, 2014 at 4:17 pm | | Reply

      Oleh sebab dah boleh buat satu artikel berkualiti..

      apa kata lepas ni berlatih buat DUA artikel pulak.

      Hehe..

  28. Adam
    Adam October 3, 2014 at 6:47 am | | Reply

    Kah kah. Macam kata kat aku je, Alexa ranks juta juta.

  29. Ismail N
    Ismail N October 3, 2014 at 8:30 am | | Reply

    Makin buruk Alexa kawe skrg ni.. :mrgreen:
    Tak boleh disolekkan lagi..
    Well done bro. MMg teknik jambu merah tu terbaik!

  30. siti hazreen
    siti hazreen October 3, 2014 at 8:42 am | | Reply

    tips power dari orang yang power 🙂

  31. eyriqazz
    eyriqazz October 3, 2014 at 10:21 am | | Reply

    Terbaik punya tips sifu…

  32. Cheq Eem
    Cheq Eem October 3, 2014 at 11:09 am | | Reply

    selalu jadi silent reader jer…. bila ada pendapat baru komen… aduuhhh…. kena rajin komeng mengomeng lah pulak lepas nihh…

    1. titan
      titan October 3, 2014 at 4:15 pm | | Reply

      Ya.

      Rajin-rajinlah komen kat blog ini ye. hehe 😀

  33. Hairul Azni
    Hairul Azni October 3, 2014 at 11:51 am | | Reply

    Sapa cakap komen2 ni kerja bodoh..haha..
    Salah satu agenda penting ni..

    1. titan
      titan October 3, 2014 at 4:14 pm | | Reply

      Dulu orang tak pandai sangat benda nih.

      Tapi bila dah nampak bukti kukuh..barulah diorang start rajin komen.

      termasuklah otai-otai..

  34. sabree hussin
    sabree hussin October 3, 2014 at 12:52 pm | | Reply

    aku pun duk praktikkan teknik komen banyak-banyak ni, lagi rajin aku komen lagi cun alexa rank aku la kan patutnya, betul tak

    1. titan
      titan October 3, 2014 at 4:13 pm | | Reply

      Betullah tu.

      Janji kena rajin aje. hoho..

  35. reezluv
    reezluv October 3, 2014 at 1:13 pm | | Reply

    gua syak lu ada belajar magik.banyak betui la blog lu gi komen ni..hahaha

    1. titan
      titan October 3, 2014 at 4:10 pm | | Reply

      tak cukup magik macam kerajinan lu gi komen kat blog orang lain.

      haha..

  36. mohdridzwan
    mohdridzwan October 3, 2014 at 1:14 pm | | Reply

    Wan memang kagum dengan mr Titan ni.
    Kalau jadi anak murid mahal tak? Heheheh…

    1. titan
      titan October 3, 2014 at 4:07 pm | | Reply

      leh.

      gi daftar kat sekolah aku.

      Tapi aku ajar subjek muzik, PJ dan bahasa melayu je.. :mrgreen:

      1. mohdridzwan
        mohdridzwan October 3, 2014 at 4:26 pm | | Reply

        Cehhh…! Ke situ pulak peginya…hahaha. It’s ok la yer. 😆 😆 😆

  37. nasslimdiet2
    nasslimdiet2 October 3, 2014 at 2:41 pm | | Reply

    Dah lama tak blogwalking. Ni nak mula balik secara serius. 🙂 🙂

    1. titan
      titan October 3, 2014 at 4:03 pm | | Reply

      Ya.

      Sila serius dengan betul-betul serius ye. hehe

  38. Adi
    Adi October 3, 2014 at 3:52 pm | | Reply

    moga dengan komen di artikal ini dapat menaikkan rank alexa blog busuk aku

    1. titan
      titan October 3, 2014 at 4:02 pm | | Reply

      mudah-mudahan begitulah hendaknya ye.

      hehe.. :mrgreen:

  39. Bahrain
    Bahrain October 3, 2014 at 11:09 pm | | Reply

    Memang betollah apa yang ditulis 😀

  40. Hero Borneo
    Hero Borneo October 4, 2014 at 2:09 am | | Reply

    pawer la tip yang bro kongsikan tu…cuma mana nak cari masa ??

