63 Responses

  1. Anuar
    Anuar April 22, 2015 at 12:53 am | | Reply

    Rasanya kebanyakan blog Mobile Friendly… Setakat ni saya belum dengar lagi mana-mana blog yang tidak Mobile Friendly…

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 8:26 pm | | Reply

      blog lama dengan theme lama, majoriti tak mobile friendly.

      Lebih-lebih blogger macam aku ni.

      Yang jenis malas tukar theme.

      Haha..

  2. Hafizul
    Hafizul April 22, 2015 at 1:58 am | | Reply

    Ohhh patutlah..masuk kelmarin dengan telefon, macam cantik jer..macam comel jer..ni rupanya..hahaha

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 8:30 pm | | Reply

      Baru tau ker.

      hehe..

  3. Chai
    Chai April 22, 2015 at 3:29 am | | Reply

    Rasenye semua theme dh mmg mobile friendly. Mobile friendly ni bgs sbnrnye sbb xperlu nk scroll ke kiri or ke kanan..hanya scroll ke bawah je..

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 8:31 pm | | Reply

      Tak semua.

      Tak semua.

      Try check dari 1000 blog.

      Majoriti tak mobile friendly.

  4. onlajer
    onlajer April 22, 2015 at 7:35 am | | Reply

    ok bro taniah , hehehe

  5. diana
    diana April 22, 2015 at 7:44 am | | Reply

    Update blog memang takde feel dengan handphone. Begitu juga blogwalking. Kira terencat idea-idea nak mengomen dengan jayanya hehe.

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 8:37 pm | | Reply

      ni mesti komen guna laptop, kan?

      kannnn??

  6. AZENI AHMAD
    AZENI AHMAD April 22, 2015 at 8:25 am | | Reply

    Yeaayy dah mobile friendly dah.
    Setuju juga sebab memang suka blogwalking melalui pc atau laptop je.
    kalau melalui smartphone rasa otak berkembang menjadi idea.
    Feel pun rasa lebih puas.

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 8:42 pm | | Reply

      Ya.

      Banyak idea.

      Tapi bila nak komen..rasa tak ngam aje.

  7. blogger lelaki
    blogger lelaki April 22, 2015 at 11:38 am | | Reply

    tapi bro gua suka view blog bro dekat telefon nampak kemas terbaik r bro

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 8:46 pm | | Reply

      ni la masalah orang laki.

      asal nampak comel aje..terus suka.

      haha…

  8. Ali Abrahm
    Ali Abrahm April 22, 2015 at 3:27 pm | | Reply

    Suka sangat lah dengan cara penulisan bro ni. Siap bookmark lagi. Mobile friendly? Tengok situasi la. Macam blog saya pulak seswai sangat untuk mobile user yang sesaje nak usha gambar. Kalau nak membaca secara jitu dan telus, laptop/pc la yang terbaik.

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 9:06 pm | | Reply

      lain kali baca lagi yek. hehe..

  9. Siti travelog
    Siti travelog April 22, 2015 at 9:53 pm | | Reply

    Aku install theme yang responsive je, senang tak payah fikir lagi dah. Beli satu theme, guna di banyak blog πŸ™‚

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 9:05 pm | | Reply

      kalau dah memang ready made macam tu, memang senang la.

      haha.

  10. ajumohit
    ajumohit April 22, 2015 at 11:15 pm | | Reply

    senang nak komen πŸ˜‰

  11. si bongkok
    si bongkok April 23, 2015 at 1:30 am | | Reply

    ooo mobile friendly kena buat laa heh…

    Tapi blog dah stabil mcm nie…mobile tak mobile sangkut jek kipas susah nak mati punya… πŸ˜€

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 9:10 pm | | Reply

      ya.

      kalau blog dah stabil trafiknya, buat ke tidak..lebih kurang aje.

  12. myrujukan
    myrujukan April 23, 2015 at 2:47 am | | Reply

    perlu buat bro, memang 70% trafik hang dari Google, cuba tgk plak dari 70% tu berapa peratus dari mobile user, kalau mobile user tinggi, better kena mobile friendly, kang x pasal pasal Google buang link website kita dari engin carian mobile, hilang trafik kita.. πŸ™‚

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 8:52 pm | | Reply

      percent dari laptop lebih tinggi dari mobile trafik.

      Hoho..

  13. jie susanos
    jie susanos April 23, 2015 at 2:55 am | | Reply

    Bg aku ok gk mobile ni..snang nk klik iklan..haha

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 8:55 pm | | Reply

      bila jadi mobile..

      iklan blog aku ni lagi susah nak keluar sebenarnya.

      haha..

  14. Mohd Azuan
    Mohd Azuan April 23, 2015 at 3:12 am | | Reply

    Zaman sekarang nie orang semua nak senang je..smartphone dah jadi benda penting dalam hidup seharian, semua akses guna smartphone.

    Nak tak nak kena ikut jelah trend masa kini..

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 9:04 pm | | Reply

      ya. masuk tandas pun ramai yang nak bawa smartpon diorang tu.

      pelik aku.

  15. zool
    zool April 23, 2015 at 4:50 am | | Reply

    baca kat smartphone memang tak feel.. tapi ramai yang guna.
    ikutkan je

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 9:04 pm | | Reply

      biasa kalau aku baca, mesti ulang baca kat laptop lepas tu.

      tak puas baca sebenarnya.

  16. Cikgu Norazimah
    Cikgu Norazimah April 23, 2015 at 4:55 am | | Reply

    CN pun dah mobile friendly, tp template mcm tak berapa cantik lak, kena edit ni

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 8:19 pm | | Reply

      kena pilih la templete atau theme yang sesuai.

      ni pun memang memainkan peranan penting tau.

