74 Responses

  1. reezluv
    reezluv November 7, 2014 at 12:49 pm | | Reply

    ok..memang lari sungguh…mcm dh gaya bersembang plak jadinya.ahaha

    1. Jawatan Kosong Kerajaan
      Jawatan Kosong Kerajaan November 9, 2014 at 11:36 am | | Reply

      ada juga rasa macam tengah baca novel..huhu :mrgreen:

      1. Kak yatiadam
        Kak yatiadam February 27, 2017 at 3:26 pm | | Reply

        Baca dan kak hadam..

    2. blogger lelaki
      blogger lelaki November 9, 2014 at 1:20 pm | | Reply

      sebab tiu orang suka baca blog dia..tengah elok2 sejuk bolah jadi panas..hahaha

      1. Kak yatiadam
        Kak yatiadam February 27, 2017 at 3:27 pm | | Reply

        Betul3.. gaya mutu keunggulan.. cara menulis mcm ni.. terbaik

    3. KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com
      KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 29, 2014 at 5:11 pm | | Reply

      paling penting sbenarnya usaha!! – kedaionlinemy.com

    4. Kak yatiadam
      Kak yatiadam February 27, 2017 at 3:25 pm | | Reply

      Tapi kak baca habis..

  2. asraff ruslan
    asraff ruslan November 7, 2014 at 12:50 pm | | Reply

    kalau semua nak spoon feed ja mmg parah la….kena ada inisiatif sendiri….mula-mula memang rasa susah, lepas lama-lama akan jadi mudah perlahan-lahan….

  3. SentiasaPanas
    SentiasaPanas November 7, 2014 at 1:00 pm | | Reply

    Memang seronok baca kisah mitos. Banyak rahsia seram yang tersembunyi hehe

  4. suri
    suri November 7, 2014 at 1:01 pm | | Reply

    dah kelaut ini..cerita apa ini haaaa..

  5. onlajer
    onlajer November 7, 2014 at 1:02 pm | | Reply

    Sorry lah bro aku baca langkah2 je

  6. Anuar
    Anuar November 7, 2014 at 1:46 pm | | Reply

    Banyak peluang buat duit online ni sebenarnya… Kalau kita tahu teknik yang betul, In Shaa Allah 4 hingga 5 angka tidak mustahil dapat kita perolehi…

  7. Uncle Zuan
    Uncle Zuan November 7, 2014 at 1:46 pm | | Reply

    entry paling sempoi dan tak pernah den terfikir nak tulis entry macam ni..hahaha

    1. Jawatan Kosong Kerajaan
      Jawatan Kosong Kerajaan November 7, 2014 at 3:52 pm | | Reply

      sempoi memang sempoi, tetapi pening dibuatnya… 😛

  8. Jie Susanos
    Jie Susanos November 7, 2014 at 2:49 pm | | Reply

    pndai bro mengarut..mengarut tapi ada isi..

    1. Wira Merah
      Wira Merah November 8, 2014 at 10:08 am | | Reply

      Mengarut pun aku baca sampai habis juga….

  9. TehR
    TehR November 7, 2014 at 3:00 pm | | Reply

    aku suka cerita mengarut macam ni
    mudah nak faham

    lagi pun aku tak pernah masuk kelas linus 😀

  10. Jawatan Kosong Kerajaan
    Jawatan Kosong Kerajaan November 7, 2014 at 3:51 pm | | Reply

    dah pening ini.. 😯 cerita apa ini en titan.. 🙄

  11. BM
    BM November 7, 2014 at 4:00 pm | | Reply

    Sembang sambil makan cendol baru boleh faham… hoho!

  12. akak vitamin
    akak vitamin November 7, 2014 at 4:48 pm | | Reply

    teruja jugak ni nak buat duit dengan blog. tape belajar belajar 😎

  13. fazrol
    fazrol November 7, 2014 at 4:49 pm | | Reply

    Apa yg cuba disampaikan nie? he he he…

    buat duit nline mitos semata-mata.. jgn percaya.. ha aha ha

  14. Nadot
    Nadot November 7, 2014 at 7:15 pm | | Reply

    Memang agak lari…
    tapi yang pasti jawapan kepada soalan 5 tu memang mitos! ..hohoho 😈

  15. abdfatah
    abdfatah November 7, 2014 at 7:50 pm | | Reply

    tak faham laa… apo membebel nih ini hari…?