  41. ahmadyani
    ahmadyani October 4, 2014 at 10:10 am | | Reply

    Komen mengomen ni perkara asas bagi seorang blogger. Blogger yang tak mahu dikomen dan tak suka mengomen…mahu dipanggil blogger apa?

  42. Abdfatah
    Abdfatah October 4, 2014 at 10:59 am | | Reply

    Dgn seriusnya aku baca. Kemudian dari itu.. Takder pun teknik baru.. Suka komen byk2 memang best… Komen jgn tak komen. Tulis artikel byk2 kena sediakan draft idea dan kemudian mulakan menulis dgn rakusnya.. Hehee..

  43. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU October 4, 2014 at 5:10 pm | | Reply

    Syabas bro…penulisan yang mantap dan berhak mendapat ranking terbaik bro..

  44. amirwaffikuat
    amirwaffikuat October 5, 2014 at 4:36 pm | | Reply

    😐 alexa ranking tak penting sebab ada web yang takda ranking pun tapi bila search dia lagi depan dari yg ada ranking

  45. amirminda
    amirminda October 5, 2014 at 4:38 pm | | Reply

    😐 web saya takde ranking pun tapi ada keyword yang saya boleh potong otai otai yang ada ranking..yg penting teknik seo

  46. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU October 5, 2014 at 5:04 pm | | Reply

    Teknik penulisan yang mesra SEO…takde buka kelas ke bro??

  47. aishah ahmad
    aishah ahmad October 6, 2014 at 8:54 am | | Reply

    AA start follow en.totan bila nampak en.titan selalu komen kt blog2 lain.antara lain yg rajin,suri,akubiomed,sabreehussin,sally yati.

  48. miera
    miera October 6, 2014 at 10:15 pm | | Reply

    Waaahhh…beratus sahaja… Miera punya Alexa 8000 + lagi… tapi better then last two weeks.. 12 k….. heheheh

  49. abdfatah
    abdfatah October 7, 2014 at 2:03 am | | Reply

    alexa pun ada analisis seo jugak kan?

  50. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam October 7, 2014 at 12:22 pm | | Reply

    kene banyak lagi komen kat blog orang ni. hehehe alexa ranking macam segan. tq sifu. 🙂

  51. Kamil Salleh
    Kamil Salleh October 7, 2014 at 10:33 pm | | Reply

    Saya punya duk still 300,000 (global), skjp naik skjp turun. Tak mahu terus mengecil . Nak blogwalking tak sesuai pulak buat masa loni duk sibuk perkara lain. ho…ho…

  52. JMR23
    JMR23 October 8, 2014 at 7:13 am | | Reply

    gua dah syak cara lu ni berjaya menhasilkan buah yang ranum..

  53. joehaz
    joehaz October 8, 2014 at 1:35 pm | | Reply

    nak komen kat sini jugak la, nak merasa jus backlink :mrgreen:

  54. nord
    nord October 9, 2014 at 1:02 am | | Reply

    Nak komen banyak2 juga untuk naikkan ranking blog..tengah istiqamah ni..hihi

  55. Mohd Norzali
    Mohd Norzali October 9, 2014 at 8:52 am | | Reply

    Kena istiqamah tulis artikel dengan komen la lepas ni. Chaiyo.

  56. Hafizul
    Hafizul October 10, 2014 at 1:42 pm | | Reply

    Huhu..terima kasih kongsikan..memang betul la apa yang dikata ni..hehe

  57. Rokiah Abdul Hamid
    Rokiah Abdul Hamid October 13, 2014 at 2:32 am | | Reply

    terima kasih atas informasinya…memang nak top 1000 juga..syok2 sendiri dengan alexa ni

  58. Datin Tyka
    Datin Tyka October 20, 2014 at 9:12 am | | Reply

    alexa ranking ambe pon da ke laut.
    nak stabil kan balik

  59. suhiminain
    suhiminain January 30, 2015 at 1:02 pm | | Reply

    Owh, bgitu. Ini yang makin buat aku rajin mengomen ni. hehe… Ingatkan nak beat top commenter sj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.