77 Responses

  1. cikpin
    cikpin January 1, 2015 at 5:24 am | | Reply

    Salam Tahun Baharu 2015. Semoga tahun ini membawa lebih kejayaan. Aamiin.

    1. kedaionlinemy
      kedaionlinemy January 1, 2015 at 10:28 pm | | Reply

      tahun yang penuh cabaran kepada blogger ,, btol tak?

  2. ProfHariz
    ProfHariz January 1, 2015 at 5:27 am | | Reply

    MOTIVASI !

    Cikgu Titan akan menjadi mentor saya untuk menggapai RM20k dalam masa 5 bulan. InshaAllah

    1. KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy
      KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy January 2, 2015 at 9:01 pm | | Reply

      wah untung nya,, nnt share ilmu yer – kedaionlinemy.com

  3. Khairil Mazri
    Khairil Mazri January 1, 2015 at 5:28 am | | Reply

    memang tahun ni tahun yang sangat mencabar. bila melihat dengan keadaan sekarang ni, mungkin kita bakal tersungkur di tengah jalan.

    dengan ilmu yang kita kutip tahun lepas sebagai panduan dan ikutan untuk mengharungi tahun ini.

  4. Ome
    Ome January 1, 2015 at 9:51 am | | Reply

    yep .. tahun mencabar bagi den sebab nak ubah angin …. macam2 perlu dilakukan…

    1. titan
      titan January 4, 2015 at 10:59 pm | | Reply

      Yap.

      Memang macam-macam benda kena lakukan.

      Dengan penuh perancangan teliti.

      1. ome
        ome September 6, 2015 at 11:33 am | | Reply

        Terima kasih kerana sekali lagi mengingatkan.

  5. razis
    razis January 1, 2015 at 9:59 am | | Reply

    Salam tahun baru. Moga tahun baru 2015 akan lebih gemilang untuk kita semua…

  6. blogger lelaki
    blogger lelaki January 1, 2015 at 11:34 am | | Reply

    yang penting kena rajin usaha..jangan asyik beri alasan je

  7. Datin Tyka
    Datin Tyka January 1, 2015 at 11:57 am | | Reply

    kalau ada jerawat, pakai fair and lovely.

    1. titan
      titan January 4, 2015 at 11:00 pm | | Reply

      Haha..

      letak ubat gigi colgate je. 😈

  8. mr success
    mr success January 1, 2015 at 2:38 pm | | Reply

    Setuju apa yang en titan cakap, jangan asyik komplen je, tapi kena usaha untuk maju.

    1. titan
      titan January 4, 2015 at 11:05 pm | | Reply

      Itulah masalahnya.

      Orang kita ni suka komplen memanjang.

  9. akubiomed
    akubiomed January 1, 2015 at 3:43 pm | | Reply

    Tengah mencari validation sekarang ini. Samada nak mencari lubang diantara persaingan yang sengit.

    1. titan
      titan January 4, 2015 at 11:22 pm | | Reply

      Ya.

      Teruskan mencari. 🙂

  10. Ezad Skytech
    Ezad Skytech January 1, 2015 at 4:07 pm | | Reply

    kalau hidup penuh dengan alasan je…memang sampai bila pun tak akan berjaya… 😀

  11. emalinmohd
    emalinmohd January 1, 2015 at 4:34 pm | | Reply

    Usaha tangga kejayaan dan mentor yang baik boleh melonjakkan kita tapi kena usaha sendiri juga. 🙂

    1. titan
      titan January 4, 2015 at 11:24 pm | | Reply

      Yup.

      Usaha itu lif kejayaan. HOho.. 😆

  12. rika
    rika January 1, 2015 at 4:56 pm | | Reply

    keluar dr comfort zon.2015 memang mencabar

  13. zool
    zool January 1, 2015 at 11:49 pm | | Reply

    Salam tahun baru..
    memang perlu menghadapi tahun yang makin mencabar ..
    kena bersiap sedia untuk memajukan diri..

