45 Responses

  1. akuzle ayu
    akuzle ayu February 6, 2015 at 6:32 pm | | Reply

    Lawak depa mmg ori dan tulus. Patutla byk persembahan depa berdasar hubungan adik abang. Rupa2nya mmg byk yg depa share bersama. Dah patutlah depa terer sommersault bagai. Org silat rupanya. Punchline yg saya suka adalah,”muka tidak kemas” n yg tadi “tidak kena” n “tidak sakit”.. Haha. Tqvm for sharing..

    1. titan
      titan February 7, 2015 at 11:42 am | | Reply

      At least, lawak diorang lawak yang fresh.

      Banyak lawak baru dari diorang ni sebenarnya.

  2. mohdridzwan
    mohdridzwan February 6, 2015 at 6:37 pm | | Reply

    Tahniah Zero atas kemenangan. Wan pun minat Zero juga…sejak dari hot seat lagi.
    Nampak ikhlas mereka berlawak dan bukan dibuat-buat. Terbaik!

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 6:57 pm | | Reply

      Yap.

      Diorang jenis redah dan selamba aje.

      Tu yang best.

  3. islam di dadaku
    islam di dadaku February 6, 2015 at 9:37 pm | | Reply

    dah selesai maharaja lawak pasti jadi populer zero ini nantinya

    1. titan
      titan February 6, 2015 at 9:52 pm | | Reply

      Diorang memang dah popular.

      Lepas ni, akan jadi lebih popular lagi lah gamaknya.

      Semoga diorang terus sukses untuk jangka masa yang lama.

  4. anuar
    anuar February 6, 2015 at 11:41 pm | | Reply

    Tahniah Zero.. seperti yang diduga akhirnya dari Zero ke Hero…

    1. titan
      titan February 7, 2015 at 11:46 am | | Reply

      YUp.

      Ramai yang agak diorang boleh jadi juara.

      Lebih-lebih lagi lepas persembahan yang pertama tu.

  5. Cahaya Diana
    Cahaya Diana February 7, 2015 at 12:51 am | | Reply

    Tahniah Zero..
    diorang deserve utk menang. WHY yang strong… all about FAMILY.. *touching

    1. titan
      titan February 7, 2015 at 11:47 am | | Reply

      Yup.

      sejarah sentiasa berulang.

      Macam yang Yus buat, macam yang Sepah buat dulu.

      Macam yang Shiro buat dulu.

      Kini, turn ZERO plak.

  6. BM
    BM February 7, 2015 at 2:01 am | | Reply

    Zero to Hero… Memang layak menang atas usaha mereka. Konsisten dan memang lawak pun! Undi simpati pun banyak kot. hoho!

    1. titan
      titan February 7, 2015 at 11:49 am | | Reply

      YUp. Diorang konsisten.

      Drop pun 2 minggu je.

      Lepas tu sejak minggu lepas, persembahan maintain terbaik. Hoho.. :mrgreen:

  7. ikhwan
    ikhwan February 7, 2015 at 2:42 am | | Reply

    tak tengok malam tadi, mungkin kena tengok rakaman punya.

    1. titan
      titan February 7, 2015 at 11:50 am | | Reply

      tengok kat fanpage pencuri movie ajelah.

      Diorang siap rakam lagi letak video kat sana.

  8. akubiomed
    akubiomed February 7, 2015 at 4:00 am | | Reply

    Ya, selayak mereka menang di Maharaja Lawak.

  9. TehR
    TehR February 7, 2015 at 5:36 am | | Reply

    dan
    mereka bukan lagi zero

    tahniah

    1. titan
      titan February 7, 2015 at 11:57 am | | Reply

      Ya.

      Dah jadi ZERO.

      Hampir semua blog media dok cite pasal zero dari semalam hinggalah ke hari ini.

  10. imran
    imran February 7, 2015 at 6:06 am | | Reply

    tahniah zero ke hero, gua tak sempat nak tengok kerja je memanjang.

    1. titan
      titan February 7, 2015 at 11:58 am | | Reply

      Tak apa.

      Boleh tengok kat youtube nanti.

      Mesti ada orang upload gak nanti. Tak pun, pihak astro yang uploadkan.

  11. Datin Tyka
    Datin Tyka February 7, 2015 at 9:54 am | | Reply

    Memang nak sangat dorang menang. Rezeki zero. Alhamdulillah. Sepahtu memang nak bagi dorang menang. Jadi dia buat lawak sikit2 je. Tapi memang terbaik la zero.

    1. titan
      titan February 7, 2015 at 12:00 pm | | Reply

      Mungkin sebab ramai yang nak diorang menang, tu sebab akhirnya mereka menang.

      Tapi memang seriuslah, diorang berusaha keras nak menang malam tadi.

      Nampak ketara berbanding peserta yang lain. 😉

      1. Datin Tyka
        Datin Tyka February 9, 2015 at 4:40 pm | | Reply

        Betul2. Banyak gelak masa tengok zero je. Yang lain ada la jugak tapi zero paling bestttt

  12. diana
    diana February 7, 2015 at 10:16 am | | Reply

    Ha ah..entah kenapa sepah tak macam biasa..Tak setuju kalau ada yang kata zero menang sebab diaorang orang susah la..sepah bagi diaorang peluang la…sebab bagi saya diaorang menang bukan sebab diaorang susah ke apa..tapi sebab diaorang memang lawak..

    1. titan
      titan February 7, 2015 at 12:02 pm | | Reply

      Tengok diorang wat meeting macam tahun lepas, terus dah aku agak.

