42 Responses

  1. ikhwan
    ikhwan December 10, 2014 at 6:21 pm | | Reply

    kalau tak validate, memang susah nak jumpa sasaran untuk buat jualan.

    1. titan
      titan December 10, 2014 at 7:17 pm | | Reply

      tidur wehh.

      kul berapa dah ni. haha.. :mrgreen:

    2. KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com
      KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 26, 2014 at 9:24 am | | Reply

      Bila ada orang jual ebook kuruskan badan, apa validation yang korang ingin lihat sebelum korang BELI ebook itu?
      Kalau aku, aku akan tengok penulisnya dulu.
      Dia kurus atau tidak? Kalau kurus, ada tak gambar dia masa dia GEMUK dulu?,,,,,,

      setuju dengan ini 🙂 – kedaionlinemy.com

  2. Neu
    Neu December 10, 2014 at 7:35 pm | | Reply

    apa benda weh valid valid ni 😆

    Yg taknak tunjuk mungkin dia taknak show off. Mungkin dia malu. Mungkin dia malas nak screenshot atau mungkin dia takda masa. Pelbagai kemungkinan lah senang 😛 😛

    1. titan
      titan December 10, 2014 at 7:56 pm | | Reply

      sekali-sekala merepek, apalah salahnya.

      haha.. 😈

  3. Fadhil
    Fadhil December 10, 2014 at 9:42 pm | | Reply

    wah. Penting jugak validation ni ya. Aku nak kena show off jugak lah macam ni. Haha.

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 9:02 am | | Reply

      Tak yah show iff pon takpe.

      Bukan aku suruh pon. Haha..

  4. Aretikz
    Aretikz December 11, 2014 at 1:28 am | | Reply

    Validation, sepupu sepapat yang tak serupa dengan Vitagen.. haha..

    Yup, setuju.. banyak benda orang canag-canang mengenai sesuatu tanpa ada “Vitagen” yang kukuh..

    apapapun, tahniahlah bro.. kita blogger sezaman.. tapi still maintain bertahan sampai sekarang 🙂

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 9:03 am | | Reply

      Wahh..

      Susah nak jumpa orang satu zaman nih.

  5. Anuar
    Anuar December 11, 2014 at 1:32 am | | Reply

    Hebat entri ni.. Pamhjang lebar penulisannya, tapi sarat dengan isi kandungan yang cukup bermanfaat…

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 9:04 am | | Reply

      Sesekalu tulis panjang camni..seronik gak sebenarnya. Haha..

  6. reezluv
    reezluv December 11, 2014 at 1:50 am | | Reply

    nak buat validation gak..bila weh nak kuar edisi kedua?hahaa :mrgreen:

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 4:19 am | | Reply

      tengah tunggu result. haha..

  7. fyna
    fyna December 11, 2014 at 2:44 am | | Reply

    nak kena pahamkan betul-betul nih. hehehe… apa keje abg titan sekarang nih?

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 4:20 am | | Reply

      kejar budak je hari-hari. 😈

  8. onlajer
    onlajer December 11, 2014 at 3:45 am | | Reply

    panjang lebar betul lah kau cerita pasal V nih 🙂

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 9:05 am | | Reply

      V la sangat. Haha..

      Dah ada yang bertsnya..aku vite je la.

  9. Nurul
    Nurul December 11, 2014 at 3:53 am | | Reply

    Validation ini penting bagi seorang blogger

  10. kak yatiadam
    kak yatiadam December 11, 2014 at 4:43 am | | Reply

    wah.. bagus juga ni.. orang baru macam kak kena belajar banyak benda…
    tq atas perkongsian ni bro.. aku suka baca blong hang ni…

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 9:06 am | | Reply

      Takpe kak.

      Pelan-pelan. Ambil masa sikit.

      Nanti2 nampak tu.

  11. Ell
    Ell December 11, 2014 at 5:27 am | | Reply

    Validation.
    Panjang penerangannya, ilmu baru untuk saya, terima kasih titan 🙂

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 9:07 am | | Reply

      Sama-sama.

      Semoga terhibur. :mrgreen:

  12. ctfand
    ctfand December 11, 2014 at 7:04 am | | Reply

    dua kali hantar komen tapi fail sbb database error…

    entri ni buat saya berfikir panjang…tengkiu..

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 9:08 am | | Reply

      Biasalh tu.

