70 Responses

  1. duniafarisya
    duniafarisya November 3, 2014 at 12:35 pm | | Reply

    sifu pun boleh jana sales laju gak dari shaklee.haha.
    tak nak merasa ke?
    hehehe 😆

    1. KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com
      KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 29, 2014 at 5:13 pm | | Reply

      kanak2 si comel shakles 🙂 – kedaionlinemy.com

  2. Khairul Zamri
    Khairul Zamri November 3, 2014 at 12:48 pm | | Reply

    Yang mana bagus kita support itu saja prinsip aku walau aku tak da masa mana sekarang

  3. abdfatah
    abdfatah November 3, 2014 at 1:01 pm | | Reply

    ejen2 shaklee boleh dapatkan teknik seo tu untuk luaskan lagi promosi shaklee… hehehe

  4. Mas
    Mas November 3, 2014 at 1:08 pm | | Reply

    blog – orang cari kita, kita bg info pada mereka yang perlukan info tu..
    facebook / twitter – orang tak nak pon terpaksa baca…Kita baca iklan pengedar lain pon rasa annoying jugak…haha

  5. Kak yatiadm
    Kak yatiadm November 3, 2014 at 1:24 pm | | Reply

    Terdetik hati kak yatiadam baca blog anda malam ni..
    Suka baca entri ini.. betul tu dlm blog kita boleh tulis banyak idea..

  6. Wira Merah
    Wira Merah November 3, 2014 at 1:32 pm | | Reply

    Memang perlu ada blog jika anda berniaga. Banyak kelebihan ada pada blog yg ramai peniaga di facebook tak tahu…

  7. Noriza Rahman
    Noriza Rahman November 3, 2014 at 2:00 pm | | Reply

    Kalau cikgu Titan juai SHAKLEE memang mantops la,abih semua cikgu sapu 😆

    1. sabree hussin
      sabree hussin November 4, 2014 at 4:40 am | | Reply

      Cikgu Titan dah tawar hati dengan MLM 😈

  8. BM
    BM November 3, 2014 at 2:07 pm | | Reply

    Tapi memang tak dinafikan…geng2 Shaklee memang power2 SEO!

  9. arnie
    arnie November 3, 2014 at 2:13 pm | | Reply

    Terbaek laa sifu! 🙂

  10. Wan Zawawi
    Wan Zawawi November 3, 2014 at 5:27 pm | | Reply

    hehehe memang timing yang tepat tu,tak rugi bina blog 🙂

  11. fazrol
    fazrol November 3, 2014 at 6:51 pm | | Reply

    Pergh.. ilmu yg du manfaatkan dari kitab pink…
    Terbaik..

  12. siti travelog
    siti travelog November 3, 2014 at 8:30 pm | | Reply

    Shaklee ni mujarab dan toooorbaik di planet bumi. Semua sakit boleh sembuh, baby yang tak sihat jadi sihat. Memang tooooorboaiklah Shaklee ni.

    1. Hero Borneo
      Hero Borneo November 3, 2014 at 11:22 pm | | Reply

      ini ayat ikhlas atau sindiran..macam tak kena je?

  13. myliferia
    myliferia November 3, 2014 at 8:43 pm | | Reply

    Ramai yang bertudung dengan Shaklee sebab ianya MLM patuh syariah, joinlah tanpa was-was…hehe

    eh, bukan nak promo, bagitau hakikat dia yang sebenar jer… 😛

  14. myliferia
    myliferia November 3, 2014 at 9:00 pm | | Reply

    eh, tiramisu lagi??? peminat tegar tiramisu nampaknya 🙂

  15. Mama Olin
    Mama Olin November 3, 2014 at 10:46 pm | | Reply

    Saya pon kena blaja teknik SEO kaw kaw ni..kena beli buku pink ler gamaknye..ahaksss:)

  16. Hafiszan Kamarudin
    Hafiszan Kamarudin November 3, 2014 at 11:03 pm | | Reply

    nampaknya semua sekarang sudah guna seo blog untuk promosi produk

  17. Hero Borneo
    Hero Borneo November 3, 2014 at 11:24 pm | | Reply

    selepas produk Shaklee kita tengok produk apa yang menjadi viral SEO …guna istilah macam viral media soosial

