77 Responses

  1. Neu
    Neu November 17, 2014 at 12:58 pm | | Reply

    budget dan tujuan iklan tu paling penting. aku lihat perkara tu dahulu

    1. KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com
      KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 29, 2014 at 5:05 pm | | Reply

      nama url pun penting,, supaya senang jumpa kn – kedaionlinemy.com

  2. reezluv
    reezluv November 17, 2014 at 1:01 pm | | Reply

    ok..mari sesape nak mengiklan..ahaha

  3. Kak Kep
    Kak Kep November 17, 2014 at 1:38 pm | | Reply

    Nangesss tengok jambu tuh.. sedapnyaa.. huhu

    1. Kereta Sewa Shah Alam
      Kereta Sewa Shah Alam November 18, 2014 at 9:16 pm | | Reply

      Masa kecik2 dulu slalu makan jambu camni.. sangat nikmatnya..

    2. titan
      titan November 19, 2014 at 1:37 pm | | Reply

      ya.

      sila nangis kuat-kuat. 😈

  4. zie fauzi
    zie fauzi November 17, 2014 at 1:40 pm | | Reply

    tak salah keluarkan modal sikit nk promote tu..hasil x nmpk skrg,masa depan insyaAllah berduyun sale masuk…

    uiksss…sedap nya jambu tu.. lama aihh tak makan…

    1. titan
      titan November 19, 2014 at 1:36 pm | | Reply

      jambu jenis ni susah dah nak jumpa..

  5. Cheq Eem
    Cheq Eem November 17, 2014 at 2:00 pm | | Reply

    belum pernah mintak penulis blog untuk buat promosi…

  6. onlajer
    onlajer November 17, 2014 at 2:06 pm | | Reply

    apa pun paling penting pasti budget

  7. jaymiee
    jaymiee November 17, 2014 at 2:36 pm | | Reply

    makan jambu mahsuri sorng2..ajak2 la

  8. fazrol
    fazrol November 17, 2014 at 3:37 pm | | Reply

    Sapa nak iklan boleh roger aku… ha ha ha…
    Marah sifu titan, spam kat sini..

    1. titan
      titan November 18, 2014 at 4:42 pm | | Reply

      Oohh..berani spam ye.. 😈

  9. Kakiblog
    Kakiblog November 17, 2014 at 11:41 pm | | Reply

    baru tahu..orang kedekut selalu rugi..biasanya orang tamak selalu untung!he..he..kasi pening sikit

    1. titan
      titan November 18, 2014 at 4:44 pm | | Reply

      Dua-dua pun kekadang ada masa rugi dan ada masa untung.

      Kena pandai la guna bab tamak tu. haha

  10. zool
    zool November 17, 2014 at 11:53 pm | | Reply

    nengok pun dah nampak sedap tu

  11. nizam
    nizam November 18, 2014 at 12:12 am | | Reply

    wowooww.. Lapaq aku pepagi tgk jambu ang…

  12. myrujukan
    myrujukan November 18, 2014 at 1:21 am | | Reply

    jambu aku tau la, tp x tau plak nama jambu putih ni jambu mahsuri, betul ker :mrgreen:

    1. titan
      titan November 18, 2014 at 4:46 pm | | Reply

      Aku je saje bagi nama macam tu.

      HAha..

  13. Noriza Rahman
    Noriza Rahman November 18, 2014 at 2:21 am | | Reply

    Ada kaitan tak mamat jambu dengan jambu mahsuri ni πŸ˜†

  14. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 18, 2014 at 2:44 am | | Reply

    Promosi besar2an…rasa2 malas nak fikir promote je kat Bharian atau blog2 yang dah tentu ramai org menerjah masuk..

  15. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU November 18, 2014 at 2:45 am | | Reply

    Tapi tu lah Tuan Titan dah kata…nama pun promosi so bajet jgnle kira sangat…em kenele berbelanja modal yang besar kalau mau sales mencanak2 masuk ye..

