49 Responses

  1. Nadot
    Nadot October 20, 2014 at 5:47 pm | | Reply

    terklik la pulak entry ni dari FB ko yang kata khas untuk orang gemuk. Padaha tak terasa pun, tapi terklik. Haiishh… :p 😡 😐

    1. hafizmd
      hafizmd October 24, 2014 at 12:50 pm | | Reply

      kita mmg mudah terklik…huhu

    2. KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com
      KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 29, 2014 at 5:25 pm | | Reply

      makan lah selagi mampu,, nnt dah tua,, tk larat – kedaionlinemy.com

  2. Hafiszan Kamarudin
    Hafiszan Kamarudin October 20, 2014 at 11:21 pm | | Reply

    makan bila lapar, berhenti sebelum kenyang. amalkan amalan ini

  3. abe kie
    abe kie October 21, 2014 at 12:55 am | | Reply

    tahniah bro sbb dpt maintain berat badan.. ni mungkin genetik gak kot? sy tetap 78kg aje. hehehhe

  4. ema
    ema October 21, 2014 at 1:58 am | | Reply

    ada yang makan banyak pun tak naik-naik..ada yang dah tahu gemuk pun tak reti nak berdiet dan mulalah bising aku dah gemuk bagai.. tahu makan tapi malas nak bersenam.

  5. nizam
    nizam October 21, 2014 at 4:04 am | | Reply

    apa pon.. Lu angkat bini lu elok2 bro.. pinggang nak pakai lama.. ahaha

  6. TehR
    TehR October 21, 2014 at 4:08 am | | Reply

    aku ada sikit gemuk dekat perut
    hanya perut je
    yang lain2 ok
    hensem belaka

  7. akubiomed
    akubiomed October 21, 2014 at 5:53 am | | Reply

    Setakat ini berat masil lagi didalam linkungan ideal. Kalau kurang makan akan turun lagi ke sempadan kurus. 🙂

  8. reezluv
    reezluv October 21, 2014 at 6:47 am | | Reply

    gemuk takde hal..errr..tapi gua still kena kurangkan berat ni..adeh..:P

  9. onlajer
    onlajer October 21, 2014 at 10:03 am | | Reply

    berat badan saya ? haha rahsia kikiki

  10. Yuzz
    Yuzz October 21, 2014 at 10:15 am | | Reply

    Nak kurus senang je, kurangkan makan..hehehe. Tapi bagi kebanyakan lelaki, selepas kahwin badan mesti naik, itu dah lumrah..

  11. diana
    diana October 21, 2014 at 10:28 am | | Reply

    Badan kalau gemuk nak bergerak pun malas..cepat engantuk pulak tu..dah tu berpeluh pun busuk..heheh

  12. siti hazreen
    siti hazreen October 21, 2014 at 10:32 am | | Reply

    setuju. hak makan hak kami…makan 6x sehari 😀

  13. encikarman
    encikarman October 21, 2014 at 10:41 am | | Reply

    aku masih kurus lagih walaupun kekawan dah ramai boroi…

  14. blogger lelaki
    blogger lelaki October 21, 2014 at 11:35 am | | Reply

    kalau lu berani meh la lawan one pack aku ni…hahaha

  15. ahmadyani
    ahmadyani October 21, 2014 at 1:05 pm | | Reply

    Kalau nak makan lebih, makan sebelah siang. Malam kurangkan.

  16. sabree hussin
    sabree hussin October 21, 2014 at 2:06 pm | | Reply

    Makan boleh jadi gemuk ye 🙂 hmmm

  17. Wan Zawawi
    Wan Zawawi October 21, 2014 at 4:24 pm | | Reply

    maakan tu boleh , tapi kena ambil kadar yang sepatutnya la kan , yang penting rajin bersenam , baru la kacak 🙂

  18. mohdridzwan
    mohdridzwan October 21, 2014 at 5:27 pm | | Reply

    Berat kita ni lebih kurang ja bro Titan.
    Memang kena maintain dan jaga kesihatan la. Risau juga. Penyakit senang hinggap.

  19. Oja Samid
    Oja Samid October 22, 2014 at 12:58 am | | Reply

    bagus sangat tips encik titan nie. sebab kadang kita nie syok makan, tapi bab bersenam tu kureng. senang lah berat naik mencanak-canak. heh.

  20. Cikgu Hairul
    Cikgu Hairul October 22, 2014 at 2:11 am | | Reply

    Apa nak takut, sistem tubuh badan kita dah sempurna. Setiap yang masuk akan keluar semula. Malahan channel pengeluaran tu cukup banyak. Lain la kalau kita tahan-tahan dia dari keluar. Memang gemuk la.

