60 Responses

  1. amirnawawi
    amirnawawi January 8, 2015 at 8:44 pm | | Reply

    Yeah! Best cerita nih..

    How the reporter punya report can destroy a happy family..

    Tapi kalau saya dibayar untuk tulis yang baik-baik sahaja tu acaner?

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 3:08 pm | | Reply

      Terpulang nak terima atau tidak.

      Itu sahaja.

    2. KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com
      KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com January 10, 2015 at 9:45 pm | | Reply

      lebih baik cerita yang baik2,, lebih selamat – kedaionlinemy.com

  2. anuar
    anuar January 8, 2015 at 9:16 pm | | Reply

    Ada kalanya mempertahankan setiap isi yang kita berikan dalam penulisan memang bagus… tapi kalau berani bercerita secara jujur berkaitan dengan keburukan/kelemahan yang kita ketahui, lafi bagus..

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 9:11 pm | | Reply

      Tak semua orang berani.

      Berani mesti kena pada tempatnya. πŸ˜†

  3. Anarm
    Anarm January 8, 2015 at 10:47 pm | | Reply

    Best drama Korea “Pinocchio”. Aku pun tgh layan drama ni.. Tertengok episod 1 last2 sangkut terus sebab jalan cerita dia best..

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 9:21 pm | | Reply

      Aku layan drama yang aku rasa macam best je.

      Drama cintan-cintan..tak layan sangat. 😳

      1. KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy
        KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy January 11, 2015 at 9:42 pm | | Reply

        citer runningman tengok tak?? – kedaionlinemy.com

  4. JieSusanos
    JieSusanos January 9, 2015 at 12:09 am | | Reply

    bro pun sangkut dgn cter ni jgk ke..

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 3:11 pm | | Reply

      Aku memilih tengok drama korea.

      Yang ada “MESEJ” je aku layan.

      Yang jiwang karat, aku tak layan.

  5. onlajer
    onlajer January 9, 2015 at 1:03 am | | Reply

    emas eta? jap gua nak google apa benda nya tu

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 9:23 pm | | Reply

      Haa..

      gi search cepat.

      Haha

  6. Hero Borneo
    Hero Borneo January 9, 2015 at 1:57 am | | Reply

    macam tak faham pun ada..he..he..

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 9:27 pm | | Reply

      Apa yang hang tak faham nih? πŸ˜†

  7. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin January 9, 2015 at 4:26 am | | Reply

    ceritalah yg jujur dalam penulisan..tapi jangan cerita benda yg kita tak pasti untuk menampakkan kita tahu..walau apapun cerita pinochio tetap best hehee

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 9:30 pm | | Reply

      Ada gak yang layan cite ni rupanya.

      haha..

  8. ismail
    ismail January 9, 2015 at 4:28 am | | Reply

    Hurmmm.. banyak yg tersirat yang agak sukar nak dirungkaikan…kikiki… memang ada kelainan teknik Pink bro ni..

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 3:11 pm | | Reply

      apa yang lainnya tu.

      biasa-biasa aje. haha

  9. AUC
    AUC January 9, 2015 at 6:28 am | | Reply

    oooo cerita rupanya hehehe

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 9:32 pm | | Reply

      Aah.

      cerita.

      drama korea.

  10. sabree hussin
    sabree hussin January 9, 2015 at 6:39 am | | Reply

    Orang ada pengaruh ni lain sikit. Walaupun cuma pendapat peribadi, orang akan anggap apa yang dia tulis tu semua fakta, walaupun sebenarnya tu cuma pendapat peribadi dan bukannya fakta sebenar

    Ha… gitu la

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 3:16 pm | | Reply

      Tak semestinya.

      Ada pendapatan peribadi memang berdasarkan fakta sebenar.

