72 Responses

  1. mohdridzwan
    mohdridzwan March 3, 2015 at 4:38 pm | | Reply

    All the best En Titan.
    Makin menjauh la entry ambe lepas ni. Hehehehe…

    1. titan
      titan March 3, 2015 at 7:14 pm | | Reply

      Makin jauh apanya pulak ni.

      Haha..

      1. mohdridzwan
        mohdridzwan March 5, 2015 at 3:20 am | | Reply

        Hahaha…jauh la rank ambe kat Google tu ha. Adoiii.
        😆

  2. blogger lelaki
    blogger lelaki March 3, 2015 at 4:42 pm | | Reply

    memang aku tunggu lu join baru aku nak join..sebab nrak tiru…hahhha…bro dah lama xdgr ayat lu nak kahwin 4

    1. titan
      titan March 3, 2015 at 7:17 pm | | Reply

      Haha..

      impian tidak pernah padam maa..

      Apapun, gua dah tulis.

      Turn lu plak tulis.

      Ramai tak join. So, gua kasi trigger je contest nih.

      Tolong member punya kontes je. 😳

    2. sabree hussin
      sabree hussin March 4, 2015 at 12:30 am | | Reply

      Betul jugak, lama betui tak dengar titan kata nak bukak cawangan dengan nak kawin 4.

      Semoga berjaya keh3

      1. titan
        titan March 7, 2015 at 5:22 pm | | Reply

        Haha..

        benda baik, kena la dialu-alukan.

    3. blogger lelaki
      blogger lelaki March 4, 2015 at 1:10 pm | | Reply

      masih ada harapan lagi tu bro nak tambha cawangan..hahaha..gud luck bro

      1. titan
        titan March 7, 2015 at 5:21 pm | | Reply

        harapan tu tetap ada disisi.

        haha. 😈

  3. amir
    amir March 3, 2015 at 4:46 pm | | Reply

    Kunyit.. benda yg simple tapi power hehe 😆

    Thanks sharing..

    1. titan
      titan March 3, 2015 at 7:19 pm | | Reply

      Ya.

      Kecil.

      Tapi besar manfaatnya pada ramai orang kat dunia ni.

  4. diana
    diana March 4, 2015 at 4:35 am | | Reply

    Wah ada contest haruslah nak mengasah bakat yang memang tumpul haha.
    Ayam goreng kunyit, telur mata dengan kicap masin, ikan bilis goreng ketuk cili padi, semua tu membuka selera.
    Tambah nasi panas, settle.
    Biasanya ringkas aje orangnya yang suka makan begini.
    Mudah berurusan. Betul tak?

    1. titan
      titan March 7, 2015 at 5:20 pm | | Reply

      kalau kena dengan nasi panas, ada petai, ada sambal belacan..

      memang bertambah nasi la jawabnya. haha

  5. puteraduyong
    puteraduyong March 4, 2015 at 6:18 am | | Reply

    moral of the story… makanlah ayam goreng kunyit 😉

    1. titan
      titan March 7, 2015 at 5:19 pm | | Reply

      Ya.

      Itu moral terbaik dari cerita hari ini.

  6. Noriza Rahman
    Noriza Rahman March 4, 2015 at 8:16 am | | Reply

    Bestnya baca cerita kunyit ni, saya paling tak boleh lupa bila kena minum air kunyit dengan air gula merah masa dalam pantang..perghhhh sedappppp, boleh try nanti bagi isteri amal masa berpantang cikgu titan 😆

    1. titan
      titan March 7, 2015 at 5:18 pm | | Reply

      haha..

      minum ajelah kalau tak sedap sekalipun.

      yang kita nak khasiatnya tu.

  7. SentiasaPanas
    SentiasaPanas March 4, 2015 at 10:58 am | | Reply

    Memang baik kunyit ni, mampu mencegah kanser payudara 😉

    1. titan
      titan March 4, 2015 at 4:15 pm | | Reply

      Ohoo..

      yang tu memang ramai rasanya tak tak tuh.

  8. Calrase Patrick
    Calrase Patrick March 4, 2015 at 11:34 am | | Reply

    Good luck sir.. :). . Kunyit terbaik hehe

  9. sensasi2020
    sensasi2020 March 4, 2015 at 12:17 pm | | Reply

    Banyaknya khasiat kunyit, walau pun sebesar ibu jari tetapi khasiatnya 1001 jenis penyakit boleh dicegah. Power betul punya kunyit. Kalau durian kunyit apa pula khasiatnya?

    1. titan
      titan March 4, 2015 at 4:14 pm | | Reply

      durian kunyit?

      tak tahu la plak.

      jarang makang durian kunyit. Jadi, tak tahu. haha..

  10. zik
    zik March 4, 2015 at 3:11 pm | | Reply

    Kunyit memang banyak tahniah .,…kesannya.. kentut saja ..haha

    1. titan
      titan March 4, 2015 at 4:13 pm | | Reply

      haha.

      kentut tu satu nikmat yang tak terkalah maa.

      bukan senang nak kentut tau.

