76 Responses

  1. Oja Samid
    Oja Samid January 18, 2015 at 12:14 pm | | Reply

    bila dah baca kempen nie kat blog2, rasa yakin sikit nak aktifkan..hehe..

    1. titan
      titan January 18, 2015 at 6:16 pm | | Reply

      Kalau rajin, bolehlah pergi aktifkan nanti ye.

  2. imran
    imran January 18, 2015 at 12:37 pm | | Reply

    makin senang pulak buat kerja sekarang ni, dengan guna mykad je.

    1. titan
      titan January 18, 2015 at 6:18 pm | | Reply

      Ya.

      Dunia teknologi dah banyak memudahkan hidup manusia zaman kini.

    2. sensasi2020
      sensasi2020 January 19, 2015 at 3:36 pm | | Reply

      Yalah dengan mykad semua boleh lakukan, nak bershopping pun boleh.

  3. sensasi2020
    sensasi2020 January 18, 2015 at 12:53 pm | | Reply

    Ho…ho…pakar SEO dah sertai Contest SEO Jom Aktifkan Mykad. Terbaik dari En Titan. Semoga berjaya beo…. nak uji entri lu ke sebab dah lama bro tak join contest.

    1. titan
      titan January 18, 2015 at 6:21 pm | | Reply

      Benda pakarnya.

      Saja je memeriahkan contest nih. 😈

      1. sensasi2020
        sensasi2020 January 25, 2015 at 11:22 am | | Reply

        Tak pakat tapi lejen SEO yg ramai duk pakat bercerita ttg artikel bro yg sentiasa berada di page1.

  4. blogger lelaki
    blogger lelaki January 18, 2015 at 12:59 pm | | Reply

    adeh terpaksa bersaing denga lu pulak..teruk sikit nie..hahaha

    1. titan
      titan January 18, 2015 at 6:23 pm | | Reply

      Haha.

      Nak bersaing apanya plak.

      Biasa-biasa aje.

      1. blogger lelaki
        blogger lelaki January 19, 2015 at 12:00 pm | | Reply

        lu dah tendang entri gua ke..hahaha 🙁

        1. titan
          titan January 19, 2015 at 1:23 pm | | Reply

          Haha..

          mana gua tahu.

          Entri gua ni pun gua tak tahu pegi mana.

          Siapa leading sekarang ni wehh?

  5. Najib Ariyan
    Najib Ariyan January 18, 2015 at 1:40 pm | | Reply

    pernah juga orang kempenkan kat saya suatu ketika dulu tapi masa tu kepala tengah aktif buat tune excel… takleh nak masuk sangat…

    1. titan
      titan January 18, 2015 at 6:24 pm | | Reply

      Kalau part nak buat duit tu memang pening kepala sikit.

      Tapi kalau nak aktifkan tu, tak susah mana pun.

  6. BM
    BM January 18, 2015 at 1:49 pm | | Reply

    Yes! Ternanti2 penyertaan tuan… Nah! Barulah best dan hangat contest mykad ni!
    Guna mykad boleh dapat diskaun cendol tak? hoho!

    1. titan
      titan January 18, 2015 at 6:26 pm | | Reply

      Sekadar buat artikel aje. Support memeriahkan kontes ni.

      Kalau naik, naik.Kalau turun..turun la kot.

      Malas buat backlink sangat.

  7. Aretikz
    Aretikz January 18, 2015 at 3:46 pm | | Reply

    Contest rupanya.. trick or treat tul.. haha.. semoga berjaya.. tp banyak juga yek kegunaan mykad.. hehe

    1. titan
      titan January 18, 2015 at 6:28 pm | | Reply

      Memang banyak la kalau dah lebih dari 50.

      Haha..

      kita aje yang tak tahu.

  8. Siti travelog
    Siti travelog January 18, 2015 at 6:06 pm | | Reply

    Aku dah tengok benda ni lama dah. Memang rasanya boleh dipercayai sebab MDEC tu sendiri, dan tiada penafian dari MDEC walaupun benda ni dah berzaman. Tak macam UFUN tu, kejap je Binapuri dah nafi.

