45 Responses

  1. Hero Borneo
    Hero Borneo October 9, 2014 at 10:41 am | | Reply

    saya suka kepada bahagian kredit tu..ramainya orang dibelakang tabir

    1. KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com
      KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 29, 2014 at 5:46 pm | | Reply

      best nya sapa yang mahir affliate ni – kedaionlinemy.com

  2. blogger lelaki
    blogger lelaki October 9, 2014 at 11:09 am | | Reply

    hahaha…rm2500 punya cerita tapi versi yang boleh dicerna dan hadam…

    1. Sobri Mansor
      Sobri Mansor October 9, 2014 at 4:10 pm | | Reply

      Kalau RM6500 pulak acaner tuh…. hehehe

  3. Abdfatah
    Abdfatah October 9, 2014 at 11:44 am | | Reply

    Itulah masalahnya jika aku nak guna bahasa baku maka bertempiaran laras bahasanya .. apatah lagi nak menulis blog lagi berterabur tulisan aku. Nak buat ebook lagi hancur punya ayat copywriting.. Hahaa

    1. Sobri Mansor
      Sobri Mansor October 9, 2014 at 4:14 pm | | Reply

      Yup, nak mengelak dari dikategorikan sebagai ebook sampah, kena perbetulkan dulu penggunaan ayat dalam ebook. Supaya tak nanti, bila pembeli baca, akan kata penulis ebook “asal boleh” je hasilkan ebook

  4. nabila biela
    nabila biela October 9, 2014 at 1:01 pm | | Reply

    wahh jelesnya….hehe

  5. ahmadyani
    ahmadyani October 9, 2014 at 1:02 pm | | Reply

    Setiap orang ada ilmu dan kemahiran dan hobi yang boleh dijadikan ebook.

  6. reezluv
    reezluv October 9, 2014 at 1:13 pm | | Reply

    seems legit..ngah siapkan satu ebook gua ni..yg tak bestnya lambat plak nak siap.ahha

    1. Sobri Mansor
      Sobri Mansor October 9, 2014 at 4:15 pm | | Reply

      Biar lambat asal masyuk dikemudian hari

  7. mohdridzwan
    mohdridzwan October 9, 2014 at 1:15 pm | | Reply

    Kalau ada yang merungut lagi tak tau la nak kata apa.
    Ilmu dah bagi.

  8. zool
    zool October 9, 2014 at 1:20 pm | | Reply

    memang gempak cerita ni…
    memang terasa nak dapat gaji RM2,500 juga ni

  9. Hanny Abdullah
    Hanny Abdullah October 9, 2014 at 2:52 pm | | Reply

    Ayat makcik beg besar selalu susah anak2 muda nak hadam…so memang tak leh le buat ebook ni…:(

  10. akubiomed
    akubiomed October 9, 2014 at 3:03 pm | | Reply

    Saya selalu berkongsi mengenai program affiliate dengan rakan. Tidak sangka dengan perkongsian saya mengenai ebook, beliau telah menghasilkan 3 siri bukut yang jarang-jarang sekali ditulis iaitu mengenai membaiki barang elektrik dan elektronik dirumah.

  11. Denaihati
    Denaihati October 9, 2014 at 3:33 pm | | Reply

    Ini sambungan kisah RM2500 tak cukup ye…
    Maikel pun menyumbang padanlah meletop…heee.

  12. Eshamz Halim
    Eshamz Halim October 9, 2014 at 3:46 pm | | Reply

    Wahhhh… seronok tul kalau dapat jual ebook banyak-banyak tapi nak mula menulis ebook tu yg parah tu…ahahahahaha… 😀

  13. Sobri Mansor
    Sobri Mansor October 9, 2014 at 4:09 pm | | Reply

    Tengah bertungkus lumus siapkan aku punya first ebook free… Yup… memang free

  14. sabree hussin
    sabree hussin October 9, 2014 at 6:24 pm | | Reply

    Lagi untung bila ada ramai orang yang tolong jualkan dan tolong promosikan, kita tinggal ambik duit hasil je

  15. Hafiszan Kamarudin
    Hafiszan Kamarudin October 9, 2014 at 11:53 pm | | Reply

    itu untungnya buat duit dengan ebook, setiap orang lain kehebatanya dan lain rezekinya

  16. nord
    nord October 9, 2014 at 11:54 pm | | Reply

    untung dapat bakal bini ketiga tu yang tak tahan membacanya!

  17. raudzah
    raudzah October 10, 2014 at 12:26 am | | Reply

    Nak juga buat duit dengan eBook..tapi writing skill failed..he..he. Nway thanks for the tips..nanti pelan-pelan Kira Cuba…

  18. Abang Ensem Berketak
    Abang Ensem Berketak October 10, 2014 at 12:27 am | | Reply

    Propa je ni. Gua tulis, tak dapat pun RM2.5K lepas gua buat semua yang disuruh. Yang gua dapat, cuma RM6K je.