      Kompem tak leh juara nih.

      Nahh..sampai habis persembahan aku tak gelak.

      Serius, diorang kena 3 orang. Dah takde orang nak bahan. Dulu ada rahim dengan mamat, leh bahan rahim atau mamat. La ni..dua-dua dah jadi killer. Susah la nak bahan.

      Persembahan diorang lebih baik 2 minggu lepas berbanding final ni.

  13. blogger lelaki
    blogger lelaki February 7, 2015 at 3:56 pm | | Reply

    walaupun pada awalnya aku sokong Bocey..sebab tapi bila lihat Zero pun bagus dan Bocey seperti merundum aku terus sokong Zero…lawak dorang memang lain macam sikit dan banyak terapkan nilai kekeluargaan..hubungan adik beradik mereka cukup rapat

  14. Hero Borneo
    Hero Borneo February 7, 2015 at 4:22 pm | | Reply

    tak ada peluang nak tengok Maharaja lawak tahun ini..

  15. Noriza Rahman
    Noriza Rahman February 7, 2015 at 11:46 pm | | Reply

    Hope lepas kemenangan ni boleh la merubah suasana kehidupan seharian mereka di Sabah… 😉

  16. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin February 8, 2015 at 5:29 am | | Reply

    MJ pun suka zero ni..walaupun ikutkan pada awalanya group dorang ibaratkan underdog tapi rezeki berpihak pada mereka. memang layak pun..

  17. cikpin
    cikpin February 8, 2015 at 5:30 am | | Reply

    Memang Zero layak bergelar juara. Sepahtu naib johan disebabkan Jep. Nabil memang kurang undi. Apapun penonton nak lihat lawak yang fresh.

  18. suhiminain
    suhiminain February 8, 2015 at 7:41 am | | Reply

    selalu bawa idea yg fresh, lain dari yang lain. 😀 teringat time tema karoot media.

  19. Sweet Amanee
    Sweet Amanee February 8, 2015 at 3:22 pm | | Reply

    Persembahan kedua Zero sedih bila dia sebut dan nyanyi pasal Ayah. Memang sedih gila masa tu. Tak boleh nak tahan emosi masa tu. Sedih sangat

  20. AZENI AHMAD
    AZENI AHMAD February 9, 2015 at 6:15 am | | Reply

    Tak tengok pun.
    Dengar orang duk kecoh kat fb je.
    Takpe tengok kat youtube je la.

  21. MK Hakimi
    MK Hakimi February 9, 2015 at 6:15 am | | Reply

    Perlu kah aku download setiap ep maharaja lawak mega? sebab aku tak pernah tgk pon. haha

  22. azman
    azman February 9, 2015 at 6:43 am | | Reply

    Operasi bukan bermaksud roadblock ye.. Operasi yg dimaksudkan adalah operasi pemeriksaan Dokumen Perjalanan bagi pendatang asing..

  23. azimah mohd zainuddin
    azimah mohd zainuddin February 9, 2015 at 7:11 am | | Reply

    nak berjaya kena usaha sungguh-sungguh, pandang ke hadapan jangan toleh-toleh belakang

  24. Hafizul
    Hafizul February 9, 2015 at 7:14 am | | Reply

    Ehh jap..2014 ke 2015? Confius ni..haha..amboi…team faveret la ni siap undi tu..hahaha

  25. sabree hussin
    sabree hussin February 9, 2015 at 4:16 pm | | Reply

    Aku pun harap Zero yang menang kali ni. Kalau Sepahtu dah macam biasa-biasa sangat

  26. Dulu Lain Sekarang Lain
    Dulu Lain Sekarang Lain February 10, 2015 at 1:07 am | | Reply

    Gua termiss lah final… Ada hal sikit.
    Apa-apa pun kalau ikut minggu2 lain, kawe suka Nabil punya persembahan.

  27. SuperNifz
    SuperNifz February 10, 2015 at 4:21 am | | Reply

    Ohh… itu ker maksudnya Pantang Mundur Kecuali Operasi… okok baru pam…
    aa depa nih memang deserved tuk memang… mmg beshhh…

  28. Sobri Mansor
    Sobri Mansor February 10, 2015 at 8:03 am | | Reply

    hmmm… aku dengar cerita je kata zero menang. memang tuah duirang pada MLM 2014 kali ini. Yang lain semua macam taknak menang je. Tahniah zero…. tahniah…

  29. nikkhazami
    nikkhazami February 10, 2015 at 1:24 pm | | Reply

    patut la Zero ni menang. titan yg undi rupanya. haha

  30. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin February 11, 2015 at 12:30 am | | Reply

    tuah orang kita taktau kan..walau apa pun zero memang layak menang..

  31. ezuddin
    ezuddin February 11, 2015 at 6:39 am | | Reply

    ZERO, ZERO, ZERO, ZERO, ZERO!! Yesza!.. Final tempohari aku asyik gelak je tengok geng2 Zero ni buat lawak. Pastu tiba2 rasa sedih plak bila diorang nyanyi lagu pasal ayah dorang.

    Zero, you guys Rock!

  32. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam February 13, 2015 at 2:42 am | | Reply

    Terbaik memang lawak habis zero ni xdapat dinafikan lagi sebab tu boleh juara…

  33. SuperNifz
    SuperNifz February 23, 2015 at 6:52 am | | Reply

    Memang hebat depa ni… harap2 lepas2 nih byk aaa tawaran berlakon depa dapat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.