44 Responses

  1. Muaz
    Muaz November 9, 2014 at 2:44 pm | | Reply

    tiada yang betul, sebab yang betul adalah “Titan” .. haha

    1. KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com
      KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 29, 2014 at 5:09 pm | | Reply

      kenapa pilih nama titan?? – kedaionlinemy.com

  2. reezluv
    reezluv November 9, 2014 at 2:56 pm | | Reply

    gomen kalu..faizal..tu je

  3. fazrol
    fazrol November 9, 2014 at 3:37 pm | | Reply

    Ini kes nak buat name tag cikgu ka?
    cuba laa mr titan? ok tak… baru lejen.. ha ha ha..

  4. Kak yatiadm
    Kak yatiadm November 9, 2014 at 4:06 pm | | Reply

    Nama yg besar sikit.. tu betul.. nk lgi tepat esok kak yati g ukuran yg betul.

    1. Jawatan Kosong Kerajaan
      Jawatan Kosong Kerajaan November 12, 2014 at 8:04 am | | Reply

      “Faizal” – short n sweet la kata omputeh… :mrgreen:

  5. akubiomed
    akubiomed November 9, 2014 at 4:37 pm | | Reply

    Ibubapa muda zaman sekarang suka letak nama 3 perkataan. Kesian anak-anak masuk tahun 1 nak tulis nama pun payah kalau panjang-panjang.

  6. Eizil
    Eizil November 9, 2014 at 5:10 pm | | Reply

    kena guna faizal aa kan…

    Hai Mr Faizal!

  7. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 9, 2014 at 6:21 pm | | Reply

    Wah cikgu rupenye Tuan Titan ni…

  8. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 9, 2014 at 6:23 pm | | Reply

    Ingat dulu waktu skolah…di skolah lama tu bebudaknye pun gune name tag jgk…tapi tule nama pun budakkan…tengok name tag diorang..perghhh…kreatif beb…ada yang buat skate board name tag, ada yang buat bentuk obor, ada yang buat tempat sorok lighter..em alahai..

  9. nikkhazami
    nikkhazami November 9, 2014 at 6:27 pm | | Reply

    Ooo.. tak sangka nak buat tag pun ada cara dia jugak..

  10. Hafiszan Kamarudin
    Hafiszan Kamarudin November 9, 2014 at 10:26 pm | | Reply

    baru hari dapat ilmu tentang benda ini, maklumnya saya tidak pernah ketahui benda ini. Boleh buat untuk anak nanti.

  11. Uncle Zuan
    Uncle Zuan November 9, 2014 at 11:25 pm | | Reply

    Plak,ingatkan masuk je trus diberi tag nama huhu

  12. Noriza Rahman
    Noriza Rahman November 10, 2014 at 1:41 am | | Reply

    ingatkan ISA (ikut suka aku) nak pilih name tag ni :mrgreen:

  13. Khairil Mazri
    Khairil Mazri November 10, 2014 at 1:48 am | | Reply

    nak pilih name tag yang menepati syarat pun kena baca pekeliling dulu. kalau kerja swasta mungkin letak sesuka hati anda.

    mungkinlah…

    kalau yeop sendiri just call me “Mazri” sebab nak memudahkan mereka ingat pada saya. kalau ada awek yang terpikat pun okey jugak.

    nota: memang takde siapa yang terpikat dengan nama ni. siyesli.

  14. Alongxp
    Alongxp November 10, 2014 at 3:40 am | | Reply

    Masalahnya aku buat nametag nama ‘ALONGXP’ pon orang marah… walaupun nama tu lebih pendek dari nama sebenar aku… camne tu?

  15. siti travelog
    siti travelog November 10, 2014 at 4:22 am | | Reply

    baru tahu pulak yang name tag pun kena ada peraturan jugak rupanya. sebelum ni duk ingat boleh ikut sedap je nak design macam mana.

  16. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 10, 2014 at 4:26 am | | Reply

    Em minat jadi cikgu…tapi ape kan daye, kita tak pandai…:( πŸ™ πŸ™

  17. Ammar
    Ammar November 10, 2014 at 4:45 am | | Reply

    Kalau nama Ammar Yasir Bin Che Hassan nak letak nama apa ya? Hehehehe

    1. Alongxp
      Alongxp November 10, 2014 at 2:48 pm | | Reply

      letak je AY hehehehehe

  18. suri
    suri November 10, 2014 at 5:06 am | | Reply

    nama saya dua suku kata akhir letak ummu jer..tapi bukan panggil saya ummu, umi pun bukan tapi panggil ainni aduh..salah sapa tu?