  16. lekatlekit
    lekatlekit November 18, 2014 at 3:46 am | | Reply

    bayar nak murah tapi nak sales meletop2 macam popcorn.. memang tak dapat la kan.. nak2 lagi yang minta tolong atas dasar perikemanusiaan atau lebih senang minta free review.. lagi tak boleh blah. Nak lebih bayar lebih so dapat lebih.. nak murah.. kualiti pun murah la. Nak iklan kat blog den boleh.. murah tapi target jangan sampai ke angkasa lepas sebab blog den masih jejak ke bumi hahahaha

  17. Oja Samid
    Oja Samid November 18, 2014 at 4:52 am | | Reply

    aiyo…gambar jambu tu menggoda pulak.. :mrgreen:

  18. Zul
    Zul November 18, 2014 at 5:29 am | | Reply

    kalau nak iklankan penkhidmatan kereta sewa mcm mana encik Titan? saya provide servis je bukan produk.

    1. titan
      titan November 18, 2014 at 6:22 am | | Reply

      Servis tu samalah dengan produk.

      Servis = produk.

      Salah satu jenis produk adalah menjual servis.

      Macam aku, salah satu produk aku adalah jual servis tulis advertorial.

      So..perkhidmatan kereta sewa ko tu..kiranya produk la tu.

      Leh promosi kalau kat blog niche kereta dan blog personal.

      Dua jenis blog tu je sesuai. Blog niche lain, bukan tak leh. Cuma tak berapa kena melainkan penulis blog tu pandai mengarut macam aku.

      Haha..

      1. Zul
        Zul November 18, 2014 at 7:58 am | | Reply

        wow..panjang lebar penerangan ..i like ! Memang tu tengah pikir sebenarnya nak promote kat blog personal je kot yg murah2…bajet ciput jer pun utk promosi bulanan..pernah try melalui adword tapi mahal nak mampus…rasa mcm tak bebaloi…nak buat SEO haram aku tak pandai…ko punya kitab kaler pink tu kasi diskaun sket la..dah lama geram nak beli ni πŸ™‚

        1. titan
          titan November 18, 2014 at 8:44 am | | Reply

          Kalau ko ambil review aku, harga lagi mahal dari beli kitab tu.

          So, cadangan aku, beli kitab tu. Dah tak payah pakai servis aku.

          Leh da tulis sendiri lepas nih.

          Haa..bagus tak cadangan aku nih? Haha..

          1. Zul
            Zul November 18, 2014 at 8:51 am |

            Haha…Cadangan ditutup…nnt email aku ko punya sebut harga utk advetorial dan juga harga cun utk kitab pink tu !!Aku kena bincang dengan bro aku jugak pasal ni..klo bole kasi input-input yang boleh aku guna utk yakinkan bro aku a.k.a bos aku tu pun cantik.. TQ 😳

        2. titan
          titan November 18, 2014 at 9:01 am | | Reply

          ehh..

          ko la email aku.

          Aku plak kena email ko.

          Haiya.. 😈

          1. Zul
            Zul November 18, 2014 at 10:07 am |

            okay okay…dah email…jgn xbalas…

          2. sabree hussin
            sabree hussin November 19, 2014 at 6:00 am |

            Ho ho jawapan ni memang legend. Siapa yang nak beli dia la yang kena emel : πŸ˜†

  19. Mohd Norzali
    Mohd Norzali November 18, 2014 at 5:34 am | | Reply

    Bagusla bro straight to the point. Ada modal banyak boleh iklankan kat blog bro. Pasti tak rugi.

  20. akubiomed
    akubiomed November 18, 2014 at 6:31 am | | Reply

    Yang beriklan bolehlah minta informasi demographic gender dan age dari pemilik blog untuk beriklan. Supaya senang dapat sedikit bayangan samada letak iklan diblog tersebut berkesan atau tidak.

  21. blogger lelaki
    blogger lelaki November 18, 2014 at 6:44 am | | Reply

    terbaik bro..boleh jadi pandung unutk aku promote produk aku nie..hehehe

  22. Norhayati Suaib
    Norhayati Suaib November 18, 2014 at 9:14 am | | Reply

    Memang kena pandai pilih blog jenis mana untuk kita buat promosi.Kalau ikut trafik sahaja tak membantu.lainlah untuk membina jenama.

  23. duniafarisya
    duniafarisya November 18, 2014 at 10:02 am | | Reply

    Okai.Setuju.
    Orang kedekut selalu rugi.

