51 Responses

  1. TehR
    TehR March 16, 2015 at 7:42 am | | Reply

    siapa yang buat betul2
    dapat duit pun betul2
    haha

    1. titan
      titan March 17, 2015 at 9:38 am | | Reply

      ya.

      kena la buat betul-betul.

      haha..

      1. Hero Borneo
        Hero Borneo April 24, 2017 at 2:45 am | | Reply

        nak guna cara blog sahaja…biarlah berada carian utama Google

  2. islam di dadaku
    islam di dadaku March 16, 2015 at 8:01 am | | Reply

    yang nak kuasai betul-betul itulah susah mesti tahu rahasianya dari para sifu

    1. titan
      titan March 17, 2015 at 9:39 am | | Reply

      tak ada rahsia sangat.

      semua orang tahu, cuma malas nak buat aje.

      1. islam di dadaku
        islam di dadaku March 18, 2015 at 8:12 pm | | Reply

        betul dah dibagi juga di kitab seo merah jambu

  3. maria
    maria March 16, 2015 at 8:23 am | | Reply

    adik ipar saya pun geng affiliate..guna method kedua.
    masyuk jugak rasanya…

    1. titan
      titan March 17, 2015 at 9:39 am | | Reply

      memang masyuk la kalau tahu caranya.

      Yang tak masyuk tu, kena tunggu masanya aje.

  4. Alin Marlini
    Alin Marlini March 16, 2015 at 9:05 am | | Reply

    hari ini dah buat 7 entri psl afiliate yg akan diauto publish stlh makan bulan tak buat kot. try buat ayat simple2 dulu…

    1. titan
      titan March 17, 2015 at 9:44 am | | Reply

      fuhyoo..

      banyaknya tu artikelnya itu.

  5. si bongkok
    si bongkok March 16, 2015 at 9:42 am | | Reply

    Bila dah bagai nak rak promote sana sini affiliate produk x,y,z laa..hasil tak kencang macam cikgu sukan…

    Terasa macam masuk angin keluar asap jek..

    Puas gak berubat sana sini tapi ada orang cakap kena belajar pukau plak…

    Konpius gak takut salah belajar pukau untuk affiliate ke lain jadinya.. 😀

    Apa pon tahniah buat cikgu sukan sebab terus kekal takhta antara pakar affiliate… 🙂

    1. zool
      zool March 17, 2015 at 12:15 am | | Reply

      Rilek je bro.. ikut kaedah sambil cuba cari idea yang baru..
      tak semesti hari ni kita boleh dapat..
      cikgu sukan ni dah top n ada brand..

  6. Jie Susanos
    Jie Susanos March 16, 2015 at 11:31 am | | Reply

    emm, boleh pegang entry ni titan..

    1. titan
      titan March 17, 2015 at 9:45 am | | Reply

      pegang apakah ini?

      hehe..

      cuba cerita sikit.

  7. sabree hussin
    sabree hussin March 16, 2015 at 11:45 am | | Reply

    Aku rasa la kan, kalau boleh buat duit dengan tulis blog, In Shaa Allah tak akan rasa kekok sangat nak guna kaedah emel marketing tu pulak

    1. titan
      titan March 17, 2015 at 9:45 am | | Reply

      yang ada pengalaman, memang tahu caranya.

      takde masalah sangat.

      tinggal nak polish aje.

  8. blogger lelaki
    blogger lelaki March 16, 2015 at 12:16 pm | | Reply

    tu dia sifu dah bagi hint..

  9. mrhanafi
    mrhanafi March 16, 2015 at 3:32 pm | | Reply

    saya dah mula rasa kesan cara pertama..cuba segan sahaja nak update hasil yang diperolehi..masih ciput-ciput sahaja

    1. titan
      titan March 17, 2015 at 9:46 am | | Reply

      takpe.

      sekali-sekala update takde salahnya.

  10. Siti travelog
    Siti travelog March 16, 2015 at 5:21 pm | | Reply

    Aku ikut cara kau ajar je Titan. Kenkadang tu bolehlah guna untuk beli tiket kapal terbang ke..bayar bil telefon ke..memang aku lagi suka teknik blogging dari email list, facebook whatsoever tu.

    1. titan
      titan March 17, 2015 at 10:15 am | | Reply

      wahh….kiranya boleh tahan juga yang ko dapat ni.

      mesti banyak sampai boleh beli tiket kapal terbang kan.

      1. Siti travelog
        Siti travelog March 17, 2015 at 7:46 pm | | Reply

        Tak de la banyak mana.. tapi boleh la.. mana boleh lawan Titan.

  11. Sani Yunus
    Sani Yunus March 16, 2015 at 9:05 pm | | Reply

    Tak tahan tengok sate kambing ni. Meleleh air liur ni…

  12. zool
    zool March 17, 2015 at 12:13 am | | Reply

    Pergh sate kambing.. kolesterol tu.. takut wooo

    1. titan
      titan March 17, 2015 at 10:21 am | | Reply

      takpe.

      aku kurang kolesterol.

      bahaya kalau karbo dengan protein aje banyak sangat.

  13. reezluv
    reezluv March 17, 2015 at 3:11 am | | Reply

    mana yang tak dapat tu, memang serius, kena makan cendol, slalu lepas aku makan cendol, esoknya dapat komisen..ahahaa

    1. titan
      titan March 17, 2015 at 10:23 am | | Reply

      tu la.

      ingat aku cakap main-main ke bab makang cendol tu.

