63 Responses

  1. Anuar
    Anuar December 11, 2014 at 8:20 am | | Reply

    Ya betul tu… Saya selalu curi-curi masa nak buat kerja Online… Sebagai seorang suami dan ayah kepada 3 orang anak yang masih kecil, kadang tu memang tak cukup masa nak buat semua benda dalam satu masa.. Tapi kata orang kalau tak bersungguh memang tak kemana… Ada hati, In Shaa Allah semua boleh jadi dengan izin Allah S.W.T… Berfikirlah secara Positif pada setiap masa.. 😉

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 9:29 am | | Reply

      Kena pandai bahagi masa kalu xnak curi masa.

      Hehe..

      1. KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com
        KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 22, 2014 at 7:00 pm | | Reply

        kalau masa dah takde,, macam mana nk curi masa tu? kalau curi masa Encik TITAN ok tak? hehehehe – kedaionlinemy.com

  2. Calrase Patrick
    Calrase Patrick December 11, 2014 at 8:24 am | | Reply

    Betul-betul. Perkongsian yang sangat berguna ..

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 11:56 am | | Reply

      Yap.

      Semoga terhibur ye membacanya.

      1. Calrase Patrick
        Calrase Patrick December 21, 2014 at 10:06 am | | Reply

        Ya saya sangat terhibur 🙂

  3. Ani Haryani
    Ani Haryani December 11, 2014 at 8:37 am | | Reply

    Curi masa untuk lebih berjaya 😀

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 11:57 am | | Reply

      Ya.

      Nak berjaya..kena pandai jaga masa.

  4. ikhwan
    ikhwan December 11, 2014 at 8:42 am | | Reply

    orang tak tahu kita dah banyak curi masa nak naikkan blog 🙂

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 11:57 am | | Reply

      Ya.

      Orang tak tahu dan tak mau ambil tahu.

  5. reezluv
    reezluv December 11, 2014 at 10:14 am | | Reply

    bini gua kta mencuri tu dosa..ahaaha..best la dapat makan cendol kat Karangkraf..eh ada ke? :mrgreen:

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 11:58 am | | Reply

      Tak tau.

      Moga2 ada la hendaknya.

  6. akubiomed
    akubiomed December 11, 2014 at 10:26 am | | Reply

    Mencari masa untuk ide dan mengarang. 🙂

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 11:59 am | | Reply

      Tunggu lepas habis bola.
      Masa tu banyak idea. Hehe..

  7. onlajer
    onlajer December 11, 2014 at 10:44 am | | Reply

    nak juga lah menadah kitab pink sambil guru menerangkan nya

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 11:59 am | | Reply

      Haa..

      Gi tadah cepat.

  8. emalinmohd
    emalinmohd December 11, 2014 at 10:48 am | | Reply

    Masa..kalau tak dijaga dengan baik memang kita akan rugi…

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 12:00 pm | | Reply

      Masa ni liar.

      Susah nak jaga sebenarnya.

  9. sabree hussin
    sabree hussin December 11, 2014 at 11:04 am | | Reply

    wow berderet seminar hang kena handle ye

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 12:01 pm | | Reply

      Berderet apanya.

      Baru dua seminar aje. :mrgreen:

  10. blogger lelaki
    blogger lelaki December 11, 2014 at 11:40 am | | Reply

    masa cukup tajam bro…sakit wei kena cucuk

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 12:02 pm | | Reply

      Lain kali elak kalau xnak kene cucuk maa..

  11. Siti travelog
    Siti travelog December 11, 2014 at 2:16 pm | | Reply

    Kitab tu memang berguna sangat, Titan. Tengok, blog ambe masuk leaderboard Ashadee minggu lepas 😀 Terima kasih tak terhingga.

    1. titan
      titan December 11, 2014 at 4:03 pm | | Reply

      Waa..jeles betul gua.

      Tahniah. Leh la guna modal g travel lagi nanti.

      1. Siti travelog
        Siti travelog December 13, 2014 at 12:44 pm | | Reply

        Boleh sangat, Titan. Guna utk book hotel pun dah okay dah.

