41 Responses

  1. jaymiee
    jaymiee October 6, 2014 at 1:14 pm | | Reply

    oooo ganesh tu kawan bro titan ker..knp x cakap semlam….

    1. KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com
      KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 29, 2014 at 5:49 pm | | Reply

      saya pun baru tahu tu kawan titan haha – kedaionlinemy.com

  2. Abdfatah
    Abdfatah October 6, 2014 at 1:52 pm | | Reply

    Ooo kawan rupanya.. Nak order roti canai triple telur laa..

  3. Abdfatah
    Abdfatah October 6, 2014 at 1:56 pm | | Reply

    Ooo kawan rupanya.. Nak order roti canai triple telur laa.. Tambah cekodok telur dadar satu.. Haha

  4. sabree hussin
    sabree hussin October 6, 2014 at 2:19 pm | | Reply

    Eh ni pengalaman berapa tahun yang lepas ni?

  5. suri
    suri October 6, 2014 at 2:28 pm | | Reply

    suka roti canai itu banjir kasi kuah lebih ar

  6. akubiomed
    akubiomed October 6, 2014 at 2:33 pm | | Reply

    Untung dapat kawan dari berbilang bangsa. Dapat pula yang suka drama Melayu. πŸ™‚

  7. Cheq Eem
    Cheq Eem October 6, 2014 at 3:45 pm | | Reply

    layan meteor garden tuu… kita orang ambil no giliran pinjam CD tengok meteor garden masa dekat hostel… takda duit nak beli sendiri…

  8. mohd rasul abu hanipah
    mohd rasul abu hanipah October 6, 2014 at 7:10 pm | | Reply

    cam aku korea kureng skit. kalo jepun tu fav sebab awek2 jepun sume cute πŸ˜€

  9. miera
    miera October 6, 2014 at 10:13 pm | | Reply

    Respect… kawan biar ramai dan berbilang kaum, jangan nak berkawan dengan kaum sendiri.. Husband Miera punya kawan terbaik cina, india , bai dan melayu sejak sekolah rendah dahulu sampai sekarang dah umur nak pencen… hehehe

  10. Siti travelog
    Siti travelog October 6, 2014 at 10:53 pm | | Reply

    Beruntung kau titan..kira mcm insan terpilih gitu haha

  11. mohdridzwan
    mohdridzwan October 7, 2014 at 6:18 am | | Reply

    Wan pun penah ada kawan india yang best mcm tu. Time study juga.
    Memang best kan kalau kita ingat-ingat balik.
    Kadang-kadang mereka-mereka ni lebih paham diri kita berbanding yang lain.

  12. ahmadyani
    ahmadyani October 7, 2014 at 1:30 pm | | Reply

    Dah ada kawan India, bolehlah belajar sikit-sikit bahasa dia….

  13. Khadeejah Hasmad
    Khadeejah Hasmad October 7, 2014 at 2:43 pm | | Reply

    Ada juga ya cekodok milo. Syukur Ganesh berbesar hati untuk belanja.

    Kena balas balik tu.

  14. blogger lelaki
    blogger lelaki October 7, 2014 at 5:09 pm | | Reply

    baru aku tau ada orang yang lebih kedekut rupanya…hahaha..kitakan satu malaysia πŸ™‚

  15. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU October 7, 2014 at 5:38 pm | | Reply

    Rupe atau cara kerja je skema tapi tak kedekut…memang blh buat kawan…jarang nak jumpe kawan mcm ni…ape2 pun 1Malaysia

  16. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU October 7, 2014 at 5:39 pm | | Reply

    Yang penting jangan terkejut sekarang ni dah tak kira bangsa..semua 1Malaysia…

  17. Kamil Salleh
    Kamil Salleh October 7, 2014 at 10:23 pm | | Reply

    Sedapnya cekodok milo, anak- anak saya memang suka apa saja berkaitan milo.

  18. Hafiszan Kamarudin
    Hafiszan Kamarudin October 7, 2014 at 11:20 pm | | Reply

    itu kisahnya, jangan pandang orang negatif sahaja tetapi pasti ada sifat positifnya

  19. 3lalat
    3lalat October 7, 2014 at 11:55 pm | | Reply

    Salam. Hee cerita rakyat yang menarik dan bagus.

  20. maria
    maria October 8, 2014 at 1:08 am | | Reply

    seronoknya ada kawan bermurah hati mcm ganesh..
    klu kat ofis kitorg ada gak, bila time birthday dia, dia kan belanja kami2 yg berstfren dia.
    dah masuk Islam dah pun…alhamdulillah..

