36 Responses

  1. Ikhwan Fahmi
    Ikhwan Fahmi March 17, 2015 at 11:10 am | | Reply

    teringin nak ke jepun, cari kamen rider dengan ultraman.

  2. mazlan
    mazlan March 17, 2015 at 11:36 am | | Reply

    nak pergi jepun……next year insya ALLah

  3. alin marli i
    alin marli i March 17, 2015 at 2:20 pm | | Reply

    Bestnya…tggu bisnes afiliate lebat dulu blh kumpul pi jepun

  4. Travelog Siti
    Travelog Siti March 17, 2015 at 4:07 pm | | Reply

    Masa aku pergi dulu, pergi sendiri-sendiri susah la jugak..especially kena menapak time sesat. Sekarang senang, banyak servis tour murah-murah.. jeles aku.

  5. seri
    seri March 17, 2015 at 4:14 pm | | Reply

    bila la dapat peluang ke sana…huhu

  6. sharmien
    sharmien March 17, 2015 at 9:46 pm | | Reply

    negara Jepun mmg top list dalam 101 impian saya. ada juga dengar2 kawan pegi jepun dgn bajet serendah rm500 utk survive kat sana.apapun tq for the info.boleh la start menabung utk ke sana.

  7. Sani Yunus
    Sani Yunus March 17, 2015 at 11:28 pm | | Reply

    Tak tahulah bila nak pergi melancung ke Jepun.. Teringin nak jumpa Goku dengan Naruto..sambil makan Mee Ramen…

  8. Helmi Aliarit
    Helmi Aliarit March 18, 2015 at 12:08 am | | Reply

    Salam bro. Terbaiklah dah mobile-friendly blog ni, kemas pula tu. Theme mobile yang sebelum ni saya tak boleh nak komen. Saya dah cuba share di fb, g+, dan twitter semua berfungsi dengan baik.

    Berkenaan kontest ni memang saya ada minit nak join, ingatkan dah habis. Rupanya sempat lagi sampai hujung bulan ni.

    Saya pun ada banyak sebab untuk ke jepun. Mana tau boleh jumpa Takuya Kimura. 😀

    1. mrhanafi
      mrhanafi March 18, 2015 at 12:18 am | | Reply

      blog bro saya susah nak komen la..

      1. Helmi Aliarit
        Helmi Aliarit March 18, 2015 at 1:13 am | | Reply

        Bro online dari mana? Blog saya ke? Bro jawab soalan matematik tu betul tak? 🙂

  9. mrhanafi
    mrhanafi March 18, 2015 at 12:18 am | | Reply

    saya nak ke jepun untuk honeymoon ..romantik sikit tak de orang nak jeling…

  10. Noriza Rahman
    Noriza Rahman March 18, 2015 at 12:26 am | | Reply

    Saya pun memang follow JBT page dengan blog…ambil feel dulu trip ke Jepun, cadangnya tahun depan nak trip ke sana..insyaAllah

    1. JBT Rafidi
      JBT Rafidi March 18, 2015 at 4:44 am | | Reply

      arigato gozaimas hu hu hu

  11. huda
    huda March 18, 2015 at 1:20 am | | Reply

    jom ke jepun…sblm ni mmg tak terpiki pun nk kesane sbb harga punye psl

  12. Jie Susanos
    Jie Susanos March 18, 2015 at 1:56 am | | Reply

    haha..bro xckp pun bunga sakura..

