75 Responses

  1. JBT Rafidi
    JBT Rafidi January 28, 2015 at 3:06 pm | | Reply

    terima kasih kerana turut serta… ada rezeki, boleh ler honeymoon lagi… kalau tak menang pun masih boleh honeymoon gak.. tp fulus kena keluar sendiri ler… hu hu hu :mrgreen:

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:16 am | | Reply

      tak mo keluar sendiri.

      nak yang freeeee. haha.. 😈

  2. Ikhwan Fahmi
    Ikhwan Fahmi January 28, 2015 at 3:16 pm | | Reply

    Jepun ada kamen rider & ultraman, itu je yang aku minat.

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:19 am | | Reply

      yeke minat yang itu aje nih..

  3. siti hazreen
    siti hazreen January 28, 2015 at 4:06 pm | | Reply

    wahhhh, teringin jugak nak ke jepun nih 😆 😆 😆

  4. cik amal
    cik amal January 28, 2015 at 6:02 pm | | Reply

    sedang buat entry. Tapi mengantuk
    ok. nak tidur dulu

  5. anuar
    anuar January 28, 2015 at 8:20 pm | | Reply

    Ada contest rupanya. . Good luck bro.. semoga dapat bercuti ke Jepun secara Percuma dengan memenangi contest ini. .

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:19 am | | Reply

      Ya.

      Semoga gua menang. Haha..

  6. blogger Bumi LAsinrang
    blogger Bumi LAsinrang January 28, 2015 at 9:25 pm | | Reply

    Jepun memang menyimpan pesona luar biasa untuk dikunjungi

    1. suhiminain
      suhiminain February 4, 2015 at 12:32 am | | Reply

      terutama bagi penggemar manga & anime. 🙂

  7. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin January 28, 2015 at 11:28 pm | | Reply

    walaupun doraemon sinonim dengan jepun, hagemaru jangan dilupa..rasa nak je pegi ni..cane eh cane ehhh

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:23 am | | Reply

      jual la vivix banyak-banyak.

      nanti leh la pegi jepun tetiap tahun.

  8. suhiminain
    suhiminain January 28, 2015 at 11:36 pm | | Reply

    Untung la.. hehe.. jgn lupa share pengalaman d sana nanti. 🙂

  9. BM
    BM January 29, 2015 at 1:52 am | | Reply

    Kalau jual cendol kat Jepun, mesti boleh laris!
    Tapi masa musim panas lah… hehe
    Good luck bro!

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:26 am | | Reply

      memang akan laku punya.

      orang kita jual sate pun dah laku keras terlajak laris.

  10. zara
    zara January 29, 2015 at 2:03 am | | Reply

    teringin nak naik bullet train..betul ke dalam minggu ni saya dengar tiket ke Jepun agak murah..nampak beberapa orang post di FB..tapi buat2 xnamapak jela 😉

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:28 am | | Reply

      Gua memang buat-buat tak nampak.

      Bahaya kalau nampak sekarang. hehe.. 😆

  11. Helmi Aliarit
    Helmi Aliarit January 29, 2015 at 2:37 am | | Reply

    Saya rasa, semenjak Tun M mengadakan Dasar Pandang Ke Timur. Kita terpaksa menerima segala pengaruh daripada Negara Jepun, Korea, dan Taiwan. Sama ada positif atau negative.

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:29 am | | Reply

      haha.

      yang positif kita ambil.

      yang negatif tu..kita terajang jauh-jauh.

  12. Datin Tyka
    Datin Tyka January 29, 2015 at 3:24 am | | Reply

    teringin jugak nak pergi Jepun, mungkin honeymoon kt sana.. kalau jodoh belum sampai, sebelum umur 30 tahun nak g sengsorang.
    cuma tahun ni target nak pergi umrah..

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:30 am | | Reply

      tu dia.

      mahu pigi honeymoon lagi tuh.

      hoho.. :mrgreen:

  13. Jie Susanos
    Jie Susanos January 29, 2015 at 3:27 am | | Reply

    kuat btul pengaruh jepun kat bro titan tttan tapi xdinafikan teringin nk ke jepun..nk ikut bro ke akihabara..nk tgk cosplay..hihi

  14. blogger lelaki
    blogger lelaki January 29, 2015 at 4:03 am | | Reply

    terbaik bro..gud luck

  15. akubiomed
    akubiomed January 29, 2015 at 5:55 am | | Reply

    Semoga impian tercapai. Nanti bawa balik patung Ultraman. 🙂

  16. muhammad fakhruddin
    muhammad fakhruddin January 29, 2015 at 6:26 am | | Reply

    Ini pandang ke timur betul 😎

    Kalau tengok drama pun dah banyak yang buat latar luar negara. Kalau mampu, mengembaralah.

