86 Responses

  1. Hafiszan Kamarudin
    Hafiszan Kamarudin November 10, 2014 at 10:49 pm | | Reply

    pelaburan yang tinggi nilainya hanya dengan mempunyai ilmu yang secukupnya. Sebelum labur belajar dahulu.

    1. KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com
      KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 29, 2014 at 5:08 pm | | Reply

      beli emas,, then simpan lama2,, pstu jual smula,, untung oo – kedaionlinemy.com

  2. Noriza Rahman
    Noriza Rahman November 10, 2014 at 11:21 pm | | Reply

    Ramai juga kengkawan dari kalangan mek kelate yang beli emas ni dan simpan buat pelaburan 😀

    1. blogger lelaki
      blogger lelaki November 11, 2014 at 3:31 pm | | Reply

      tak rugi sebenarnya labur duit beli emas..cuma aku gelisah sikit nak cari tempat unutk simpan emas tue..hu3

  3. fazrol
    fazrol November 10, 2014 at 11:33 pm | | Reply

    Kat aku pun boleh ye.. kalau nak beli.. he he..

    Sebelum bermula. pastikan korg ada ilmu..

  4. SentiasaPanas
    SentiasaPanas November 10, 2014 at 11:34 pm | | Reply

    Tak buy sell emas kat MT4 ke en.titan, lagi senang nak untung hehe

    1. titan
      titan November 11, 2014 at 2:25 am | | Reply

      MT4 tu benda?

      hahaha

      1. SentiasaPanas
        SentiasaPanas November 13, 2014 at 10:29 am | | Reply

        MT4 tu platform forex, bole jual beli emas. Untung cepat tapi rugi pun bole cepat juga..haha

        1. titan
          titan November 13, 2014 at 10:39 am | | Reply

          kalau forex, gua tak minat.

          dah lama tinggal dunia forex.

  5. Uncle Zuan
    Uncle Zuan November 10, 2014 at 11:53 pm | | Reply

    Den dgr ikut research yg harga emas akn kembali melonjak pada taun 2020

    1. SentiasaPanas
      SentiasaPanas November 13, 2014 at 10:33 am | | Reply

      Emas dikatakan bakal melonjak kpd harga 500 tp sebenarnya spekulasi org yahudi. Nak tahu kena la baca bagaimana yahudi mengawal komoditi dunia melalui spekulasi..:)

      1. Uncle Zuan
        Uncle Zuan November 23, 2014 at 11:45 am | | Reply

        oh begitu ya? trima kasih atas makluman ini

  6. nizam
    nizam November 11, 2014 at 1:07 am | | Reply

    Wowowow.. Emas… Serbu… Rendah tambah gram.. Tinggi Tambah RM

  7. nurulamira
    nurulamira November 11, 2014 at 2:40 am | | Reply

    Hehehe..

    10 pembeli pertama sy bg harga diskaun..harga kasih sayang namanye..haha
    harga hari ni:

    Brg kemas 916 = RM134/g (harga upah rendah)
    Goldbar 1g = RM156
    Goldbar 5g = RM740
    Goldbar 10g = RM1450
    Dinar (4.25g) emas 999.9 = RM630

    1. blogger lelaki
      blogger lelaki November 11, 2014 at 3:20 pm | | Reply

      nie betul2 menjual ke apa..hehehehe

      1. nurulamira
        nurulamira November 13, 2014 at 2:09 am | | Reply

        ini mmg real business bukan pelaburan. sy tak menjanjikan bulan bintang kalau join sbg ahli. Kena usaha, baru ade incomenye 🙂

    2. Jawatan Kosong Kerajaan
      Jawatan Kosong Kerajaan November 12, 2014 at 7:59 am | | Reply

      hamba baru nak berjinak2 dengan emas… 🙄

  8. Najib Ariyan
    Najib Ariyan November 11, 2014 at 2:46 am | | Reply

    Saya memang tertarik dengan perniagaan eman ni sejak dari dulu tapi belum lagi terbuka hati nak menceburi… saya perlukan pengetahuan yg cukup… terima kasih atas entry ini

    1. nurulamira
      nurulamira November 13, 2014 at 2:15 am | | Reply

      Kalau nak belajar lg pasal emas, sy boleh bg consulatation free 🙂
      tak perlu join ahli pun xpe. share ilmu pun salah satu amal ibadah kan.

