81 Responses

  1. Sani Yunus
    Sani Yunus January 31, 2015 at 10:57 pm | | Reply

    Oooo macam ni pun ada.. Mungkin dia amik masa 3 hari untuk buat research..Anyway memang power sifu

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:22 pm | | Reply

      agaknya la kot.

      Itu aku tak tahu sangat.

      Sebab tak pernah tanya.

  2. anuar
    anuar January 31, 2015 at 11:16 pm | | Reply

    Wah.. dahsyat betul lah.. cik S tu tentu dah baca kisah encik Titan kuat makan cendol dekat banting.. tu yang terus bank in duit untuk beli cendol… hehehe. ..

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:23 pm | | Reply

      takde dahsyat sangat.

      biasa-biasa aje.

  3. blogger Bumi LAsinrang
    blogger Bumi LAsinrang January 31, 2015 at 11:58 pm | | Reply

    aku termasuk blogger yang banyak komentar saja encik karena ta banyak trafik tak banyak duit tak kacak pula

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:24 pm | | Reply

      tak apa.

      suatu hari nanti mesti leh banyak dapat.

      kena usaha lebih aje.

  4. akubiomed
    akubiomed February 1, 2015 at 12:45 am | | Reply

    Banyak advertiser bergantung kepada data. Sebenarnya mereka tidak faham keupayaan blogger itu sendiri.

    1. suhiminain
      suhiminain February 1, 2015 at 2:16 am | | Reply

      advertiser bukan sahaja kena ada banyak duit, tapi kena ‘bijak’. hehe..

  5. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin February 1, 2015 at 1:00 am | | Reply

    nasib baik tak masuk dalam kategori cantik jelita, kalau tak mau berderet advertiser kejar hahahaa

    1. blogger lelaki
      blogger lelaki February 1, 2015 at 1:17 pm | | Reply

      mka jemah la yang jelita tu..hahaha

  6. suhiminain
    suhiminain February 1, 2015 at 2:12 am | | Reply

    haha.. terdiam dibuatnya. agak-agaknya mana satu la post berkaitan advertiser tu. πŸ™‚

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:25 pm | | Reply

      Bukan blog ni la.

      Blog lain.

      Haha..

  7. reezluv
    reezluv February 1, 2015 at 2:49 am | | Reply

    macam tu la sebenarnya patut dilayan advertiser ni..ahaha..Malaysia punya advertiser je memacam nak itu ini bagai..padahal memang itu kerja depa la nak cari info pasal blogger tu.

    nasib la aku tak popular sangat..ahahaa..takde pening cenggini..ada juga advertiser duk email, senyap je lepas aku balas email..nak ikut korang, tak nak, aku takde halnya..blogger yang biasa terima advertorial, kompem lain depa punya komen..

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:32 pm | | Reply

      tu la.

      aku pun tak popular gak.

  8. diana
    diana February 1, 2015 at 3:35 am | | Reply

    Saya nasihatkan advertiser adalah bekas blogger. Pasti akan memahami blogger memerlukan masa dan mood untuk berbelog. So advertiser just make it short, pay the price only hehe..
    p/s: yang tak pernah dapat job review :mrgreen:

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:33 pm | | Reply

      takde lagi advertiser macam tu.

      majoritinya takde pengalaman sangat.

  9. Yop An
    Yop An February 1, 2015 at 3:35 am | | Reply

    ho ho ho
    susah juga jadi blogger popular yang hensem ni ye …

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:33 pm | | Reply

      aku tak popular.

      aku cuma hensem je.

  10. Datin Tyka
    Datin Tyka February 1, 2015 at 3:56 am | | Reply

    teringin nak dapat email cam ni.. tahun 2020 la kot.

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:34 pm | | Reply

      tahun ni pun boleh dapat.

      cuma kena usaha kuat sikit la.

  11. Ome
    Ome February 1, 2015 at 4:01 am | | Reply

    Yang part ‘name your price’ yang best tu. πŸ™‚ hehe… asalkan rm masyuk, oklah …. janji tak langgar undang-undang dan etika.

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:35 pm | | Reply

      ya.

      memang best la jugak.

      hoho.

  12. zik
    zik February 1, 2015 at 12:33 pm | | Reply

    Macam2 dia tanya.. Kadang2 cerita punya cerita… Xda respon.. Anggaplah takda rezeki..hehe

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:36 pm | | Reply

      Biasalah tu.

      Dah beratus kali aku kena macam tu. haha

  13. blogger lelaki
    blogger lelaki February 1, 2015 at 1:15 pm | | Reply

    hahaha..close like a boss bro..terbaik lu memang lejen

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:36 pm | | Reply

      close biasa-biasa aje.

      haha.

  14. Zaini
    Zaini February 1, 2015 at 2:51 pm | | Reply

    3 hari dia diam sebab buat kajian. Dah dapat result yang “umphh” terus tak peduli berapa harganya.

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:38 pm | | Reply

      tak tahu la depa buat kajian ke apa.

      haha..