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:31 am | | Reply

      ya.

      kalau mampu..berjalan-jalanlah kita jawabnya ye. hehe

  17. onlajer
    onlajer January 29, 2015 at 6:40 am | | Reply

    pergi jepun kirim helmet bro hehehe

  18. Sylarius Yusof
    Sylarius Yusof January 29, 2015 at 8:34 am | | Reply

    Bagi penggemar manga/anime atau Gundam, Jepun ni memang destinasi pelancongan yang sangat diidamkan.

  19. MNH
    MNH January 29, 2015 at 3:26 pm | | Reply

    umur dah banyak pun masih minat Dragonball lagi Encik Titan? Hihi

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:14 am | | Reply

      Masih lagi.

      Antara anime dan komik terawal yang gua baca dan khatam.

  20. Najib Ariyan
    Najib Ariyan January 30, 2015 at 3:33 am | | Reply

    gud luck… selamat bercuti dan bergumbira di sana…

  21. AZENI AHMAD
    AZENI AHMAD January 30, 2015 at 4:29 am | | Reply

    Death note aje.
    Hahaha.

    Tapi terpengaruh dengan perangai orang jepun memang bagus.
    Tepati masa dan 5s kan.Hihi

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:12 am | | Reply

      5S tu menda ye?

      cecite sikit. 😯

  22. diana
    diana January 30, 2015 at 9:08 am | | Reply

    Bab buat layang-layang sendiri semudah janjang airtmetik tu memang hebattt 🙂 . Wah banyak rupanya contest di alam blogger ni ya. Good luck En Titan.

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:11 am | | Reply

      Ya.

      Memang banyak, tinggal pilih aje. Hehe..

  23. Hero Borneo
    Hero Borneo January 30, 2015 at 4:07 pm | | Reply

    sangat beruntung kalau pergi ke Jepun secara tambanng percuma..cuma perlu wamg poket sahaja..hu..hu..

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:11 am | | Reply

      Ya.

      Kena tambah duit poket la.

      Takkan orang lain plak nak kena support.

  24. Abdfatah
    Abdfatah January 31, 2015 at 3:30 am | | Reply

    Nak gi jepun jugak laa. Nak ikut pi jepun.. Nak ikut laa.. Lalalaa

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:09 am | | Reply

      Hang tak leh ikut.

      Aku tak bagi.

      Haha.. 😈

  25. Faizal Fredley
    Faizal Fredley January 31, 2015 at 3:44 am | | Reply

    bro buat entri ke jepun ni mcm tau2 je aku nak ke jepun bulan mac nanti….thanks utk entri ni..x yah susah2 aku nak cri matlumat lain…

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:09 am | | Reply

      peh.

      gi jepun ke?

      kirim kad dragon ball sepuluh bijik!

  26. Yop An
    Yop An January 31, 2015 at 4:40 pm | | Reply

    boleh jumpa Hagimaru Hageda dan Ninja Boy…………
    la ni masih lagi musim sejuk di Jepun.

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:06 am | | Reply

      Aku nak jumpa penulis manga death note je. 😈

  27. adarain
    adarain January 31, 2015 at 8:09 pm | | Reply

    ada 2 ribu memang ke sana lah jawabnya. Jepun siapa yang tak nak pergi kan. .

  28. Oja Samid
    Oja Samid February 2, 2015 at 6:18 am | | Reply

    semoga berjaya, encik titan. sekarang dh senang, mmg byk kedai yg sediakan makanan halal. best lah kalau dpt rasa makanan jpn yang asli tapi halal. hehe

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:06 am | | Reply

      Ya.

      Tu usaha orang Islam kat sana agar lebih banyak makanan halal dan juga usaha traveler dari negara Islam yang berusaha keras mencari kedai makanan halal.

      Terima kasih kepada mereka semua.

  29. myliferia
    myliferia February 3, 2015 at 12:34 am | | Reply

    menarik, nanti kalu nak g jepun, boleh google kat sini…hehe

    all the best!

  30. Hafizul
    Hafizul February 3, 2015 at 3:42 am | | Reply

    Wahhh..tetiba rasa macam nak pergi Jepun gak..haha..selamat maju jaya Encik Titan…

  31. ahmadyani
    ahmadyani February 3, 2015 at 10:18 am | | Reply

    Hanya dapat tulis dalam buku matlamat sahaja. Tarikhnya belum tulis. Selebihnya hanya dapat tengok Rail Road To Japan je….

