42 Responses

  1. Travelog Siti
    Travelog Siti April 27, 2015 at 8:07 pm | | Reply

    Inilah yg jadi masalahnya bila aku cerita kat kawan-kawan pun, dia susah nak Sabar. Semua nak cepat. Tensyen kita yang tolong pun.

    1. titan
      titan April 27, 2015 at 9:39 pm | | Reply

      Biasalah tu.

      Semua nak duit cepat sekarang nih.

      Tak faham aku kekadang diorang nih.

  2. izzrarosli
    izzrarosli April 28, 2015 at 4:42 am | | Reply

    Salam en.titan…ambo pun pernah ado pngalaman msuk bsnes mlm..tpi x mnjadi..gara2 nk duit cpat..sy jmpa blog ni pn sbb nk cari mklumat pasal Tone Excel kt search engine..dh lama bca blog ni..bnyak mklumat brguna..step lpas ni ambo nk beli kitab pink tuu..tnggu…

    1. titan
      titan April 28, 2015 at 4:49 pm | | Reply

      haa..

      gi beli cepat.

      haha

  3. zool
    zool April 28, 2015 at 9:06 am | | Reply

    bukan senang nak senang kan..
    takde cara pintas.. gua yang bertahun blog pun masih dikit2 je

    1. titan
      titan April 28, 2015 at 4:50 pm | | Reply

      ya.

      ini bukan skim cepat kaya.

      haha..

  4. Helmi Aliarit
    Helmi Aliarit April 28, 2015 at 9:27 am | | Reply

    Entah bila nak insaf orang macam tu… Semuanya ke lubang je perginya.

    1. titan
      titan April 28, 2015 at 4:51 pm | | Reply

      biasalah, orang kita memang suka bab-bab lubang gali lubang nih.

      semua lubang nak dikoreknya.

  5. Mama Hantek
    Mama Hantek April 28, 2015 at 9:51 am | | Reply

    like attract likers..sistem tamak haloba memang tarik org tamak halboa, sistem malas tarik org malas..org sanggup rajin tu yang susah

    1. titan
      titan April 28, 2015 at 4:54 pm | | Reply

      ya.

      orang kita memang suka cari kerja-kerja senang.

  6. onlajer
    onlajer April 28, 2015 at 11:08 am | | Reply

    Alhamdulilah aku masih bersabar menulis blog lagi hehehe

    1. titan
      titan April 28, 2015 at 4:54 pm | | Reply

      Ya.

      Teruskan menulis sehingga habis ink dakwat pen anda.

  7. radin fadli
    radin fadli April 28, 2015 at 12:30 pm | | Reply

    Hahaha itu semua Skim cepat kaya. Selongkar poket orang , penuhkan poket sendiri. Tapi rata rata masih degil dan percaya bulat-bulat. Pernah ada pengalaman buat skim cepat kaya ni, dulu naif, tak faham.

    1. titan
      titan April 28, 2015 at 5:34 pm | | Reply

      tu la pasal.

      pengalaman pahit lalu, masih diorang rasa manis.

  8. pb
    pb April 28, 2015 at 1:16 pm | | Reply

    ah sudah…

    ko bukan tahu pun bila aku dapat komisyen..

    nujum2 jugak.. huhu..

    1. titan
      titan April 28, 2015 at 5:36 pm | | Reply

      haha.

      dah hang yang bagitau, barulah aku tahu.

  9. Si Bongkok
    Si Bongkok April 28, 2015 at 1:31 pm | | Reply

    Bila sebut pasal skim cepat kaya, skin emas sontorian, skim u-gembira ker..memang kawan tak join dan tak minat nak join…cuma kawan suka jumpa2 borak2 ngan org yang join benda tue semua…

    Dgn org yng goblok nak kaya dengan cara macam nie kawan dengar telinga kiri masuk telinga kanan…tp bila org yang masuk skim2 merapu nie yang cakap :

    – Aku join benda2 nie semua sebab aku bukan nak fikir sangat pasal jadi kaya…aku cuma nak ubah kehidupan jadi lebih baik…aku berusaha cari downline dengan cara ( yg betul ada dan yg xbetul ada gak)…bila tutup/close aku kena jadi semula kehidupan asal… ( KES 1 )

    – Aku join skim2 nie sebab aku mana sekolah tinggi..bila dengar ada skim bleh bg untung hanya dengan cari org aku pon join laa..dan2 gomen cakap skim menipu…sengsara gak laa hidup.. (KES 2)

