46 Responses

  1. anuar
    anuar February 7, 2015 at 11:41 am | | Reply

    Dah lama tak buat dropship. Lqgi selesa buat affiliate berbanding dropship. . ๐Ÿ˜‰

    1. titan
      titan February 7, 2015 at 12:07 pm | | Reply

      affiliate lagi mudah.

      dropship ni kena main networking sikit.

      Senang cakap, kena pandai la rancang sikit.

      baru leh ada untung. ๐Ÿ˜ณ

      1. Siti travelog
        Siti travelog February 7, 2015 at 9:21 pm | | Reply

        Titan, ada cadang nak tulis ebook pasal dropship tak?

        1. titan
          titan February 12, 2015 at 8:05 pm | | Reply

          takde cadangan.

          malas nak tulis.

          penat. haha..

  2. akubiomed
    akubiomed February 7, 2015 at 12:50 pm | | Reply

    Pernah terlibat dengan dropship dan sekarang ini pun masih aktif dengan dropship.

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:06 pm | | Reply

      YUp.

      kalau dah rasa, memang seronok gak dropship nih.

      Tapi sekarang, biar part time aje dulu.

      Malas nak full time.

      Masih sayang kerja sekarang ni.

  3. imran
    imran February 7, 2015 at 1:50 pm | | Reply

    belum pernah cuba lagi dropship ni.

  4. mohdridzwan
    mohdridzwan February 7, 2015 at 2:13 pm | | Reply

    Dropship kena keja lebih sikit kot berbanding affiliate.
    Walaupun dua-dua perkara itu perlu ayat manis. Hehe…

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:07 pm | | Reply

      Yup.

      banyak sikit kerja.

      nak membungkus lagi.

      haha..

      tapi..aku lagi suka tulis blog aje. ๐Ÿ˜†

  5. blogger lelaki
    blogger lelaki February 7, 2015 at 4:04 pm | | Reply

    drops hip nie kena cari barang memang laris keras tuk promosi

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:12 pm | | Reply

      Tapi biar kena dengan validationnya.

      jangan jual barang, lepas tu hilang bila orang nak tanya atau complain.

  6. Hero Borneo
    Hero Borneo February 7, 2015 at 4:17 pm | | Reply

    kalau dapat main dropship best gak..boleh dijadikan income

  7. ikhwan
    ikhwan February 7, 2015 at 4:35 pm | | Reply

    aku suka buat dropship, tapi dropship je yang tak suka dekat aku hehehe

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:13 pm | | Reply

      hang memilih sangat nih.

      kan? haha.

  8. Jie Susanos
    Jie Susanos February 7, 2015 at 11:33 pm | | Reply

    biar aku bljr main dgn affiliate dlu..dropship tu xbrape nk fhm..

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:15 pm | | Reply

      YUp.

      pelan-pelan.

      dah mahir satu, baru pindah ke kemahiran yang lain.

  9. Yop An
    Yop An February 7, 2015 at 11:33 pm | | Reply

    macam cara untuk buat duit. cuma perlu pilih dan fokus sahaja. rezeki Allah beri, kita perlu usaha.

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:16 pm | | Reply

      Ya.

      fokus, fokus dan fokus.

      in-sha ALlah, kita akan dapat apa yang kita nak.

      Dan rajin-rajinlah berusaha selalu.

  10. Noriza Rahman
    Noriza Rahman February 7, 2015 at 11:52 pm | | Reply

    kena tau trending masyarakat malaysia untuk pilihan dropship ni baru boleh ‘jalan’.marketing memang kena tip top la ๐Ÿ˜†

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:16 pm | | Reply

      trending tu satu hal.

      tapi gua lebih suka main pada trending yang pemain lain tak tahu.

      nanti diorang main kotor plak. haha..

  11. suhiminain
    suhiminain February 8, 2015 at 5:00 am | | Reply

    Drophip ni kena tahan hati, kalau customer tanya pasal produk kena jawap. networking kena kuat dll. mula-mula memang payah, tapi lepas tu orang akan cari kita.

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:21 pm | | Reply

      sebab tu hati kena kuat.

      semangat kena padu.

      tak leh hanyut ditengah jalan.

  12. islam di dadaku
    islam di dadaku February 8, 2015 at 6:32 am | | Reply

    mungkin ramai lagi mainan encik yang lain belum diungkap

  13. Sweet Amanee
    Sweet Amanee February 8, 2015 at 2:50 pm | | Reply

    Actually dropship ni la yang bisnes yang paling mudah. cuma buat promosi, promosi, promosi. tu je.Sama jugak macam affiliates. Cuma bezanya kalau dropship ni kita kena terima bayaran daripada pelanggan n buat order dengan dropshiper.risiko kerugian memang rendah. cuma kena pandai cari dropshipper yang bagus, kalau tak pandai2 la kena jawab pertanyaan dari pelanggan

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:17 pm | | Reply

      tu pasal gua tak nak jadi pemain dropship macam tu.

      kita bertanggungjawab dengan apa yang kita jual.

      bila orang tanya, kita boleh jawab. itu yang sepatutnya berlaku.