    1. titan
      titan January 4, 2015 at 11:26 pm | | Reply

      Ya,

      kena sentiasa mencabar diri. 🙂

  14. Anuar
    Anuar January 2, 2015 at 1:13 am | | Reply

    Selamat Tahun Baru 2015 Bro… Semoga lebih banyak kejayaan berjaya dicapai pada tahun ini… In Shaa Allah…

  15. Abdullah
    Abdullah January 2, 2015 at 5:22 am | | Reply

    Semoga Allah memberi kita kekuatan untuk survival amin

  16. adarain
    adarain January 2, 2015 at 7:16 am | | Reply

    Baca artikel ni semangat untuk buat list azam 2015. hahaha

    1. titan
      titan January 4, 2015 at 11:28 pm | | Reply

      Haa..

      gi list cepat-cepat.

  17. Yop An
    Yop An January 2, 2015 at 9:22 am | | Reply

    jangan beri alasan bodoh lagi …. ayat power tu ! Terkesima Yop baca.

  18. Hafizul
    Hafizul January 2, 2015 at 10:20 am | | Reply

    yup…tahun 2015..tahun yang menuntut untuk saya buat sesuatu diluar jangkaan..haha..entah la..boleh survive ke tidak tahun ni..masih samar2 akan kebolehan diri..huhu..ohhh harga sekarang harga pomosi ek..bukan harga kasih sayang? 👿

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 9:50 pm | | Reply

      boleh survive.

      hang kena usaha lebih dan konsisten je.

  19. reezluv
    reezluv January 2, 2015 at 1:50 pm | | Reply

    memang amat mencabar tahun 2015 nanti..ohoho..ramai sungguh dah pengikut kitab lu ni…bahaya gak..

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 9:53 pm | | Reply

      tu la.

      takut gak gua dibuatnya. 😈

  20. diana
    diana January 2, 2015 at 1:59 pm | | Reply

    tahun yang dijangkakan sangat mencabar..
    cari la mana2 peluang yang ada..
    yang boleh menampung kos hidup yang makin tinggi ni..

    selamat tahun baru.

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 9:58 pm | | Reply

      Ya.

      cuba aje.

      dapat atau tidak, kita usaha ja.

  21. myrujukan
    myrujukan January 2, 2015 at 2:00 pm | | Reply

    tak tahu kenapa, aku rasakan yang tahun 2015 pasti akan berlaku pesaingan yang paling menarik berbanding tahun tahun sebelum ini… :mrgreen:

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 10:00 pm | | Reply

      Memang dah berlaku pon.

      haha..

  22. Ain Ridzuan
    Ain Ridzuan January 2, 2015 at 2:03 pm | | Reply

    Sesungguhnya ayat-ayat en. titan sungguh menikam kalbuku… terima kasih 😉

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 10:01 pm | | Reply

      kesian kalbu tu.

      asyik kena tikam aje yek. 😳

  23. Hanny Abdullah
    Hanny Abdullah January 2, 2015 at 3:21 pm | | Reply

    Yup..sape yang ada jerawat tu perlu lakukan sesuatu..jgn biar je..jom jumpa makcik beg besar ni…nanti makcik bagi ubat mujarat..hehehe betoikan titan…:D

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 10:03 pm | | Reply

      wahh..

      ada jual ubat jerawat kah?

  24. sensasi2020
    sensasi2020 January 2, 2015 at 4:47 pm | | Reply

    Salam… En Titan. Selamat Tahun Baru 2015, tahun yang penuh survival… jom pakat jana income pada tahun ini. Belajar ilmu sebanyak dan sebaik mungkin agar impian nak dapat 5,6 angka menjadi kenyataan. Insya Allah….

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 10:04 pm | | Reply

      Ya.

      Semoga menjadi kenyataan. 🙂

  25. zul
    zul January 3, 2015 at 3:21 am | | Reply

    Aku pula tahun 2014 tahun survival,
    tahun ni untuk refresh dan restart..

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 10:10 pm | | Reply

      Yap.

      Gua setuju jugak tu.

