50 Responses

  1. Ibu Zarith
    Ibu Zarith April 18, 2015 at 11:50 pm | | Reply

    Siapa yang bergantung kepada Fb ads memang tak kan kemana kan..Susah oo blogging ni, bertahun-tahun nak dapat hasil yang mantop

    1. titan
      titan April 19, 2015 at 12:10 am | | Reply

      biar lambat, asalkan kita dapat.

      hehe..

  2. effa
    effa April 19, 2015 at 12:11 am | | Reply

    1st time dengar pasal JDR ni. Lagi banyak ku gali info lagi banyak rupanya peluang buat duit dalam internet ni.

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 12:54 pm | | Reply

      Ya.

      Kena lagi rajin kutip dan rajin membaca setiap hari.

  3. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin April 19, 2015 at 1:12 am | | Reply

    Setuju sangat, teknik seo memainkan peranan yang penting. Apa pun memang seronok dapat side income ni. Bagi yang rajin, pendapatan side income ini boleh melebihi pendapatan utama.

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 12:53 pm | | Reply

      siapa yang rajin dan bijak, memang sentiasa diatas.

      hoho.

  4. Khairul Zamri
    Khairul Zamri April 19, 2015 at 2:08 am | | Reply

    Ada akaun bertahun pun kalau tak tau nak buat kerja susah juga. Disitu pentingnya ilmu dan kalau tak ada ilmu jangan sombong. Betul tak?

  5. zik
    zik April 19, 2015 at 2:35 am | | Reply

    pengalaman penting untuk kita maju kehadapan… yeahhh

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 12:52 pm | | Reply

      Betul tu.

      Pengalaman itu memang penting.

  6. si bongkok
    si bongkok April 19, 2015 at 3:30 am | | Reply

    JDR memang terbukti dapat membantu para affiliater…cuma nak berjaya mcm en titan jarang2 berlaku…apa kan daya ilmu di dada masih nipis senipis bawang… 🙂

    Tahniah en titan atas kejayaan bersama JDR sehingga 3 tahun lamanya… 🙂

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 12:40 pm | | Reply

      sama-sama.

      aku kena usaha lagi kuat la macam ni jawabnya.

  7. akubiomed
    akubiomed April 19, 2015 at 5:59 am | | Reply

    Thorbaik kerana tidak pernah putus.

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 12:41 pm | | Reply

      Amin.

      Alhamdulillah.

      Syukur.

      Nikmat.

      Moga-moga dapat lagi.

  8. suhiminain
    suhiminain April 19, 2015 at 7:43 am | | Reply

    SEO ni teknik paling berkesan, walaupun jarang update. tapi kalau SEO mantop, trafik percuma akan sentiasa datang dari engine carian. 🙂

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 12:39 pm | | Reply

      Ya.

      Sebab itu aku lebih tumpu pada SEO nih.

  9. onlajer
    onlajer April 19, 2015 at 7:55 am | | Reply

    Masih tak sehebat bro lagi lah, takpe saya usaha lagi

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 12:38 pm | | Reply

      takpe.

      sila usaha lagi. Sampai dapat.

  10. Annisa Biz
    Annisa Biz April 19, 2015 at 8:44 am | | Reply

    ini memang layak dipanggil sifu SEO. tahniah

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 12:37 pm | | Reply

      tak eh.

      biasa-biasa aje.

      masih noob lagi.

  11. Ummi Hanie
    Ummi Hanie April 19, 2015 at 8:45 am | | Reply

    main ratus2 kali dah…. adoi pengsan

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 12:37 pm | | Reply

      nak adjust sampai ribu-ribu plak.

      hehe..

  12. ahmadyani
    ahmadyani April 19, 2015 at 12:29 pm | | Reply

    Belum dapat sesenpun lagi dari JDR ni. Mungkin kerana kurang usaha.

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 12:35 pm | | Reply

      Kena rajin usaha dan promosi.

      cari gak lubuk baru untuk buat promosi.

  13. rahmanmohamed
    rahmanmohamed April 19, 2015 at 12:44 pm | | Reply

    Dah lama xaktif berblog. Mmm .. nak kene plan utk jangka masa panjang ni.. ada tip2 & nasihat utk saya…

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 12:36 pm | | Reply

      mula tulis blog sekarang.

  14. diana
    diana April 19, 2015 at 1:15 pm | | Reply

    Wah hebat betul. Blogging memang makan tahun juga. SEO paling penting, ia kesan jangka masa panjang cari organic reader. Entah betul ke tidak perkataan organik ni haha.Tahniah cikgu!

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 12:31 pm | | Reply

      Ya.