  14. Farid Laham
    Farid Laham February 8, 2015 at 3:33 pm | | Reply

    Best main dropship ni.. ๐Ÿ™‚

  15. Mus
    Mus February 8, 2015 at 11:49 pm | | Reply

    dropship ni memang best..

  16. Therina Jopri
    Therina Jopri February 9, 2015 at 12:11 am | | Reply

    Saya dah tinggalkan arena dropship sebab tak dapat explain dengan jelas ttg produk kepada pelanggan. tapi berbaloi kalau margin produk tu besar. kene pandai marketing

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:21 pm | | Reply

      yup.

      margin tu penting gak.

      keuntungan kena ambil kira gak.

      masalah tak leh explain produk tu, kena la ambil tahu. tak boleh lepas tangan plak kan?

  17. onlajer
    onlajer February 9, 2015 at 3:21 am | | Reply

    Err gua lupa pulak lah gua pernah buat ke tak pernah buat dropship nih hahaha

  18. AZENI AHMAD
    AZENI AHMAD February 9, 2015 at 6:18 am | | Reply

    Dropship kena buat pada produk yang terkenal.
    Kalau suam-suam kuku letih jugak nak tolong promo.
    Tapi senang la sebab tak da risiko rugi.

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:22 pm | | Reply

      tak semestinya.

      produk tak terkenal pun takpe.

      janji ada permintaan.

      konsep asas demand and supply.

  19. Hafizul
    Hafizul February 9, 2015 at 7:10 am | | Reply

    Dulu simpan angan-angan juga nak buat dropship..cuma belum ada komitmen lagi ha..nak tumpukan pada affiliates dulu..hehe

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:23 pm | | Reply

      tunggu nanti la.

      ko tumpu aje pada yang ko patut tumpu.

      jangan kejar semua. nanti tak larat dah macam aku nih.

  20. Sylarius Yusof
    Sylarius Yusof February 9, 2015 at 8:43 am | | Reply

    Baru hari ni tau apa itu dropship. Selalu jugak nampak dalam wall FB orang cerita pasal dropship ni. Ingatkan dropship yang macam dalam filem-filem perang Hollywood tu. hehe

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:24 pm | | Reply

      betul la tu.

      dropsip ni ada banyak maknanya.

      haha..sebab tu aku letak gambar dropship tu.

  21. sabree hussin
    sabree hussin February 9, 2015 at 4:18 pm | | Reply

    Memang susah nak cari pembekal ni ๐Ÿ˜€ lagi-lagi kalau pembekal kita tu pulak jenis yang selalu kehabisan stok

  22. aRz MoHa
    aRz MoHa February 9, 2015 at 4:22 pm | | Reply

    kalau rajin apa pun boleh berjaya walaupun komisen sikit

  23. Datin Tyka
    Datin Tyka February 9, 2015 at 4:41 pm | | Reply

    Ahhh tak minat semua ni.

  24. SuperNifz
    SuperNifz February 11, 2015 at 6:14 am | | Reply

    Kalau dah ada niat nak buat dropship, memang nak kena buat betul & betul.. baru hasilnya lumayann. gittew…

  25. ismail
    ismail February 11, 2015 at 7:58 am | | Reply

    dropship memang manis.. tapi selalu ada masalah bila pembekal tak jujur..lebih selesa main affiliate dengan buat servis blog..

    1. Nadri Mohd
      Nadri Mohd February 11, 2015 at 4:57 pm | | Reply

      bergantung kpd nasib sesorang juga..tak semua dropship tak bagus..

  26. Nadri Mohd
    Nadri Mohd February 11, 2015 at 4:56 pm | | Reply

    bagus sebenarnya biz dropship nie..kita bertindak sebagai orang tengah..tp perlu cari dropship yang betul2 berkualiti..klu tak busuk nama kita nnti..

  27. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam February 13, 2015 at 2:40 am | | Reply

    Bagus ada list2 ni buat skit survey, lepas tu beli borong pembekal ni.

  28. Sani Yunus
    Sani Yunus February 14, 2015 at 5:26 pm | | Reply

    Layan jugak kalau harganya cantikkk

  29. irsah indesigns
    irsah indesigns November 12, 2015 at 4:10 pm | | Reply

    Pehhh.. lubuk rahsia.. samada affiliate atau dropshipping masing2 ada kelebihan atau keburukan.

    Nak lebih manis lagi, buat kedai online sendiri, biar enjin carian & strategy minima bawakan pelanggan… dengan Blogger blog pun boleh setup e-commerce webshop, apatah lagi dengan platform lain (jika mampu atau berkesempatan…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.