60 Responses

  1. Khairil Mazri
    Khairil Mazri March 19, 2015 at 9:35 am | | Reply

    oohhhh begitu ceritanya.

    okey ambil nota.

  2. onlajer
    onlajer March 19, 2015 at 9:44 am | | Reply

    oh kena tembak owner program ya, jap lagi nak tembak juga lah

  3. Ikhwan
    Ikhwan March 19, 2015 at 10:23 am | | Reply

    Konsisten selalu.

  4. Noriza Rahman
    Noriza Rahman March 19, 2015 at 10:33 am | | Reply

    Betul, usaha sungguh-sugguh dan work smart untuk mencapai kejayaan…

  5. MNH
    MNH March 19, 2015 at 10:58 am | | Reply

    Bagus betul entri ni…sebagai panduan kepada blogger yang nak join program Affiliate ni.

  6. Jie Susanos
    Jie Susanos March 19, 2015 at 11:48 am | | Reply

    toi bro katakan..nk dpt hasil kena usaha sungguh2…

  7. Abdfatah
    Abdfatah March 19, 2015 at 12:12 pm | | Reply

    Kena usaha lebih lagi napok gayanya..

  8. si bongkok
    si bongkok March 19, 2015 at 1:21 pm | | Reply

    Masalah yang timbul bukan pasal jobdirumah ker, komli ker, fiverr atau apa2 sebarang program affiliate samada local punya atau interNATIONALEEE punya…

    Masalah yg saya sndiri rasa :

    – Bila promote takde dapat hasil terus kendur…

    – Bila kendur lari benda lain plak ( kalo time tue dropship hot buat dropship plak )

    – Buat dropship dapat hasil tapi ciput, kendur balik

    – Lari dalam guni buat ashadee plak sebab cikgu jambu ckp dier sonang2 collect hasil dari gembala nie..opsss! silap gobala

    Point nya adalah..kenapa cepat sangat nak “LARI”…agaknya kalo BERJALAN lambat kan..saper suka pelan2 kayuh…

    Blogger cap ayam mcm saya jek gemar pelan2 kayuh… ๐Ÿ˜€

    p/s: so skrg nie jalan jek apa yang ada..hasil belakang kira…kira lain jek.. ๐Ÿ˜€

  9. Shahira
    Shahira March 19, 2015 at 4:39 pm | | Reply

    Oh, boleh tembak aje owner dia kalau ada yang tak puas hati, begitu ๐Ÿ˜€

  10. mrhanafi
    mrhanafi March 19, 2015 at 10:31 pm | | Reply

    kena usaha sungguh-sungguh adalah inpati yang saya dapat dari artikel ini..

  11. Hafizul
    Hafizul March 19, 2015 at 11:51 pm | | Reply

    Huhu..betul-betul..setuju sangat..sekarang ni memang nak kena buat sungguh-sungguh dah…haha

  12. zool
    zool March 20, 2015 at 12:25 am | | Reply

    memang terbaek ko main jobdirumah ni…
    sampai tak terusik gaji ek

  13. encikarman
    encikarman March 20, 2015 at 12:54 am | | Reply

    setelah pilih yg mana sesuai tuh, fokus fokus dan fokus sebab kalau nak kira program tuh banyak sangat kat online ni. Takkan nak rembat semua, biar jadi pakar dulu dalam satu2 benda, lepas tuh beralih le plak. – pakar notivasi jumaat hi3 –

  14. islam di dadaku
    islam di dadaku March 20, 2015 at 1:13 am | | Reply

    betul-betul semua jalan untuk berhasil sudah di dedahkan tapi ada satu gaya penulisan yang unik susah untuk dipelajari bila memang tak ada bakat untuk menulis maka susah nak promosi afiliasi

    1. si bongkok
      si bongkok March 20, 2015 at 8:43 am | | Reply

      Betul tuan. Bila ada gaya dan seni penulisan yang baik masuk apa2 validation affliate tempatan mahupun internaionaleee mesti senang jek nak kutip hasil…

      Tue cikgu sukan nie ada bakat semulajadi menulis..ditambah lagi bila mmg profesion dier seorang cikgu, lagi senang nak menulis.. ๐Ÿ™‚

      1. islam di dadaku
        islam di dadaku March 21, 2015 at 9:02 am | | Reply

        nah itulah yang mesti dipelajari dari en admin blog ini

  15. Ibu Zarith
    Ibu Zarith March 20, 2015 at 1:15 am | | Reply

    OO gitu…kena pilih betul-betul la kan

  16. Alongxp
    Alongxp March 20, 2015 at 3:15 am | | Reply

    Hmmm… tetiba aku dapat satu idea pulak lepas baca entri ko nih… tq bro…

  17. TehR
    TehR March 20, 2015 at 4:12 am | | Reply

    ikut orang yg betul
    buat betul2
    nanti betul2 dapat hasil
    kan?