  14. onlajer
    onlajer March 17, 2015 at 3:16 am | | Reply

    lemak berkrim je sate tuh

    1. titan
      titan March 17, 2015 at 10:23 am | | Reply

      lemak tu buang.

      makang daging aje.

      kena pandai pilih.

  15. akubiomed
    akubiomed March 17, 2015 at 5:45 am | | Reply

    Cabaran adalah hendak konsisten dengan semua perkara.

    1. titan
      titan March 17, 2015 at 10:16 am | | Reply

      nak konsisten tu memang dah jadi masalah negara-negara besar dah niih.

      haha..

  16. Manan Qayyim
    Manan Qayyim March 17, 2015 at 9:22 am | | Reply

    patutlah bro ada bnyk blog… 🙂

    1. titan
      titan March 17, 2015 at 10:17 am | | Reply

      banyak sangat tu tak adalah.

      adalah banyak sikit-sikit.

  17. Syahril Hafiz
    Syahril Hafiz March 17, 2015 at 2:31 pm | | Reply

    Dah tak boleh fokus banyak blog dah.. Lupa bayar domain, burn! Haha

    nak serius boleh.. Tulis artikel berkaitan affliate tu mantap betul 🙂

  18. velli, md.
    velli, md. March 17, 2015 at 2:59 pm | | Reply

    adakah nak main affiliate dari Lazada.my ???

  19. Abdfatah
    Abdfatah March 17, 2015 at 4:13 pm | | Reply

    Ooo kena ada 2,3 bijik blog rupanya… Fokus fokus fokus..

  20. Ikhwan Fahmi
    Ikhwan Fahmi March 17, 2015 at 4:38 pm | | Reply

    aku kahwin guna duit affiliate niche kerjaya 🙂

  21. Helmi Aliarit
    Helmi Aliarit March 18, 2015 at 12:12 am | | Reply

    InsyaAllah saya akan ikut cakap bro. Sekurang-kurangnya ada 5 blog niche berlainan. 🙂

  22. diana
    diana March 18, 2015 at 3:42 pm | | Reply

    Saya lebih suka blog berbanding lagi 1. Ada yang hantar emel terlalu kerap, like hari-hari ada. Ada yang agressive juga, jika tak buka/suka, boleh unsubscribe. Mungkin tu cara mereka.
    Blog lebih mesra pengguna, orang datang cari content. Lebih jujur, dan mudah dibaca berkali-kali.
    Saya rasalah. Jahil juga bab emel tu, walaupun tau basicnya mcmn nak buat.

  23. SentiasaPanas
    SentiasaPanas March 19, 2015 at 6:03 am | | Reply

    Saya rasa en.titan memang dah sangat bosan kira komisen..hehe

  24. Hafizul
    Hafizul March 19, 2015 at 11:57 pm | | Reply

    Emm mailing list memang sedap orang kata..tapi tu la. nak kena belajar dengan baik..kalau tersalah cakap ke, tersalah emel ke, hilang satu pelanggan kita haa..nak dapat satu emel bukan senang..haha

    bila nak belanje kitewww makan itu sate kambing???

  25. Zali
    Zali March 20, 2015 at 8:00 am | | Reply

    Den mailing list ni tak pernah cuba lagi. Macam menarik.

  26. diana
    diana March 22, 2015 at 3:06 pm | | Reply

    Mailing ni biasanya yang betul-betul pakar dia hantar secara berjadual/jarak masa. Tidak mengannoyingkan. Tapi kalau hantar memang berisi, rugi tak baca. Kira macam soft selling yang berpengaruh juga. Bagus sangat tapi betullah kuasai satu-persatu dulu.

  27. duniafarisya
    duniafarisya March 23, 2015 at 11:31 am | | Reply

    Sokong dengan pendapat sifu utk buat duit dengan affiliate ni.
    Sekarang mmg xboleh harapkan income gaji 100%.
    Tambah2 pula GST bulan depan.Otak kena ligat buat duit.

  28. Lelaki Aneh
    Lelaki Aneh March 24, 2015 at 7:59 pm | | Reply

    Macam mana nak dapat kitab pink kalau duduk sepekan? Misteri.

  29. myliferia
    myliferia March 25, 2015 at 6:13 pm | | Reply

    Bukan senang nak senang, tapi usaha dan hati mahu kental

  30. asraff ruslan
    asraff ruslan March 26, 2015 at 1:37 pm | | Reply

    kalau kena dengan gayanya memang boleh buat duit betul-betul ni…

  31. berita semasa online
    berita semasa online March 26, 2015 at 1:39 pm | | Reply

    zaman sekarang ni dengan kos hidup makin tinggi kena cari duit tambahan untuk sara kehidupan….

  32. temokoren
    temokoren May 5, 2015 at 4:10 am | | Reply

    sate kambing tu sedap

  33. UmmuAyyash
    UmmuAyyash April 12, 2016 at 6:28 pm | | Reply

    Lima blog! Fuh, inshaAllah one fine day. Kena konsisten satu ni dulu.

  34. hakimi
    hakimi May 7, 2017 at 12:52 pm | | Reply

    tabik pada encik titan..saya dah mula aktif balik tapi niche tu mcm bercampur-campur plak..ahahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.