  18. blogger lelaki
    blogger lelaki November 3, 2014 at 11:58 pm | | Reply

    terbaik bro…meh sikiy tiraimisu tu

  19. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 4, 2014 at 1:37 am | | Reply

    Comelnye budak pakai tudung pink tu…

  20. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 4, 2014 at 1:40 am | | Reply

    Ha ah le banyak sungguh blog cerita pasal produk Shaklee…berminat jgk tapi belum terbukak hati untuk mencobanya…

  21. Cheq Eem
    Cheq Eem November 4, 2014 at 1:47 am | | Reply

    kita org jual shaklee sbb tak reti cari duit dengan affiliate …. muahahaha…..

    bab SEO reti dah.. tp kot2 nak korek rahsia kitab pink boleh dipertimbangkan kemudian…. 😀

  22. SentiasaPanas
    SentiasaPanas November 4, 2014 at 2:11 am | | Reply

    Klu en.titan pun dah cerita pasal shaklee mmg shake abis la satu malaysia..hehe

  23. adarain
    adarain November 4, 2014 at 2:32 am | | Reply

    aku pun perasan lambakan post shaklee.

  24. saljuhumairah
    saljuhumairah November 4, 2014 at 2:58 am | | Reply

    baru perasan jugak… dah kurang promosi shaklee dalam facebook… kebanyakan dah beralih arah menggunakan blog. tapi aku sokong MLM shaklee ni yang kawal ahli-ahlinya jadi tak tentu arah…bukan main promote jer…tapi mereka berkongsi kelebihan produk…

    patutlah produk kesihatan mereka boleh bertahan dan menandingi ubat2 yang dijual kat farmasi… farmasi pun patut promote shaklee…eh tapi nanti tak dak peluang orang lain…kan…. farmasi dah kaya raya…

  25. akubiomed
    akubiomed November 4, 2014 at 3:28 am | | Reply

    Menerima banyak komen dari kakak-kakak comel yang mengusahakan produk Shaklee dengan mengunakan blog. 🙂

  26. Hafizul
    Hafizul November 4, 2014 at 4:35 am | | Reply

    Elehhhh..ye la tu buat sendiri…. Tak caya lahhhh… 👿

  27. sabree hussin
    sabree hussin November 4, 2014 at 4:39 am | | Reply

    Rugi la sape yang masih tak pandang promosi melalui blog ni

  28. zool
    zool November 4, 2014 at 4:46 am | | Reply

    memang medium paling pantas dan berkesan untuk promosi barang ni

  29. reezluv
    reezluv November 4, 2014 at 5:49 am | | Reply

    tu le makin ramai nampaknya..blog pasal shaklee kemain banyak..dasat

  30. eyriqazz
    eyriqazz November 4, 2014 at 6:07 am | | Reply

    Hehehe,sampaikan wifey gua dan gua pun dah jadi pengguna shaklee sekarang…

  31. onlajer
    onlajer November 4, 2014 at 8:45 am | | Reply

    hahaha nak juga lah buat satu blog untuk program MLM ini kikikiki

  32. suri
    suri November 4, 2014 at 8:54 am | | Reply

    saya memang comel ar encik titan heee…jom makan lolipop pula

  33. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam November 4, 2014 at 10:35 am | | Reply

    Setuju sangat dengan statement pasal kenapa diorang pilih untuk promote thru blog. Sebenarnya semua produk lagi senang nak promote guna blog.

    Isteri join gak shaklee, tapi guna sendiri je. xde usaha nak jual or cari downline pon. hehehe

  34. Abdfatah
    Abdfatah November 4, 2014 at 12:10 pm | | Reply

    Kitab seo merah jambu bagus untuk promosi affiliate… Oleh yang demikian boleh digunakan utk promosi shaklee dgn bergaya sakannya…

  35. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 4, 2014 at 12:16 pm | | Reply

    Sekarang musim shaklee…mungkin akan datang lain produk lah bro…

  36. KiD
    KiD November 4, 2014 at 1:48 pm | | Reply

    ramai pengedar shaklee dah ada kesedaran yang blog salah satu medium diorang.. so, jom belajar buat blog di Akademi Denaihati! =)

  37. Fadhil
    Fadhil November 4, 2014 at 2:08 pm | | Reply

    sekarang ni banyak pula komen dari ejen shaklee ni. adakah mereka mengamalkan SEO MErah Jambu yang terkenal tu?

