28 Responses

  1. myliferia
    myliferia March 29, 2015 at 1:09 am | | Reply

    Burger special satu! hehehe

    Yang penting terapkan nilai tambah makanan berkhasiat dan sihat kat dalam mana-mana resipi. Besar pahala tu…

    Selamat maju jaya tokey burger 🙂

  2. asraff ruslan
    asraff ruslan March 29, 2015 at 4:43 am | | Reply

    bisnes burger yang terbaik akan ada banyak repeat customer….

  3. Imran auff
    Imran auff March 29, 2015 at 4:57 am | | Reply

    Bagus juga panduan ni.

    Member gua kaya hasil jual burger dan goreng pisang je. Tapi gua tak nampak jalan itu.

  4. Ummi Tokei Vitamin
    Ummi Tokei Vitamin March 29, 2015 at 5:51 am | | Reply

    Apa-apa bisnes yang kita buat pun, semua kena ada ilmu kan. Kalo tak, tak ke mana juga…

  5. akubiomed
    akubiomed March 29, 2015 at 11:02 am | | Reply

    Diakui menjual burger cepat untuk balik modal kerana rakan sekerja ada pengalaman menjual burger.

  6. reezluv
    reezluv March 29, 2015 at 2:38 pm | | Reply

    aiseh..seminggu sekali gua kena layan burger..kalau tak, tak lengkap hidup..apatah lagi bagi mereka yang nak buat bisnes burger ni bagi mantap ye tak

  7. blogger lelaki
    blogger lelaki March 29, 2015 at 2:55 pm | | Reply

    belanjan gua burger cheese special satu bro

  8. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin March 30, 2015 at 2:41 am | | Reply

    wah bestnya burger! burger memang bisnes yang best MJ rasa sbb dari dulu sampai sekarang siapa yang tak kenal burger kan..

  9. Ain Ridzuan
    Ain Ridzuan March 30, 2015 at 9:03 am | | Reply

    Dekat kawasan rumah je dah ada 3 orang penjual burger. Bisnes burger ni nampak senang dan mudah je kan?

  10. islam di dadaku
    islam di dadaku March 30, 2015 at 11:47 am | | Reply

    aha bisa jadi franchise terkenal semacam mcd nantinya

  11. Hasrul Hassan
    Hasrul Hassan March 31, 2015 at 2:58 am | | Reply

    Aku nak burger macam dalam gambar tu …

  12. huda
    huda March 31, 2015 at 5:11 am | | Reply

    thesis saye pasal burger dulu, buat burger ayam campur extract lada hitam dan bawang merah sedapppp, semua puji, siap lecturer nak bagi modal untk meniaga lagi..tapi apsal tak amik, takut kot time tu…ade gak rase nyesal smpi skrg…

  13. Ikhwan Fahmi
    Ikhwan Fahmi March 31, 2015 at 8:03 am | | Reply

    kos rendah untung berganda, sebulan boleh dapat bersih RM1,000 kalau rajin berniaga.

  14. Helmi Aliarit
    Helmi Aliarit March 31, 2015 at 10:06 am | | Reply

    Saya sangat suka makan burger. Biasanya sebelum beli burger, saya tengok dulu sos apa yang mereka gunakan. 🙂

  15. sabree hussin
    sabree hussin March 31, 2015 at 11:19 am | | Reply

    Tengok pada gambar pun dah mengujakan. Entah guna roti dengan daging jenama apa la agaknya ni. Nampak macam sangat sedap (eh ke ditempah khas ni)

  16. SentiasaPanas
    SentiasaPanas April 1, 2015 at 10:50 am | | Reply

    Bukan senang nak biz burger ni, usaha kena 1000%..

  17. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin April 1, 2015 at 3:01 pm | | Reply

    malam-malam ni teringatkan burger pulak. sedapnya burger yang ada letak nenas di dalamnya…

  18. diana
    diana April 1, 2015 at 3:19 pm | | Reply

    ok lapar burger sekarang! Burger oblong black pepper paling best.

  19. Azeni Ahmad
    Azeni Ahmad April 1, 2015 at 3:27 pm | | Reply

    Burger mana-mana pun orang akan cari..
    Simple dan tidak terlalu kenyang.
    Dan nak berjaya pun kena usaha mencari mentor yang berjaya juga..

  20. Noriza Rahman
    Noriza Rahman April 2, 2015 at 2:01 am | | Reply

    Nak buka bisnes burger memang kena cari mentor yang unggul, baru burger akan laris jualannya..nak lagi kalau memang sangat sedap lagi berduyunla orang membeli

  21. SuperNifz
    SuperNifz April 2, 2015 at 2:19 am | | Reply

    Kalau betul-betul buat, memang boleh untung bangat berniaga burger nih.

  22. fyna
    fyna April 7, 2015 at 3:29 am | | Reply

    errkk.. tibe2 rasa lapar plak. hehehe… business nih kalau kena caranya, memang akan memberi pulangan.

  23. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam April 7, 2015 at 5:49 am | | Reply

    Zaman2 gawat ni bole tambah pipeline baru untuk income tambahan. Cuma nak kena survey lokasi ni

  24. Hafizul
    Hafizul April 7, 2015 at 8:07 am | | Reply

    Sekali sekala rasa macam nak tukar bidang la pulak..jadi penjual burger yang berjaya..hehe..panduan dah ada..

  25. muliani
    muliani April 7, 2015 at 12:53 pm | | Reply

    smua bnde boleh buat bisnes skrg ni. asal usaha je kene ade. pape pun the best!!

  26. Azhari
    Azhari April 11, 2015 at 1:13 am | | Reply

    walaupun kedai burger sekarang banyak di mana-mana, tetapi rezeki dan pelanggan burger tak pernah putus, itulah hebatnya burger malaysia. sekarang mereka dah pandai ubah suai ikut citarasa berbeza (siap add-onn lagi)

    Perkongsian dari saya, jangan jual burger sahaja, cuba kembangkan dengan jual air kotak, air tin, makanan ringan atau yang difikirkan mudah dijual (terutama – senang makan atau mainan budak-budak)

    Cuba joint karnival atau event niaga, atau pesta pantai, majlis – joint venture dgn peniaga lain sewa sama-sama tapak niaga.

    pada yang nak baru berniaga, boleh tengok-tengok stall yang boleh pindah randah, mudah lipat dan pasang siap. senang dibawa kemana sahaja.

  27. Azzahairi
    Azzahairi April 13, 2015 at 7:40 am | | Reply

    Kat mana-mana pergi mesti ada je orang niaga burger. Asal sedap pelanggan sentiasa penuh. 🙂

  28. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin April 27, 2015 at 3:17 pm | | Reply

    Sukanya makan burger lebih-lebih lagi burger yang dimasak sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.