  26. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin January 3, 2015 at 4:23 am | | Reply

    jangan harap ihsan orang atau subsidi orang, usaha hingga ke titisan terakhir. setuju dengan kata2 en titan.
    mahukan sesuatu kena berusaha..

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 10:16 pm | | Reply

      Yap.

      Kena usaha.

      Buah mangga tak jatuh dari langit.

  27. Syami
    Syami January 3, 2015 at 1:53 pm | | Reply

    rasa macam dah lambat nak, selamat tahun baru 2015…tahun 2015 ni lagi banyak persaingan dalam internet marketing, memang kena survive sape yang buat bisnes sendiri tu

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 10:20 pm | | Reply

      Siapa konsisten, dia survive.

      Itu aje yang gua nampak sekarang. :mrgreen:

  28. Zaini
    Zaini January 3, 2015 at 3:44 pm | | Reply

    Kita kadang-kadang banyak ilmu dan teori ada tapi tak ada tindakan. Kalau tak ada tindakan, azam la macam mana pun, tak ke mana

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 10:22 pm | | Reply

      orang kita ni memang malas bertindak.

      semua mintak kena suap.

  29. Aya
    Aya January 3, 2015 at 7:06 pm | | Reply

    Salam Tahun Baru.. semoga tahun ini lebih baik dari Tahun lepas..

  30. deeno
    deeno January 4, 2015 at 5:11 am | | Reply

    Salam tahun baru tn titan. Tahun 2014 penoh sensasi. Tahun 2015 penuh suspen hehe 😆

    P/s: menanti kitab indigo

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 10:25 pm | | Reply

      kitab tu cuma siap kalau gua rasa gua nak buat.

      satu perkataan pun tak tulis lagi.

  31. fyna
    fyna January 4, 2015 at 6:04 am | | Reply

    setuju dengan abang titan. huhu. hati nak kena kental tahun nih.

    p/s : baru perasan ada jerawat baru kat pipi. jeraweat nakal ke gatal nih?

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 10:27 pm | | Reply

      jerawat gatal.

      ..

      tanpa was-was.

  32. sabree hussin
    sabree hussin January 4, 2015 at 6:22 pm | | Reply

    Betul tu, memang mencabar tahun 2015 ni 😯 😯

  33. jejaka penyu
    jejaka penyu January 5, 2015 at 2:24 am | | Reply

    saya punye pun belum tercapai…tapi serius dan terus terang la eik pada encik titan dan seluruh pembaca blog ahmadfaizal…tahun 2014 merupakan tahun saya tersungkur aka tersontot didalam bisnes facebook dan juga bisnes affiliate(salah 1 channel pendapatan iaitu youtube tersontot)…sepatutnya target saya tukar kereta dari iswara kepada persona hujung tahun 2014..tapi apakan daya,niat tersebut tidak kesampaian.mungkin tahun ini rezeki saya makin melimpah.

    banyak kesilapan yang saya pelajari dari sejarah 2014 ni,salah satunya sentiasa kembangkan

    1.sentiasa kembangkan channel pendapatan anda
    2.Mailing list nadi usahawan internet
    3.Jangan bergantung harap 100% kepada medium yang bukan milik kita seperti youtube,facebook fanpage dan blogspot.(jangan bergantung tu tak bermaksub jangan gunakan terus,ada kelebihan dan juga kekurangan dia,tapi kesimpulan jangan bergantung harap 100% make sure dah ada standby yang lain seperti blog Oh kiji saya ni walaupun digunakan di medium blogspot,tp saya masih ada lagi beberapa mix dengan platform lain spt wp untuk niche lain dan juga cara monetize yg lain).

    kalau dikenang mmg perit..tp itu l baran lama jgn dikenang..live must go on sbb saya ade family dan yang pentingnya target tahun beum lagi tercapai,so memang tahun 2015 perang habis-habisan,mana yang slow sure kena tinggal *wink

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 10:36 pm | | Reply

      takpe.

      usaha dengan penuh konsisten lagi ye.