    Btw, kenapa sebelah kanan blog kau ni berkelip-kelip macam ada lampu? Macam ada iklan nak keluar tapi tak keluar. Annoying juga bila asyik ada kilat2 kecil ni.

    1. titan
      titan January 18, 2015 at 6:27 pm | | Reply

      Saje je nak sakitkan hati dan mata ko.

      haha..

  9. Anuar
    Anuar January 19, 2015 at 12:33 am | | Reply

    Terima kasih Cikgu Titan kerana sudi join Contest ini… Betul tu.. Saya perasan di sebelah kanan blog ini ada macam lampu berkelip-kelip… Mula ingatkan komputer ni yang problem… Tapi pergi ke blog orang lain, tak ada pula..

    1. titan
      titan January 19, 2015 at 1:24 pm | | Reply

      Aah la.

      Gua pun baru perasan.

      Takpelah.

      Biarlah.

      At least, leh gak wat korang rasa pelik semacam aje nanti. Haha..

  10. Nadri Mohd
    Nadri Mohd January 19, 2015 at 12:42 am | | Reply

    Dah aktifkan mykad..cuma blm sempat nak join contest..

    1. titan
      titan January 27, 2015 at 9:33 pm | | Reply

      kalau ada masa nanti, bolehlah sertai sekali.

      hehe.. :mrgreen:

  11. Jie Susanos
    Jie Susanos January 19, 2015 at 12:51 am | | Reply

    wah,aktifkan mykad pulak..lg senang la nk buat benda nanti..

  12. Yop An
    Yop An January 19, 2015 at 2:20 am | | Reply

    bro pun join contest ni . bagus ni…

    1. titan
      titan January 19, 2015 at 6:39 pm | | Reply

      Saje je memeriahkan suasana.

      aku sibuk sekarang ni sebenarnya.

  13. cikpin
    cikpin January 19, 2015 at 3:26 am | | Reply

    Dah penah aktifkan mykad tahun lepas tapi belum guna-guna lagi dekat mana-mana outlet yang ambil bahagian

    1. titan
      titan January 19, 2015 at 3:40 pm | | Reply

      Haa..

      Nanti, bolehlah mula try pakai mykad tu.

      Leh dapat diskaun lagi tu tau.

      Rugi kalau dah aktif tapi tak gunakan kelebihan tu.

  14. suri
    suri January 19, 2015 at 3:55 am | | Reply

    yah hooo ayuh aktifkan dengan segera 😀

  15. Akak Vitamin
    Akak Vitamin January 19, 2015 at 4:14 am | | Reply

    Selama ni duk dengar je, tak sangka banyak kelebihan aktifkan mykad. 😉

    1. titan
      titan January 19, 2015 at 6:38 pm | | Reply

      Memang banyak kelebihannya.

      Kita aje yang tak tahu sebenarnya. hehe

  16. Ummi Hanie
    Ummi Hanie January 19, 2015 at 4:38 am | | Reply

    alamak dia dah join…. bungkusss…. 😳

  17. SentiasaPanas
    SentiasaPanas January 19, 2015 at 4:40 am | | Reply

    en.titan dah aktifkan mykad ke belom..hehe

    1. titan
      titan January 19, 2015 at 6:37 pm | | Reply

      Ko rasa aku dah aktifkan ke belum?? 😆

  18. Ikhwan Fahmi
    Ikhwan Fahmi January 19, 2015 at 6:01 am | | Reply

    sesetengah tempat minta mykad untuk diskaun tiket 🙂

    1. titan
      titan January 19, 2015 at 6:37 pm | | Reply

      Tempat kat mana tu yang mintak mykad?

      cecite sket.

      nak tau gak tempat tu.

  19. onlajer
    onlajer January 19, 2015 at 6:23 am | | Reply

    gua macam ada je artikel my kad nih, tapi tak perasan pula kalau my kid pun boleh diaktifkan

    1. titan
      titan January 19, 2015 at 6:35 pm | | Reply

      Cuba la ko gi aktifkan mykid tu.