  9. broFami
    broFami November 11, 2014 at 4:35 am | | Reply

    memang best buat bisnes emas dari power Gold ni… emas dapat duit pun dapat.. wow mengasyukkan.. 😉

  10. siti travelog
    siti travelog November 11, 2014 at 8:00 am | | Reply

    Tapi sejak dua tahun ni harga emas sudah turun banyak…dekat 50% turun dari harga tertinggi dalam rekod sebelum ni.

  11. Norhayati Suaib
    Norhayati Suaib November 11, 2014 at 8:40 am | | Reply

    Untung isteri tuan,nnt dapat hadiah emas untuk anniversary.

  12. Jawatan Kosong Kerajaan
    Jawatan Kosong Kerajaan November 11, 2014 at 9:11 am | | Reply

    memang best buat bisnes emas… emas dapat duit pun dapat.. 😀

  13. Abdfatah
    Abdfatah November 11, 2014 at 9:18 am | | Reply

    Bak sini seketul.. Nak jual emas jugak laa..

  14. Vee Sandi
    Vee Sandi November 11, 2014 at 12:10 pm | | Reply

    my abg n kakak ipar dah buat .mrk buat buy back . bln2 masuk acc . mmg berbaloi utk side income …

  15. Halim Brothers
    Halim Brothers November 11, 2014 at 3:18 pm | | Reply

    Nak try 1gm emas… 😉 😉 😉

  16. blogger lelaki
    blogger lelaki November 11, 2014 at 3:19 pm | | Reply

    kalau ikut situasi sekarang..memang patut orang sedang mengumpul beli emas..sebab harga emas sedang mengalami kejatuhan..dan akan naik bila-bila masa sahaja

  17. reezluv
    reezluv November 11, 2014 at 3:51 pm | | Reply

    gua masih belum boleh pegi dgn gold investment ni.yg sah cuma beli dan jual emas..pelaburan..kebanyakannya mengarut..sape yg mmula join tu mmg lah best..sekali kena serbu skmm..abis sepi

    1. nurulamira
      nurulamira November 13, 2014 at 2:12 am | | Reply

      betul tu. banyak sgt skim pelaburan skrg ni. sbb tu pentingnya ilmu sebelum join. pastikan kalau beli emas, anda dapat emas anda. kalau tidak, pelaburanlah namamya tu

  18. siti hazreen
    siti hazreen November 11, 2014 at 4:02 pm | | Reply

    saya pun suka emas! 😛

  19. Hanny Abdullah
    Hanny Abdullah November 11, 2014 at 6:58 pm | | Reply

    Nak emas..nak emas..

    Makcik2 beg besar ni mmg pantang tengok emas..:D

  20. Wira Merah
    Wira Merah November 11, 2014 at 11:11 pm | | Reply

    Bisnes emas ni memang menguntungkan. Dan emas adalah barang yang sentiasa ada permintaan.

  21. azstory311
    azstory311 November 12, 2014 at 12:51 am | | Reply

    baru nak berjinak2 dengan emas..^__^

  22. Kakiblog
    Kakiblog November 12, 2014 at 1:11 am | | Reply

    satu pelaburan yang cukup bagus..cuma terfikir mana nak dapat modal untuk beli emas…

  23. maria
    maria November 12, 2014 at 3:42 am | | Reply

    buat duit dengan emas memang best.tapi kena fahamkan betul2 hukum dari segi syariat Islam. ramai yang tak amik kisah.

  24. Denaihati
    Denaihati November 12, 2014 at 4:51 am | | Reply

    bagus mula dari sekarang, trnd harga pun tengah rendah sekarang.

