52 Responses

  1. reezluv
    reezluv March 11, 2015 at 3:52 pm | | Reply

    kalau dah jodoh tak kemana…ehehee

    1. titan
      titan March 11, 2015 at 9:07 pm | | Reply

      Memang la dah ditentukan.

      Tapi kita tetap kena usaha maa..

  2. eddy
    eddy March 11, 2015 at 4:02 pm | | Reply

    sedikit stress x kawin2 lg. umur dah 30. kemampuan tu ade.

    1. titan
      titan March 11, 2015 at 9:06 pm | | Reply

      Cari la calon.

      Nikahinya cepat-cepat.

      Benda baik, kena percepatkan.

    2. puteraduyong
      puteraduyong March 11, 2015 at 11:24 pm | | Reply

      30 tu dah kira agak lambat tu… jangan tunggu sampai 40 ye, ni nasihat ye 🙂

  3. Siti
    Siti March 11, 2015 at 4:17 pm | | Reply

    Kalau kawin cepat, kaum perempuan dapat juga upgrade title dari Cik dapat panggilan Puan.. yang lelaki dapat panggilan Encik.. kan.kan.. 😆

    1. titan
      titan March 11, 2015 at 9:05 pm | | Reply

      Haa..

      betul tu. Betul.

      Kena upgrade cepat-cepat tuh. Haha

    2. puteraduyong
      puteraduyong March 11, 2015 at 11:26 pm | | Reply

      tak lama lepas tu dapat upgrade title datuk dan nenek pulak 😉

  4. hafiz hafizol
    hafiz hafizol March 11, 2015 at 5:10 pm | | Reply

    hehehe… kemain dia lepas spm dah ada plan nak kahwin. kita lepas spm plannya sambung belajar, cari kerja. x de nak fkir lgsg pasal kahwin nie waka

    1. titan
      titan March 11, 2015 at 9:04 pm | | Reply

      haha..

      memang la.

      Takkan la tak plan. Benda baik, mesti kena plan awal-awal.

  5. diana
    diana March 11, 2015 at 5:15 pm | | Reply

    Bab DNA bapak genius tu tak tahan haha.
    Betul3x kahwin segera adik-adik,buat yang wajib sahaja.
    Ibu bapa pun perlu mudahkan jalan juga. Motip nak mintak hantaran ikut degree?
    Ikut kemampuan dan persetujuan gitu….

    1. titan
      titan March 11, 2015 at 9:04 pm | | Reply

      betul apa ikut dna bapak.

      kan? kan?

      Hehe..

  6. Azam Mohamad
    Azam Mohamad March 11, 2015 at 5:52 pm | | Reply

    sebab ke-lapan…takkan nak dok sorang2 masa tua nanti huhu …

    1. titan
      titan March 11, 2015 at 9:02 pm | | Reply

      Haa..

      tu antara sebab-sebab yang lain.

      Tak larat dah nak tulis semua.

  7. Siti travelog
    Siti travelog March 11, 2015 at 7:43 pm | | Reply

    Cewah, dah ada hak untuk rotan ek.. ish ish ish.. kena tulis bebetul tu, karang ada yang rotan sampai tahap dera nanti. Maklumlah, pembaca ni bukan semua bijak :p

    1. titan
      titan March 11, 2015 at 9:00 pm | | Reply

      haha..

      takkan la tak faham kot. Benda basic aje tu maa..

  8. Ikhwan Fahmi
    Ikhwan Fahmi March 11, 2015 at 10:50 pm | | Reply

    jodoh memang tak ke mana, kalau tak usaha pun tak ke mana juga.

  9. zool
    zool March 11, 2015 at 11:06 pm | | Reply

    hahahaha.. terasa gua beb..
    tapi setujulah supaya korang kawin la cepat-cepat…
    jangan cam aku ni ha.. tengok kawan2 anak dah sekolah.. ada yang dah sekolah menengah.. aku baru nak buat anak.. huhuhu

  10. puteraduyong
    puteraduyong March 11, 2015 at 11:22 pm | | Reply

    “Jadi, kalau dah tahan nak ratah daging, kahwin la cepat-cepat”

    Pernyataan ni sangat berkesan.

    1. si bongkok
      si bongkok March 12, 2015 at 3:24 am | | Reply

      Pergh…bagus laa en titan bagtau suruh kita ratah daging2 halus dengan cara yg sah…baru rasa nikmat sebenar kan en titan… 😀

  11. Fai
    Fai March 11, 2015 at 11:33 pm | | Reply

    Gua nak kawin tapi tak jumpa calon lagi.. adeh.. haha

  12. Noriza Rahman
    Noriza Rahman March 11, 2015 at 11:36 pm | | Reply

    Bab boleh gadung dengan isteri tu saya memang SUKA sangat, sebab suami memang akan cari AKAL untuk gaduh dengan isterinya ni

  13. Datin Tyka
    Datin Tyka March 12, 2015 at 12:58 am | | Reply

    nak kahwin. tapi jodoh belum sampai. camno.

  14. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin March 12, 2015 at 1:48 am | | Reply

    hahahahha gadis cantik buat promosi kat fb..ada ke heheee

  15. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam March 12, 2015 at 1:55 am | | Reply

    Memang best kalu dh kahwin ni macam2 dapat kalu rajinnya isteri, tapi tanggungjawabnya berat apa2 pon bersedia dalaman dan luaran…

  16. daniel
    daniel March 12, 2015 at 2:05 am | | Reply

    kuku ada orang guntingkan.

    typo ke ape ni?

  17. si bongkok
    si bongkok March 12, 2015 at 3:21 am | | Reply

    Mengancam rupanya kalo citer pasal kahwin 2 3 4 nie… 😀

    Memang ramai juga nak tahu cara pikat laki bini nie rupanya…

    En titan sudah ada dna genius dan kacak orang…mesti risau org rumah tue heh..maklumaa fofular sana sini dalam dunia blogging.

