49 Responses

  1. shukran
    shukran February 9, 2015 at 12:06 pm | | Reply

    blogwalking here..happy blogging

  2. islam di dadaku
    islam di dadaku February 9, 2015 at 12:22 pm | | Reply

    wah iklan lewat facebook banyak meghasilkan ya

  3. Aretikz
    Aretikz February 9, 2015 at 12:58 pm | | Reply

    Uuh.. ok2.. tq sifu.. haha..

  4. Jie Susanos
    Jie Susanos February 9, 2015 at 2:13 pm | | Reply

    org yahudi mmg hbt dlm bab2 gini..

  5. Ome
    Ome February 9, 2015 at 3:02 pm | | Reply

    hmm…. betul juga .. kalau ikut sejarah, masa kerajaan Islam gemilang, Yahudi pun tabik spring, masa tu la. Then depa learn and improvise. Licik betul. Terima kasih 🙂

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:26 pm | | Reply

      orang yahudi ni memang licik belaka.

      kita kena jadi lebih licik dari diorang kalau nak atasi ekonomi diorang.

  6. mohdridzwan
    mohdridzwan February 9, 2015 at 3:14 pm | | Reply

    Diakui juga bahawa mereka golongan bijak.
    Makanya tak salah kalau kita cuba belajar perkara yang baik dari mereka.

  7. KERJA KOSONG TERBARU
    KERJA KOSONG TERBARU February 9, 2015 at 3:21 pm | | Reply

    Sukarnya nak berbisnes…hanya mereka yang berhati wajar sahaja yang mampu lakukannya..

    1. Datin Tyka
      Datin Tyka February 9, 2015 at 4:43 pm | | Reply

      Keyword utama dalam berniaga ni satu sje. Sabar. Dan usaha.

  8. diana
    diana February 9, 2015 at 3:27 pm | | Reply

    Mereka memang bijak dari sudut branding etc.
    Berniaga bukan untuk kecil-kecilan, tapi global, esp market org islam.

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:27 pm | | Reply

      modal diorang besar.

      sekali suntik modal, macam-macam company support. lagi-lagu dari negara yahudi.

      berbeza dengan orang kita.

      nak suntik modal pun ramai berkira.

  9. suhiminain
    suhiminain February 9, 2015 at 4:12 pm | | Reply

    pergh, kajian demi kajian hasil yang cukup memuaskan. lepas ni mesti ramai yg ikut jejak en.Titan main FB Ads pula. haha.. Apapun, Semoga Berjaya! 🙂

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:28 pm | | Reply

      dah lama aku main facebook ads nih.

      cuma malas nak bising aje.

      diam-diam sudah. haha.. 😈

  10. aRz MoHa
    aRz MoHa February 9, 2015 at 4:20 pm | | Reply

    Yahudi ni memang licik. kita diperdayakan. ditakutkan dengna perniagaan

  11. sabree hussin
    sabree hussin February 9, 2015 at 4:22 pm | | Reply

    oo dah ada kajian jugak untuk topik ni rupenye ye

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:29 pm | | Reply

      ada dah.

      dah ada orang buat kajian.

      jadi, marilah membaca dan tambah ilmu baru.

  12. Datin Tyka
    Datin Tyka February 9, 2015 at 4:42 pm | | Reply

    Tak de Facebook. Fuhh selamat dari Yahudi. Hahahaa

  13. Nadri mohd
    Nadri mohd February 9, 2015 at 5:42 pm | | Reply

    Kena sontot lagi geng2 tone excel & emas ETA..haha..

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:29 pm | | Reply

      diorang memang tak serik kena sontot.

      harap-harap dah insaf belaka lah jawabnya.

  14. Hero Borneo
    Hero Borneo February 9, 2015 at 8:12 pm | | Reply

    orang yahudi hebat kerana kesungguhan dan serius melakukan sebarang pekerjaan..

  15. Ave Ry
    Ave Ry February 10, 2015 at 2:29 am | | Reply

    Ya berarti sama aja kan lebih baik mempelajari cara ber-business Muslim., yahudi kena belajar, kenapa kita tidak? di Indonesia sedang ramai kajian-kajian maupun buku-buku tentang keajaiban rezeki yang di dalamnya terkandung cara-cara islami

    1. titan
      titan February 10, 2015 at 5:12 pm | | Reply

      Ya.

      baca dua-dua.

      ambil mana yang kita boleh dan mampu buat.Dan yang penting, halal.

      Tak ada salahnya.

  16. soleh
    soleh February 10, 2015 at 4:22 am | | Reply

    Salam. Macam mana dengan orang cina pula dalam bab berbisnes?

    1. titan
      titan February 10, 2015 at 5:12 pm | | Reply

      nanti aku ulas.

      la ni, satu-satu la eh.

  17. Hafizul
    Hafizul February 10, 2015 at 4:53 am | | Reply

    Huhu..memang betul apa yang dikata..layan cerita mentor legend tu memang tak boring..tapi bila masuk bab baca, walaupun setengah jam, mata dah kuyu..hehe..terima kasih kongsikan encik titan..bila lah nak belajar iklan kot FB pulak ni…

    1. titan
      titan February 10, 2015 at 5:13 pm | | Reply

      tumpu mana yang penting dulu.

      dah ada masa, baru asah yang lain plak.

  18. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin February 10, 2015 at 9:29 am | | Reply

    yahudi suka bisnes, kita Islam bila bisnes ada yang pandang seorng,tambah lagi bila buat side income, eh tak cukup duit ke?
    gitulah..tapi kalau nak berjaya takleh nk dengar kata2 orang sangat. ibaratkan tak dengar dan tak nampak jelah..