  25. TehR
    TehR November 12, 2014 at 5:59 am | | Reply

    isteri masuk kedai emas
    suami masuk kedai pajak

    sampai bila2 pun tak untung

  26. azimah mohd zainuddin
    azimah mohd zainuddin November 12, 2014 at 6:58 am | | Reply

    Sekarang semua hendak kaya cepat sebab taraf hidup semakin sukar. Dan ada juga yang ambil kesempatan atas kesempitan orang lain.

    http://www.lovehutladyvitamin.com

  27. onlajer
    onlajer November 12, 2014 at 8:48 am | | Reply

    ok cepat beli sebelum pasaran di china naik

  28. sabree hussin
    sabree hussin November 12, 2014 at 9:02 am | | Reply

    Geng-geng IM pun dah banyak yang mula bertukar profesion kepada saudagar emas 😀

  29. suri
    suri November 12, 2014 at 10:44 am | | Reply

    nak emas kena rajin cari ilmu jangan main belasah cari jalan betul percayai

  30. SentiasaPanas
    SentiasaPanas November 12, 2014 at 11:00 am | | Reply

    Melabur emas memang lumayan tapi tidak semudah yang disangka. Kena tipu banyak kes la..

  31. Mohd Shubhi
    Mohd Shubhi November 12, 2014 at 11:04 am | | Reply

    selalunya hanya melabur beli mas untuk isteri saja…

  32. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam November 12, 2014 at 2:53 pm | | Reply

    setuju.. untuk untung dengan emas, simple je konsep..

    buy low, sell high.

    mane2 skim yang pelik2 bagi untung bulan2 tu, risau nak join. hehehehehe

  33. jaymiee
    jaymiee November 12, 2014 at 2:55 pm | | Reply

    perlu lebih berhati2 jika nak melabur dengan emas….

  34. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 12, 2014 at 5:24 pm | | Reply

    Gadai emas di Bank Rakyat…memang tak berbaloi..

  35. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 12, 2014 at 5:26 pm | | Reply

    Alat timbang emas di kebanyakan bank adalah diimport dari China…jelas sekali pernah berlaku suatu ketika dahulu….emas 999 pam suisse ni dinilainye dengan Karat yg tidak sampai 24?? Last2 siap gosok dgn kertas kasar tapi dihalang oleh penggadainye kerana setiap debu terhasil adalah gram2 emas yg sgt berharga…

  36. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 12, 2014 at 5:28 pm | | Reply

    Bayangkan banyak company melayu ni yang dirampas kerana tidak mengikut peraturan le dsbgnye…so kemana perginye emas2 tersebut? Andai dijadikan rizab maka bertambah kayalah kerajaan bukannye rakyat..

  37. saljuhumairah
    saljuhumairah November 12, 2014 at 7:01 pm | | Reply

    Nilai emas memang maintain dan tidak merugikan. Rasa celik sikit pasal emas ni lepas kakitangna ar-rahnu yapiem jadi orang rumah…

    Israil yang banyak kumpul emas sekarang ni… mereka bagi kertas jer kat kita…

  38. ahmadyani
    ahmadyani November 12, 2014 at 8:18 pm | | Reply

    Siapa yang rajin membeli dan menyimpan emas, kena rajin selalu ke pusat zakat…

    1. nurulamira
      nurulamira November 13, 2014 at 2:18 am | | Reply

      Betul. zakat jgn dilupakan. dan janganlah takut nk simpan emas sebab takut kena bayar zakat. bersyukurlah anda sekiranya anda salah seorang yang layak memberi zakat.

    2. Kereta Sewa Shah Alam
      Kereta Sewa Shah Alam November 18, 2014 at 9:23 pm | | Reply

      Zakat tu sangat penting.. ada hak orang lain dalam emas kita tu..