  15. Siti travelog
    Siti travelog February 1, 2015 at 6:34 pm | | Reply

    Kebanyakan orang, kalau kita layan ke-songeh-an dia, lagi banyak songeh dia. Baik jual mahal kenkadang, baru dorang tak banyak songeh sangat. :p

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:39 pm | | Reply

      haha..

      diorang kena faham keadaan blogger macam mana dulu.

      Jangan main redah ikut suka hati aje.

  16. SuperNifz
    SuperNifz February 2, 2015 at 1:11 am | | Reply

    Perhh.. lu memang hebat aa bro… dalam kerek2 menjawab soklan tuh trosss dpt payment tuh…. kongrat….

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:39 pm | | Reply

      bolehlah sikit.

      biasa-biasa aje sebenarnya.

      semua orang pun boleh dapat.

      1. SuperNifz
        SuperNifz February 23, 2015 at 7:02 am | | Reply

        itu2 biasa2 aa erk.. kalu lu layan.. huhh kompem laie masyukkk punye lah kan…

        http://supernifzvitamin.com/category/video-testimoni/chiken-pox-video-testimoni/

  17. sensasi2020
    sensasi2020 February 2, 2015 at 3:46 am | | Reply

    Ini dia betul2 percaya kat hang, saje nak uji pemilik blog. Ug sebenarnya dia nak tawar-menawar harga, last2 dia termakan umpan llu lah…. Tahniah….bro.

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:40 pm | | Reply

      tak tahu la kalau macam tu.

      haha.

  18. Ikhwan Fahmi
    Ikhwan Fahmi February 2, 2015 at 3:47 am | | Reply

    cara mudah close sale, pay or go away.

  19. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin February 2, 2015 at 8:41 am | | Reply

    mantap nampak..itulah sebenarnya jika sudah dikenali dan dipercayai walau camana pun orang akan nampak kebolehan kita..terus bagi harga..kelass

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 8:03 pm | | Reply

      harap akan dapat lagi banyak offer cam gini.

  20. SentiasaPanas
    SentiasaPanas February 2, 2015 at 9:00 am | | Reply

    Nasib baik dier tak tanya berapa orang gf en.titan kan..hehe

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 8:03 pm | | Reply

      yang tu..

      memang susah sikit la gua nak menjawab.

      haha. πŸ˜†

  21. AZENI AHMAD
    AZENI AHMAD February 2, 2015 at 9:32 am | | Reply

    Macam itu ke permainan mereka.
    Takpe saya take note dulu.
    Hehe

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 8:04 pm | | Reply

      bukan semua.

      tapi kebanyakkannya memang begitu.

  22. Zamzarina
    Zamzarina February 2, 2015 at 9:34 am | | Reply

    πŸ˜‰
    Assalamualaikum en Titan.
    Selepas mengadap encik Titan waktu Seminar Lejen IM, baru saya terbuka hati nak bersihkan sawang2 dalam blog saya. Huhuhu dari 2013 tak pernah berupdate. Baru 1 Feb 2015 saya buat entry baru. Tu pon sebab tak tersangka post lama saya yang berkarat dah berjaya beri hasil RM 5k pada saya semalam.
    Sekarang baru saya percaya the power of blogging.
    Dari hari2 mengarang kat facebook, baik mengarang kat blog..untung2 tersangkut dalam Google.

    1. Abdfatah
      Abdfatah February 2, 2015 at 11:31 am | | Reply

      Fuuyoo.. Kemah molek. Terbaek daa..

    2. Helmi Helmi
      Helmi Helmi February 2, 2015 at 1:47 pm | | Reply

      Ya betul. Update status di FB kadang2 orang tak minat nak baca. πŸ™‚

  23. Abdfatah
    Abdfatah February 2, 2015 at 11:28 am | | Reply

    Tu dia.. Gitu punya cerita ada.. Nak kena buat upahan jugak neh. Memang rugi tak suruh buat upahan dari pakcik titan. Memang berbaloi2..

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 8:05 pm | | Reply

      haa.

      sila upah gua ye.

  24. Aretikz
    Aretikz February 2, 2015 at 12:58 pm | | Reply

    Cik S masih single ker? haha..

    Apapapun, aku setuju dengan ko.. kalau tak, nanti kejadiannya kita dianggap tak bagi yang terbaik untuk produk dorang..

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 8:11 pm | | Reply

      masih single la.

      dah nama pun cik.

  25. Jie Susanos
    Jie Susanos February 2, 2015 at 1:31 pm | | Reply

    kemah bro titan..susah gk nk bt job klu jumpa org byk songeh ni..hihi

  26. Helmi Helmi
    Helmi Helmi February 2, 2015 at 1:45 pm | | Reply

    Nice. Impian semua Blogger tu. πŸ™‚

  27. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin February 2, 2015 at 2:34 pm | | Reply

    berapa pun orang sanggup bayar kalau dah memang ada kemahiran yang diperlukan..

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 8:12 pm | | Reply

      sebab itu kena asah skill kita.

      setiap hari.

