72 Responses

  1. reezluv
    reezluv November 4, 2014 at 3:22 pm | | Reply

    lu pegi Cameron, gi rasa tomato sana…rasa epal beb..siyes.makan gitu je pun dah sedap..rasa nak duk sana..ahaha

    1. titan
      titan November 4, 2014 at 3:29 pm | | Reply

      eleh.

      macam la gua tak pernah pegi cameron sana tuh.

      tapi entahlah..tak leh makan direct gitu.

      Kena gak makan indirect. Baru leh makan. :mrgreen:

    2. Wira Merah
      Wira Merah November 5, 2014 at 7:36 am | | Reply

      Rugilah aku pergi Cameroon tak merasa tomato fresh kat sana πŸ™ …

    3. KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com
      KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 29, 2014 at 5:12 pm | | Reply

      makan tomato,, kulit putih melepak- kedaionlinemy.com

  2. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 4, 2014 at 3:51 pm | | Reply

    makin ensem, istri puji?? bagus tu..

  3. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 4, 2014 at 3:51 pm | | Reply

    Kebiasaannye makin hensem, istri makin cemburu…

  4. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 4, 2014 at 3:52 pm | | Reply

    Terima kasih tuan di atas perkongsian ilmu yg amat berguna kpd sy..

  5. Adib Site
    Adib Site November 4, 2014 at 5:39 pm | | Reply

    tomato kalo makan saja boleh tahanlah.. tapi paling tak minat sos tomato la..

  6. lia
    lia November 4, 2014 at 7:05 pm | | Reply

    saya dulu macam titan jugak tak makan tomato, kalau ada dalam kuah pun saya tak makan, sampai lah kawan ayah saya perli anak askar pun tak makan tomato.

    sampai la saya masuk U, saya baca tomato boleh menghaluskan kulit. Terus saya makan tomato begitu sahaja, sampai sekarang saya amalkan.

    tengok kulit saya, haluskan :mrgreen: :mrgreen:

  7. Hero Borneo
    Hero Borneo November 4, 2014 at 9:43 pm | | Reply

    tomato paling sedap dimakan begitu sahaja..

  8. SentiasaPanas
    SentiasaPanas November 4, 2014 at 11:44 pm | | Reply

    Baru tau ke en.titan hehe..

  9. Hafiszan Kamarudin
    Hafiszan Kamarudin November 4, 2014 at 11:57 pm | | Reply

    rugi siapa yang tidak makan tomato, makan sahaja bukan susah

  10. siti travelog
    siti travelog November 5, 2014 at 1:39 am | | Reply

    tomato paling sedap kat dunia pernah aku makan di new jersey. gila sedap macam buah-buahan je rasanya. kalaulah boleh bawak balik tanam kat kampung, kompem org kampung aku pun suka makan tomato nanti

  11. Noriza Rahman
    Noriza Rahman November 5, 2014 at 1:52 am | | Reply

    tomato dan tomyam dah macam adik beradik tapi adik beradik kembar siam la..tahniah la tekak dah boleh telan tomato wpun masuk dalam tomyam ja πŸ˜†

  12. Kereta Sewa Selangor & KL
    Kereta Sewa Selangor & KL November 5, 2014 at 1:58 am | | Reply

    Memang sedap tomato ni kalu makan macam tu jek, tang kelebihan tomato ni baru tahu harini. Nampaknya kena gigihkan diri makan banyak2 tomato ni.

  13. akubiomed
    akubiomed November 5, 2014 at 2:11 am | | Reply

    Semasa kecil dahulu selalu diberi tomato untuk makan begitu sahaja.

    1. Jawatan Kosong Kerajaan
      Jawatan Kosong Kerajaan November 7, 2014 at 4:11 am | | Reply

      huhu.. betul juga. teringat pula saya kerap kali makan tomato semasa ibu memasak πŸ˜†

  14. zool
    zool November 5, 2014 at 2:25 am | | Reply

    mesti makan tomato ooo..
    sedap…

  15. Fadhil Husin
    Fadhil Husin November 5, 2014 at 2:31 am | | Reply

    aku suka makan tomato yang ada sekali dengan nasi ayam je. tomato dalam tomyam jarang sekali aku makan.

