60 Responses

  1. Aretikz
    Aretikz January 21, 2015 at 11:05 pm | | Reply

    Biru-biru gunung kinabalu, tengok dari jauh, hati saya rindu.. eh? hehe

    Good konsep bro, 2015, satu cabaran buat diriku jua.. semoga kita berjaya mencapai apa yang diinginkan.. amin..

    0705 pagi
    Bilik Biru Aretikz

  2. Jie Susanos
    Jie Susanos January 21, 2015 at 11:21 pm | | Reply

    lewatnya bro titan tdo.. dpt mengambil sesustu dlm entry bro..kdang2 lost je jd blogger..

  3. TiranaAduka
    TiranaAduka January 22, 2015 at 12:23 am | | Reply

    Salam Bro..
    Lawatan pertama di blog bro….salam kenal

  4. BM
    BM January 22, 2015 at 1:28 am | | Reply

    Pantas! Aku tengah buntu cari idea lagi nih…
    Good luck bro!

  5. reezluv
    reezluv January 22, 2015 at 2:35 am | | Reply

    dh ready nak berenti jadi cikgu ka?hahaa..kasi blue ocean strategy le tu

    1. titan
      titan January 23, 2015 at 5:35 pm | | Reply

      lom ready.

      gua masih sayang budak-budak gua. 😆

  6. Mohd Azuan
    Mohd Azuan January 22, 2015 at 2:46 am | | Reply

    macam gempak je projek kali nie…

    entri nie best….ada panduan untuk blogger macam aku…

    😉 😉 😉

  7. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin January 22, 2015 at 2:55 am | | Reply

    kita bertanggungjawab pad acita-cita dan impian kita sendiri. walau orang lain mungkin kata tak boleh, tapi kita tetap boleh buat jika itu memang yg kita mahu.
    macam mak jemah sendiri permulaannya orang sekeliling mungkin tak yakin dengan keputusan berhenti kerja untuk tumpukan pada bisnes melalui blog. tapi siapa orang lain utk tentukan masa depan kita.
    Alhamdulillah hingga saat ini mak jemah tak pernah rasa menyesal.

  8. akubiomed
    akubiomed January 22, 2015 at 4:13 am | | Reply

    Sekarang ini banyak platform baru yang memberikan lebih berdaya saing. Terkejut apabila mendengar bekas akauntan buat duit di Instagram dengan pendapatan 6angka sebulan. Teknik yang digunakan semuanya yang mudah dan tidak pernah terlintas diakal. Beliau bijak nampak peluang untuk manipulasi walaupun tidak mempunyai pengetahuan teknikal IT, Photoshop dan sebagainya. Promo jualan produk semua di mobile apps sahaja termasuk edit gambar produk jualan pun mengunakan mobile apps sahaja didalam masa 2 minit sudah siap edit dan pos.

    Maksud disini untuk berjaya. Sesiapa pun boleh berjaya. Bijak mengunakan peluang yang ada.

  9. AZENI AHMAD
    AZENI AHMAD January 22, 2015 at 4:34 am | | Reply

    Setuju sangat.
    Memang setiap hari repeat semua pelakuan kita tue.
    Naik jelak juga sebenarnya.
    Tapi kena bertabah dan lakukan dengan minat.
    Jadi seronok la.

    Tapi motivasi yang terbaik.

  10. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim January 22, 2015 at 4:46 am | | Reply

    Ko orang lama dalam dunia blog.. aku respek ko bro. tabik spring.

  11. Azzahairi
    Azzahairi January 22, 2015 at 5:18 am | | Reply

    Banyak betul idea untuk tulis macam ni. Memang respect lah…

  12. zie fauzi
    zie fauzi January 22, 2015 at 8:11 am | | Reply

    good luck dalam apa jua cita-cita dan impian..

  13. mohdridzwan
    mohdridzwan January 22, 2015 at 8:53 am | | Reply

    Betul juga sepertimana yang En Titan kongsikan ni.
    Kadangkala wan sendiri pun mudah sangat puas hati dengan apa yang wan dah ada walhal ia bukan permanent pun. Bila-bila masa pun leh ilang. Wan lupa untuk terus berjalan kedepan…mungkin lupa diri juga. Wan kena fokus untuk next new target sebab dalam idup, tak ada fullstop untuk apa-apa kecuali mati sahaja.

    Love your quotes yang kat atas-atas tu. Buatkan wan pikir indirectly.