  16. Hero Borneo
    Hero Borneo November 7, 2014 at 11:35 pm | | Reply

    saya baca dengan teliti entri ini..nasib baik tak baca 2 kali..sebab seronok baca kerana memberi motivasi bahawa nak buat duit online mesti ada ilmu..

  17. Mas
    Mas November 8, 2014 at 12:21 am | | Reply

    😆 😆 😆

  18. ahmadyani
    ahmadyani November 8, 2014 at 2:55 am | | Reply

    Memang ramai orang tidak faham tapi mustahil tidak tahu langsung. Ramai orang tidak memahami bagaimana mahu menulis dengan baik tapi mustahil dia idak tahu menulis langsung. Setiap orang pasti ada sedikit pengetahuan dan sedikit kefahaman. Yang sedikit ini kalau diasah selalu, ia akan jadi ‘tajam’.

  19. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 8, 2014 at 4:49 am | | Reply

    Lu sembang ma…hehe memang mitos tegar tu aku percaya, MR Titan kita dapat lebih daripada RM10 000 setahun…

  20. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 8, 2014 at 4:50 am | | Reply

    Memang kena lebih usaha dan teknik yang betul..InsyaAllah baru boleh berjaya..percaya pada diri sendiri dan rezeki selalu ada untuk org yang rajin berusaha..

  21. akubiomed
    akubiomed November 8, 2014 at 7:37 am | | Reply

    Mengarut lagi. Nasib baik tak mencarut. 🙂

  22. Wira Merah
    Wira Merah November 8, 2014 at 10:05 am | | Reply

    Bila kau sebut Linus aku rasa lagi banyak yang tak faham. Lebih2 lagi kalau Linus SEO memang kompom ramai lagi tak faham…

  23. Adi
    Adi November 8, 2014 at 10:06 am | | Reply

    banyak nak buat duit dari blog sebab tengok hasil yang mahsyul gak, tapi tak tahu camne jerih nak mulakan tu..

  24. Hafiszan Kamarudin
    Hafiszan Kamarudin November 8, 2014 at 10:21 am | | Reply

    ada soalan ada jawapan, sembang yang menarik dan mudah faham.

  25. Danial Abdul Rahim
    Danial Abdul Rahim November 8, 2014 at 11:20 am | | Reply

    Untuk orang yang tak faham tujuan SEO ni apa.

    Saya permudahkan:

    Tujuan SEO = Untuk dapatkan 1st page secara konsisten untuk sekian keyword.

    Itu ja. Tak payah nak pening kepala fikir saya sini.

    Kalau boleh dapat 1st page dari sekarang sampailah setahun, 2 tahun atau lebih. Itu dah dikira hebat.

    RM 10,000 setahun? Ya, memang mitos. 😛

    Saya berani kata pakar IM blog jana RM 6 angka setahun dengan sebuah blog ja.

    Tapi, ia terpulang pada market tertentulah.

  26. zool
    zool November 8, 2014 at 11:48 am | | Reply

    jawapan lu memang legend dong…
    cendol juga

  27. Syami
    Syami November 8, 2014 at 12:08 pm | | Reply

    macam tengah baca novel, ada unsur2 dramatik..haha

  28. myliferia
    myliferia November 8, 2014 at 1:47 pm | | Reply

    hahaha… ai spot “tiramisu” lah…

  29. puteri kasih
    puteri kasih November 8, 2014 at 3:22 pm | | Reply

    memang mengarut tapi tetap ada isi..berbaloi gak baca sampai habis…hehe 🙂

  30. kizmyself
    kizmyself November 8, 2014 at 4:43 pm | | Reply

    Blaja blaja makan bersuap..haha

  31. Faiz
    Faiz November 8, 2014 at 5:55 pm | | Reply

    Mungkin kena minum banyak air mask untuk menghilangkan semua mitos mitos yang wujud,

  32. blogger lelaki
    blogger lelaki November 8, 2014 at 11:05 pm | | Reply

    bro..lu mengarut apa pun gua tetap baca

  33. Safiya
    Safiya November 8, 2014 at 11:12 pm | | Reply

    Orang glamer, jadi ramai org nak berguru… Baguslah berulang kali kongsi ilmu byk pahala. Kdg Allah bg student yg lemah nak uji kesabaran kita.

