70 Responses

  1. mohdridzwan
    mohdridzwan October 3, 2014 at 1:10 pm | | Reply

    Hahaha…tips yang boleh difikirkan oleh si isteri-isteri yang memang tengah serabut dek suami yang leka main COC. Tapi kalau semuanya terjaga, x dak masalah. Layan jer game tu…sbb lama-lama akan jemu jugak.

    1. Pendekar
      Pendekar October 3, 2014 at 5:08 pm | | Reply

      nasib gua tak ada bini…
      dan beruntung bakal bini gua sebab gua bukan gamers tegar…

      1. mohdridzwan
        mohdridzwan October 9, 2014 at 1:52 am | | Reply

        Hahahaha…baru tau yang pendekar ni bujang lagi rupanya.
        Siapalah yang bertuah nanti yer. πŸ™‚

    2. KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com
      KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 29, 2014 at 6:04 pm | | Reply

      nasib baik saya dah berhenti main – kedaionlinemy.com

  2. reezluv
    reezluv October 3, 2014 at 1:11 pm | | Reply

    gua memang tak main game ni..paling lama pun candy crush aritu je..hoho..

    1. titan
      titan October 3, 2014 at 3:58 pm | | Reply

      candy crush mengarut.

      malas dah gua nak layan. susah gila nak habis.

    2. Pendekar
      Pendekar October 3, 2014 at 5:09 pm | | Reply

      candy crush pun gua dah bosan…

  3. jaymiee
    jaymiee October 3, 2014 at 1:14 pm | | Reply

    dulu suka main game ni…sebelum jadi gian baik stop dulu…nasib baik sempat sebelum bro titan keluarkan tips ni…haha

  4. blogger lelaki
    blogger lelaki October 3, 2014 at 1:22 pm | | Reply

    kejam btol bro..lu memang kejam..terhiris qalbu gua…rasa nak boom blog lu ni…walaupun gua baru TH gua level 7…lu ingat apa..gua tak sayang bini gua…hahahaha..tips ni memang kejam!!!!!

    1. titan
      titan October 3, 2014 at 3:57 pm | | Reply

      Tips kena kejam.

      Baru boleh dilaksanakan dengan rakusnya.

    2. Pendekar
      Pendekar October 3, 2014 at 5:10 pm | | Reply

      titan nih bukan tahu belas kasihan…
      dia hati kering punya orang… agagaga..

    3. Muz COC
      Muz COC November 22, 2014 at 12:49 pm | | Reply

      cara yang last lg berkesan dari yang atas semua trick 2…da lupa ke game ni boleh recover melalui email…xkisah jahanam telefon ke..pecah telefon..game 2 ley ade blek ikot level yang da ade ni…so pastikan game 2 link ke email…smartphone pn da murah hehe

  5. onlajer
    onlajer October 3, 2014 at 1:34 pm | | Reply

    Haha bro aku baru join clan yg kalau war je belum lagi kalah hahaha

    1. Pendekar
      Pendekar October 3, 2014 at 5:11 pm | | Reply

      gilalah tu… perrghhh…belum kalah lagi???

  6. Hafiszan Kamarudin
    Hafiszan Kamarudin October 3, 2014 at 1:55 pm | | Reply

    tip yang tinggi level juga untuk si isteri. Komen sikit isteri yang telah gunakan tip ini.

  7. amirulfaiz
    amirulfaiz October 3, 2014 at 2:27 pm | | Reply

    Bantu suami untuk sampai level 9 cepat, tak lama lepas tu, boring la dier. πŸ™‚

    1. titan
      titan October 3, 2014 at 3:53 pm | | Reply

      Ya.

      Sila bantu mereka. hehe..

    2. Pendekar
      Pendekar October 3, 2014 at 5:12 pm | | Reply

      tak terfikir plak aku… haha

  8. Cheq Eem
    Cheq Eem October 3, 2014 at 3:10 pm | | Reply

    mungkin suami akan guna tips ini untuk isteri berhenti main candy crush… hahaha…

    1. titan
      titan October 3, 2014 at 3:52 pm | | Reply

      Mungkin jugak tu.