    Tahniah en titan kerana bakal jadi bapak pada anak genius tue ya!

    1. titan
      titan March 17, 2015 at 10:58 am | | Reply

      harus la dia risau.

      haha.

  18. akubiomed
    akubiomed March 12, 2015 at 5:34 am | | Reply

    Sudah ada ebook tips untuk memikat lelaki pula.

  19. emam
    emam March 12, 2015 at 8:33 am | | Reply

    tak kira laki ke perempuan..memang seronok bila dah kahwin ni.

    1. si bongkok
      si bongkok March 12, 2015 at 11:03 am | | Reply

      Seronok macam mana tue kak? cer cer citer.. 😀

      gado2 ngan bini/laki?

      PAU duit bini/laki?

      leh tambah sebab2 kena kahwin cepat nie.. 😀

  20. Hero Borneo
    Hero Borneo March 12, 2015 at 11:47 am | | Reply

    saya dah kahwin 13 tahun lalu..anak pun dah masuk sekolah

  21. Syahril Hafiz
    Syahril Hafiz March 12, 2015 at 12:40 pm | | Reply

    Ni sebab banyak sangat nafsu ni..haha
    Elok la kahwin cepat cara ni, lebih barakah orang tua cakap..
    duit tak cukup lagi ni, nak kembangkan bisnes dulu..nanti dah bosan cari la gurl prend..kihkih 😛

    1. titan
      titan March 17, 2015 at 10:59 am | | Reply

      Ya.

      Elok la kahwin cepat.

      Kasi halal.

      Senang nak peluk dan cium hari-hari nanti.

  22. islam di dadaku
    islam di dadaku March 12, 2015 at 4:38 pm | | Reply

    memang sepatutnya cepat menikah reski dijamin oleh Allah SWT tak usah banyak mikir

  23. MNH
    MNH March 13, 2015 at 11:56 am | | Reply

    Main game snake kat henfon tak tahan tu. Zaman tok kaduk bila tu game snake tu wujud? ada ke orang main lagi game tu? haha

  24. Suriya
    Suriya March 13, 2015 at 4:43 pm | | Reply

    memang elok kawen awal ni. banyak kebaikannya. paling best dapat elak buat dosa.

  25. TehR
    TehR March 14, 2015 at 6:14 am | | Reply

    ya
    benda baik ni tak usah kita nak lambat2kan
    sudahnya kita juga yang rugi
    lagi rugi kalau tak sempat nak merasa kawin

  26. Cikgu Norazimah
    Cikgu Norazimah March 14, 2015 at 5:30 pm | | Reply

    terbaikkkk la tips ni ..huhu

  27. Zali
    Zali March 15, 2015 at 10:28 am | | Reply

    Soal kahwin ni kalau dah jumpa jodoh memang elok la cepat-cepat kahwin. Takut melepas.

  28. Majalah Sains
    Majalah Sains March 16, 2015 at 7:14 am | | Reply

    Aku suka entri ni.. memang setuju sangat dengan pendapat yang diutarakan. 🙂

    1. titan
      titan March 17, 2015 at 11:01 am | | Reply

      memang ramai orang suka baca benda-benda macam nih..

  29. Jie Susanos
    Jie Susanos March 16, 2015 at 11:35 am | | Reply

    emm, mmg syok baca karya doc tuah…santai je..baik beli la..

  30. blogger lelaki
    blogger lelaki March 16, 2015 at 12:12 pm | | Reply

    memang rugi kahwin lambat nie

  31. Olie Fazlia
    Olie Fazlia March 17, 2015 at 5:03 pm | | Reply

    ahahaa.. nak tergelak baca… sangat kelakar..tapi memang betul semuanya..

    Kawin tu best.. rugi sapa tak nak kawin..lagi cepat lagi bagus.

    Part ada kawan nak gaduh tu memang best.

  32. Alongxp
    Alongxp March 18, 2015 at 12:25 pm | | Reply

    Ok, rasional semua sebab-sebab tu, kebanyakkan sebab yang ada kat atas tu juga yang aku pernah gunakan untuk tazkirah kengkawan aku.

    1. titan
      titan April 3, 2015 at 6:33 am | | Reply

      ya.

      memang rasional sekali. Hoho..

  33. Hafizul
    Hafizul March 20, 2015 at 12:03 am | | Reply

    Haha..mujurlah saya dah kawin..tang no 7 tu kena berpada-pada lah..kesian laki korang nanti..hahahaha

  34. muliani
    muliani April 7, 2015 at 1:31 pm | | Reply

    tu lah. betul sgt sbb trlalu ramai anak luar nikah skrg ni. akhir zaman

  35. budakbaek
    budakbaek June 2, 2015 at 9:46 am | | Reply

    jodoh ni dlm perut lg tuhan da tentukan sape ble dimana tahun brape dia akn nikah…sume org nk nikah cpt tp kalo da trtulis jodoh nye lmbt kna redha sbb sume Allah da tetapkan..hnya mampu mncari dan berdoa last serahkn padaNya…

  36. abdfatah
    abdfatah April 2, 2016 at 4:59 am | | Reply

    15k belum cukup lagi … hehee

  37. saljuhumairah
    saljuhumairah October 4, 2016 at 8:32 am | | Reply

    lagi satu bro… kalau kawen cepat, takdak lah banyak sia-siakan duit… pahtu cepat matang… then, pemikiran lebih tajam… yakin dalam membuat keputusan… kegagahan meresap dalan setiap ronga2 tubuh… jiwa semakin kental… emosi lebih terkawal… lebih2 lagi yang kawen lebih…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.