  16. adarain
    adarain November 5, 2014 at 2:49 am | | Reply

    suka makan tomato kalau dah hancor macam spaghetti. hahaha

  17. Ismail N
    Ismail N November 5, 2014 at 3:03 am | | Reply

    Tomato sos boleh lah… Tomato jer..adehhh lain rasanya biarpun berkhasiat :mrgreen:

  18. sabree hussin
    sabree hussin November 5, 2014 at 5:24 am | | Reply

    Aku kalau mak aku yang masak, tak kisah apa benda yang dimasak, aku makan je

  19. Wira Merah
    Wira Merah November 5, 2014 at 7:19 am | | Reply

    Aku lebih suka makan terus je buah tomato. Kalau dah jadi sos ke mmg aku tak makan…

  20. Hafizul
    Hafizul November 5, 2014 at 7:47 am | | Reply

    Eh-eh…samalah kita ni..tak leh makan tomato macam tu aje kecuali dalam masakan..hahaha

  21. Nurul
    Nurul November 5, 2014 at 9:02 am | | Reply

    Bagus la Mak tuan, sangat kreatif untuk memberikan yang terbaik untuk anak-anak.

  22. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 5, 2014 at 9:12 am | | Reply

    Lama btul dah tak makan tomato ni…dulu pipi gebu, sekarang kering dan lesunye wajahku ini…

  23. Ida
    Ida November 5, 2014 at 9:27 am | | Reply

    baru baru ni ida belajar makan tomato ! HAHHA sedihh.. umur dah tua bangka baru pandai makan. ;p

  24. Oja Samid
    Oja Samid November 5, 2014 at 2:34 pm | | Reply

    saya sama dgn encik titan..kecik2 xsuka tomato. rasa dia kan masam..tapi yes, dengan tomyam sedap pulak, kan? pelik bin ajaib gitu. nie dah tua2 gini, saya try juga makan sama ada mentah ataupun dalam masakan. fikir nak sihat punya pasal..hehehe..

  25. Suriya
    Suriya November 5, 2014 at 11:58 pm | | Reply

    tomato nie memang tak sedap. tapi kalau ditenung betul-betul not so bad lah..cuba gigit sikit2, mana tahu…

  26. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 6, 2014 at 1:51 am | | Reply

    Amalkan tomato sejak kali lagi terutama anak2..bnyak sungguh khasiatnye selain kanser…

  27. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 6, 2014 at 1:54 am | | Reply

    Pembetulan ye….amalkan makan tomato sejak kecil lagi terutama kepada anak2…memang banyak khasiatnye..

  28. hani
    hani November 6, 2014 at 3:56 am | | Reply

    makan tomato masam-masam tu lah yang melembutkan pipi saya hahaha poyonye ayat

  29. emalinmohd
    emalinmohd November 6, 2014 at 6:29 am | | Reply

    Part tomato untuk kelemumur tu baru tahu. Boleh try balik ni sebab tomato memang wajib ada kat rumah. Sedap tomato ni.. πŸ˜†

  30. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 6, 2014 at 8:40 am | | Reply

    Tuan titan bz dgn projek denaihati atau keje? Memang maintain blog rank dia…steadylah bro..

  31. sensasi2020
    sensasi2020 November 6, 2014 at 11:56 am | | Reply

    Tomato…. saya suka lebih lagi kau buat tomyam masuk buah ini. Hitup habis tinggal mangkuk aje…

  32. eyriqazz
    eyriqazz November 6, 2014 at 12:14 pm | | Reply

    Hohohoh..patutla kulit mr titan gebu..penggemar tomato rupanya…

  33. siti hazreen
    siti hazreen November 6, 2014 at 2:36 pm | | Reply

    tomato bagus untuk kulit dan mata πŸ˜‰

  34. Abdfatah
    Abdfatah November 6, 2014 at 2:45 pm | | Reply

    Tomato boleh dimakan begitu aje. Bleh blender buat jus jugak pastu bleh buat aiskrim tomato.. Memang best..