      Kekadang memang jadi macam tu.

  13. suri
    suri December 11, 2014 at 7:48 am | | Reply

    sesekali jer tunjuk haaa..boleh? selalu malu pula ahai..dah 2 moh buat kerja semua

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 9:09 am | | Reply

      Dahh..

      Gi wat keje makcik oit..

  14. Najib Ariyan
    Najib Ariyan December 11, 2014 at 9:10 am | | Reply

    terima kasih pencerahannya… errr jangan validate saya… saya takder trademark atau nama…just blogger suka suka nak share cerita… nanti dah tua tua boleh baca semula… takder lah asyik lupa, ni kat mana tu kat mana… hahahaa

  15. azlan
    azlan December 11, 2014 at 9:59 am | | Reply

    Card validation aku tahu la. 😛

    Validation ni ialah kita percaya yang kita boleh buat duit online dengan usaha dan ikut teknik otai.

    Macam tu ke?

  16. emalinmohd
    emalinmohd December 11, 2014 at 10:41 am | | Reply

    Validation= cakap serupa bikin. Betul tak?

  17. akubiomed
    akubiomed December 11, 2014 at 10:42 am | | Reply

    Tahun 2014 paling banyak keluar modal untuk dapatkan ilmu dari validation. Sehinggalah beberapa hari yang lepas beli video kursus affiliate Rahman Basri & Shuth

  18. sabree hussin
    sabree hussin December 11, 2014 at 11:01 am | | Reply

    Ya manusia ni memang begitu.

    “They trust their doubt, but doubt they trust”

    So kena la bagi bukti, itu pun kadang-kadang tu masih belum cukup jugak nak puaskan hati orang

  19. blogger lelaki
    blogger lelaki December 11, 2014 at 11:38 am | | Reply

    selangi tak tengok dengan mata dan kepala selagi dorang tak percaya..gitu ke bro maksudnya…hehehe

  20. Mohd Norzali
    Mohd Norzali December 12, 2014 at 2:46 am | | Reply

    Rugi rasanya tak dapat pergi seminar Sabtu ni atas komitmen yang lain.

  21. Pendekar
    Pendekar December 13, 2014 at 9:06 pm | | Reply

    aku validate ngan google ja. hek eleh. haha. Innity aku ada tapi tak masyuk sangat… sedih na…

  22. ahmadyani
    ahmadyani December 14, 2014 at 10:34 am | | Reply

    Bukan kiranya penting. Amat penting sebenarnya…

  23. namia
    namia December 14, 2014 at 3:31 pm | | Reply

    saja baca dua kali nak bagi faham walaupun entry agak panjang berjela
    tapi inya sangat memberikan manfaat .. 😀

  24. ieta mat saad
    ieta mat saad December 14, 2014 at 5:39 pm | | Reply

    valid invalid validation… ngeh3… ok2 faham dah :mrgreen:

  25. sensasi2020
    sensasi2020 December 15, 2014 at 4:40 pm | | Reply

    Sekarang baru tahu apa itu validation yang ramai yang masih terpinga-pinga untuk memahaminya. Amat panjang lebar artikel ini, banyak penjelasan yang detail… semakin dibaca semakin faham erti sebenar validation dan kepentingannya.

  26. Oja Samid
    Oja Samid December 16, 2014 at 2:04 am | | Reply

    dok follow baca sampan abes sebab ingatkan nak cerita pasal vitagen. hihi..tapi memang satu ilmu baru juga utk saya. baru nampak fungsi n kepetingan Validation nie.

  27. Hafizul
    Hafizul December 16, 2014 at 7:29 am | | Reply

    Ohh susah gak nak faham menda ni..kena baca dua kali barulah nampak apa yang berbeza..apa yang sama tapi berbeza..

  28. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam January 14, 2015 at 1:20 am | | Reply

    Fuhh penerangan secara panjang lebar berkenaan validation, pada pendapat aku kalu kita nk jual produk kena ada VALID testimoni yang strong baru senang nak close deal, sambil2 produk penyelesai masalah orang. Tq en titan terkesan dengan penulisan kali ni…

  29. suhiminain
    suhiminain January 30, 2015 at 3:58 am | | Reply

    memang validation penting, huhu… lebih-lebih lagi dalam menjual diri atau produk, kalau tak da validation macam mana orang nak percaya. Customer akan beli dari orang yang mereka percaya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.