  18. ummi tokei vitamin
    ummi tokei vitamin March 20, 2015 at 6:22 am | | Reply

    Banyak pilihan yang kita boleh grab sekarang ni, lebih-lebih lagi bila leh online ni. Tapi walau apa yang kita buat, perlu kaji dan faham program. InshaaAllah berjaya

  19. Suriya
    Suriya March 20, 2015 at 7:11 am | | Reply

    nak berhasil bukan seminggu dua. paling ampuh ilmu seiring dengan amal. pasti jaya.

  20. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin March 20, 2015 at 7:23 am | | Reply

    kalau nak, kena usaha sungguh-sungguh..jangan berhenti separuh jalan..tanda tak berhenti tu adalah dah dapat komisen lbh dari 200 kali hehehe

    1. AZENI AHMAD
      AZENI AHMAD March 23, 2015 at 6:00 am | | Reply

      Betul tue.
      Buat keje jangan separuh jalan.
      Tak smpat nak tuai hasilnya.

  21. Zali
    Zali March 20, 2015 at 8:06 am | | Reply

    Den kena usaha lebih lagi la macam ni. Work harder.

  22. Azzahairi
    Azzahairi March 20, 2015 at 10:55 am | | Reply

    3 kriteria tu memang penting. Pendek kata kena ikut jalan yang betul dalam promosikan affiliate ni. Kayuh je sampai ke puncak inshaAllah ada hasilnya. ๐Ÿ™‚

  23. diana
    diana March 20, 2015 at 3:20 pm | | Reply

    Gitu kaedahnya. Baik faham cikgu. Sebenarnya dah disebut dah dalam kitab tu, sama ada take note atau tidak aje @ malas @ degil. Tapi yang affiliate cokelat tu macam takde lagi ya. Ada dah daftar lepas tu link tak valid. T_T .

  24. blogger lelaki
    blogger lelaki March 20, 2015 at 4:05 pm | | Reply

    mana ada benda senang kenalah berusaha 200% nak dapatkan hasil

  25. ieta mat saad
    ieta mat saad March 20, 2015 at 4:12 pm | | Reply

    hensemnya blog… ok sifu. akak take noted. mmg tak khatam2 lg kitab tu. haish… teruk betul… hihu

    1. si bongkok
      si bongkok March 21, 2015 at 7:19 am | | Reply

      Pelan2 kayuh kak…

      Tak faham2 silibus mana dalam kitab jambu tue tembak jek email penulis tue..tau aa dier ngajor akak sampai akak jadi pakar seo mcm sang penulis tue… ๐Ÿ˜€

  26. Aya
    Aya March 20, 2015 at 10:55 pm | | Reply

    Tahniah bro… aya sampai hari masih dpt income dari jobdirumah…

  27. siti hazreen
    siti hazreen March 21, 2015 at 1:01 am | | Reply

    Mak aiiii komisen berkali-kali tu….tahniah!

  28. reezluv
    reezluv March 21, 2015 at 2:02 am | | Reply

    kena pandai ayat gak..ayat tak mari…komisen pun susah mau mari..:D

    1. si bongkok
      si bongkok March 21, 2015 at 7:21 am | | Reply

      Cikgu sukan takmo bukak kelas tambahan ker ayat mari2 punya…kasik ajar live sket baru syok…

      Agak2 selow gak kita2 yg masuk nie KELAS TAMBAHAN AYAT MARI2 tue…kita tgk cikgu titan pakai rotan ker tidak… ๐Ÿ˜€

      1. Sani Yunus
        Sani Yunus March 22, 2015 at 6:33 am | | Reply

        Cikgu sukan sibuk..tak da masa.Banyak website nak kena jaga..hu.hu..huu..

  29. zik
    zik March 21, 2015 at 4:03 am | | Reply

    tembak alternatif lain.. JDB mungkin sudah di conquer. Agak sukar untuk dicaras.. sebab kena bersaing sihat atau tidak…

  30. Anuar
    Anuar March 21, 2015 at 2:48 pm | | Reply

    Setakat ni terlalu banyak program affiliate yang saya join… Sehingga tak boleh bak fokus.. Tapi setakat ni alhamdulillah, hampir semuanya pernah memberikan hasil… Tapi ciput jerlah…

    1. si bongkok
      si bongkok March 21, 2015 at 2:56 pm | | Reply

      Ciput pon tuan masih boleh dibanggakan utk diri sendiri…sebab masih ramai lagi yang gagal dalam affilite..

      Duit dah kluar mcm2 beli buku, belajar sana sini tapi hasilnya tiada…

      Apa2 pon tahniah tuan atas kejayaan affiliate tersebut.

  31. Azeni Ahmad
    Azeni Ahmad March 21, 2015 at 3:17 pm | | Reply

    Apa-apa benda kat dunia nie memang kena berusaha dan konsisten kan.
    Baru nampak hasil.
    Kalau yang nak cepat hasilnya memang susah nak tolong la..