  38. Qider
    Qider November 5, 2014 at 12:56 am | | Reply

    Guna blog senang nak sampaikan info dengan lebih detail..kalau kat facebook, senang hilang dibawa ‘angin lalu’ 🙂

    1. Noriza Rahman
      Noriza Rahman November 6, 2014 at 12:34 pm | | Reply

      Setuju sangat..kat FB dah tepu dengan shaklee ja. Medium blog ni wajib dipelopori oleh kaum shaklee kalau nak berjaya 😉

  39. Iffah Azhar
    Iffah Azhar November 5, 2014 at 6:52 am | | Reply

    bolehlah en titan jadi pengedar shaklee lelaki machoo saing dengan awek-awek cun bershaklee

  40. RossaCalla
    RossaCalla November 5, 2014 at 10:17 am | | Reply

    Nampak gaya kena beli buku merah jambu ni…seo kelaut

  41. emalinmohd
    emalinmohd November 6, 2014 at 6:20 am | | Reply

    Guna blog boleh simpan banyak info. Kalau FB tu susah nak korek balik info yang dah di share…
    I loike Shaklee gitu..

  42. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 6, 2014 at 6:18 pm | | Reply

    Hirisan Tomato sedap dilarutkan sekali dengan sedikit air gula di dalam air masak…

  43. Jawatan Kosong Kerajaan
    Jawatan Kosong Kerajaan November 6, 2014 at 11:09 pm | | Reply

    nama SHAKLEE memang banyak kedengaran sekarang, ramai yang aktif agaknya

    1. Jawatan Kosong Kerajaan
      Jawatan Kosong Kerajaan November 6, 2014 at 11:12 pm | | Reply

      agaknya Shaklee patuh syariah ke memandangkan ianya MLM?

  44. Suriya
    Suriya November 6, 2014 at 11:51 pm | | Reply

    laku keras Shaklee sekarang. en titan, tak payahlah join. nanti habes semua customer dia sapu. bahahahahaha

  45. Safiya
    Safiya November 7, 2014 at 10:16 am | | Reply

    saya pun jual shaklee melalui blog tapi so far byk nye customer yang dapat offline.. agaknya sebab belum baca buku merah jambu en titan agaknya 🙂
    kena baca jugakalah ni..

    tak nak berniaga shaklee takpe.. boleh cuba cuba je.. biar lebih sihat 🙂

  46. ahmadyani
    ahmadyani November 8, 2014 at 3:06 am | | Reply

    Tapi artikel dalam blog Shaklee ni nampaknya sama sahaja antara satu sama lain.

  47. Bintang Sukan
    Bintang Sukan November 8, 2014 at 5:26 am | | Reply

    tak layak lagi macam dah surrender ….klu masuk pun just utk masuk aje

  48. NotaKembara
    NotaKembara November 8, 2014 at 7:05 pm | | Reply

    Hebat promo geng2 shaklee. huhu

  49. boni kacak
    boni kacak November 12, 2014 at 3:28 am | | Reply

    sebab ada antara pengedar shaklee ni datang event2 blogger untuk mengenali blog dan juga blogger. hehehe. agaknya sebab tu dorang nampak potensi blog untuk pemasaran dorang

  50. Danial Abdul Rahim
    Danial Abdul Rahim November 13, 2014 at 3:23 am | | Reply

    Fuh… Tak sangka sekarang dah ramai buat promosi guna blog.

    Dulu tak ramai sangat.

    Tengok kat google trends dah mencanak graph-nya. Cuma kat Malaysia dan Brunei je lah.

    Tak tahu kenapa kat negara lain dah kurang.

    PS: Berdasarkan pengalaman ambo; buat blog memang lambat nampak hasil, tapi bila dah dapat, tak boleh nak berhenti. Haha.

    1. titan
      titan January 21, 2015 at 9:44 am | | Reply

      Orang Malaysia memang rajin promosi syarikat MLM.

      Termasuklah Shaklee yang tengah popular nih.