  28. Hafizul
    Hafizul February 3, 2015 at 3:07 am | | Reply

    Huhu..jeles aje bunyinya..90% masuk first page..memang nak kena hadap dan tenun lama-lama lagi lah muka hensem encik titan ni..hahaha… 😈

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 8:13 pm | | Reply

      haha.

      baik hang tenung muka bini hang maa.. 😎

  29. Mus
    Mus February 3, 2015 at 3:14 am | | Reply

    dorang ni mmg jarang nak kenal isi hati blogger.. biasa check ranking google jer..

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:21 pm | | Reply

      sepatutnya diorang kena buat kerja rumah terlebih dulu.

      Tapi biasalah, diorang takde masa sangat nak buat semua tu.

  30. Hero Borneo
    Hero Borneo February 3, 2015 at 7:39 am | | Reply

    ho..ho..rupa bro seorang blogger yang handsome dan banyak duit

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:20 pm | | Reply

      Hensem tu aku setuju.

      Banyak duit tu..kena usaha lagi ligat lagi.

  31. Abdfatah
    Abdfatah February 3, 2015 at 8:23 am | | Reply

    Dah tenunya membayar kerja yg dibuat dgn harga yg berbaloi2..

    1. titan
      titan February 23, 2015 at 3:25 am | | Reply

      kalau kena dengan harganya, memang berbaloi-baloi la. hehe

  32. Kucing Comel
    Kucing Comel February 3, 2015 at 8:55 am | | Reply

    Wow..Dia memang yakin. Terus Bank inn tanpa banyak songeh πŸ˜‰
    Rezeki tidak disangka

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:19 pm | | Reply

      Yap.

      rezeki.

      Moga bertambah setiap hari.

  33. ahmadyani
    ahmadyani February 3, 2015 at 10:09 am | | Reply

    Ini bukan kerek. Ini professional…

  34. muhammad fakhruddin
    muhammad fakhruddin February 3, 2015 at 5:02 pm | | Reply

    English ini kebanyakan frasa dia jenis terus terang. Tapi ada juga yang jenis tersirat.

    Kalau orang suruh name your price tu, tahniah πŸ˜‰

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:11 pm | | Reply

      yup.

      frasa dan ayat diorang memang jenis direct je.

      Takdenya guna bola pisang.

  35. sabree hussin
    sabree hussin February 4, 2015 at 3:31 am | | Reply

    Betul jugak. Advertiser yang kena ikut cakap kita, bukan kita yang ikut cakap advertiser… formula macam tu lagi mudah nak diamalkan, kan?

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:12 pm | | Reply

      Sepatutnya begitu.

      Tapi biasalah, advertiser kekadang wat perangai gak.

  36. zool
    zool February 4, 2015 at 7:45 am | | Reply

    memang betul kerek abang titan ni..
    tapi pedehal kan.. janji masyuk

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:18 pm | | Reply

      Masyuk-masyuk gak.

      Tapi kena pandai berkomunikasi.

  37. islam di dadaku
    islam di dadaku February 5, 2015 at 9:32 am | | Reply

    memang bestlah kalau dah dapat email macam ini suatu hari nanti

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:16 pm | | Reply

      in-sha Allah.

      Akan dapat nanti suatu hari nanti.

  38. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam February 5, 2015 at 11:14 am | | Reply

    Hehe memang awesome dan kerek la bro :mrgreen:

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:15 pm | | Reply

      kerek itu perlu selain hensem dan comel.

      hehe.. πŸ˜†

  39. Ez kereta sewa
    Ez kereta sewa February 6, 2015 at 5:04 am | | Reply

    awesome.. tegas dan berani. hehehe

    whats ur price bro? nk bank in. πŸ˜‰

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:13 pm | | Reply

      hang nak bank in untuk apa plaknya nih?? πŸ˜†

  40. Si Bongkok
    Si Bongkok February 6, 2015 at 4:04 pm | | Reply

    Hoho! kena layan cara gangster kampung pisang rupanya baru layan..tp mmg kena aa ngan orangnya..kalo org malu2 kucing nak wat cara gangster cenggini tak jadi gak.. πŸ˜›

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 7:14 pm | | Reply

      bukan gangster.

      Cuma tegas bertempat.

  41. Alongxp
    Alongxp February 9, 2015 at 8:54 am | | Reply

    walaupun aku tak cendol addicted cam ko, semalam pon beli sebungkus je, tapi aku setuju ngan ko, kalau betul dia kata ko ni hebat, dan ko saje nak test dia, dia boleh je balas ngan hujah dengan fakta kenapa dia cakap camtu,
    benda simple, dia nak hire kite sebab kita adalah kita, cara kita, itu yang dia nak bayar…

    1. titan
      titan February 23, 2015 at 3:18 am | | Reply

      Ya.

      Biasanya begitulah.

      Tak nak tak apa. Aku takde hal. Lagipun aku ni sibuk.

      Sibuk nak tanda buku kedatangan murid hari-hari.

  42. Azam Mohamad
    Azam Mohamad May 14, 2015 at 11:23 pm | | Reply

    dengan kawan-kawan blogger buleh la dapat cip price hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.