      Haha..sila berhati-hati ye. 😈

  9. Affan
    Affan October 3, 2014 at 3:55 pm | | Reply

    Satu lagi, bagitau suami bahawa akaun COC boleh dijual, ada value. Tapi yang ni berbaloi kalau dah TH level tinggi, dan troops pun dah level tinggi. Haha

    1. titan
      titan October 3, 2014 at 3:59 pm | | Reply

      Haha..

      aku tak nak jual lagi.

      Target aku town hall level 10. Lepas tu..malas layan dahh. haha..

  10. lekatlekit
    lekatlekit October 3, 2014 at 4:11 pm | | Reply

    abis la kalau para suami baca tips ni bini2 depa susah dah nak buat sebab laki depa amik langkah keselamatan dari awal

  11. Hanny Abdullah
    Hanny Abdullah October 3, 2014 at 4:33 pm | | Reply

    Hati hati ekk..gold yang sebelah kiri tu nanti kena kebas..senang nak masuk tu…hahaha

    1. Pendekar
      Pendekar October 3, 2014 at 5:19 pm | | Reply

      macam main je la pulak… main la..main laaa…

  12. Pendekar
    Pendekar October 3, 2014 at 5:06 pm | | Reply

    gua memang tak minat main game clash of clans nih…
    tak pernah install pun…
    dan gua memang cepat bosan dengan games…

    1. Pendekar
      Pendekar October 3, 2014 at 5:07 pm | | Reply

      dan gua lebih suka melepak kat fb dan layan awek2 tayang body…

      kah kah kah…

  13. suri
    suri October 4, 2014 at 12:46 am | | Reply

    ker ini semua kerja isteri encik titan heeee…

  14. Hero Borneo
    Hero Borneo October 4, 2014 at 2:04 am | | Reply

    tak reti la..nak main game dan mana ada masa lebih selain dari kerja oh kerja

  15. siti hazreen
    siti hazreen October 4, 2014 at 2:32 am | | Reply

    opsss jangan sampai minta cerai πŸ™„

  16. Zuan
    Zuan October 4, 2014 at 3:00 am | | Reply

    k fine dah lv 9.. den bru lv 8.. jauh lagi nak kojar.haha

  17. Hairul Azni
    Hairul Azni October 4, 2014 at 4:49 am | | Reply

    Gila ahh semua tips2 ni..memang tahap melampaui batas..nasib baik gua tak main game ni..

  18. Mohd Shubhi
    Mohd Shubhi October 4, 2014 at 6:30 am | | Reply

    setuju sangat tu… orang lelaki ni main game macam tu temporary saja.. apa nak digaduhkan sangat?, biasanya ada banyak sebab lain lagi yang isteri tak puas hati, lalu dia cari apa-apa saja kes untuk cakap kat orang..

  19. hafizi
    hafizi October 4, 2014 at 6:52 am | | Reply

    kalau dah taksub susah nak berhneti.. hahahaa

  20. sabree hussin
    sabree hussin October 4, 2014 at 9:37 am | | Reply

    lagi ramai orang tulis pasal game ni, lagi membuak-buak perasaan aku nak main game ni hah a

  21. ahmadyani
    ahmadyani October 4, 2014 at 10:12 am | | Reply

    Boleh main asalkan jangan sampai lupa diri dan lupa orang di sekeliling. Tapi saya tak layan game ni….

  22. Abdfatah
    Abdfatah October 4, 2014 at 11:12 am | | Reply

    Game punya pasal huru hara jadinya. Hahaa

  23. zool
    zool October 4, 2014 at 11:18 am | | Reply

    tips paling mudah.. tak payah main dooo..