    Kesimpulan: Ada juga org masuk benda2 nie semata2 nak mencari kehidupan yang lebih baik walhal matlamat tak mengHALALkan cara…Kesian bila lihat org2 nie sebab seagama dan sebangsa kita…cuma kelompok sebegini sgt kecil bilangannya.. 🙂

    p/s: Nak tulis blog yang setaraf en titan jauh lebih susah mencari 2-3 downline TE tue…modal kecik utg berganda…nak berganda visitor dengan kitab pink pon belum betul2 menjadi…

    p/p/s: Duit yang menyebabkan org tertekan atau orang stress sebab takde duit?

    1. titan
      titan April 28, 2015 at 5:38 pm | | Reply

      mana-mana pun boleh.

      haha.

  10. Ikhwan Fahmi
    Ikhwan Fahmi April 28, 2015 at 4:15 pm | | Reply

    kalau beli kitab pink terus jadi kaya memang dah kena kejar dengan bank negara hahaha.

    1. titan
      titan April 28, 2015 at 5:39 pm | | Reply

      penat la lhdn nak kejar.

      haha.

  11. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin April 28, 2015 at 10:41 pm | | Reply

    Haha, betul tu En Titan. Mana boleh nak ramal bila kita akan dapat duit terus. Yang penting usaha tangga kejayaan!!

  12. suhiminain
    suhiminain April 29, 2015 at 12:13 am | | Reply

    betul tu cikgu… Mana ada jalan cepat kaya (separuh hati).

    hahaha… macam-macam la.

  13. myliferia
    myliferia April 29, 2015 at 1:17 am | | Reply

    Tu pasailah skim cepat kaya sentiasa tumbuh, tak pernah-pernah mati pun sebab akan ada orang yang terdorong nak kaya segera.

    Btw, best ler macaroon tu. Dulu pernah bikin yang hijau kacang pistachios jer. Pastu tak buat-buat dah.

  14. Hafizul
    Hafizul April 29, 2015 at 3:42 am | | Reply

    Laaaa… Saya ingatkan encik titan terbaik punya ahlu nujum..hahaha…

  15. Mama Arif
    Mama Arif April 29, 2015 at 4:17 am | | Reply

    besa la semua orang pun laju jak dengar lau pasal duit nie..tp kena usahalah..hihi kena beli kitab pink dengan ahli nujum tu..hihi

  16. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin April 29, 2015 at 6:13 am | | Reply

    mentaliti nak cepat kaya ni ramai yang ada. sbb tu kalau tengok yang kena tipu pun yang jenis nak cepat kaya dan kalau boleh sebolehnya tak perlu berusaha hatta nak usaha menulis blog pun takleh nk commit.

  17. reezluv
    reezluv April 29, 2015 at 12:17 pm | | Reply

    semua benda nak cepat..semua benda cepat ni turun pun cepat..

  18. ajumohit
    ajumohit April 29, 2015 at 12:30 pm | | Reply

    suruhla kawan tu beli kitab pink 😉

  19. Jia Rizaira
    Jia Rizaira April 29, 2015 at 7:26 pm | | Reply

    Biasalah tu, kalau pasal nak duit cepat cara pun nak cepat. Zaman kat universiti dlu pun pernah gak ada member2 yg paksa masuk macam2 skim MLM. Ada yg kena invest rm2000. Gila ape. Katanya nak tlg orang melayu. Nsb bek den miskin time tu. Tak berminat..

  20. ishak
    ishak April 30, 2015 at 5:58 am | | Reply

    Bila baca cerita ni,teringat kisah dulu,Hehee dulu aku pernah join swisscash dibawah under abang aku,masa tu aku tak keluar modal,abang aku yang dahulukan duit dia usd 1,000..lepas tu swichcash tutup oleh kerajaan,lebur duit tu hahha..

  21. budakhutan
    budakhutan April 30, 2015 at 9:32 am | | Reply

    Alhamdulillah, setakat ni taklah terjoin skim-skim yang ala2 Ponzi tu…


    aku pun memblog jak… tenang hidup..