  39. myliferia
    myliferia November 13, 2014 at 8:18 am | | Reply

    Tak nak kasi hadiah emas ke barang seketui dua kat pengunjung yang setia ni, tuan rumah? kekeke

    Saya tak berapa suka sangat pakai barang kemas, tapi beli jugak rantai tangan ni sebab rantai tangan emas yang mertua hadiahkan masa kawen dulu hilang masa pemeriksaan kat airport…huhu

    adik pernah check harga barang kemas mak yang dulu, harganya memang melambung sekarang.

    1. titan
      titan November 15, 2014 at 11:26 pm | | Reply

      tak nak. baik bagi kat bini aku. haha..

  40. MNH
    MNH November 13, 2014 at 11:31 am | | Reply

    emas adalah pelaburan yang paling baik berbanding hartanah. lebih best bila dapat beli jongkong emas tu.

  41. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 13, 2014 at 4:27 pm | | Reply

    Kalau nak buat bisnes emas ni lain kali mesti ada link dengan datuk ke…tan sri ke…lebih2 lagi Datuk Najib ke, baru le tak kene serbu.

  42. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 13, 2014 at 4:29 pm | | Reply

    Kalu tak pun link dengan Datin Rosmah..

  43. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 13, 2014 at 4:36 pm | | Reply

    Lagi bagus kalau simpan emas sendiri di Bank..kumpul duit dan beli emas then simpan di bank..cuma bayar upah simpan je..InsyaAllah selamat…dan zakat tahunan jgn lupe bayar nanti..

    1. titan
      titan November 15, 2014 at 11:29 pm | | Reply

      tak best.

      lebih suka simpan sendiri je. haha

  44. Jawatan Kosong Kerajaan
    Jawatan Kosong Kerajaan November 14, 2014 at 12:31 am | | Reply

    Selain dari rajin melabur emas, kena rajin selalu ke pusat zakat… 😆

  45. kak yati Adam
    kak yati Adam November 14, 2014 at 12:48 am | | Reply

    wah.. sangat bagus entri ini.. saya dalam 2 tiga hari ini berfikir mahu membeli emas. ianya satu pelaburan yg baik.. nampaknya rezeki ni akan datang kepada tuannya..

    kerana entri en.titan ni.. buatkan suami kak yatiadam bertukar fikiran untuk membeli emas.. tq ye…

    1. abdul hafeez
      abdul hafeez March 5, 2016 at 9:08 am | | Reply

      wah tahniah dan bagus tindakan suami akak tue…meemang disrakan sgt beli emas dpt emas….bole hubungi sy utk join powergold juga….011-29290567…hafeez

  46. ikhwan
    ikhwan November 14, 2014 at 7:41 am | | Reply

    paling senang rapat dengan orang yang ada ilmu jual emas, dapat tempias ilmu pun dah cukup bagus 🙂

  47. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 14, 2014 at 10:01 am | | Reply

    Harga emas tengah murah sekarang…belilah dan simpan dalam ar rahnu…bayar upah je tak yah pinjam2…

  48. Bakaku
    Bakaku November 15, 2014 at 4:40 am | | Reply

    kalo beneran dari gold , bakal ane simpen tuh duit dan ga akan saya akan saya buat beli beli :p

  49. Safiya
    Safiya November 15, 2014 at 6:14 am | | Reply

    oh! ingat en titan yang jual emas tadi 🙂

    1. titan
      titan November 15, 2014 at 11:30 pm | | Reply

      Tak ahh..tukang promosi je. hehe

  50. Mohd Norzali
    Mohd Norzali November 15, 2014 at 8:41 am | | Reply

    Den beli barang kemas dekat Kuala Pilah murah.

  51. fyna
    fyna November 16, 2014 at 4:15 am | | Reply

    teringin juga nak join biz macam nih. 🙂

  52. Hafizul
    Hafizul November 17, 2014 at 12:09 pm | | Reply

    Huhu..tang kena tipu tu yang parah sangat..sebab tu nak main emas ni kena tahu banyak pasal emas..kalau tahu beli, tahu jual aje pun tak cukup..haha

  53. Zul
    Zul November 18, 2014 at 9:07 am | | Reply

    pelaburan emas memang syok..tapi kena ada fulus yang kasar !!