  11. Azeni Ahmad
    Azeni Ahmad March 4, 2015 at 3:32 pm | | Reply

    Kunyit hidup memang boleh awet muda pun.
    Kalau dimakan sebagai ulam.
    Kalau dah masak kurang sikit khasiat nya.
    Macam nak join je jugak contest nie. hihihi

    1. titan
      titan March 4, 2015 at 4:14 pm | | Reply

      lebih suka yang dimasak.

      baru ayam dan ikang jadi lebih enak dan sedap.

      1. Azeni Ahmad
        Azeni Ahmad March 7, 2015 at 3:44 pm | | Reply

        Takpe janji dapat khasiatnya.
        Nie kunyit hidup bagus untuk buat minman masa bersalin.
        Take note yea mr.titan untuk wife nanti. 😉

        1. titan
          titan March 7, 2015 at 5:17 pm | | Reply

          haha..

          nanti suruh bini baca pasal kunyit hidup.

          1. AZENI AHMAD
            AZENI AHMAD March 9, 2015 at 5:49 am |

            Hihi.
            Untuk kesihatan bersama.
            😉

  12. Hasrul Hassan
    Hasrul Hassan March 4, 2015 at 6:22 pm | | Reply

    Uishh .. apsal gua leh terlepas pandang kontest ni

    1. Sani Yunus
      Sani Yunus March 5, 2015 at 1:48 pm | | Reply

      Ada lagi ke contest ni En Titan?

      1. titan
        titan March 7, 2015 at 5:17 pm | | Reply

        ada, masih tengah berlangsung.

        join je kalau minat.

  13. myliferia
    myliferia March 4, 2015 at 9:09 pm | | Reply

    All the best incik Titan…

    Waaahhh, memang terbaiklah kunyit ni, banyak gak yang tak tahu

    Erkk, takkan nak compare ngan lobster kot? kiki

    1. titan
      titan March 4, 2015 at 9:20 pm | | Reply

      HAha..

      sebab aku pun suka makan lobster.

  14. SuperNifz
    SuperNifz March 5, 2015 at 12:33 am | | Reply

    Kunyit Serbuk memang tak pernah tak ada kat dapur umahku… oh kunyittt…

    1. titan
      titan March 11, 2015 at 10:44 pm | | Reply

      memang la.

      kena selalu ada.

      baru meriah rumah tangga.

  15. Ikhwan Fahmi
    Ikhwan Fahmi March 5, 2015 at 1:14 am | | Reply

    lalang pun masuk kategori herba, cuma orang tak banyak gunakan.

    1. titan
      titan March 9, 2015 at 11:06 pm | | Reply

      tak pernah makang lalang.

      tak sedap macam gula-gula hacks.

  16. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin March 5, 2015 at 1:57 am | | Reply

    teringat minum air kunyit masa berpantang. muntah!

    1. titan
      titan March 9, 2015 at 11:07 pm | | Reply

      La.

      Tak baik muntah-muntah tau.

  17. Sani Yunus
    Sani Yunus March 5, 2015 at 1:46 pm | | Reply

    Pandai dan panjang lebar engko mengunyit kali ini En Titan..Bila nak belanja makan ayam goreng kunyit ni??

    1. titan
      titan March 7, 2015 at 5:16 pm | | Reply

      datang banting la kalau nak belanja aku.

      aku malas nak jalan jauh-jauh.

  18. AUC
    AUC March 5, 2015 at 4:06 pm | | Reply

    hari2 makan kunyit
    moga berjaya bro…

  19. emam
    emam March 6, 2015 at 2:40 am | | Reply

    kunyit hidup lagi sedap dari kunyit serbuk bila nak menggoreng… potong kunyit mulalah kuku pun kuning..tanda orang tu rajin masak lah.

    1. titan
      titan March 7, 2015 at 5:15 pm | | Reply

      memang biasa guna kunyit hidup gak.

      tapi sekarang..ada serbuk kunyit. Belasah ajela pakai. haha

  20. zara
    zara March 6, 2015 at 9:22 am | | Reply

    masa baru2 habis belajar pernah jadi pembantu penyelidik sekejap..buat research tentang kunyit..memang banyak khasiatnya kunyit ni..

    1. titan
      titan March 7, 2015 at 5:14 pm | | Reply

      Ya.

      Ternyata banyak rahsia kunyit yang orang kita tidak tahu.

  21. hafizmd
    hafizmd March 6, 2015 at 3:26 pm | | Reply

    perrgggh! lu punye entri meme sentiasa ade kick!

    citer bab duit power…citer bab kunyitpun cecah 1000 patah perkataan…lu mmg power!

    1. titan
      titan March 7, 2015 at 5:14 pm | | Reply

      setakat bercerita aje, takde masalah rasanya.

      merepek aje macam biasa.