  21. Azam Mohamad
    Azam Mohamad October 22, 2014 at 2:48 am | | Reply

    alhamdulillah setakat ini kerana dikurniakan kadar metabolisme yang berupaya membakar lemak2 dengan efisien..hihi

  22. Miracle Vitamins
    Miracle Vitamins October 22, 2014 at 3:53 am | | Reply

    Makan banyak workout kena banyak juga. Jangan lepas makan terus tidur tak hingat doniia memang gemuk kedempol la jawabnya. itu menternak lemak jahat ja

  23. SuperNifz
    SuperNifz October 22, 2014 at 4:20 am | | Reply

    Haduihh… Bila lah nak dapt berat ideal nih….. 😡

  24. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU October 22, 2014 at 5:48 am | | Reply

    Kan ada supplement…takpe makan je selagi terdaya pastu blh g spital…

  25. HARIMAU MALAYA
    HARIMAU MALAYA October 22, 2014 at 5:50 am | | Reply

    Rakyat Malaysia antara masyarakat dunia yang paling ramai mengalami kegemukan yang amat ketara…

  26. lankapo
    lankapo October 22, 2014 at 9:22 am | | Reply

    Di Ankara sini susah nak jumpa nasi, so saya makan burger je hari hari. Tu yang maintain 96kg lagi haha

  27. Faizal Fredley
    Faizal Fredley October 22, 2014 at 3:28 pm | | Reply

    gemok tang perut jer..

  28. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU October 22, 2014 at 4:28 pm | | Reply

    Bile fizikal berisi..nampak tak lawa / hensem tapi bile kurus nampak macam tak cukup vitamin le plak..em alahai…

  29. myrujukan
    myrujukan October 23, 2014 at 9:15 am | | Reply

    aku pun berat 80KG bro, susah nak turun, adehhh :mrgreen:

  30. HannyAbdullah
    HannyAbdullah October 23, 2014 at 3:35 pm | | Reply

    Ummm…ok lah..lepas ni makcik nak betoi2 jaga badan lah..jeles tu Titan kurus dr makcik..:(

  31. Mummy Dina
    Mummy Dina October 23, 2014 at 5:46 pm | | Reply

    Saya tak takut gemuk..saya takut kurus je..:)

  32. SentiasaPanas
    SentiasaPanas October 24, 2014 at 4:24 am | | Reply

    SP takut jadi gemuk..:(

  33. Ezad Skytech
    Ezad Skytech October 24, 2014 at 7:52 am | | Reply

    memang da lama nak dapatkan berat badan ideal…tapi masalahnya…susah pula nak turun…maintain je…HAHA

    1. Uncle Zuan
      Uncle Zuan October 25, 2014 at 12:00 pm | | Reply

      ekau kena follow eden main futsal!

  34. hafizmd
    hafizmd October 24, 2014 at 12:51 pm | | Reply

    sama jugak dgn Kevin Zahri cakap..enjoy your life..jaga makan..tahu apa yg perlu dimakan utk kurus

  35. sweetkurma
    sweetkurma October 24, 2014 at 2:40 pm | | Reply

    ala haiiiii apa susah nak angkat2 bini tu, untuk orang gemuk, letak sofa sebelah katil, nak tido, gulingkan jer dari sofa ke katil

  36. Nurul
    Nurul October 24, 2014 at 8:19 pm | | Reply

    Hehe…setuju sangat dengan semua tip yang diberi

  37. Abdfatah
    Abdfatah October 25, 2014 at 1:03 am | | Reply

    Misi untuk kempiskan perut akan diterus.. Makan biar berpada pada. Tq.

  38. Uncle Zuan
    Uncle Zuan October 25, 2014 at 11:59 am | | Reply

    den makan banyak pun susah nak naik berat badan. maintain 57-58 je. sampai tahap makan tengah malam pun tak gemuk gak.. huhu

  39. Hafizul
    Hafizul October 26, 2014 at 10:42 am | | Reply

    Haha..boleh tahan gak kurusnya..sekarang sy mwmang tak larat nk angkt bini..hari biasa..hari mwngandung memang tak terangkat terus..haha

  40. ctfand
    ctfand October 26, 2014 at 3:55 pm | | Reply

    fobia dengan “gemuk”..biarlah saya menten wlupun tak sekeding zaman blom kawin..he he

    terima kasih tuan atas tips yang dikongsi.. like 1 kali.

  41. norulhuda
    norulhuda October 27, 2014 at 6:00 am | | Reply

    kalau lita pandai counteract ape yang kite makan dengan aktiviti harian untuk keluarkan balik energy tu memang badan kita kan maintain je..

    Zaman saya diukm dulu siap saya kira kalori ape yang saya makan dan ape yang saya buat untuk keluarkan balik kalori tu…itu zaman saya obses nak kurusla..

    Sekarang ramai sangat yang obes, belum besar lai da gemuk, budak2 sekolah rendah ramai yang badan saiz xl, bahaya n tak bagus tuk perkembangan jisim dan otak…

  42. Mohd Norzali
    Mohd Norzali October 28, 2014 at 7:43 am | | Reply

    Den ada masalah. Makan banyak macam manapun tetap slim. 🙄

  43. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU October 29, 2014 at 3:43 pm | | Reply

    Kena bakar lemak kat unggun api..hehehe

  44. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU October 29, 2014 at 3:52 pm | | Reply

    JOM KURUS CARA BERSENAM YE…JOGGING..

  45. Norhayati Suaib
    Norhayati Suaib November 13, 2014 at 8:13 am | | Reply

    Balance antara makan dan senaman yang penting.Kalau tak membulat jadinya

  46. AlongMisuari
    AlongMisuari September 10, 2015 at 5:47 am | | Reply

    Betul la…
    bro punya susunan ayat membuat mata2 ini nak membaca dan terus membaca…HEBAT dan TERBAIKK…kena study lagi gaya penulisan bro..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.