    1. titan
      titan October 8, 2014 at 3:58 am | | Reply

      Alhamdulillah.

      Bertambah lagi kawan seagama kita. :mrgreen:

  21. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam October 8, 2014 at 3:17 am | | Reply

    first time dengar roti telur double telur.. hehehehe

    Semua bangsa ramai je orang yang baik.. tp yg segelintir yang teruk ni yang mencacatkan nama bangsa itu sendiri. huhu

    1. titan
      titan October 8, 2014 at 3:57 am | | Reply

      Ya.

      Segelintir tu memang masalah gak.

      Harap-harap ramai yang berubah. 😳

  22. suri
    suri October 8, 2014 at 6:40 am | | Reply

    cekodok milo sedap pernah buat anak tak layan memula kedua kali bukan main laya lagi dia heeee..

    ada kawan tapi puvenisuari nama di beri dok kl heeeee..

    kita kedua dah nak wujud wow !

  23. Mohd Shubhi
    Mohd Shubhi October 8, 2014 at 9:18 am | | Reply

    ramai gak kawan berbangsa India… salah sorangnya taukeh Rempah Kari Allagappa…

  24. nord
    nord October 9, 2014 at 12:08 am | | Reply

    Dlu pn ada gak ken bangsa India..depa ni mmg tak kedekut sgt bab makan..baguih la..tu la noh jgn pandang bangsa lain sama dgn bangsa kita..hidup kena pelbagaikan kwn πŸ˜›

  25. Mohd Norzali
    Mohd Norzali October 9, 2014 at 4:31 am | | Reply

    Terbaik kisah bro ni boleh buat novel. Ni first time den tau ada cekodok milo. Sodap ker?

  26. SentiasaPanas
    SentiasaPanas October 9, 2014 at 7:59 am | | Reply

    Jangan buruk sangka dengan sesiapa pun, habisss cerita..:)

  27. jannah ps low
    jannah ps low October 9, 2014 at 8:45 am | | Reply

    Awesome + cool Ganesh ni πŸ˜›

  28. daddydee
    daddydee October 9, 2014 at 8:51 am | | Reply

    Bebrbaik sangka semasa manusia tidak rugi…bersahabat tanpa kira warna kulit amat penting…

  29. Fauzi Blues
    Fauzi Blues October 9, 2014 at 9:06 am | | Reply

    Gua rasa mcm bengang je sbb lu hitam putih kan kehidupan gambar roti telur double tu…

  30. Sembang Sukan
    Sembang Sukan October 9, 2014 at 9:09 am | | Reply

    Ganesh suka tgk drama melayu…gua plak ada member yg suka tgk filem tamil..stunt filem tamil lagi rare katanya…

  31. Eshamz Halim
    Eshamz Halim October 9, 2014 at 3:57 pm | | Reply

    Kisah yang lucu tapi dselitkan moral dan pengajaran di situ… biasalah kan penulisan seorang cikgu…ekekekeke… semoga ganesh dapat kawin dgn awek melayu…ekekekekekeke… πŸ˜€

  32. Hero Borneo
    Hero Borneo October 9, 2014 at 10:25 pm | | Reply

    Bukti 1Malaysia sudah wujud lama..kat tempat saya tak da masalah punya..semuanya ok je..

  33. Hafizul
    Hafizul October 10, 2014 at 1:36 pm | | Reply

    Huhu..tetiba aje rasa nak cari kawan bangsa india ni..hehe..

  34. Oja Samid
    Oja Samid October 11, 2014 at 2:18 am | | Reply

    hehe..nice cerita nie. sangatlah 1malaysia. πŸ˜€

  35. Wira Merah
    Wira Merah October 11, 2014 at 3:17 am | | Reply

    Aku peminat filem tamil.. kalau Vijay, Ajit, Surya, Sarath Kumar, Rajinikant jadi hero memang wajib aku akan tonton …

  36. MNH
    MNH October 11, 2014 at 5:05 pm | | Reply

    Tabik springgg dengan awak bila baca artikel ni. Banyak pengajaran yang saya boleh dapat.

  37. namiacinta
    namiacinta October 16, 2014 at 2:51 pm | | Reply

    jangan kerana nila setitik habis susu satu balang … macam tuh lah ibarat nya bukan semua org lain bangsa dan agama tu tak bagus ada je yang bagus kena pandai2 lh nilai …. πŸ™„

  38. Datin Tyka
    Datin Tyka October 20, 2014 at 9:07 am | | Reply

    hensem?
    still single x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.