  54. Kereta Sewa Selangor & KL
    Kereta Sewa Selangor & KL November 20, 2014 at 8:25 am | | Reply

    Apa2 pon kena ada ilmu supaya tak salah buat pelaburan.

  55. ieta mat saad
    ieta mat saad December 4, 2014 at 6:08 pm | | Reply

    mmg dh lm nk melabue dlm biz emas tp hr ni baru faham sikit2. trm kasih info berguna ni sifu :mrgreen:

  56. ieta mat saad
    ieta mat saad December 4, 2014 at 6:08 pm | | Reply

    mmg dh lm nk melabur dlm biz emas tp hr ni baru faham sikit2. trm kasih info berguna ni sifu :mrgreen:

  57. ieta mat saad
    ieta mat saad December 4, 2014 at 6:16 pm | | Reply

    sifu baguih gak hadiahkan kpd pembaca setia blog sifu barang segram dua emaih ni :mrgreen:

  58. shukor
    shukor January 6, 2015 at 2:11 am | | Reply

    Powergold ni patuh syariah tak? Sb confius ada sistem mcm network, mlm & yuran jd ahli.

    1. fasihahibrahim
      fasihahibrahim January 22, 2015 at 6:21 am | | Reply

      Alhamdulillah, powergold ni mematuhi syariah sbb tu sy tanpa ragu2 join..
      anda beli emas anda dpt emas…terbaikk!!

  59. Yop An
    Yop An January 9, 2015 at 9:08 am | | Reply

    jangan lupa zakat kalo cukup dah haul.

  60. ziera
    ziera February 21, 2015 at 6:32 am | | Reply

    Salam tuan Titan..
    Saya jmpe post ni sbb sy search “powergold tipu”….

    Ok la…. Sy lgsg xjmpe Ape2 post pasal keburukan powergold tu.. Btw.. Content tuan Titan ni best… Thanks… Br nk bukak mata usha2 pasal powergold Biz..

  61. hasrul hassan
    hasrul hassan March 11, 2015 at 2:48 pm | | Reply

    Uhh syiokk oo kalau leh niaga emas ni. Dah ada online ni lagi la mudah.

  62. Akuro San
    Akuro San April 14, 2015 at 6:58 am | | Reply

    hai~ En Titan…
    duk survey pasal PowerGold kat Google, sbb ada member jual.. termasuk pulak kat blog hang… lama dah tak blog walking kat sini…
    dah berapa gram dah kumpul emas nih? huhu~

  63. ACG Pictures
    ACG Pictures May 14, 2015 at 11:00 am | | Reply

    Thanks En. Titan. Wa baru je nampak artikel ni dan tanpa segan silu wa terus beli Gold Bar dengan si Amira ni. Cepat pantas. Diskaun lagi. hahaha.

  64. SuperNifz
    SuperNifz December 31, 2015 at 1:52 am | | Reply

    Satu pelaburan untuk masa depan yang pasti menjanjikan keuntungan kalau kita tahu caranya.

  65. Muhamad Rodi Che Ani
    Muhamad Rodi Che Ani February 24, 2016 at 6:31 am | | Reply

    Saya nak senarai harga

  66. abdul hafeez
    abdul hafeez March 5, 2016 at 9:04 am | | Reply

    bole kontek sy hafeez….stokis powergold berada di pahang…….jom simpan emas utk masa depan kita dan keluarga juga anak2…

  67. noor84
    noor84 May 15, 2017 at 8:09 am | | Reply

    Saya pun ahli powergold..alhamdulilah tak pernah kena tipu..saya buat saving emas sendiri..dapat gaji tiap2 bulan saya beli emas ikut kemampuan saya 1 gram n 1/4 dinar dalam 2 gram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.