  24. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU October 4, 2014 at 11:39 am | | Reply

    Game ni memang laro….mengasyikkan tu lah colonial barat kat kita skrg utk menghancurkan generasi kepimpinan negara pada masa akan datang ni..ini amat membimbangkan…

  25. Wira Merah
    Wira Merah October 4, 2014 at 3:57 pm | | Reply

    Tak pernah aku main game, aku layan plants vs zombie je….

  26. akubiomed
    akubiomed October 5, 2014 at 4:05 pm | | Reply

    Nasib baiklah bukan kaki main tegar lagi. Sudah insaf. πŸ™‚

  27. waffi
    waffi October 5, 2014 at 4:29 pm | | Reply

    😐 😑 terbaikla bro

  28. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU October 5, 2014 at 5:08 pm | | Reply

    Hehe tak pernah main pun game ni..tapi memang game seperti ni melaro kan…

  29. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU October 5, 2014 at 5:10 pm | | Reply

    Kalau suami yang dah kaya tu…sorok 10 kali pun takde hal..boleh pilih yang baru…org rumah baru pun boleh angkat jugak!

  30. Kamil Salleh
    Kamil Salleh October 5, 2014 at 6:01 pm | | Reply

    Nasib baik aku tak pandai main, kalau tidak habis masa aku kat hagphone iphone 5s ni. Tip yang sesuai untuk suami ni. Ada tip boleh ikut dan ada yang tak perlu ikut. ha..ha…

  31. daniel
    daniel October 6, 2014 at 4:53 am | | Reply

    buang camna pun kejap je boleh restore balik akaun coc tu.

  32. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam October 7, 2014 at 12:12 pm | | Reply

    terbaik tips2.. hahaha selalu dah baca orang pompuan mengamuk dengan game ni. tu yang x berani nak install dalam phone, takut ketagih la plak. huhuhu

  33. myrujukan
    myrujukan October 7, 2014 at 2:33 pm | | Reply

    masalahnya aku ni baru ja start nak main, so memang x berenti kot, hehhee :mrgreen:

  34. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU October 7, 2014 at 5:57 pm | | Reply

    Tips terbaik..isteri selalu seksi…

  35. miera
    miera October 8, 2014 at 12:03 am | | Reply

    Huhuhu… bahaya itu… perang dunia jadinya nanti tapi nasib baik hubby Miera tak main game.. Miera jer yang main…. hahahah

  36. Mohd Norzali
    Mohd Norzali October 9, 2014 at 4:57 am | | Reply

    Den pun dah Town Hall level 9. Tak boleh bagi bini den baca blog bro ni bahaya haha.

  37. SentiasaPanas
    SentiasaPanas October 9, 2014 at 7:31 am | | Reply

    Kunci je pintu bilik keh keh..

  38. Hafizul
    Hafizul October 10, 2014 at 1:40 pm | | Reply

    Huhu..mujurlah saya tak main game ni..kalau tak, boleh suruh isteri baca artikel ni..haha

  39. salim harmanain
    salim harmanain October 12, 2014 at 2:08 am | | Reply

    Nasib aku takde bini lagi..kalau tak mau fon aku diletak dalam peti besi. kahkah

  40. Datin Tyka
    Datin Tyka October 20, 2014 at 9:10 am | | Reply

    ambe dah ketagih main game COC ni. nk cari suami minat COC jgak. same2 main.

  41. mida
    mida November 14, 2014 at 7:19 pm | | Reply

    pakwe aku siap cakap ape..ugut aku xnak nikah ngan aku kalau game ni aku buang dari akaun dia…lol πŸ‘Ώ

  42. piqa_dg
    piqa_dg November 23, 2014 at 7:01 pm | | Reply

    kalau delete game, ..bole download balek.. and boleh load progress…kalau sign in email… kalau buang phone… still bole main dkat kmputer… or mane2x tab… πŸ˜‰ lol πŸ˜† πŸ˜† πŸ˜† πŸ˜† πŸ˜† πŸ˜› 😈