  19. blogger lelaki
    blogger lelaki February 10, 2015 at 1:17 pm | | Reply

    terbaik sifu..telah memberikan gua sedikit ilham…buat kerangka dan running hujung bulan..hehehe

    1. titan
      titan February 10, 2015 at 5:15 pm | | Reply

      buat aje.

      jangan tunggu lama-lama sangat.

  20. Sweet Amanee
    Sweet Amanee February 10, 2015 at 2:34 pm | | Reply

    Yeah..sebab tu kalau nak berjaya kena belajar dengan orang yang terbukti berjaya. Yahudi ni bagus bab bisnes cuma bab Riba tu yang membezakan diorang dengan orang Islam.

    1. titan
      titan February 10, 2015 at 5:17 pm | | Reply

      bab riba tu kena jaga-jaga.

      ada orang kita, belasah aje. janji untung banyak.

      tu yang terjadi sekarang nih.

  21. Sani Yunus
    Sani Yunus February 10, 2015 at 11:04 pm | | Reply

    Oklah tu modal RM20 aje dah dapat 15 sales. Nak best lagi guna pulak WCA. Untuk simpan database pelanggan yang datang website kita..Masyuk lah Encik Titan..;-)

  22. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin February 11, 2015 at 12:30 am | | Reply

    yang baik kita amik..yang buruk kita jangan ikut..

  23. Helmi Aliarit
    Helmi Aliarit February 11, 2015 at 4:12 am | | Reply

    Salah satu sebab yahudi bijak, mungkin kerana mereka satu2nya bangsa di dunia yang makan makanan dari syurga (langit) satu masa dulu. Ada disebut dalam al-quran.

    1. titan
      titan February 12, 2015 at 8:30 pm | | Reply

      Yang tu, aku tak tahu.

      Kalau ikutkan, kita pun keturunan adam dan hawa.

      So, kita pun mesti ada gen buah tu.

  24. Noriza Rahman
    Noriza Rahman February 11, 2015 at 4:36 am | | Reply

    Setuju sangat dengan penyataan orang Yahudi meniru cara orang Islam berniaga dan mereka berjaya!

  25. MNH
    MNH February 11, 2015 at 11:27 am | | Reply

    orang Yahudi memang dahsyat dalam perniagaan. sebab tu diaorang boleh kuasai dunia.

  26. Siti travelog
    Siti travelog February 11, 2015 at 3:25 pm | | Reply

    Adakah ia sejenis ebook yang benar-benar boleh menjual?

  27. Oja Samid
    Oja Samid February 11, 2015 at 4:27 pm | | Reply

    banyak boleh belajar dri mereka nie..ambil yg baik, n manfaatkan utk bangunkan ummah. 😛

  28. SentiasaPanas
    SentiasaPanas February 12, 2015 at 1:58 am | | Reply

    Tiru dan kenakan balik yahudi ni..

  29. Si Bongkok
    Si Bongkok February 13, 2015 at 12:59 am | | Reply

    ooo..buku tuan pedagangit rupanya..kwn dolu2 en titan..mmg kajian pelik pedagangit selalu buat..pelik sampai buat mata terus celik.. 😉

  30. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam February 13, 2015 at 2:38 am | | Reply

    Memang best artikel nya, bole dibaca utk dibuat peringatan..

  31. zik
    zik February 13, 2015 at 2:46 pm | | Reply

    jangan takut nak labur duit untuk dapatkan hasil yang umpphh.. ada jugak guna fb ads.. nak kena pandai setting tuh..

  32. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin February 18, 2015 at 1:16 am | | Reply

    jom buktikan yang kita sebaris dengan mereka-mereka yang dah berjaya..

  33. SuperNifz
    SuperNifz February 18, 2015 at 2:50 am | | Reply

    Kalau ikotkan orang Islam lagi hebat dari org Yahudi nih… tapi apakan daya, mereka2 nih lebih rajin bab2 business nih… Kita nak kena extrakan usaha yang sedia ada & perbaiki diri untuk mengalahkan depa2 tuh.

    http://supernifzvitamin.com/ibu-mengandung-dan-puasa/

  34. Sylarius Yusof
    Sylarius Yusof February 25, 2015 at 2:33 am | | Reply

    Nak berniaga ni memang perlukan banyak eksperimentasi. Tak kira teknik dari budaya bangsa apa sekalipun, termasuk Yahudi pun boleh kita pelajari asalkan ianya tidak menzalimi dan menindas insan-insan lain di muka bumi ini.

  35. CBM
    CBM March 1, 2015 at 4:18 pm | | Reply

    mentaliti orang islam, khususnya orang melayu, asalkan benda tu dari yahudi, jangan di ikut, walaupun hari2 dia dok addict ngan produk yahudi, bila ilmu sejengkal, gebang sekaki, jadilah macam tu.

    pada saya, benda yang baik, kita ikut, benda yang menyalahi agama, kita tolak tepi

  36. daniel
    daniel March 2, 2015 at 4:40 am | | Reply

    ebook ni ade ajar teknik fb ads tu ke?

  37. Tahirtajuddin1983
    Tahirtajuddin1983 September 27, 2016 at 5:11 pm | | Reply

    Artikel tuan sgt menarik,TP xdpt saya klik di link kajian (Pi baca kat sini – Kajian Bisnes Orang Yahudi yang kita tidak tahu) xdpt pun.. Pohon pencerahan.. Btw FB bro Pe.. Sy Tahirtajuddin Prudential 0102319604

    Read more: http://ahmadfaizal.com/2015/02/09/kajian-sales-bisnes-orang-yahudi/#ixzz4LTdgDqxA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.