    Pagi tadi pun ada baca pengiklanan melalui FB ADS pun dah semakin terhad.Peniaga online kena beralih ke blog pulak.
    😈 😈

  24. Nota Fizik
    Nota Fizik November 18, 2014 at 10:12 am | | Reply

    Betul tu.. bajet mg penting.. biar modal bnyak sikit..

    btw.. jambu tu nampak sedap.. hehe

  25. Abdfatah
    Abdfatah November 18, 2014 at 4:05 pm | | Reply

    Mari laa mari ke mari buat iklan dekat blog titan byk2. Kaut untung byk2 dgn iklan blog titan. Mari mari mari ke mari cepat cepat jgn tak cepat.. Mesti untung berbaloi baloi punya. Sekian. Makaseh..

  26. MamaBard
    MamaBard November 18, 2014 at 4:35 pm | | Reply

    takut nak tanya berapa bayaran untuk review kat sini..hehe..

    1. Hasrul Hassan
      Hasrul Hassan November 21, 2014 at 5:27 pm | | Reply

      Tak salah bertanya, tapi bertanya biar nampak serius nak iklan. Buat MOU ke .. sebb Titan mesti nak tolong punya … walaupun dia tamak tapi tamak dia boleh bagi untung .. hoho ..

  27. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam November 18, 2014 at 9:14 pm | | Reply

    Nak buat iklan gak kat sini boleh? Hehehe

    Pernah buat iklan dengan blogger lain sebelum ni. Memang pemilihan ikut sebijik ape yg bro tulis ni. Sangat berbaloi2. πŸ˜‰

    1. Hasrul Hassan
      Hasrul Hassan November 21, 2014 at 5:27 pm | | Reply

      Harap blog gua dalam senarailah .. haha

      1. Kereta Sewa Shah Alam
        Kereta Sewa Shah Alam November 26, 2014 at 12:22 am | | Reply

        Blog bro mmg dlm senarai. Hehehe

  28. amirwaffi
    amirwaffi November 19, 2014 at 3:28 am | | Reply

    klik jer nama aku..blog iklan aku dah memang di setting untuk seokan semua produk..percuma sahaja untuk usahawan kecil kecila πŸ™„ πŸ™„

    1. Hasrul Hassan
      Hasrul Hassan November 21, 2014 at 5:29 pm | | Reply

      Wow .. best ni, leh la promote bisnes gua kat blog lu … πŸ™‚ hehehe… promote yang gua ada blog buat servis tulis advertorial .. haha .. bolehkah?

      1. amirwaffi
        amirwaffi November 23, 2014 at 7:21 am | | Reply

        bolah bang hasrul… πŸ™„

    2. Kereta Sewa Shah Alam
      Kereta Sewa Shah Alam November 26, 2014 at 12:25 am | | Reply

      Bisnes kecil2an macam aku punye boleh ke dpt iklan free bro? Hehehe

  29. Nurul
    Nurul November 19, 2014 at 3:53 am | | Reply

    Promosi memang penting…

  30. sabree hussin
    sabree hussin November 19, 2014 at 6:07 am | | Reply

    Kadang-kadang aku terpaksa reject permintaan orang untuk beriklan advertorial kat blog aku. Sebab tak nak kecewakan orang yang nak beriklan tu.

  31. Fadhil Husin
    Fadhil Husin November 19, 2014 at 6:18 am | | Reply

    untung nak besar, keluar duit untuk promosi kedekut pulak. adoi.

    1. titan
      titan November 19, 2014 at 1:33 pm | | Reply

      Biasalah tu.

      Aku pun kedekut gak selalu. Haha.. πŸ˜†

  32. puteraduyong
    puteraduyong November 19, 2014 at 8:03 am | | Reply

    adoiii.. jambu mahsuri tu buat aku terliur… πŸ˜‰

    1. titan
      titan November 19, 2014 at 1:32 pm | | Reply

      Tu la.

      Masalahnya dah habis stok. πŸ‘Ώ

  33. Hafizul
    Hafizul November 19, 2014 at 9:07 am | | Reply

    Emm terima kasih kongsikan..macam sedap jer letak iklan kat blog ahmad faizal ni..hahaha…

    Ada lebih jambu tu?? Bak sini sikit.. πŸ˜†

    1. titan
      titan November 19, 2014 at 1:30 pm | | Reply

      Jambu dah habis.

      Kena beli kat anak murid gua dulu.

  34. Azam Mohamad
    Azam Mohamad November 19, 2014 at 12:08 pm | | Reply

    nak spam ni, buleh ka (mintak izin dulu).

    haa…ni permission marketing nama dia.