    1. titan
      titan January 31, 2015 at 7:52 am | | Reply

      dan satu lagi.

      sayangilah isteri-isteri anda. 🙂

  14. blogger bumi lasinran
    blogger bumi lasinran January 22, 2015 at 10:00 am | | Reply

    semoga tercapai big dreamnya encik Titan memang harus kerja keras ya untuk dapatkan mimpi kita

  15. blogger lelaki
    blogger lelaki January 22, 2015 at 11:33 am | | Reply

    terbaik entri bro..entri aku masih draf..xde idea..hahaha

  16. Siti travelog
    Siti travelog January 22, 2015 at 11:45 am | | Reply

    Aku rasa macam bersemangat je bila baca blogpost ni.

    1. titan
      titan January 23, 2015 at 5:39 pm | | Reply

      Wahh..

      tiba-tiba bersemangat eh.

  17. suri
    suri January 22, 2015 at 12:22 pm | | Reply

    memang bosan tapi best dpt duit tu yang boleh cakap saat ni hiii…

  18. Ain Ridzuan
    Ain Ridzuan January 22, 2015 at 3:23 pm | | Reply

    Setiap kejayaan perlukan usaha… walaupun rasa macam dah nak muntah bila buat perkara sama setiap hari..

    1. titan
      titan January 31, 2015 at 7:36 am | | Reply

      Ehh..

      takpe kalau termuntah.

      tu tanda nak dapat baby baru. 😆

  19. Ikhwan Fahmi
    Ikhwan Fahmi January 22, 2015 at 3:57 pm | | Reply

    rindu pulak zaman aku jadi cikgu, baru setahun berhenti 🙂

    1. titan
      titan January 31, 2015 at 7:40 am | | Reply

      Dah berhenti rupanya.

      Ingatkan masih lagi. 😯

  20. Abdfatah
    Abdfatah January 22, 2015 at 5:16 pm | | Reply

    Teruskan memburu impian dan selamat maju jaya..

  21. Zehn Ali
    Zehn Ali January 22, 2015 at 5:21 pm | | Reply

    Saya ni baru nak bertatih.. dulu ada buat blog, tapi terkubur, buat 2 orang, yg lagi sorang give-up awal2 sebab tak nampak duit..

    Menyesal pulak ajak orang buat blog sebab duit.. padahal yang penting apa yang kita nak sampaikan.. hmmm..terpaksa mula semula.. 🙂

    1. titan
      titan January 31, 2015 at 7:41 am | | Reply

      give up awal tu biasa.

      Cuma jangan jadikan satu kebiasaan yang kekal. :mrgreen:

  22. Yop An
    Yop An January 23, 2015 at 12:44 am | | Reply

    teruja dan terinspire plak lepas baca post ini .
    terima kasih boss atas ilmu ini.

  23. ctfand
    ctfand January 23, 2015 at 3:38 am | | Reply

    inilah kenapa tuan dipanggil legend, atau blogger otai atau yang sewaktu dengannya. tuan tahu apa yang tuan nak sampaikan dan bagaimana nak menterjemah dalam bentuk perkataan yang mudah difahami. terima kasih, terima kasih dan terima kasih kerana sudi berkongsi ilmu dengan kami dan memberi suntikan motivasi. petunjuk dah ada, tinggal lagi nak asimilasi.. betul kata pepatah “tepuk dada, tanya selera”.

    saya bagi 5 bintang oppo :mrgreen:

    1. titan
      titan January 31, 2015 at 7:42 am | | Reply

      nak handset oppo 5 set! 😈

  24. Amirul
    Amirul January 23, 2015 at 5:08 am | | Reply

    Artikel yang memberi motivasi kepada rakan2

  25. Hanafi Abdullah
    Hanafi Abdullah January 23, 2015 at 8:30 am | | Reply

    satu entri kelas A++ bukan puji tetapi realiti..rasa nak baca dua kali la nie.

    1. titan
      titan January 31, 2015 at 7:43 am | | Reply

      Aku baca lebih 5 kali sebelum publish ni.

      hehe.. 😈

  26. Ummi Hanie
    Ummi Hanie January 23, 2015 at 10:03 am | | Reply

    memang sahih penjelasan seorang cikgu

    selamat memburu impian!

    1. titan
      titan January 31, 2015 at 7:44 am | | Reply

      Ya.

      Masih memburu impian-impian.

  27. diana
    diana January 23, 2015 at 4:50 pm | | Reply

    kadang-kadang terfikir juga, kenapalah susah-payah berbelog bersengkang-mata kan.
    tapi, itu adalah perkara yang disukai, part of menulis juga, jadi tetappp juga buat.
    bosan memang wujud, tapi bila suka, datang semula.
    terima kasih En. Titan.

    1. titan
      titan January 31, 2015 at 7:45 am | | Reply

      biasalah tu kalau bosan.

      haha.