    Best kan jd cikgu byk pahala 😉

  34. Khairul Zamri
    Khairul Zamri November 9, 2014 at 3:16 am | | Reply

    Haha bijak-bijak bagus setiap persoalan pasti ada jawapannya

  35. Oja Samid
    Oja Samid November 9, 2014 at 6:30 am | | Reply

    haha..walaupun sempoi dapat jugak tangkap mesej2 yg tersembunyi :p

  36. khairul asrol
    khairul asrol November 9, 2014 at 6:37 am | | Reply

    huhuiii. mengarut pun best baca. gua layan je cerita ko ni. pstt, kirim salam bini. kalau ada awek cun lagi, mai la pas kat aku pulak. 😎

  37. Katak Comel
    Katak Comel November 9, 2014 at 9:25 am | | Reply

    setuju sgat dgn quote lu “Once you start got your FIRST money from your blog, you will EARN more and more”.
    gua pun dah meraih increment SETIAP BULAN beratus2 sejak gua bergelar fulltime blogger..
    hikhik

  38. haslizam
    haslizam November 9, 2014 at 11:37 am | | Reply

    hehehe.. apa tah pening nak baca.. ni betul mitos 🙂

  39. Zul
    Zul November 9, 2014 at 1:30 pm | | Reply

    wow…ini tajuk entri utk contest paling pelik aku baca…tapi bukan mitos.. 🙂 pening jgk sposen..

  40. ikhwan
    ikhwan November 9, 2014 at 2:29 pm | | Reply

    kalau dah malas apa pun tak boleh buat 🙂

  41. lankapo
    lankapo November 9, 2014 at 7:03 pm | | Reply

    ye ker awek tu cakap lu hensem sampai nak PC hehe. Awek biasala pandai memujuk manja, boleh cair oo.

    nasib baik abg titan iman kuat, sayang bini hehe

  42. ismail
    ismail November 10, 2014 at 4:38 am | | Reply

    pening kepada juga tu nak buat artikel macam ni…hehe

  43. salimharmanain
    salimharmanain November 10, 2014 at 5:26 am | | Reply

    Bro, alangkah bagusnya kalau satu hari nanti gua dapat turun makan cendol banting sekali. haha.

  44. Vander Good
    Vander Good November 10, 2014 at 7:39 am | | Reply

    Entri ni sangat kreatif pada pendapat saya. Ada juga sekeping dua senyuman muncul dari bibir ini…hihi…

  45. aRz MoHa
    aRz MoHa November 10, 2014 at 7:46 am | | Reply

    Panjang sangat soalan dan jawapan. Langsung tak faham

    Cuma saya faham…kena cari dan tambah ilmu.
    terutama Beli kitab pink…

  46. Matt Fitt
    Matt Fitt November 10, 2014 at 1:00 pm | | Reply

    Boleh tulis skrip filem ni 😆

  47. sabree hussin
    sabree hussin November 10, 2014 at 4:15 pm | | Reply

    dah tak yah edit balik… aku dapat tangkap apa maksudnya 🙂

  48. SEMANGAT 7x
    SEMANGAT 7x November 11, 2014 at 4:08 am | | Reply

    You can get money from Blogging, but have to work hard first. Learn SEO, Write Good Article, Promote to your audience etc. Tak ade yang jatuh dari langit dengan cuma-cuma. Saye tak begitu paham cakap melayu, walaupun berdarah Melayu. Nice Blog, my friend.

  49. Norhayati Suaib
    Norhayati Suaib November 11, 2014 at 8:44 am | | Reply

    Dan yang penting,kena ucap terima kasih lepas kita tanya orang tersebut.lebih sedap belanja makan sekali.