  43. GamerTegar
    GamerTegar December 30, 2014 at 9:17 am | | Reply

    Apa barang layan COC… Layan Dota 2 lagi best… πŸ˜€

  44. coc addict
    coc addict January 13, 2015 at 9:19 pm | | Reply

    haha gmail sentiasa berada di dlm ingatan…. delete lah bnyak kali, still leh sambung lg, bijak sungguh supercell nie….dia tahu kalau town hall 8++ ilang memang sesuatu yg gila

  45. shud
    shud May 9, 2015 at 2:38 pm | | Reply

    Dh th10 pun xreti bosan…camna?lastΒ² bini install coc gak…baru rare…

  46. id-coc
    id-coc June 10, 2015 at 9:33 am | | Reply

    sebenarnya tips tu x berkesan lansung sebab coc menggunakan akaun.So klu uinstall atau pecahkan hp still boleh continue game tu sebab COC ni menggunakan akaun/ID.So ble login je guna ID tu dia dpt blk le game dia tu πŸ™‚

  47. Hakak
    Hakak December 14, 2015 at 2:29 pm | | Reply

    Bini makan hati…. tp bersabor je la.. dr main game tu kalo mengaji quran lagi bgus..

  48. hadik
    hadik January 12, 2016 at 7:22 pm | | Reply

    Br gado dgn laki aku sbb die mmg tekun sgt mghadap coc jadah ni..tapi utk smue tips smpi yg ke 9 tu..mmg la xberkesan..sbb aku tgk th die da up smpi 10.. Tapi yg best,aku thu die lpe password email die..doa jela hp die kna virus smpi kna uninstall game ni..mesti ble die install blik,die fadeup nk kna start dr bawah blik..aminnn.. Aminnn

  49. X sempurna
    X sempurna January 16, 2016 at 9:56 am | | Reply

    Masalahnya klau main sekejab2 x pe.. main x ingat dunia .. pkul 4 pg bru tdo.. dah lah pgnya nya kje… sikap pun dah bnyak brubah… asyik bengis je.. coz x cukup tido.. geram yg amat sngat.. asyik bgaduh je skang ne sbb COC ne !!!! Gramnyaaaaaaa…. bila lah dpat hapuskan coc ne…… kdang2 rse smpai nak minta tinggalkan …ekkkkrrrrr

  50. mzln
    mzln January 17, 2016 at 9:59 am | | Reply

    klo tak nak suami men coc..senang je masa dya main coc ambi garpu cucuk mata dya baru lah…nak intstall pun tak boleh dah..tp klo dah buto pun mc men coc power lah suami korang tu..haha

  51. gogodota
    gogodota February 29, 2016 at 6:58 am | | Reply

    dota 2 la coc aku dah bosannnn hah

  52. ciki
    ciki December 4, 2016 at 12:12 am | | Reply

    aku seorg wife..anak sorg blm sekolah lg.husband x main coc..tapi aku yg main..huhu…siap ada clan sendiri jadi leader pula…hohoho….ada dua id th9… satu id th8… dua id th7…. skrg dah bosan main tapi syg la clan tu..nk bg kat siapa..ada siapa2 x yg nk clan tu…

  53. ira
    ira December 6, 2016 at 1:53 am | | Reply

    pengaruh game punya pasal, bahaya zaman sekarang ni bila addicted sangat

  54. Liana
    Liana March 9, 2017 at 4:54 pm | | Reply

    Suami aku gile main ps4 fifa. Acaner tu. Xkan nak humban ps4 tu dlm longkang. Mahal tu, cer bg tips sikit

  55. Noriza Abdul Rahman
    Noriza Abdul Rahman March 16, 2017 at 2:21 am | | Reply

    Alhamdulillah dapat suami yang memang bukan suka main game, kalau kaki bangku tu tak kisah sangat..Jangan hantu game, memang satu keje pun tak jalan kalau dah menghadap game je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.