59 Responses

  1. ProfHariz
    ProfHariz April 13, 2015 at 5:52 pm | | Reply

    Teringin juga nak cuba tapi takmau tamak. Buat yang sekarang bagi habis dulu. Baru boleh cuba yang lain..

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 2:52 pm | | Reply

      Ya.

      Tumpu pada mana yang patut dulu.

      Jangan tamak.

  2. Ikhwan Fahmi
    Ikhwan Fahmi April 13, 2015 at 5:52 pm | | Reply

    aku baru hantar, masih dalam review, 1st punya dah kena reject hahaha.

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 2:53 pm | | Reply

      Takpe.

      Cuba lagi sampai dapat.

  3. Zeo Unic
    Zeo Unic April 13, 2015 at 5:53 pm | | Reply

    Ramai yg ingat senang dapat earning dr adsense. Tu yg excited sgt

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 2:58 pm | | Reply

      Biasalah tu.

      Orang kita memang eksited. Haha..

  4. Fai
    Fai April 13, 2015 at 6:17 pm | | Reply

    Fuh.. Gua tertinggal gerabak kali ni.. Baru terbaca pasal adsense terima bm.. Bertuah akaun adsense 8 tahun lps still masih ada.. Baru cecah $20.68.. Lepas ni kena try kat blog-blog melayu plak 🙂

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 3:01 pm | | Reply

      Try jelah apa yang patut ye.

      Rugi ada akaun tapi tak manfaatkan sepenuhnya.

  5. Siti travelog
    Siti travelog April 13, 2015 at 7:03 pm | | Reply

    Aku pun ada satu blog yg kena kick kaw-kaw dengan Google sebab ada guest blogger tahun 2011 dulu. Sejak hari tu aku stop ambil post dari guest blogger. Kecuali sorang je guest blogger aku terima tu pun kat travel blog nan satu ni je. Blog-blog lain aku tak ambil post guest blogger lagi dah.

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 3:03 pm | | Reply

      haha..

      kalau kena ban.

      buat aje akaun baru.

      kalau blog kena ban.

      buat lagi blog baru.

  6. reezluv
    reezluv April 14, 2015 at 1:19 am | | Reply

    domain lama gua dah kena banned..gua pun tahu pasal apa..so gua tinggalkan je, bukak buku baru..sebab banyak kesilapan gua buat..skang ni takat celah-celah gigi je, asalkan akaun gua masih suci murni dan boleh cashout juga..:D

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 3:04 pm | | Reply

      haha..

      jaga trafik.

      itu je pesan aku.

  7. Junaidy Jaimi
    Junaidy Jaimi April 14, 2015 at 1:34 am | | Reply

    erm..setakat ni aku baca dan fahamkan dulu pasal google adsense ni..walaupun tgk macam best..

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 3:25 pm | | Reply

      memang best.

      cuma kena belajar lebih untuk tahu lebih best.

  8. Yuzz
    Yuzz April 14, 2015 at 2:11 am | | Reply

    Alangkah indahnya kalau mempunyai Google Adsense, tapi tu la, payah nak lulus permohonan akaun Google Adsense ni..

    Apa pun aku nak jual blog aku Arena Permotoran, kalau sesiapa yang berminat boleh call atau sms di talian 011-32592663.

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 3:26 pm | | Reply

      takpelah.

      aku tak berapa minat nak beli.

  9. Khairil Mazri
    Khairil Mazri April 14, 2015 at 5:43 am | | Reply

    Baru nak belajar guna adsense, bukan apa pernah beberapa kali mintak tapi tak dapat-dapat. Nasib baik tak buat sepanjang hari. Biar setahun dua tahun baru apply balik. 2 minggu lepas cuba mintak, tu pun sebab adsense terima blog berbahasa melayu. tak dapat jugak.

    Memang perlukan kesabaran tinggi, kalau dah rijek pun masih tak diban adsense. Lega weh, kalau tak leh apply nanti habislah domain yeop ni.

    Yeop cerita pun mengikut pengalaman lampau, tapi disebabkan malas nak menulis entri pasal tu biar sajalah ia berlalu.

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 3:27 pm | | Reply

      takpe.

      nanti kalau nak try semula, try la mohon lagi.

  10. Hafizul
    Hafizul April 14, 2015 at 6:53 am | | Reply

    Ok..terima kasih diatas penerangan yang jelas ni..insyaAllah..dijadikan rujukan dalam meniti kehidupan..hehe..