  35. Rabia
    Rabia November 6, 2014 at 4:07 pm | | Reply

    Tomato mmg sedap…tp 5 org anak aku termasuk bapaknya x suka TOMATo huhhuh… amat menyedihkan

  36. Iffah Azhar
    Iffah Azhar November 7, 2014 at 12:00 am | | Reply

    baby tomato yang kecik2 tu, owhh nyumssss nyumssss!! sekali ngap je masuk mulut, krup krap krup krap.. lagi sedap dari cikedis πŸ™‚

  37. CoretanCyber
    CoretanCyber November 7, 2014 at 2:35 am | | Reply

    tomata memang gerenti rock..

  38. Jawatan Kosong Kerajaan
    Jawatan Kosong Kerajaan November 7, 2014 at 4:09 am | | Reply

    tomato paling sedap dimakan begitu sahaja πŸ˜›

  39. Exbuzz Media
    Exbuzz Media November 7, 2014 at 4:30 am | | Reply

    aku pun tak minat makan tomato tapi bila memikirkan khasiatnya terpaksa gagahkan makan jugak. tp lama2 dah terbiasa so x jadi masalah nak makan tomato ni πŸ™‚

  40. duniafarisya
    duniafarisya November 7, 2014 at 5:30 am | | Reply

    saya suka makan tomato segar sahaja.kalau yang sudah dimasak susah sikit nak makan.huhu

  41. ismail ahmad
    ismail ahmad November 7, 2014 at 5:46 am | | Reply

    budak-budak sekarang ni agak payah nak ajar makan tomato.. nak kena hias cantik-cantik baru nak makan..tapi aku pelik juga kecik2 elok aje aku makan tomato..

  42. TehR
    TehR November 7, 2014 at 7:58 am | | Reply

    aku makan gak sikit
    payah nak habiskan sebiji sekali makan
    tak sedap

  43. suri
    suri November 7, 2014 at 1:18 pm | | Reply

    suka tenyeh tomato dekat muka tu kalo ada lebih ar

  44. Uncle Zuan
    Uncle Zuan November 7, 2014 at 1:50 pm | | Reply

    den cukup suka klu makan burger yang ada tomato.. klu burger, wajib tomato

    1. titan
      titan November 18, 2014 at 4:33 pm | | Reply

      entahla..kekadang boleh..kekadang..buang gak tomato tu. haha

  45. ahmadyani
    ahmadyani November 8, 2014 at 3:02 am | | Reply

    Boleh tak kita panggil tomato ni sayur tomato?

  46. myrujukan
    myrujukan November 8, 2014 at 12:32 pm | | Reply

    aku pun sama cam ko, x suka makan tomato, tp ok jer kalau tomato kat dalam burger, itupun aku kunyah cepat cepat sebab x mau rasa hilang mood makan burger, hehehe

  47. NotaKembara
    NotaKembara November 8, 2014 at 7:06 pm | | Reply

    Kalau masak, asyik nak masukkan tomato je dalam resepi. Haha

  48. blogger lelaki
    blogger lelaki November 9, 2014 at 1:16 pm | | Reply

    tomato ni ikut keadaan..kalau yang masih segar dtu aku lebih suka makan mentah2 je…kalau dimasukkan dalam masakan pun sedap jugak..aku paling suka kalau masukkan tomato dalam sup

    1. titan
      titan November 15, 2014 at 9:33 pm | | Reply

      aku leh terima tomyam je walaupun kekadang ada tomato dalam tu. tomato tu memang tak usik la. haha