      Mana tau..bulih kot. Haha.. 😆

  20. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin January 19, 2015 at 7:35 am | | Reply

    macam-macam boleh buat dengan mykad rupanya..membeli belah pun boleh, hebat!

    1. titan
      titan January 19, 2015 at 6:33 pm | | Reply

      Yap.

      Memang macam-macam boleh buat.

      Jadi sudu pun boleh kalau mahu. hehe..

  21. Zaini
    Zaini January 19, 2015 at 8:38 am | | Reply

    Walaupun rupa mykad koyak sana sini, tapi tadi pergi bank masih boleh baca & print lagi. Boleh la kot join AJ ni. 3, 4 bulan lepas kawan-kawan lama ada cerita tapi maca tak berapa yakin.

    1. titan
      titan January 19, 2015 at 1:26 pm | | Reply

      selagi cip dia tak kena kacau..

      boleh aje pakai mykad tu. 😈

  22. AZENI AHMAD
    AZENI AHMAD January 19, 2015 at 9:02 am | | Reply

    Macamana nak terkait dengan awek cun nie.
    hadoi.
    Tapi memang menyenangkan pun kalau semua dah integrate kan dlm satu kad.

    Usaha yang perlu dipuji.

  23. AUC
    AUC January 19, 2015 at 3:25 pm | | Reply

    pergggh baru masuk terus terpacak…
    ni lah penangan sifoo SEO 🙂

  24. sensasi2020
    sensasi2020 January 19, 2015 at 3:34 pm | | Reply

    Kalau sebuat nama En Titan, pasti orang ingat SEO. Bila saja entri dihantar penyertaan terus nak tendang peserta lain. Ini dikatakan power SEO. Apapun semoga berjaya.

  25. siti hazreen
    siti hazreen January 19, 2015 at 4:26 pm | | Reply

    hurmmmm, kena aktif kan jugak nih 😉 😉

  26. nila anggraini
    nila anggraini January 19, 2015 at 11:32 pm | | Reply

    Wah my kad pun boleb buat macam-macam kan…memang untung kalau macam ni….

  27. Datin Tyka
    Datin Tyka January 20, 2015 at 2:49 am | | Reply

    Oh style singapore ni. Kena cari masa nak aktifkan my kad ni

  28. ismail
    ismail January 20, 2015 at 2:52 am | | Reply

    huh!!.. agak-agak mat Bangla yang guna Mykad sabah boleh aktifkan jugak ke?..

    1. titan
      titan January 23, 2015 at 5:33 pm | | Reply

      boleh kot.

      janji ada mykad.

      ntah. aku tak tahu.

  29. Noriza Rahman
    Noriza Rahman January 20, 2015 at 7:26 am | | Reply

    Macam nak aktifkan mykad shopper ja ni

  30. Abdfatah
    Abdfatah January 20, 2015 at 10:52 am | | Reply

    Otai dah join kontes laa.. Byk kelebihan rupanya kalo aktifkan mykad. Nak gi jepun jugak laa guna mykad kat jepun.. Hahaa

    1. titan
      titan January 27, 2015 at 9:28 pm | | Reply

      Haa..

      gi la jepun tu ye.

      Nanti, jangan lupa belikan ole-ole untuk aku plak. 😎

  31. zie fauzi
    zie fauzi January 20, 2015 at 12:46 pm | | Reply

    wahh..dia dah join.. habislah..habislah… good luck…

    1. titan
      titan January 27, 2015 at 9:23 pm | | Reply

      apa yang habisnya nih..

      ceceta sikit sket. hehe..

  32. Hannyabdullah
    Hannyabdullah January 20, 2015 at 3:26 pm | | Reply

    Tengok lah..kalau rajin nanti makcik aktifkan le ya..:)

  33. Abdullah
    Abdullah January 21, 2015 at 10:04 pm | | Reply

    wah ini ikut kontes SEO kah mesti lah di page one google

  34. Nadri Mohd
    Nadri Mohd January 23, 2015 at 4:57 pm | | Reply

    blog pd kedudukan paling atas tuu..hebat sungguh imlu SEO nya..