  17. Ikhwan Fahmi
    Ikhwan Fahmi April 23, 2015 at 5:06 am | | Reply

    mobile friendly atau tak, yang penting hang dah glamer πŸ™‚

  18. akubiomed
    akubiomed April 23, 2015 at 5:56 am | | Reply

    Dengar Google mengambil berat mobile friendly blog.

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 8:14 pm | | Reply

      Ya.

      Pakcik google memang suka buat benda-benda macam nih.

  19. Helmi Aliarit
    Helmi Aliarit April 23, 2015 at 7:50 am | | Reply

    Adalah projek google nak buat tu… Kita ikut je, trafik pun banyak daripada Google. πŸ™‚

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 8:10 pm | | Reply

      Ya.

      Perangai pakcik tu memang macam tu.

      Suka cari pasal.

  20. Luthfi
    Luthfi April 23, 2015 at 9:02 am | | Reply

    mobile friendly lagi bagus sebenarnya. mudah, cepat dan berkesan!

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 8:08 pm | | Reply

      Yap.

      Dari satu segi, memang bagus bagi blog yang ada banyak trafik dari mobile.

  21. Calrase Patrick
    Calrase Patrick April 23, 2015 at 9:24 am | | Reply

    Mobile friendly memang bagus bagi saya..

  22. z network
    z network April 23, 2015 at 12:18 pm | | Reply

    Entah x berapa tahu pasal ni , x penting kot

  23. Fisha Hasan
    Fisha Hasan April 23, 2015 at 12:39 pm | | Reply

    mobile friendly bagus juga.. senang org nak baca.. kemas tersusun je.. tak adalah bila search by phone, blog jadi seolah PC. besar gedabak gitu..

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 8:04 pm | | Reply

      yang itu, betul jugak.

      haha..

  24. nikkhazami
    nikkhazami April 23, 2015 at 12:39 pm | | Reply

    betul, takde feel kalau blog walking guna smartphone

    nak tak nak kena ikut kehendak google.

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 8:01 pm | | Reply

      kalau blogwalking guna smartpon..feel tu tak mari.

      haha.

  25. jannah PS Low
    jannah PS Low April 23, 2015 at 1:16 pm | | Reply

    penting sebenarnya mobile friendly ni sekarang, sebab kan trend sekarang ramai yang layan internet guna smartphone sahaja… πŸ™‚

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 7:56 pm | | Reply

      Ya.

      Orang seekarang..gi tandas pun bawa telefon.

  26. Khairul Zamri
    Khairul Zamri April 24, 2015 at 2:50 pm | | Reply

    80 peratus pengunjung blog saya adalah daripada Mobile

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 7:46 pm | | Reply

      Tahniah.

      Mesti banyak tu trafik blog hang kan?

  27. Amirul
    Amirul April 24, 2015 at 6:13 pm | | Reply

    Alhamdulillah blog saya pun mobile friendly… lps ni kena letak iklan yg ssuai utk mobile

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 7:55 pm | | Reply

      memang kena pilih.

      salah pilih..jadi lain la plak nanti.

  28. zik
    zik April 25, 2015 at 2:12 am | | Reply

    Faktor seo , mobile theme diambil kira juga…

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 7:45 pm | | Reply

      Ya.

      Sebab tu aku buat jugak la apa yang pakcik tu nak.

  29. farzli
    farzli April 25, 2015 at 8:56 am | | Reply

    untung laa bnyk gak referral.. aku kadang2 main atas seo je.. huhu

    1. titan
      titan April 25, 2015 at 7:41 pm | | Reply

      Haha..

      entah.

      Aku main belasah aje.

      Oklah. Ada sikit daripada takde langsung.

  30. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim April 25, 2015 at 11:33 pm | | Reply

    Gua nak taknak kena gak mobile friendly.. pembaca gua ramai guna fon. Kena maintain jaga hati pakcik google.

    1. titan
      titan April 27, 2015 at 12:06 am | | Reply

      Haha..

      gi la jaga hati pakcik tu.

      Mencik aku.

  31. Sani Yunus
    Sani Yunus April 26, 2015 at 10:57 am | | Reply

    Nasib baik blog aku dah mobile friendly…fuhhhh….

    1. titan
      titan April 27, 2015 at 12:05 am | | Reply

      Tahniah.

      Dah tukar mobile friendly. HOho

  32. Noriza Rahman
    Noriza Rahman April 26, 2015 at 12:28 pm | | Reply

    Senang la nak komen via hp nanti..kalau tak macam susah ja nak get through AF punya blog ni..

    1. titan
      titan April 27, 2015 at 12:05 am | | Reply

      Haha..

      yela. yela.

      sebab tu dah tukar sekarang nih.

  33. sabree hussin
    sabree hussin April 27, 2015 at 2:57 am | | Reply

    Eh blog aku pun dah mobile friendly… entah sejak bila dan entah macam mana aku buat hari tu

  34. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin April 29, 2015 at 8:34 pm | | Reply

    Blog Mek ila pun mobile friendly dah. Tapi button searchnya tak keluar lagi.

  35. Azam Mohamad
    Azam Mohamad May 4, 2015 at 3:04 am | | Reply

    ada wordpress update dah jadi mobile friendly sebab wordpress pun nak jaga customer juge hehe

  36. semakkini
    semakkini October 9, 2017 at 9:17 am | | Reply

    camna nak check ye statistik penguna HP atau laptop?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.