  19. hani
    hani October 10, 2014 at 12:56 am | | Reply

    sy ada ebook, tapi untuk yang beli ape2 ngan sy dapatlah ebook. tapi bagi free jelah

  20. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU October 10, 2014 at 1:57 am | | Reply

    Wow nampak senang je nak dapat duit…tapi bila ceburi bidang ini baru tau tinggi rendahnye langit..cuma pada peringkat awal kene kerja keras skit..lama2 ala bisa tegal biasa je…

  21. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU October 10, 2014 at 1:58 am | | Reply

    Bayangkan kalau sehari dapat min RM20…sebulan 20 x 30 = RM600..

    So free2 je dapat RM600..

  22. Zolkie
    Zolkie October 10, 2014 at 3:00 am | | Reply

    Jazakallah khairan kathira cikgu 😆 perkongsian yang sangat bermanfaat daripda dok mengeluh gaji RM2,500 tak cukup!!! Tengah nak menabung ni nak bagi pengeras untuk dapatkan “Kitab Merah Jambu” tu..

  23. Ismail N
    Ismail N October 10, 2014 at 6:47 am | | Reply

    Bila ler kawe nak hasilkan e-book pertama ni..
    Lepas belanjawan petang ni kot :mrgreen:

  24. onlajer
    onlajer October 10, 2014 at 10:33 am | | Reply

    nak kena juga lah buat ebook , err bab letrik boleh 😀

  25. Cetusan Suara
    Cetusan Suara October 10, 2014 at 10:42 am | | Reply

    tulis ebook memang senang.. tapi content ebook tu yang susah sikit.. kena study apa yang nak ditulis..

    pernah jugak tulis ebook tapi sekerat jalan je.. idea hilang ntah ke mane.. hahaha..

  26. zik
    zik October 10, 2014 at 12:48 pm | | Reply

    Perlukan masa yang lama juga. Karang ayat kasi booom dia punya isi…gambar, emosi, dan lain-lain juga..

  27. Hafizul
    Hafizul October 10, 2014 at 1:27 pm | | Reply

    Emm nak boleh ke tulis tu la yang jadi masalah..tak tahu dek pun nak tulis apa..hehe..

  28. Wira Merah
    Wira Merah October 10, 2014 at 4:24 pm | | Reply

    Tulis ebook sendiri, surat jualan biar upah yg pakar je buat.
    Kadang2 ebook yg di jual. Surat jualan lebih power lagi dari isi kandungan ebook yang ada..
    banyak juga dah berhabis duit beli ebook sana sinun…

  29. Suriya
    Suriya October 10, 2014 at 4:35 pm | | Reply

    ada satu idea e book, dan masih tertangguh nak buat, tapi lepas baca en titan punya entry, rasa meluap-luap pulak nak buat. ok bai, nak buat sekarang, nak dapat 2.5k

  30. Mr. Zul
    Mr. Zul October 10, 2014 at 9:23 pm | | Reply

    Komen saya mudah saja. Jangan banyak cakap dan fikir. Buat je. Orang lain dah berbuah-buah ebook dan dah berpuluh-puluh ribu dapat hasil. Jika banyak alasan, maka kita buat alasan sajalah, bukan buat duit. 😳

  31. mohd rasul
    mohd rasul October 11, 2014 at 3:02 am | | Reply

    best kalau boleh dapat ribu2 n puluh2 ribu dari affiliate je 😀

  32. SentiasaPanas
    SentiasaPanas October 11, 2014 at 7:46 am | | Reply

    Perlukan pengalaman dan pengetahuan mendalam. Bukan senang nak senang..

  33. Syami
    Syami October 11, 2014 at 7:56 pm | | Reply

    kalau kepakaran kita ada permintaan ramai, lagi senang nak tulis ebook

  34. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU October 12, 2014 at 9:38 am | | Reply

    Jangan lupe zakat fitrah ye..

  35. HOMESTAY MALAYSIA
    HOMESTAY MALAYSIA October 12, 2014 at 9:39 am | | Reply

    Betul ke blh dapat banyak tu sebulan? Maaf saya budak baru belajar…

  36. HARIMAU MALAYA
    HARIMAU MALAYA October 12, 2014 at 9:42 am | | Reply

    Bestnya kalau dapat sebulan macam tu..tak penah rasa lagi..thanks admin sharing the information.

  37. ismail ahmad
    ismail ahmad October 14, 2014 at 3:37 am | | Reply

    banyak betul idea kering titan ni.. kagum betul aku.. sampai aku pun boleh jadi tak betul pikior idea nak menulis…

  38. kir
    kir October 15, 2014 at 10:51 pm | | Reply

    mmm terfikir pulak nak buat ebook..tapi., Tajik APA yang menjadi viral masa ni. Rahsia, Strategi, Panduan, ….pening aaa

  39. azimah mohd zainuddin
    azimah mohd zainuddin October 16, 2014 at 2:15 am | | Reply

    Sesiapa ader kemahiran tersembunyi boleh share tulis e-book. memang boleh buat duit

  40. Norhayati Suaib
    Norhayati Suaib November 18, 2014 at 9:35 am | | Reply

    Masih cari idea untuk lengkapkan ebook pertama saya.

  41. faizal
    faizal January 12, 2016 at 8:02 am | | Reply

    boleh tolong terangkan apa sebenarnya e-book tu? maaf jika soalan ini tidak masuk dek akal. cuma mahu mendapatkan keterangan lebih lanjut. harap admin dpt membantu. tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.