    1. titan
      titan January 23, 2015 at 5:32 pm | | Reply

      ehh..

      kat atas ke sekarang?

      tak tahu plak aku. 😯

  35. diana
    diana January 24, 2015 at 10:37 am | | Reply

    kat jepun dengarnya memang guna mykad dorang. tak pernah pergi, dengar gosip-gosip aje. kat melaka tunjuk mykad diskaun 50% naik melaka river cruise, menara taming sari, zoo hehe. warga emas lagiiii diskaun hehe

  36. rizz
    rizz January 24, 2015 at 3:54 pm | | Reply

    as salam..

    uish..gigil rasa dah sampai ke blog hi rank ni..byk nak kene belajar lagi ni.. 😳 😳

  37. Si Bongkok
    Si Bongkok January 26, 2015 at 1:04 am | | Reply

    Abam cendol join ini contest…susah aa org mcm saya nak cari makan mcm nie..maklumlaa abam ada kitab jurus 7 alam ghaib..xpe2 nak cuba gak laa ngan contest nie.. :mrgreen:

  38. suhiminain
    suhiminain January 30, 2015 at 4:13 am | | Reply

    La, contest rupanya. (mengantuk)

  39. MrZamri
    MrZamri February 2, 2015 at 4:38 pm | | Reply

    alamak abam titan pun join.. hehe..
    Good luck abam titan :mrgreen:

  40. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam February 5, 2015 at 11:07 am | | Reply

    Fuhhh rase lega skit ada orang review program ni, jadi boleh stat register ni.

  41. hafizmd
    hafizmd February 6, 2015 at 6:40 am | | Reply

    berdesup naik 1st page…power

  42. myliferia
    myliferia February 17, 2015 at 9:26 pm | | Reply

    All the best lagi incik titan yang rajin.

    Biasa beli online jer, mykad blom lagi..hehe

  43. Hajar Rash
    Hajar Rash February 20, 2015 at 2:10 pm | | Reply

    Mungkin dah ramai yang aktifkan mykad ni tapi tak ramai yang betul2 guna…rasanyalah
    haha

  44. nur
    nur February 23, 2015 at 3:47 am | | Reply

    gud luck admin….harap berjaya dalam contest ini ye…seminggu je lagi keputusan akan keluar

    ikhlas – Bakul2011

  45. Hasrul Hassan
    Hasrul Hassan February 23, 2015 at 10:27 am | | Reply

    Jika dah aktifkan Mykad ni sure ramai peniaga yang akan daftarkan bisnes dengan AJ.

  46. sensasi2020
    sensasi2020 March 2, 2015 at 7:47 am | | Reply

    Keputusan dah nak diumumkan, siapalah yang berjaya nanti ye? Adakah kita semua boleh berjaya? Artikel atau blog yang sentiasa update dan selalu komen di peserta lain je nampaknya berpeluang nak menang.

    Semoga berjaya buat En Titan.

  47. Si bongkok
    Si bongkok March 2, 2015 at 8:03 am | | Reply

    Tahniah kepada bakal pemenang…:)

    Kalo betul laa mata saya tak KEROW nie..mcm tuan HH yang menang.

    Cikgu sukan nie pon ada aa top finalist

    p/s: Tapi mata saya berair aa gak tgk blog cap ayam sendiri langsung takde dalam list… 😆

  48. Hajar Rash
    Hajar Rash March 2, 2015 at 3:10 pm | | Reply

    Blogwalking sebelum contest tamat. Moga berjaya en titan

  49. Hasrul Hassan
    Hasrul Hassan March 3, 2015 at 11:18 pm | | Reply

    Tahniah Bro sebab jadi salah seorang pemenang kontest SEO ni.

  50. permatamama
    permatamama July 21, 2015 at 2:53 am | | Reply

    macam-macam boleh sekarang ni ye.. mykad boleh juga shopping.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.