  22. BloggInspired
    BloggInspired March 7, 2015 at 3:35 pm | | Reply

    Ada contest lagi ke nie. Banyak sungguh contest sekarang. Good luck encik titan.

    1. titan
      titan March 7, 2015 at 5:13 pm | | Reply

      banyak contest sebenarnya sana-sini.

      tinggal pilih dan join aje.

  23. Ummi Hanie
    Ummi Hanie March 7, 2015 at 5:56 pm | | Reply

    takde kunyit… terbantutlah aktiviti menggoreng ayam…

    daun kunyit pun best buat masak lemak… aromanya tu mahal

    1. titan
      titan March 9, 2015 at 9:25 pm | | Reply

      itulah.

      memang kurang je rasa kalau goreng ayam atau ikan tanpa guna kunyit nih.

      kurang kasih sayang rasanya kalau takde.

  24. sharmien
    sharmien March 7, 2015 at 9:53 pm | | Reply

    🙂 memang sedap makan nasi panas2 dengan ayam goreng kunyit. ada plak sambal belacan dan ulam. simple dan buat orang tak boleh tahan nak tambah nasi. hehe…

    1. titan
      titan March 9, 2015 at 9:26 pm | | Reply

      Ya.

      Sila tambah nasi ye. 😆

  25. halif
    halif March 9, 2015 at 3:04 am | | Reply

    Baiklah cikgu, lepas ni akan makan ayam dan ikan goreng kunyit banyak2. heee

    1. titan
      titan March 9, 2015 at 9:29 pm | | Reply

      Yup.

      Memang itu yang biasanya mak aku masak pun bila aku balik kampung.

      Hehe.. 😈

  26. Azzahairi
    Azzahairi March 9, 2015 at 7:24 am | | Reply

    Ayam goreng kunyit memang sedap. Kunyit juga baik untuk mencegah kanser. 🙂

  27. Ummi Hanie
    Ummi Hanie March 9, 2015 at 8:18 am | | Reply

    den pun suko masakan kunyit2 ni… sotong amsak kunyit, daging goreng kunyit…

    1. titan
      titan March 9, 2015 at 9:33 pm | | Reply

      nasi goreng kunyit dah pernah buat?

      hehe.. 😈

  28. SuperNifz
    SuperNifz March 10, 2015 at 3:25 am | | Reply

    Memacam peraduan la nih, tumbuh bagai cendawan lepas ujan jerk. Antara nak join or idok ajer…

  29. skoma
    skoma March 10, 2015 at 5:58 am | | Reply

    kunyit juga bole apply on our pimples >.<

    1. titan
      titan March 11, 2015 at 10:46 pm | | Reply

      Wahh..

      yeke? Baru la gua tahu ini hari.

      Terima kasih untuk info yang cemerlang ini.

  30. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin March 12, 2015 at 1:47 am | | Reply

    nak bagi satu rahsia ni..pernah MJ minum air kunyit yang MIL buat sampai termuntah..sebabnya minum air tu masa perut kosong..memang tobat tak nak minum dah..

  31. azimah mohd zainuddin
    azimah mohd zainuddin March 16, 2015 at 7:54 am | | Reply

    kunyit memang home renedy yang paling bagus. untung masyarakat asia yang memang masukkan kunyit dalam masakan. Sebagai anti kanser pun iya jugak

    1. titan
      titan March 24, 2015 at 3:40 pm | | Reply

      ya, memang ramai orang suka makang kunyit nih. hehe

  32. Hafizul
    Hafizul March 20, 2015 at 12:17 am | | Reply

    Huhu..banyak gak kebaikan kunyit ni..tak pernah ambil tahu pun sebelum ni..gud luck encik titan..dan selamat maju jaya..hehe

    1. titan
      titan April 2, 2015 at 11:27 am | | Reply

      haa..

      kena la ambil tahu kan sekarang, kan?

      jangan asyik makan aje. hoho..

  33. NFH
    NFH March 29, 2015 at 12:08 am | | Reply

    Salam En. Titan,

    Singgah nak baca entri contest. Saya baru je hantar penyertaan. Tak sangka kita pilih herba yang sama.

    Tak tahan point ye ke 15 tu. Kelakar

    Good luck En. Titan

    1. titan
      titan April 2, 2015 at 11:23 am | | Reply

      ohh..

      tak sangka sama la plak.

      hoho.

  34. muliani
    muliani April 7, 2015 at 5:21 pm | | Reply

    wah baru tahu kunyit bnyak kelebihan. huhu tq!!

  35. kak yatiadam
    kak yatiadam June 1, 2015 at 11:06 am | | Reply

    wah.. ni ilmy yg sangat berguna untuk kaum wanita ni.. mak aku kata.. kunyit memang elok untuk wanita yg sedang berpantang.. air kunyit hidup sangat bagus untuk dalaman wanita tau…tak salah lagi ianya herba yg bermanfaat tau..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.