  32. Sani Yunus
    Sani Yunus March 22, 2015 at 6:32 am | | Reply

    Apa yang saya faham bila kita buat affiliate ni guna platform blogging, pastikan ada 5 artikel at least untuk satu niche/produk..yang kuat..Bila dah strong baru buat produk/niche lain pula. Bila dah konsisten kita boleh biar aje dia sebab SEO dia dah kuat..bukan gitu ka otai-otai sifu En Titan, Reezluv?

  33. Imran
    Imran March 22, 2015 at 8:28 am | | Reply

    Ohh begitu rupanya, nampaknya kena usaha bersungguh-sungguh ni.

  34. sancu murah
    sancu murah March 22, 2015 at 10:29 am | | Reply

    affiliate memang lumayan memnjanjikan apabila kita sukses merekrut banyak orang

  35. satriyoku
    satriyoku March 22, 2015 at 10:30 am | | Reply

    mampir perdana di blog ahmad rizal..salam kenal kang ahmad

  36. FaizAlias
    FaizAlias March 22, 2015 at 2:00 pm | | Reply

    Mudah je nak buat affiliate ni… Buat je..IsyaAllah dapat..Tak buat tak dapat..haha.. ๐Ÿ˜€

  37. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin March 23, 2015 at 2:26 am | | Reply

    pilih, buat dan usaha sungguh-sungguh. ramai yang tak berjaya kerana hanya uat 1 je iaitu pilih. atau buat 2 je iaitu pilih dan buat tapi tak sungguh-sungguh.

  38. Helmi Aliarit
    Helmi Aliarit March 23, 2015 at 2:28 am | | Reply

    Promosi jobdirumah belum buat lagi. Lepas ni wajib kena buat.

    1. si bongkok
      si bongkok March 23, 2015 at 6:11 am | | Reply

      Nak buat promosi jobdirumah bagus tapi nak lawan tok guru seo titan nie sakit sket…bodyguard utk post jobdirumah cikgu sukan ini semua kebal2 belaka.. ๐Ÿ˜€

      Selamat maju jaya ya!

  39. maria
    maria March 23, 2015 at 2:40 am | | Reply

    macam best pulak..
    bab2 affiliate ni kena pergi seminar jugak ke?
    atau sebenarnya mudah je?

  40. JMR
    JMR March 23, 2015 at 6:38 am | | Reply

    kesimpulannya, ILMU TANPA AWAL, memang takkan dpt habuan la kan bro hehe

  41. duniafarisya
    duniafarisya March 23, 2015 at 11:18 am | | Reply

    Menarik.Tapi setakat ni tak sempat nak join ag JDR ni.InsyaAllah akan datang!

  42. Alin Marlini
    Alin Marlini March 24, 2015 at 4:00 am | | Reply

    Sejak beli kitab seo pink tu…baru 3 kali dpt komisen ashadee….huhuhuhu

  43. sabree hussin
    sabree hussin March 24, 2015 at 4:11 am | | Reply

    Tak lama lagi nak kena update link affiliate jobdirumah. dengar cerita akan keluar versi terbaru pulak untuk program jobdirumah ni

  44. suri
    suri March 24, 2015 at 7:25 am | | Reply

    ada manfaat kalau buat sungguh..sungguh yeh..

  45. Annisa Biz
    Annisa Biz March 26, 2015 at 8:17 am | | Reply

    mari promote JDR beramai2…

  46. berita semasa online
    berita semasa online March 26, 2015 at 1:44 pm | | Reply

    program affiliate yang selalu HOT boleh cuba untuk mempromosikannya…

  47. asraff ruslan
    asraff ruslan March 26, 2015 at 1:45 pm | | Reply

    sikit-sikit usaha lama-lama akan berjaya juga mendapat hasilnya…

  48. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin March 28, 2015 at 10:04 am | | Reply

    Alhamdulillah, Istiqamah tu yang penting kan? Walau sikit tapi berkekalan.

  49. Hasrul Hassan
    Hasrul Hassan March 31, 2015 at 2:11 am | | Reply

    Wahh syoknya dapat banyak komisen ni. Leh belanja satu kontest ni .. haha

  50. myliferia
    myliferia March 31, 2015 at 5:18 am | | Reply

    Kalau komisyen lebih 200 kali tu memang power. kalau koman2 dapat rm 20, dah 4000 tuh. kalau rm 40? pakcik kayoooo!!!

  51. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam April 7, 2015 at 5:28 am | | Reply

    Ada ke platform atau mane2 forum yang boleh kita riki2 untuk program affiliate mane yang kita nak join selain kita google kadang2 xkena. tq

  52. muliani
    muliani April 7, 2015 at 1:23 pm | | Reply

    tq sudi tunjuk yg mane lebih mudah. huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.