  51. Mohd Shubhi
    Mohd Shubhi November 13, 2014 at 8:11 am | | Reply

    memang betul, memang perasan ramai sangat yang buat blogger buat shaklee semenjak dua menjak ni…

  52. linie
    linie November 13, 2014 at 12:42 pm | | Reply

    blog merupakan medium yang terbaik..ehe..sebab tu ramai pilih berblog..sukahati nak cerita ape..hehe

  53. Mohd Norzali
    Mohd Norzali November 15, 2014 at 8:58 am | | Reply

    Member den pun ramai gak jadi agen Shaklee ni. Diorang pun dah pandai bermain dengan blog. Kalau tak dulu pakai Facebook jer.

    1. titan
      titan January 21, 2015 at 9:43 am | | Reply

      Okla tu.

      ada peningkatan dan variasi dalam promosi.

      takdelah asyik dok cite kat facebook aje.

  54. Azeni Ahmad
    Azeni Ahmad November 25, 2014 at 3:25 pm | | Reply

    Komen-komen semua memang positif je ehh pasa Shaklee..
    Terbaik la..
    Tak sangka lak geng Shaklee pun guna kitab pink..

  55. ieta mat saad
    ieta mat saad December 4, 2014 at 6:41 pm | | Reply

    sejujurnya, sy benci biz MLM termasuklah Shaklee coz dorg komen dlm blog hanya brtujuan nk blogger ni baca psl shaklee yg dibangga2kan sgt tu. Naik muak bila asal buat kunjungan bls je trpampang psl shaklee. Menyampah. Tujuan mereka hnya 1. Just promote shaklee. Sorry to say “I hate shaklee”

    1. titan
      titan January 21, 2015 at 9:40 am | | Reply

      Tu salah satu cara diorang promosi kak.

      ada yang hardsell, ada yang softsell.

      Kena pandai adjust.

      ada masa, kena hardsell, ada masa kena softsell.

      Kena bijak bab promosi nih.

      1. Azeni Ahmad
        Azeni Ahmad February 1, 2015 at 3:05 am | | Reply

        Terbaik bro.
        Masing2 ada cara tersendiri kan.

  56. sharmien
    sharmien December 22, 2014 at 5:30 pm | | Reply

    Terima kasih di atas penghargaan cikgu Titan.
    Medium blog sangat membantu untuk meluaskan pasaran.
    Umpama buka kedai online. Tak yah guna staf pun. hehe…

  57. Helmi Aliarit
    Helmi Aliarit January 21, 2015 at 4:51 am | | Reply

    Ya betul… Terlalu banyak “blogger” promosi Shaklee.

    Dan saya percaya mereka adalah peminat titan, secara tak langsung pengguna kitab pink.

    Ada rasa sedikit terganggu untuk membaca dan memberi komen di blog-blog sedemikian kerana teknik yang mereka gunakan terlalu menonjol (hard selling).

    Jika menggunakan teknik “soft selling” mungkin saya akan ada rasa hormat kepada penulisan mereka. 🙂

    1. titan
      titan January 21, 2015 at 9:36 am | | Reply

      ada masa, memang kena guna hard selling.

      Terutamanya time tengah buat promosi.

      Hari biasa, maintain aje update seperti biasa.

  58. Atie Lazis
    Atie Lazis February 2, 2015 at 6:27 am | | Reply

    Aslm,

    Saya tersinggah disini sebab ternampak tulisan Shaklee..hihi
    Suka baca pandangan dari semua komen.
    Saya tak tahu apa teknik SEO tu,
    Macam menarik TeknikSEOMerahJambu ni..lepas ni boleh menuntut ilmu ni.

  59. Njiheam
    Njiheam May 4, 2015 at 6:21 am | | Reply

    Salam singgah, betul3x, sampai saya pun dah cuba produk shaklee.. studioous.blogspot.com

  60. Pengedar Vivix Shaklee
    Pengedar Vivix Shaklee August 21, 2017 at 10:05 am | | Reply

    alhamduliLLAH terima kasih tuan Ahmad Faizal atas tulisan yang baik tentang kami, Pengedar Shaklee Malaysia. Doakan perniagaan kami diberkati ALLAH

    Jemputlah singgah blog saya tuan, jika ada silap tolong tegur, saya sangat mengalukan teguran dari blogger berpengalaman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.