  32. nikkhazami
    nikkhazami February 3, 2015 at 3:50 pm | | Reply

    jepun tak pernah ade dalam list utk pegi melancong, tapi kalau free apa salahnya.

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:03 am | | Reply

      kalau free, gi la kalau kena dengan tarikhnya.

      Hoho.. 😆

  33. Siti travelog
    Siti travelog February 3, 2015 at 9:57 pm | | Reply

    Semoga berjaya Titan. Aku rasa JBT tu tengok pada search result jugak.. Ang pulak otai SEO. Macam berpotensi je nak menang 😉

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 6:59 am | | Reply

      Search result tu payah sikit.

      Keyword popular gak. Tapi tajuk je dah takde keyword dalam tu.

      So, susah sikit nak beat artikel yang lain.

  34. suhiminain
    suhiminain February 4, 2015 at 12:34 am | | Reply

    kalau nak tau, di Japan juga ada komuniti Islam yang aktif dan terus berkembang. boleh cari FB pages Islam in Japan then follow. 😀

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 6:58 am | | Reply

      memang banyak dah follow.

      selalu gak baca facebook diorang tu. 😉

  35. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin February 4, 2015 at 2:29 am | | Reply

    tolong taja MJ nak pi jepun gak la asyik2 tengok kisah jepun je..

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 6:57 am | | Reply

      Tak leh.

      Gua taja bini gua aje.

  36. azimah mohd zainuddin
    azimah mohd zainuddin February 4, 2015 at 7:03 am | | Reply

    nak cari collector edition kad emas dragon ball yang mahal tu 🙂

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 6:51 am | | Reply

      Haha..

      kalau hang ada..kasi tunjuk kat aku.

      nanti aku nilai harga dia.

  37. islam di dadaku
    islam di dadaku February 5, 2015 at 10:01 am | | Reply

    hanya untuk blog malaysia saja tak terbuka untuk blog dari luar?

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 6:50 am | | Reply

      tak tahu la plak.

      cuba tanya penganjur.

      kot-kot diorang bukak untuk negara lain ke. 💡

  38. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam February 5, 2015 at 11:22 am | | Reply

    Wahh menarik ni, nampak gaya kena try package ni. Baru budget terbaik ni…

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 6:48 am | | Reply

      Gi la try.

      Bila lagi nak try kan.

      Hoho..

  39. reezluv
    reezluv February 6, 2015 at 3:39 am | | Reply

    tulis artikel pun dah macam banyak sangat pengaruh komik aku tengok ni..aahahaa

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 6:27 am | | Reply

      Haha..

      gua punya pasal la nak tulis camana.

      😈

  40. Ummi Hanie
    Ummi Hanie March 7, 2015 at 4:00 pm | | Reply

    selamat menang lah yer…

    teringin gak ke jepun tp susah la nk tinggal2 anak…

    laki den dah merasa pegi masa adik dia dok sana dulu

    1. titan
      titan March 11, 2015 at 9:08 pm | | Reply

      anak-anak ramai.

      itu yang susah nak bawa berjalan semua.

      Sila la jaga anak elok-elok ye.

  41. akak vitamin
    akak vitamin March 10, 2015 at 12:52 pm | | Reply

    boleh masuk wishlist travel no 2 ni 😉

    1. titan
      titan March 11, 2015 at 9:09 pm | | Reply

      Haa, boleh aje kalau mahu.

      HOho..

  42. diana
    diana March 11, 2015 at 5:06 pm | | Reply

    Wah memang artikel di ambang kemenangan ke ni?
    Kalau pegi jangan lupa keychain tuk para follower & pengkomen blog af (bukan anwar fazal eh?!!)

    1. titan
      titan March 11, 2015 at 9:08 pm | | Reply

      Tak tahu la ketidak menang.

      Sebab ada satu lagi artikel kena buat.

      Adeh, ni yang penat tulang belakang nih.

  43. diana
    diana March 15, 2015 at 4:44 pm | | Reply

    Time sekolah rendah dulu ada cerita jepun Maero Attack, pasal budak high school main bola tampar. Berputar-putar juga skil dia nak melibas bola tampar tu haha. Memang berpengaruh sungguh. Selain cerita polis angkasa gaban dan kesatria baja hitam terpaksa tengok sebab abang conquer tv.

  44. Noriza Rahman
    Noriza Rahman March 19, 2015 at 10:41 am | | Reply

    semoga en.titan mampu ke Jepun dengan tajaan bersama isteri tersayang..

  45. Hani Jalani
    Hani Jalani March 31, 2015 at 8:08 am | | Reply

    terima kasih info ni, saya selamat pergi Jepun hasil kutip-kutip info sana-sini. heeeee..tq..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.