  50. siti hazreen
    siti hazreen November 11, 2014 at 3:53 pm | | Reply

    haha saya pun tak faham apa tu PC ingatkan komputer tadi 😆 😆 😆

  51. Noriza Rahman
    Noriza Rahman November 12, 2014 at 7:17 am | | Reply

    Walaupun ke laut dah isinya denga tajuk tapi tetap gagahkan juga scroll sampai abis nak baca endingnya 😆

  52. myrujukan
    myrujukan November 12, 2014 at 1:09 pm | | Reply

    panjang betul kau tulis, tp apa apa pun memang betul tuh

  53. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 14, 2014 at 5:40 pm | | Reply

    Mitos ini sukar dibendung..kerana semakin kita tidak mempercayainya semakin ramai yang berjaya menjadikannya kenyataan…malahan amat2 lumayan seperti tuan Titan kita ni….

  54. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 14, 2014 at 5:43 pm | | Reply

    Yang penting ini bukan sebarang mitos…tetapi lagenda sebenar2nya kejadian utk berjaya…

  55. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 14, 2014 at 5:50 pm | | Reply

    Cara buat duit yang paling cepat ialah berniaga…

  56. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 14, 2014 at 6:18 pm | | Reply

    Jom bermitos dengan buat duit scara online ni…

  57. Mohd Norzali
    Mohd Norzali November 15, 2014 at 8:51 am | | Reply

    Ramai betul peminat bro huhu. Nasib baik bro dah kahwin. 😆

  58. azstory311
    azstory311 November 17, 2014 at 12:41 pm | | Reply

    Adeh.. tergelak baca mitos2 tu.. kuncinya sabar dan rajin..

  59. lekatlekit
    lekatlekit November 18, 2014 at 3:55 am | | Reply

    saya pun mula di hujani macam mana nak buat duit dengan blog tanpa meniaga apa2 padahal menulis tu pun satu perniagaan jugak.. kalau tak.. takde la istilah jual ayat kan? hahahaha.. even income seciput boleh la takat nak shopping dvd hantu kat selayang Mall tapi selagi ada usaha Insya Allah ada rezekinya.. saya pun sampai sekarang bukan paham SEO & malas nak belajar jugak. saya suka tulis.. tulis & tulis.. asal enjoy buat apapun seronok

  60. Sya Isya
    Sya Isya November 19, 2014 at 8:08 pm | | Reply

    mitos semata-mata semua apa yang ko tulis ni Titan. haha 🙄

    ko berjaya buat aku gelak baca entri ni. actually, aku pun pernah berhadapan dengan orang yang tanya soalan macam tu. Memang rasa macam… gggrrrrr…

    lagi 1, nasib aku pernah jadi guru ganti, so tahu lah linus tu apa. tapi ko kreatif r.. linus seo… hwa3

  61. abdfatah
    abdfatah November 19, 2014 at 10:52 pm | | Reply

    malas nak fikir dah pasal seo nih… malas nak fikir tak ke mana jawabnya…

  62. ieta mat saad
    ieta mat saad December 4, 2014 at 6:30 pm | | Reply

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    yeah… dah hadam… sy dah dapat banyak dh duit dr blog online ni cuma taklah sehebat sifu… dan tak pernah lak ingt nk printscreen… huhu… bestlh baca novel nih :mrgreen:

  63. pocongmakenon
    pocongmakenon January 28, 2016 at 6:33 pm | | Reply

    hebat2…terbaik bro…

  64. mohd afri
    mohd afri July 28, 2016 at 4:24 am | | Reply

    panjang betul nak baca tapi berbaloi nak hadam..banyak sebenarnya cara nak buat duit di internet tapi kena kuasai 3 perkara dulu…yang pertama belajar dan yang kedua kena buat kerja apa yang sudah di pelajari. Kalau tak,nanti sia-sia jak ilmu yang dibelajari..dan yang ketiga kena rajin..

  65. Kak yatiadam
    Kak yatiadam February 27, 2017 at 3:23 pm | | Reply

    Lama kak x lawat blog ni..
    Tapi kitab pink tu la yg buat kak sedar SEO tu penting..

    Dulu kak buta IT.. paksa diri.. mcm murid linus la..tapi degil nk belajar walau x reti.. tapi kerana tulisan2 u alls semua. Kak mula mcm kura2..

  66. Kak yatiadam
    Kak yatiadam February 27, 2017 at 3:24 pm | | Reply

    Lama kak x lawat blog ni..
    Tapi kitab pink tu la yg buat kak sedar SEO tu penting..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.