  12. fazrol
    fazrol December 11, 2014 at 4:19 pm | | Reply

    Patut laa jual mahal…
    Tak mau bagi org beli…

    1. titan
      titan December 12, 2014 at 12:05 am | | Reply

      Haha..

      Tau takpe. 😈

  13. Sya Isya
    Sya Isya December 11, 2014 at 7:56 pm | | Reply

    nampak ko hari tu kat gath IKR.

    segan nak tegur.

    erk…

    lepas ni kena lah aku tegur ko juga, kan 😆

    1. titan
      titan December 12, 2014 at 12:04 am | | Reply

      Orang jual mahal sangat..tak mampu den nok membeli.

      Hakhak..

  14. zool
    zool December 12, 2014 at 12:25 am | | Reply

    curi masa tu bagus.. jgan curi lain pula..

  15. Mohd Norzali
    Mohd Norzali December 12, 2014 at 2:34 am | | Reply

    Saya baru nak mula balik curi masa tulis blog ni. Sejak ada anak kecil ni lagi mencabar.

  16. TehR
    TehR December 12, 2014 at 11:10 am | | Reply

    gunakan masa yang ada sebaiknya
    nanti tak ada la susah2 nak cari masa
    dan nak curi masa

  17. deeno
    deeno December 13, 2014 at 7:26 am | | Reply

    Setuju kenyataan sifu titan 😛

  18. nila anggraini
    nila anggraini December 13, 2014 at 10:56 am | | Reply

    Betul juga tu kita kena curi masa untuk buat duit. Mana laa tahu dapat la juga pendapatan sampingan kan..? Sapa nak bagi….prinsipnya manfaat kan peluang yang ada

  19. puteraduyong
    puteraduyong December 13, 2014 at 7:55 pm | | Reply

    hehe…memang kena cari masa lebih sket… sekarang cuma dapat 10 inggit je sehari…Ashadee pun baru 3 ketul… tu pun sebab selalu jenguk blogger2 otai semalaya… lagi satu sebab mungkin tak beli lagi kitab SEO pink kot… 😉

  20. Pendekar
    Pendekar December 13, 2014 at 9:00 pm | | Reply

    sebab mahal sangat la gua tak mampu nak beli lagi…. memang keji,

  21. fyna
    fyna December 14, 2014 at 1:51 am | | Reply

    jom-jom. sambung wat keje. pembahagian masa itu penting. kan abg titan?

  22. Farid Laham
    Farid Laham December 14, 2014 at 3:23 am | | Reply

    Baik sifu hehe…masa mmg sangat penting skrg ni.. 😆

  23. imran
    imran December 14, 2014 at 9:11 am | | Reply

    curi masa yang tak bermanfaat haha

  24. Syami
    Syami December 14, 2014 at 9:24 am | | Reply

    ilmu mahal tu, kena la jual mahal 🙂

  25. ahmadyani
    ahmadyani December 14, 2014 at 10:26 am | | Reply

    Masa menonton TV kena kurangkan. Kerana menonton rancangan tidak berfaedah ini telah mengambil banyak masa saya.

  26. Aretikz
    Aretikz December 14, 2014 at 2:32 pm | | Reply

    Memang sekarang berusaha cari masa.. thanx atas perkongsian kitab dalam hati ada jambu tu.. hehe..

  27. Deq Noot
    Deq Noot December 14, 2014 at 3:27 pm | | Reply

    Thanks atas perkongsian ilmu semalam. Halalkan ilmu yang diberi ya. InsyaAllah akan cuba dipraktikkan sebaiknya… 🙂

  28. ieta mat saad
    ieta mat saad December 14, 2014 at 5:32 pm | | Reply

    akak dah tegur… sampai sifu terkejut. tapi mcm tak cukup ilmu tu. rs nk mnuntut lg :mrgreen:

  29. Raihanah Ahmad
    Raihanah Ahmad December 15, 2014 at 4:24 am | | Reply

    utk berjaya memang kena pandai cari masa

  30. Ain Ridzuan
    Ain Ridzuan December 15, 2014 at 5:39 am | | Reply

    Masa yang Allah berikan pada kita memang secukupnya.. tak lebih dan tak kurang.. cuma yang membezakan kita ialah cara menguruskan masa.. 😉

  31. Alongxp
    Alongxp December 15, 2014 at 8:57 am | | Reply

    tulla… sambil aku bw ni, aku dok tgk movie yang dah dekat 2 minggu aku download.. baru ada masa nak tengok..