    1. titan
      titan November 19, 2014 at 1:26 pm | | Reply

      tak leh spam.

      Grrr..

  35. sweetkurma
    sweetkurma November 19, 2014 at 1:35 pm | | Reply

    tengok kesedapan jambu tu sampai lupa nak buat iklan hihi

    1. Hasrul Hassan
      Hasrul Hassan November 21, 2014 at 5:25 pm | | Reply

      Iklan pasal jambu gak ka?

  36. imran
    imran November 19, 2014 at 1:46 pm | | Reply

    aku tengok macam sedap je jambu mahsuri tu, cam terliur je ni. haha.

  37. rokiah
    rokiah November 19, 2014 at 3:12 pm | | Reply

    nak beriklan jangan kedekut..kalau kedekut ..jawabnya tak untung la..

  38. abdfatah
    abdfatah November 19, 2014 at 10:48 pm | | Reply

    tersangat kedokut rupanya… kedekut jangan tak kedokut..

  39. Dilla Jalil
    Dilla Jalil November 20, 2014 at 3:55 pm | | Reply

    ehhh, jambu ni warna putih lah.
    biasanye warna pink kan?
    terliur pulak malam2 ni.. :mrgreen:

  40. SentiasaPanas
    SentiasaPanas November 21, 2014 at 4:26 am | | Reply

    Berapa en.titan caj? huhu

  41. myrujukan
    myrujukan November 21, 2014 at 4:10 pm | | Reply

    kalau aku nak suruh orang promosikan produk aku adalah kerana aku nak banyakkan review selain dari 1 blog semata mata, bab x dapat jualan tu lain cerita

  42. Hasrul Hassan
    Hasrul Hassan November 21, 2014 at 5:24 pm | | Reply

    Haha .. aku selalu kena bab ni. Mintak quotation harga iklan bagai, dah bagi .. diam. Biasalah mereka nak bandingkan dengan blog lain dulu. Tak mengapa, tapi itulah, aku setuju sekali bab semua yang lu tulis ni.

  43. eyfa writer
    eyfa writer November 22, 2014 at 8:31 am | | Reply

    Alhamdulillah rezeki ada dimana mana dengan usaha πŸ™‚ yg pentng bila dah customer mntk iklankan tu bntu skli promosinya.. penat?jgn penat kerana mereka bayar kita,bt yg terbaik baru nikmat wang yg di terima,.

  44. Uncle Zuan
    Uncle Zuan November 23, 2014 at 6:54 am | | Reply

    den dah rasa ekau ni mcm executive pemasasan hehe

    1. Uncle Zuan
      Uncle Zuan November 23, 2014 at 6:54 am | | Reply

      eh typo pemasaran

  45. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim November 24, 2014 at 3:07 am | | Reply

    Melabur pada blog yang kena paa niche produk, silap2 boleh untung berpuluh kali ganda.

  46. Qider
    Qider November 26, 2014 at 8:44 am | | Reply

    Dah best baca info iklan produk, melelh nampak jambu tu..isk isk…sedap ni makan time hujan..

  47. ishak
    ishak November 27, 2014 at 8:01 am | | Reply

    Kadang kadang ada blog yang caj mahal untuk iklan,dia jamin itu jamin ini..tapi satu pun haprak….aku pernah kena :mrgreen:

  48. sensasi2020
    sensasi2020 November 28, 2014 at 3:29 am | | Reply

    Kena cari umpan yang jarang orang guna tetapi hasil tangkspan power . Umpan spa bro yang paling top sekarang ini. Kena keluar moddl sikit yang dorang kedekut sikit.

  49. Calrase Patrick
    Calrase Patrick November 28, 2014 at 2:32 pm | | Reply

    perkongsian yang sangat hebat… terbaik

  50. ieta mat saad
    ieta mat saad December 4, 2014 at 5:45 pm | | Reply

    sedapnta jambu mahsuri… lama dah teringin nak beriklan dlm blog sifu ni. nanti ada bajet lebih akak inform ye :mrgreen:

  51. islam di dadaku
    islam di dadaku February 9, 2015 at 12:25 pm | | Reply

    memang harus berkorban juga untuk mendapatkan kejayaan ya

Leave a Reply to Nota Fizik Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.