  22. diana
    diana April 30, 2015 at 9:00 pm | | Reply

    Kadang-kadang konsepnya mudah aje. Manalah ada perkara yang sebegitu mudah. Nak update blog pun kita bersengkang-mata. Apatah lagi kerja seharian. Terlelap-lelap sebab keletihan.
    Perkara macam ni sebenarnya mind set seseorang.
    Nak kerja mudah ke kerja susah.
    Bila baca promo downline pun kita dah boleh tahu tahap kepropaannya.
    Goyang kaki dapat duit.
    Orang dulu-dulu yelah goyang kaki menjahit dapat duit haha.

  23. Azam Mohamad
    Azam Mohamad May 1, 2015 at 1:54 am | | Reply

    kita pernah dah tersontot sekali lepas tu taubat. ada orang pulak masih tak faham. ambil deposit tanpa lesen bank negara tu HARAM. tak kisahlah skim tu kata nak tolong melayu ka, tolong Islam ka, tolong bumiputra ka. itu seme tipu…taf paham lagi tak tau la nak kata

  24. ismail
    ismail May 2, 2015 at 8:43 am | | Reply

    masa untong senyap aje..senyum memanjang hari-hari.. Bila dah rugi.. satu kampong di kepoh..akhirnya memalukan diri sendiri aje.. sedar-sedar lah pelabur angin…..jangan pikir guna hati..

  25. ahmadyani
    ahmadyani May 4, 2015 at 2:47 pm | | Reply

    Benar-benar pelik kerana masih tidak serik. Apa yang berlaku pada orang lain sepatutnya menjadi pengajaran kepada kita. Nampaknya rakyat Malaysia ni mahu terkena ke batang hidung sendiri baru nak menyesal.

  26. Noriza Rahman
    Noriza Rahman May 6, 2015 at 6:32 am | | Reply

    Kalau la en.Titan jadi nujum pak belalang..memang kaya dengan komisen affiliate la gamaknya

  27. syami
    syami May 7, 2015 at 4:17 am | | Reply

    kes2 mcm ni mmg tak pernah settle, ada je kes baru.. nak cepat kaya punya pasal

  28. muliani
    muliani May 10, 2015 at 11:13 am | | Reply

    smua nak berjaya cepat skrg ni..pastu mula lah masuk mcm mcm bisnes pastu menyesal..

  29. Yeen
    Yeen May 13, 2015 at 2:08 pm | | Reply

    Berusaha je secara konsisten.. skim cepat kaya mmg akan mengayapkan jek.. hehe

  30. El-Jiddi
    El-Jiddi May 14, 2016 at 8:21 am | | Reply

    Assalamualaikum,

    Alhamdulillah, setahun sy bersama Islamic Hotel belum ada masalah dalam pembayaran dividen dan ramai lagi sahabat senior sy dah 3 Tahun, Alhamdulillah xda masalah..
    Bukan nak cepat kaya..Kaya ni kerja Allah Ta’ala..Alhamdulillah Bersyukur sangat dengan nikmat yang Allah bagi nie dapat sy memberi lebih sumbangan kepada Agamanya..sebelum nie pun duk bagi jugak..cumanya nak keluarkan RM10 pikir 2 3 kali..Ikhlas ngn tak ikhlas tu sama banyak..hehe..
    Nnti mesti ada org cakap JAKIM dah sahkan IH ni HARAM..dapat pendapatan dri hasil Shubhah..kan2?
    Tapi tuan2 pernah dengar dak JAKIM keluar fatwa tentang GST? Tentang ARAK dalam MAS? Tentang lesen2 Kilang Arak yang dikeluarkan oleh kerajaan..huhu..tak pernah kan..sebab apa?? Duk ada keuntungan kat Kerajaan..
    Terpulang kepada tuan2 utk mempercayainya ataupun tidak..Alhamdulillah yang pastinya sy dah dapat apa yang sepatutnya..
    Sy seblum menyertai IH ni dinasihatkan buat solat Istiqharah..so kepada yang berminat dengan program nie sy harap buatlah Istiqharah..Jangan melulu je percaya dgn skim cepat KAYA nie..hehe..Mudahan Allah bagi petunjuk..

  31. Aup
    Aup July 30, 2016 at 10:21 am | | Reply

    Munafik betul skim ni.. SCAM! SCAM! SCAM!.. bagi duit korang kat aku lagi bagus kita pakat2 bukak pusat kebajikan orang islam..

  32. cikfen
    cikfen September 15, 2016 at 1:20 am | | Reply

    3k dah beli buku Pink keluaran Encik Titan ya… wow nak kena ngaji neh.. ilmu2…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.