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 4:04 pm | | Reply

      Semoga jadi rujukan bermakna buat hang.

      hehe.

  11. Jia Rizaira
    Jia Rizaira April 14, 2015 at 10:18 am | | Reply

    Sentap. Hahaha. Haritu igtkan dah full lulus adsense tapi tidak. Kena letak iklan kosong tggu diorang review. Nampaknya masih noob melampau dibawah gua.

  12. ishak
    ishak April 14, 2015 at 2:05 pm | | Reply

    aku dah lama ada akaun adsense ni….sejak tahun 2009..tak pernah kena ban..cuma guna kat blog lain..,pasang kat blog sedia ada.kejap pasang kejap letak jer..

  13. daniel
    daniel April 14, 2015 at 3:54 pm | | Reply

    blog baru buat dah nak letak adsense. rilek2 la. haha. buat la post sampai beratus dulu

  14. Zali
    Zali April 14, 2015 at 5:01 pm | | Reply

    Den pun baru jer lulus akaun google adsense ni. Agak-agak bila la dapat cashout. haha

  15. Hasrul Hassan
    Hasrul Hassan April 14, 2015 at 5:08 pm | | Reply

    Sib baik aku tak reti main main Adsense ni.
    Baru tau kena main …. hoho

  16. Jie Susanos
    Jie Susanos April 14, 2015 at 5:35 pm | | Reply

    kasar betul titan bg nasihat..hehe..aku gunakan sbagai rujukan..

  17. Noriza Rahman
    Noriza Rahman April 14, 2015 at 11:49 pm | | Reply

    Nak guna produk baru kena la belajar selok belok dulu, faham, hadam sampai lumat baru pilih jalan yang benar..kalau nak redah biar la berilmu..baru tak sesat jalan! hihi

  18. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin April 15, 2015 at 12:06 am | | Reply

    tak pernah buat adsense..tp pada yang nak buat tu banyak-banyak bersabar ajelah since katanya susah kan hehe

  19. budakhutan
    budakhutan April 15, 2015 at 3:36 am | | Reply

    Main adsense kena sabar… tunggu jak 23hb ntuk cash out ^_^

  20. onlajer
    onlajer April 15, 2015 at 3:46 am | | Reply

    err bro iklan kenapa keluar sekejap je , hahaha

  21. Ezlaila.com
    Ezlaila.com April 15, 2015 at 7:02 am | | Reply

    Nak main Adsense kenalah ikut peraturan Google 100%.

  22. Adam
    Adam April 15, 2015 at 9:36 am | | Reply

    Ikut je undang undang yang dia listkan. Jangan kenda ban sudah.

  23. ctfand
    ctfand April 15, 2015 at 10:00 am | | Reply

    2 minggu lepas dah kene reject. rilek2 dululah dgn adsense ni. lagipun buat masa ni bole dikatakan masyuk ngn Mr. N..he he.

  24. Helmi Aliarit
    Helmi Aliarit April 15, 2015 at 1:21 pm | | Reply

    Ramai menangis, termenung baca ni bro titan… Hehe

    Apa yang dikatakan bro titan tu betul, pemain tegar AdSense ni ramai yang memang otai dan fulltime internet marketer.

    Kadang sampai berpuluh dan beratus email, dan sama juga ada berpuluh dan beratus blog.

    Sebab tu lah boleh dapat income AdSense 4 -5 angka sebulan.

    Dan ramai juga daripada mereka dah pencen, dan beralih ke bidang lain.

    Apa pun, jangan mudah berputus asa. Peluang untuk buat duit dengan AdSense tetap ada. 😉

    1. titan
      titan April 18, 2015 at 6:38 pm | | Reply

      tak yah nangis.

      banyakkan membaca dan mengkaji.

      nanti senang la buat duit dengan adsense ni.

  25. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin April 15, 2015 at 2:23 pm | | Reply

    Haha, memang tak pernah berjaya buat google adsense. Pernah apply tapi tak berjaya ~

  26. Suriya
    Suriya April 15, 2015 at 4:09 pm | | Reply

    pernah lah juga godek adsense waktu mula ada blog dulu. tapi sebab rasa complicated, ku blah saja. tiba-tiba tahun ini, ramai pulak yang cakap income dari adsense ni. nama adsense tu macam eksyen bunyinya…

  27. zik
    zik April 15, 2015 at 7:00 pm | | Reply

    susah sikit kalau guna blog melayu.. nak puas hati guna blog english dengan blog niche.. memang masyuk punya… banyak site dah kena banned.. tapi akaun still ada..