  34. AUC
    AUC January 5, 2015 at 2:33 am | | Reply

    selamat tahun baru bro…

    harapan menggunung tahun 2015 ni

    harap ianya tercapai seperti mana tahun 2014

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 10:47 pm | | Reply

      Mudah-mudahan begitulah hendaknya ye.

      Hehe 😆

  35. zik
    zik January 5, 2015 at 7:36 am | | Reply

    Minyak turun tahun baru nih.. Cabaan 2015, tambah lagi ekonomi yang tak menentu.. Kita semua kena kreatif..

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 10:49 pm | | Reply

      Yap.

      kena lebih super kreatif.

  36. AZENI AHMAD
    AZENI AHMAD January 5, 2015 at 7:58 am | | Reply

    Selamat tahun baru en.titan.
    Walaupun sesukar mana, jangan mudah putus asa.
    Asal istiqomah berusaha.
    Pasti ada jalannya.

  37. JMR
    JMR January 6, 2015 at 2:50 am | | Reply

    baca entri ni macam bersemangat lak..terus amik cermin tengok jerawat gua haha

  38. duniafarisya
    duniafarisya January 6, 2015 at 5:46 am | | Reply

    2015 tahun penuh cabaran!semangat2!!! :mrgreen:

  39. Farid Laham
    Farid Laham January 6, 2015 at 5:48 am | | Reply

    tahun yg penuh dgn cabaran oh aku kene bersedia…. :mrgreen:

  40. ema
    ema January 6, 2015 at 7:20 am | | Reply

    selamat tahun baru bro faizal..

  41. Kakiblog
    Kakiblog January 6, 2015 at 9:06 am | | Reply

    tahun 2015 tahun untuk berjuang sehabis baik…

  42. sallyza
    sallyza January 7, 2015 at 2:32 pm | | Reply

    Saya baru dpt donlod ebook teknik SEO merah jambu tu.. tgh membaca..
    masih byk yg xtau tentang ilmu online ni.. semoga berkat dr ilmu encik titan dpt bantu sy untuklebih berjaya..

    semoga sentiasa dirahmati Allah.. 🙂

  43. Oja Samid
    Oja Samid January 8, 2015 at 7:19 am | | Reply

    semangat je baca entry ni :mrgreen: yosh~~ ganbaru zo~~

  44. Mohd Norzali
    Mohd Norzali January 8, 2015 at 12:41 pm | | Reply

    Harap tahun 2015 ni akan membuka lembaran baru kepada blogger. Moga murah rezeki.

  45. Cer Cite
    Cer Cite January 8, 2015 at 7:21 pm | | Reply

    Nak buang jerawat yang payah ni…asyik tumbuh memanjang..dah le tu ditempat yang sama je..

  46. JAWATAN KOSONG TERKINI
    JAWATAN KOSONG TERKINI January 8, 2015 at 7:22 pm | | Reply

    Ye tuan sememangnya tahun 2015 sangat mencabar…saya duk buat apa yang real di depan mata sambil berjalan dengan penuh berhemah…

  47. JAWATAN KOSONG TERKINI
    JAWATAN KOSONG TERKINI January 8, 2015 at 7:23 pm | | Reply

    Awal2 tahun dah Allah tunjukkan survival 2015 ni…semoga ia tidak seteruk mana yang kita gambarkannye..

  48. JAWATAN KOSONG TERKINI
    JAWATAN KOSONG TERKINI January 8, 2015 at 7:24 pm | | Reply

    2015 tahun mencabar…kalau salah jalan, pendek kata nak mati pun susah nak hidup pun susah..

  49. Cer Cite
    Cer Cite January 8, 2015 at 7:25 pm | | Reply

    Yang paling penting berpijaklah dibumi yang nyata…selak poket tengok duit, ada ke tak.

  50. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam January 14, 2015 at 1:40 am | | Reply

    Memang tahun survival, akan lebih banyak yang beralih kepada produk2 online atau cuba marketing secara online.

  51. sabree hussin
    sabree hussin September 6, 2015 at 5:29 am | | Reply

    Makin mencabar tahun 2015 ni. Aku tak tau la, nanti bila 2016 say hello entah macam mana la agaknya keadaannya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.