  11. SentiasaPanas
    SentiasaPanas January 9, 2015 at 7:02 am | | Reply

    β€œBersegeralah beramal sebelum datangnya fitnah seperti sepenggalan malam yang gelap gulita, seorang laki-laki diwaktu pagi masih mukmin dan diwaktu petang telah menjadi kafir, dan diwaktu petang masih beriman dan paginya menjadi kafir, ia menjual agamanya dengan kesenangan dunia” (Riwayat Ahmad – 8493)

  12. diana
    diana January 9, 2015 at 8:16 am | | Reply

    Apa pun saya memang peminat setia drama korea ni..:p

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 9:35 pm | | Reply

      Gegirl memang suka drama korea. haha

  13. akubiomed
    akubiomed January 9, 2015 at 8:18 am | | Reply

    Hampir-hampir terjebak dengan skim seperti ini. Alhamdulillah berjaya dijauhi.

  14. jaymiee
    jaymiee January 9, 2015 at 8:43 am | | Reply

    dulu2 suka join,sekarang selagi boleh elak aku elak..kalau tak boleh aku elak jugak..haha

  15. Yop An
    Yop An January 9, 2015 at 8:58 am | | Reply

    gua pun layan cerita ni .

  16. blogger lelaki
    blogger lelaki January 9, 2015 at 12:51 pm | | Reply

    maikel free tak malam nie..badan gua pun dah rasa sakit2 lah..kena urut best nie

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 3:17 pm | | Reply

      dia sibuk.

      jadi, sila la urut sendiri ye.

  17. TehR
    TehR January 9, 2015 at 1:55 pm | | Reply

    emas dan pinocio ni aku tak terlibat dan tak tahu apa2

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 9:38 pm | | Reply

      Bagus.

      lebih baik tak tahu apa-apa.

      Haha..

  18. Vander Good
    Vander Good January 9, 2015 at 3:02 pm | | Reply

    Sebab itulah perlu jujur dalam setiap penulisan…hehe…

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 9:40 pm | | Reply

      Lebih baik jujur.

      Itu lebih hensem.

  19. Fyda Noh
    Fyda Noh January 9, 2015 at 10:34 pm | | Reply

    Biasalah manusia, suka gembar gembur berita sensasi konon. Yang jadi masalah bila ditokok tambah sikit ikut kesedapan hatinya, akhirnya menimbul huru-hara atau org lain terpesong.

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 3:17 pm | | Reply

      Memang ramai juga orang yang macam itu.

  20. Kakiblog
    Kakiblog January 9, 2015 at 10:46 pm | | Reply

    bercakap jujur walaupun pahit kerana ia adalah tuntutan agama

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 9:41 pm | | Reply

      Ya.

      Dan itu yang kebanyakan yang orang kita tidak suka.

  21. Wan Zawawi
    Wan Zawawi January 10, 2015 at 1:27 am | | Reply

    bagus juga artikel ni,ada point yangmenarik tentang emas dan pinocio

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 9:42 pm | | Reply

      haha..

      saje je nak naik isu pasal emas tu.

      Geram gak dibuatnya.

  22. Abdullah
    Abdullah January 10, 2015 at 10:07 am | | Reply

    memang demikianlah karena sering kita tulis hanya untuk dapatkan trafik saja

  23. Siti travelog
    Siti travelog January 10, 2015 at 6:52 pm | | Reply

    Yang paling best bila tengok muka mereka yang tersontot selepas awal-awal kita dah cakap. Dulu, kita cakap benda tu scam, dia kata kita tipu (padahal kita tak untung apa-apa pun dengan nasihat macam tu). Sekarang, muka masing-masing cenggini haa 😈 πŸ˜₯ πŸ˜•

    1. titan
      titan January 10, 2015 at 9:43 pm | | Reply

      Aku tak rasa best.

      Cuma kesian.

      Dah bagitau banyak kali.