  49. nor aziah sadri
    nor aziah sadri November 10, 2014 at 5:35 pm | | Reply

    sy bukan penggemar buah tomato tpi sangat minat tomyam.. acaner tu??? haha.. tomato beli stkt jadi pemberi rasa dlm masakan… rugi2 tk manfaatkan betul2.. part untuk rambut tu tk pernah try lagi.. biasa tepek kt muka ja…

    1. titan
      titan November 15, 2014 at 9:31 pm | | Reply

      ha..boleh la try tepek kat rambut nanti ye. hehe πŸ˜†

  50. Lieza
    Lieza November 13, 2014 at 12:36 pm | | Reply

    tomato segar best, taburkan garam sikit… perghhh

    1. titan
      titan November 15, 2014 at 9:30 pm | | Reply

      kalau yang fresh..leh telan lagi.

      kalau tak..memang tak makan la. haha

  51. Mohd Norzali
    Mohd Norzali November 15, 2014 at 8:55 am | | Reply

    Den baru tau tomato boleh rawat masalah kelemumur. Boleh cuba lepas ni.

    1. titan
      titan November 15, 2014 at 9:29 pm | | Reply

      gua pun baru tahu.

      leh la cuba nanti. hoho..

  52. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim November 24, 2014 at 3:12 am | | Reply

    Dalam banyak2 benda yang diperbuat daripada tomato, aku makan sos tomato dalam burger & spageti je. Yang lain kalau aku nampak, aku tolak tepi. hahaha

  53. ieta mat saad
    ieta mat saad December 4, 2014 at 6:35 pm | | Reply

    mablesnya tomato yg segar tu… enak dimkn begitu saja… oh oh oh tomato… sungguh senak dimkn begitu saja…
    eh dh knp nyanyi plak pg2 ni? :mrgreen: :mrgreen:

  54. SuperNifz
    SuperNifz March 5, 2015 at 12:35 am | | Reply

    Tomato memang sedap ler Abe Titan oitt… nak2 boh garam sikit perrhh..

  55. Farah Hassan
    Farah Hassan October 3, 2015 at 12:06 pm | | Reply

    Trima kasih atas perkongsian. Sy digelar ‘alien’ oleh adik bradik dek krana tabiat suka meratah tomato tabur sikit garam sejak dr sekolah menengah.. ??

  56. emmylara
    emmylara November 10, 2015 at 5:47 am | | Reply

    aku memang dulu tak suka gila dengan tomato nih. aku aku suka gogle pasal buah buah nih. baru aku tahu yang tomato nih bagus.

  57. yeyong
    yeyong April 6, 2016 at 9:36 am | | Reply

    Sya x suka mkn tomato tpi kalo jus tomato saya suka sngt, hari2 i buat jus tomato.

  58. Tunku Teyha
    Tunku Teyha August 3, 2016 at 10:09 am | | Reply

    mula2 I pon tak makan tomato, once husband I ajar, terus melekat! every night wajib jadika snack! hehe..apa kata korang try makan tomato cheery dgn susu pekat. nikmat dunia bak ang!

  59. Cik Tira
    Cik Tira September 19, 2016 at 9:22 pm | | Reply

    Sumber terkini. Tomato lebih berkhasiat jika dimasak terlebih dahulu daripada dimakan mentah. Cara penyediaan boleh dibakar atau dikukus. Selamat mencuba.

  60. Ros Ali
    Ros Ali December 19, 2016 at 12:30 am | | Reply

    Sadap baitu sambal tumis tomato.Makan begitu sahaja cicah kicappun ok.

  61. ira
    ira December 20, 2016 at 4:04 am | | Reply

    new info for me, thanks for sharing

  62. norhayati aziz
    norhayati aziz July 8, 2017 at 4:55 pm | | Reply

    aku suke minum jus tomato..blender sbiji tomato dgn madu..ummm sdap..pada mula nya aku tk suke tomato tp bla aku tau khasiat nya aku gagah kn diri untk meminum nya..

  63. Adam Roslan
    Adam Roslan November 18, 2018 at 6:29 pm | | Reply

    Sedap sungguh ayam kampung ni. Naik selera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.