  28. Zul
    Zul April 16, 2015 at 12:39 pm | | Reply

    main adsense kena ada kesabaran tahap gaban zek belah dua bos..

    1. titan
      titan April 18, 2015 at 6:49 pm | | Reply

      haha..

      haa..

      tau takpe.

  29. zool
    zool April 17, 2015 at 6:22 am | | Reply

    aku la tu ko perli.. setahun sekali baru lepas nak cashout adsense…

    1. titan
      titan April 18, 2015 at 6:50 pm | | Reply

      ehh..

      ekau ker?

      hehe..

  30. yusri
    yusri April 18, 2015 at 3:38 am | | Reply

    nak cuba juga GA ni…tapi tulah…belum pernah approved lagi ni…huhu

  31. myrujukan
    myrujukan April 18, 2015 at 9:07 am | | Reply

    aku pun pelik dgn org macam ni, pi apply adsense, pastu x tahu nak dapat duit mcm mana, yg penting bina blog kasi ada trafik dulu baru betul

  32. Ila Halilah
    Ila Halilah April 19, 2015 at 2:24 am | | Reply

    Selalu dengar adsense tapi tak tahu apa benda sampailah lepas baca blog titan ni..

  33. lankapo
    lankapo April 19, 2015 at 4:33 am | | Reply

    haha setahun sekali cash out, memang terasa…

    aduh sakitnya tuh di sini.

    tapi sekarang Adsense sudah support website BM.

    Ko tengok la nanti Titan ko tengok la ….akan kubuktikan

  34. MK Hakimi
    MK Hakimi April 19, 2015 at 6:41 am | | Reply

    Hurmm…mmg byk benda aku kena baca dan study pasal google adsense ni. Based on apa yg ko tulis ni, anytime google boleh ban aku. Huhu

    Masih menanti saat ad tu menari2 di blog.

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 2:14 pm | | Reply

      Haha.

      Sila berjaga-jaga dan jangan buat apa yang Google tak suka.

  35. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim April 19, 2015 at 4:49 pm | | Reply

    Aku dah pernah terkena dengan adsense. Tapi nasib baik acc masih boleh guna. Cuma lain kali kena lebih berhati-hati. hehehe

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 2:26 pm | | Reply

      kalau blog aje kena ban tak apa.

      Jangan akaun yang kena. Naya beb. Haha..

  36. islam di dadaku
    islam di dadaku April 20, 2015 at 6:03 am | | Reply

    dah 6 tahun bermain adsense ini pahit manisnya terasa juga blog dicurangi diklik berkali -kali oleh orang iri aih sekarang dah stop

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 2:28 pm | | Reply

      Ya.

      Awal-awal memang pahit bak hempedu.

      Sekarang manis bak cendol banting.

  37. sabree hussin
    sabree hussin April 20, 2015 at 6:16 am | | Reply

    Paling sadis dengan Google Adsense ni, bila akaun yang dah lama kita jaga dan bela, bila dah tinggal sikit je lagi boleh nak cash out… tiba2 kena banned

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 2:50 pm | | Reply

      Haha..

      salah satu akaun aku pernah kena dulu.

  38. Sani Yunus
    Sani Yunus April 21, 2015 at 5:16 pm | | Reply

    Gua tak berapa pandailah bab adsense ni… yang ada pun buat suka-suka guna blogspot…:-)

  39. Mei
    Mei April 24, 2015 at 9:07 am | | Reply

    Ada sesapa kat sini boleh confirmkan ke tak. Nama kat email adsense disabled tu nama dari ‘payee’ name atau dari akaun Gmail kita? Ada tak middle name tertera kat email tu? Aku dah dapat email tu tapi kiranya nak apply akaun baru. Nak confirmkanlah kalau Google ada tulis binti ke bin ke kat email tu. Boleh bagi tips tak?

  40. sensasi2020
    sensasi2020 May 18, 2015 at 1:08 pm | | Reply

    Banyak kali dah submit tek lepas-lepas. Susah betul nak dapat approve. Macam-macam hal yg dia nak utk lulus.

  41. Nur
    Nur February 10, 2016 at 5:49 am | | Reply

    Terima kasih untuk tips ni

  42. ajumohit
    ajumohit April 15, 2017 at 10:16 am | | Reply

    aah memang pun skrg tggu 7/8 bulan baru bleh cashout GA ni, tak reti caranya lagi, ajarla sifu

Leave a Reply to Jie Susanos Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.