      Tapi bebal gak. Aduhh.. 😐

  24. Abdullah Idris
    Abdullah Idris January 11, 2015 at 3:53 am | | Reply

    Saya no komen tentang mlm ni.Saya lebih suka merujuk pada yang pakar.Jadi di ruangan ini,saya sertakan link tentang perbahasan berkaitan hukum mlm.

    Ianya dihuraikan oleh Us Zaharuddin,yang saya yakin semua orang tahu tentang kepakaran beliau berkaitan dengan ekonomi Islam ni.

    Boleh baca di link berikut:http://zaharuddin.net/pelaburan-&-perniagaan/222-multi-level-marketing-menurut-shariah.html

  25. Ikhwan Fahmi
    Ikhwan Fahmi January 11, 2015 at 1:50 pm | | Reply

    sekali sekala aku tengok juga pinocio, isi masa lapang πŸ™‚

  26. Azeni Ahmad
    Azeni Ahmad January 11, 2015 at 3:40 pm | | Reply

    Rupanya ada kaitan dengan citer Korea ke nie?
    Fuhhh selamat tak minat citer korea.
    Tak tau citer sebenarnya.
    Hihi

  27. Hafizul
    Hafizul January 12, 2015 at 3:55 am | | Reply

    Emm biasalah kan..kadang-kadang tu dah jadi lumrah dan hobi pulak..haha 😈

  28. Miracle Vitamins
    Miracle Vitamins January 12, 2015 at 5:45 am | | Reply

    La ada cerita korea tajuk pinocio rupanya.. πŸ˜€

  29. Khadeejah Hasmad
    Khadeejah Hasmad January 12, 2015 at 7:25 am | | Reply

    Erm. Ada blogger yang tak jujur ke.

    Saya ketinggalan ketapi

  30. BM
    BM January 12, 2015 at 7:26 am | | Reply

    Sejak drama Korea ni meletup2 barulah aku tahu pasal sindrom pinocio ni…
    Bercakap benar itu wajib diamalkan. Sekali berbohong…sampai bila2 tak akan dipercayai lagi…

  31. Mohd Norzali
    Mohd Norzali January 12, 2015 at 1:49 pm | | Reply

    Dah download Pinochhio ni dalam hard disk. Tapi tak tengok-tengok lagi. Mesti best.

    1. titan
      titan January 18, 2015 at 6:13 pm | | Reply

      Kena tengok la dulu.

      Baru tau berkenan ke tidak dengan hati kita.

  32. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam January 14, 2015 at 1:36 am | | Reply

    Betul, sekarang ni dah banyak medium dan mudah orang nak sahkan sama ada kita menipu atau tidak dengan hanya google. Jadi kalu bercakap benar itu pahit cakp je supaya tak menyesal di kemudian hari…

  33. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim January 14, 2015 at 4:34 am | | Reply

    Macam-macam btul sekarang ni ek.. hmm

    1. titan
      titan January 18, 2015 at 6:12 pm | | Reply

      Yap.

      Memang dah macam-macam hal sekarang nih.

  34. Kyrul Nizam
    Kyrul Nizam January 15, 2015 at 4:57 pm | | Reply

    Wah.. ramai juga yang tengok drama Pinocchio ni.
    Mmg addicted drama ni.

    1. titan
      titan January 18, 2015 at 6:11 pm | | Reply

      Tak addict pun.

      Biasa aje.

      Cuma mesej dia memang best la gak.

  35. Uncle Zuan
    Uncle Zuan January 18, 2015 at 8:50 am | | Reply

    tkt kena band agaknya klu terlalu jujur sangat

    1. titan
      titan January 18, 2015 at 6:10 pm | | Reply

      Kekadang, memang tak boleh nak jujur sangat.

      haha

  36. Datin Tyka
    Datin Tyka February 3, 2015 at 4:43 pm | | Reply

    dah kantoi salah tapi masih nak tegakkan tu, namanya ego.. iskh3

Leave a Reply to Kereta Sewa Shah Alam Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.