  32. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin December 15, 2014 at 9:03 am | | Reply

    ikutkan takde masa, memang manjang takde masa macam mak jemah ni walaupun seorang wahm tapi masa tu full je dari pagi sampai malam. nak kena pandai curi masa barulah dapat hasil. mak jemah juga setuju cara paling best buat duit hanya dengan berblogging memang mendatangkan hasil yang kita tak jangka.

  33. Uncle Zuan
    Uncle Zuan December 15, 2014 at 2:36 pm | | Reply

    masa aku dah banyak di curi, nak kena curi balik

  34. Saljuhumairah
    Saljuhumairah December 15, 2014 at 11:57 pm | | Reply

    Kadang-kadang setiap Antara kita ada masa tersendiri yang idea mencurah2… Yang penting banyak me baca

  35. faizal
    faizal December 16, 2014 at 4:38 am | | Reply

    kalau tunggu masa free memang susah cari. jadi tak perlu cari, curi sahaja

  36. Hafizul
    Hafizul December 16, 2014 at 7:20 am | | Reply

    Emm nak pergi tu memang la nak pergi..tapi sayang..malu lebih menguasai segalanya..haha…emm belajar sendiri ni memang memenatkan..lambat pula tu..senang cerita, pergi aje seminar ni..jumpa Encik Titan..korek puas-puas ilmu..

  37. ieta mat saad
    ieta mat saad December 16, 2014 at 6:13 pm | | Reply

    Akak selalu curi masa tidur nak mai belajar di blog sifu ni :mrgreen:

  38. Noriza Rahman
    Noriza Rahman December 17, 2014 at 8:30 am | | Reply

    Memang banyak mencuri masa ni..mencuri masa tidur siangku selepas anak2 ditidurkan 😆

  39. Nurul
    Nurul December 18, 2014 at 8:02 am | | Reply

    Betul tu, nak buat kerja memang kena curi masa 🙂

  40. OneCode
    OneCode December 21, 2014 at 4:20 am | | Reply

    aku malas nak curi, aku ambil terus je masa tu. Ambil masa pon tak mau.

  41. Calrase Patrick
    Calrase Patrick December 21, 2014 at 10:15 am | | Reply

    cari masa untuk tidur kalau takde masa bolehkah curi masa untuk tidur lebih? hehe

  42. sensasi2020
    sensasi2020 December 22, 2014 at 5:35 am | | Reply

    Rupanya nsk berjaya kena curi masa, jika tiada masa. Insya Allah Sabtu ini 27 Hb saya akan curi masa pergi ke seminar Lejen IM nsnti.

  43. Zaini
    Zaini December 24, 2014 at 4:11 am | | Reply

    Bila dah buat bisnes online, balik kerja sambung mengadap PC update apa yang patut sampai pukul 1 2 pagi. Modal tak mengantuk lagu Metallica & Iron Maiden.

    Bukan senang nak senang. Boleh ganggu normal life.

  44. Azeni Ahmad
    Azeni Ahmad January 8, 2015 at 11:12 pm | | Reply

    Curi masa.
    Istilah keramat untuk yang terlampau busy kan.

    Nak berjaya memang kena tak cukup tidur.
    Tapi tak semestinya tak cukup tidur wajib pekena kopi.
    Nanti nampk cepat tua tau. Hahaha

  45. Datin Tyka
    Datin Tyka January 30, 2015 at 6:00 pm | | Reply

    tak beli lagi kitab pink.. ada jual lagi ke?

    1. Nadri Mohd
      Nadri Mohd February 13, 2015 at 9:46 am | | Reply

      Insyaallah masih ada lagi..Tp harga promosi dah over lah..

  46. Nadri Mohd
    Nadri Mohd February 13, 2015 at 9:46 am | | Reply

    Klu xder masa tgk ajer lah org lain buat duit online…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.