  19. SentiasaPanas
    SentiasaPanas November 10, 2014 at 5:19 am | | Reply

    En.titan rasanya paling sesuai..hehe

  20. azimah mohd zainuddin
    azimah mohd zainuddin November 10, 2014 at 6:09 am | | Reply

    Saya simpan name tag dalam handbag πŸ™‚

  21. Jawatan Kosong Kerajaan
    Jawatan Kosong Kerajaan November 10, 2014 at 12:03 pm | | Reply

    baru tahu yang Tuan Titan ni cikgu rupanye…

  22. Matt Fitt
    Matt Fitt November 10, 2014 at 12:20 pm | | Reply

    Nama “Faizal” tu sesuai, cikgu.

  23. Wira Merah
    Wira Merah November 10, 2014 at 12:21 pm | | Reply

    Kalau name tag yang ada logo kementerian atau jabatan boleh ke ?
    Aku lihat ada macam2 jenis name tag yg org guna.
    Name tag titan yg paling tepat aku rasa ‘FAIZAL’….

  24. blogger lelaki
    blogger lelaki November 10, 2014 at 12:44 pm | | Reply

    okey cikgu dah faham sekarang

  25. sabree hussin
    sabree hussin November 10, 2014 at 4:22 pm | | Reply

    Aku rasa yang Ahmad Faizal tu, kalau salah tak kan sampai 2 ko ada

    1. titan
      titan November 11, 2014 at 2:57 pm | | Reply

      Tiga-tiga kurang tepat sebenarnya.

      haha.. 😈

  26. Norhayati Suaib
    Norhayati Suaib November 11, 2014 at 8:42 am | | Reply

    sekarang bukan sahaja nama panjang tetapi ditambah susah nak eja.

  27. siti hazreen
    siti hazreen November 11, 2014 at 4:12 pm | | Reply

    name tag yang betul yang ada nama faizal tu… 1 perkataan sahaja pada name tag dan kena bersaiz besar πŸ˜‰ πŸ˜‰

  28. onlajer
    onlajer November 12, 2014 at 8:46 am | | Reply

    dekat ofis aku ada mesin buat name tag,Pakai cnc lagi tu
    tapi yang bahagian pin tu je yang takde

  29. Oja Samid
    Oja Samid November 12, 2014 at 12:06 pm | | Reply

    name tag anak tersalah ejaan..padahal dah tulis nama elok2 dah. seb baiklah bunyinya tak lari..hehe

  30. ahmadyani
    ahmadyani November 12, 2014 at 8:12 pm | | Reply

    Satu nama atau dua nama dalam tag, tak mengapa asalkan asalkan tag nama tu kekal saiznya. Jangan letak dua perkataan, tag tu jadi besar sudahlah. Tapi yang penting, nama tu orang boleh Nampak dari jauh sikit….

  31. linie
    linie November 13, 2014 at 9:04 am | | Reply

    hehe..kesimpulannya..kalau nk letak nama anak..letak yang pendek2 je..senang nak tempah nametag nanti ^_^

  32. MNH
    MNH November 14, 2014 at 11:22 am | | Reply

    saya biasa guna nama yang orang panggil je….

  33. Mohd Norzali
    Mohd Norzali November 15, 2014 at 8:45 am | | Reply

    Zaman sekarang ni nama memang panjang bebenor. Paling kurang 3. Eloklah letak yang ringkas dan mudah dipanggil.

  34. Hafizul
    Hafizul November 17, 2014 at 12:50 pm | | Reply

    Hahaha…dah lama tak pakai name tag ni..last sekali masa zaman sekolah rendah dulu jer..emmm semuanya tak betul name tag tu….

  35. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam November 18, 2014 at 9:26 pm | | Reply

    Zaman sekolah2 dulu ada la pakai tag nama. Dah start keje, takda dah tag nama..

    cuma ada pass kad company je. πŸ™‚

  36. Nurul
    Nurul November 19, 2014 at 3:50 am | | Reply

    Sangat setuju, nama yang pendek memudahkan kita nak menyebutnya

  37. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam November 21, 2014 at 12:14 am | | Reply

    Kena ada branding pada nama hehe, pandai pilih naik cepat nama tu…

  38. ieta mat saad
    ieta mat saad December 4, 2014 at 6:22 pm | | Reply

    seb bek nm akak abah boh pendek je. takde menyusahka cikgu2 nak tulis nm pjg2 dlm buku kedatangan. Org nk sebut pun senang.
    Akak mmg pantang betul jenis mak ayah ltk nm sampai 3 tanah tu. Ltk nm ank pjg2 last2 panggil nm ringkas je. Mcm nm sifu tu ok dah tu. Y

  39. Anep
    Anep May 18, 2015 at 10:00 am | | Reply

    Yang betol kalo ikut pekelililing warna latar hitam tulisan putih…saiz 2.5cmx7.5cm….besar tu…huhuhu

  40. Farell
    Farell August 1, 2015 at 10:23 am | | Reply

    Hi En.Faizal

    Brapa satu tag nama?
    kalo nk buat 4 je blh ke?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.