  13. Helmi Aliarit
    Helmi Aliarit March 18, 2015 at 2:43 am | | Reply

    Dah baca peraturan contest ni… Sedihnya saya dah terlambat. 🙁

  14. JBT Rafidi
    JBT Rafidi March 18, 2015 at 4:26 am | | Reply

    tq sebab dah hantar… actually tak perasan memula sebab tak register kat form hu hu hu…

  15. Mohd Zarin
    Mohd Zarin March 18, 2015 at 6:29 am | | Reply

    wah. menarik betul Jepun

  16. sabree hussin
    sabree hussin March 18, 2015 at 8:46 am | | Reply

    Ooo baru aku tau ada servis macam ni. Ok macam ni next time boleh pilih JBT

  17. blogger lelaki
    blogger lelaki March 18, 2015 at 11:45 am | | Reply

    aku pula tengah kering idea ni bro..tolong sikit..hahaha

    1. myliferia
      myliferia March 22, 2015 at 1:03 pm | | Reply

      kering idea? kene minum air kosong banyak2…hehe

  18. diana
    diana March 18, 2015 at 3:32 pm | | Reply

    Bab makanan super duper penting tu. Kenyang perut, suka hati berjalan.

  19. islam di dadaku
    islam di dadaku March 18, 2015 at 7:58 pm | | Reply

    dah bebas visa ke jepun semoga suatu bisa ke sana

  20. si bongkok
    si bongkok March 19, 2015 at 2:39 am | | Reply

    Hmm menarik gak pergi jepun nie..

    Bleh cari half cut keter2 jepun nie..

    Tapi bleh bwk balik mcm tue jek ker heh?

  21. AZENI AHMAD
    AZENI AHMAD March 19, 2015 at 5:57 am | | Reply

    Kebanyakan orang pergi jepun sebab nak tengok tempat je.
    Kalau untuk shoping pakaian tue jatrang sangat la.
    Sebab fesyen di Japan tak ngam sangat dengan kita.
    Hihi

  22. SentiasaPanas
    SentiasaPanas March 19, 2015 at 6:09 am | | Reply

    Tentu seronok dapat melancong ke jepun. Tunggu jadi kaya dulu la..

  23. Hafizul
    Hafizul March 19, 2015 at 11:54 pm | | Reply

    Okeh..kalau nak ke Jepun nanti, boleh urusan dengan JBT ni..mak aii..sedap je saya tengok daging kobe tu..kobe tu sepisis dengan kambing ke lembu?

  24. zara
    zara March 21, 2015 at 10:33 am | | Reply

    Syukurlah senang nak cari makanan halal kat sana..dengarnya sekarang jepun memang sedang berusaha menjadikan negaranya halal friendly..mungkin untuk tarik lg ramai tourist

  25. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin March 22, 2015 at 10:53 am | | Reply

    Bilalah dapat ke Jepun ni bersama keluarga. Letak dalam RCA dulu nampaknya.

  26. myliferia
    myliferia March 22, 2015 at 1:01 pm | | Reply

    Nak gie melancong ke Jepun, harus korek balik entry ni, memang best 🙂

  27. myliferia
    myliferia March 22, 2015 at 1:02 pm | | Reply

    errkkk!!! Sailormoon pun minat gak ke? Ingatkan Dragon Ball jer, tapi dua-dua kartun tu saya suka gak walaupun tak sampai kumpul kad dia… 🙂

  28. diana
    diana March 22, 2015 at 2:58 pm | | Reply

    Bila nak pergi Jepun ni. Dulu konon nak melanjutkan pelajaran memang taklah kan..

  29. azimah mohd zainuddin
    azimah mohd zainuddin March 23, 2015 at 8:07 am | | Reply

    Semoga nanti berkesempatan juga ikut trip ke Jepun. salah satu dari wish list 🙂

  30. duniafarisya
    duniafarisya March 23, 2015 at 11:26 am | | Reply

    Sifu bila lagi nak jejak kaki ke Japan.
    Farisya doakan sifu sampai ke sana suatu hari nanti 🙂

  31. SuperNifz
    SuperNifz March 23, 2015 at 4:32 pm | | Reply

    Uit… ada lagi yang citer pasal JBT nih, baru terbaca kat satu blog tadi.. Mulainak fames nampak gayanya nih…

  32. muliani
    muliani May 30, 2015 at 2:33 pm | | Reply

    terbaikk dapat ke jepun..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.