      Organik tu maksudnya semula jadi.

      Kalau memang cantek artikel tu..memang trafik organik habis la sampai bila-bila.

  15. Uncle Zuan
    Uncle Zuan April 19, 2015 at 2:21 pm | | Reply

    Wah, dah 2 taun ek benda ni

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 12:31 pm | | Reply

      tak la.

      lama gak.

      3 ke 4 tahun. aku aje baru join 2 tahun lebih.

  16. Nurinsaniah
    Nurinsaniah April 19, 2015 at 3:31 pm | | Reply

    terbaiklah encik titan….

  17. blogger lelaki
    blogger lelaki April 20, 2015 at 2:15 am | | Reply

    zaman sekarang lebih ramai yang nak benda cepat…ramai yang cari trafik daripada media sosial..memang boleh cepat naik

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 12:27 pm | | Reply

      Ya.

      Tapi biasanya geng macam ni, susah nak bertahan lama.

      Ni jenis hit and run aje.

  18. Hafizul
    Hafizul April 20, 2015 at 4:17 am | | Reply

    Huhu..lama dah tu..duit pun boleh tahan banyak dicekaunya..hehe..terbaiklah encik titan..

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 12:28 pm | | Reply

      Kena cepat bertindak.

      Sistem baru ni best sikit.

  19. sabree hussin
    sabree hussin April 20, 2015 at 5:14 am | | Reply

    Jobdirumah yang baru ni, dari segi interface nampak lagi canggih.

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 12:25 pm | | Reply

      Ya.

      Lebih cantek sikit la sekarang.

      Dan lebih senang gak nak promosi dengan sistem baru ni.

  20. Ikhwan Fahmi
    Ikhwan Fahmi April 20, 2015 at 10:02 am | | Reply

    job di rumah dah sebati dengan encik titan 🙂

    1. titan
      titan April 20, 2015 at 12:11 pm | | Reply

      haha..

      biasa-biasa.

      takde sebati sangat.

  21. MamaBard
    MamaBard April 20, 2015 at 5:30 pm | | Reply

    400 kali? pehh memang hebatlah…tahniah…

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 9:22 am | | Reply

      Ya.

      Harap boleh dapat lebih dari itu.

  22. AZENI AHMAD
    AZENI AHMAD April 21, 2015 at 8:13 am | | Reply

    Tak putus2 rezeki yea.
    Blog memang untuk masa yang panjang dan boleh bergantung pada blog.
    Kalau fb ads memang untuk short term.
    Bergantung pada seseorang la nak promosi untuk long ke short term.

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 9:20 am | | Reply

      Alhamdulillah.

      Mudah-mudahan berterusan dapat komisen lepas ini.

  23. Helmi Aliarit
    Helmi Aliarit April 21, 2015 at 12:50 pm | | Reply

    Hebat. Betul tu… Bagi masa 2-3 tahun. InsyaAllah paling koman seminggu sekali duit komisen masuk.

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 9:12 am | | Reply

      Yup.

      Setiap minggu, setiap bulan..alhamdulillah.

      Ada la hasil sikit dari program ni.

  24. saljuhumairah
    saljuhumairah April 24, 2015 at 7:19 pm | | Reply

    samalah… thanks to JDR…
    dah ada versi baru yang membuka peluang pendapatan yang lebih…

    setakat ni JDR antara affiliate yang sangat cepat buat pembayaran komisyen… sungguh tak sangka semenjak berkenalan dengan kitab Pink… affiliate JDR paling banyak menyumbangkan komisyen…sebab buat blog secara sambilan jer…

    Jobdirumah dah memberi sumbangan hampir 6k dalam tempoh tersebut sebelum keluar yang versi baru….

    Alhamdulillah… syukur… teknik SEO Merah Jambu betul-betul memberi kesan jangka masa panjang…

    Yang penting perlu kreatif macam encik Titan… Thanks bro…

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 8:30 am | | Reply

      leh la belanja gua cendol hari-hari macam ni.

      HOho..

  25. Noriza Rahman
    Noriza Rahman April 29, 2015 at 6:30 am | | Reply

    Lebih 400x komisen? Banyak tuh…tahniah

    1. titan
      titan May 21, 2016 at 3:21 pm | | Reply

      Ya.

      Lebih dah dari tu sebenarnya.

      Saja salah kira.

  26. myportal21
    myportal21 June 23, 2015 at 4:36 am | | Reply

    JDR terbaik, saya akan cuba promosi lebih serious lagi lepas ni

    1. titan
      titan May 21, 2016 at 3:22 pm | | Reply

      Ya.

      Semoga lebih serius dan terima hasil yang serius juga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.