  28. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin January 24, 2015 at 1:18 am | | Reply

    moga segala impian tercapai..mak jemah pun ada banyak juga projek baru nak buat 2015 ni. moga dipermudahkan.

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 10:36 pm | | Reply

      wah, banyak ye projek mak jemah.

      semoga berjaya menjual ribuan dan jutaan vitamin dan menjadi kaya.

      Amin.

  29. myliferia
    myliferia January 24, 2015 at 1:22 am | | Reply

    wahhhh, biru mata hitamku baca entry nih 🙂

    terima kasih beri teguran dan perkongsian, thorbaekk!!!

    1. titan
      titan January 31, 2015 at 7:50 am | | Reply

      peh.

      best gila mata leh jadi warna biru.

  30. siti hazreen
    siti hazreen January 24, 2015 at 9:17 am | | Reply

    yep, semuanya bergantung kepada diri sendiri 😉 😉

  31. Oja Samid
    Oja Samid January 24, 2015 at 9:28 am | | Reply

    moga bermanfaat semua ilmu2 yg encik titan curahkan. 🙂

  32. nila anggraini
    nila anggraini January 25, 2015 at 4:01 am | | Reply

    Salam kenal admin…saya baru berjinak-jinak dengan dunia blogger ni. Moga dapat banyak ilmu dengan selalu singgah ke blog admin ni..

    1. titan
      titan January 31, 2015 at 7:46 am | | Reply

      Selamat berkenalan. :mrgreen:

  33. Aya
    Aya January 27, 2015 at 4:29 am | | Reply

    Tahun ni ..Aya semangat nak improve skill SEO… hihihi

    1. titan
      titan January 31, 2015 at 7:48 am | | Reply

      Jangan cakap aje.

      sila update blog ye. 😈

  34. Nett
    Nett January 27, 2015 at 5:46 am | | Reply

    Salam kenal en titan…saya baru berjinak2 dengan dunia blogging.Akan selalu singgah di sini kerana entry yang sangat motivasi..

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 10:25 pm | | Reply

      Selamat berkenalan.

      Tak apa. Pelan-pelan dan ambil masa anda.

      Nanti, lama-lama akan faham konsepnya secara kondusif.

  35. Nurul
    Nurul January 27, 2015 at 7:24 am | | Reply

    Betul tu, ilmu sangat penting…

  36. suhiminain
    suhiminain January 30, 2015 at 8:36 am | | Reply

    entry yg penuh semangat. terasa macam ada aura naruto. hehe… Terima kasih… en.Titan, anda adalah antara inspirasi sy, walaupun blog saya tak aktif. Antara telah meniupkan semangat saya untuk jadi Top commenter hari ini! wow…

    Gembira melihat en.Titan terus menulis.

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 10:29 pm | | Reply

      Ya.

      Aku akan terus menulis kalau ada masa.

      Kalau tak ada masa, tunggulah bila aku ada masa ye.

      Haha. :mrgreen:

  37. Hafizul
    Hafizul February 3, 2015 at 3:59 am | | Reply

    Terima kasih yang tak terhingga..artikel ni memang menaikkan semangat saya yang tengah sangat down sekarang ni…insyaAllah…dapat banyak semangat dah ni…menlonjak-lonjak..nak print artikel ni..nak letak kat dinding dalam SOHO.. 😳

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 10:30 pm | | Reply

      Hehe..

      sampai nak print terus artikel ini.

      Print jela kalau berminat.

      Tapi guna dakwat sendiri la ye. 😳

  38. faizal
    faizal February 4, 2015 at 2:50 am | | Reply

    artikel yang menembusi kalbu..terima kasih cikgu

  39. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam February 5, 2015 at 10:31 am | | Reply

    Memang lain dia punya falsafah tu, terbaik le.

  40. Yeen
    Yeen February 9, 2015 at 11:54 pm | | Reply

    Niat baik mesti dipermudahkan dan dibalas baik juga. insyaaAllah 🙂

  41. haikalzailan
    haikalzailan February 23, 2015 at 9:03 am | | Reply

    Lawatan pertama ke dalam blog bro.. memang memberikan ku semangat untuk meneruskan ber blogging dan ber affiliate.. 😀 😀

  42. Noriza Rahman
    Noriza Rahman September 12, 2015 at 3:01 am | | Reply

    Baca dari mula sampai habis…

    inspiring story…

    Good luck bro titan…

  43. ieta mat saad
    ieta mat saad January 16, 2016 at 3:02 pm | | Reply

    Baiklah. In syaa Allah akan bina balik affiliate yang dah lama ditinggal sebab tahun ni baru dapat ilmu dari owner affiliate² yang ada. Terima kasih Sifu tak jemu membimbing. Keep it up.

Leave a Reply to suri Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.