59 Responses

  1. FR
    FR May 18, 2015 at 10:22 am | | Reply

    semoga segalanya berjalan lancar.tahniah!

    1. titan
      titan May 18, 2015 at 7:21 pm | | Reply

      Ya.

      Mudah-mudahan begitulah hendaknya.

  2. Maria Firdz
    Maria Firdz May 18, 2015 at 10:40 am | | Reply

    sy guna GL suami je… Wpun ada GL sendiri…

    1. titan
      titan May 18, 2015 at 8:43 pm | | Reply

      Ohh..

      dua-dua kerja kerajaan nih. πŸ™‚

  3. rahimah
    rahimah May 18, 2015 at 11:14 am | | Reply

    4 orang anak semua guna GL.Bila check bill dekat 6K walaupun normal delivery.Nasib masa tu kerja lagi.

    1. titan
      titan May 18, 2015 at 9:55 pm | | Reply

      Kira masih murah lagi tuh.

      HOho..

  4. farzli
    farzli May 18, 2015 at 1:12 pm | | Reply

    yeahh..

    sayangnya gua takda GL..

  5. ahmadyani
    ahmadyani May 18, 2015 at 2:23 pm | | Reply

    Apa kemudahan yang ada, gunakan. Cari cara untuk berjimat sejimat mungkin…

    1. titan
      titan May 18, 2015 at 9:53 pm | | Reply

      Ya.

      Selagi boleh, kita guna aje.

  6. Sani Yunus
    Sani Yunus May 18, 2015 at 4:56 pm | | Reply

    En Titan moga dipermudahkan dan diberi keselamatan sepanjang proses kelahiran baby…Anyway memang untungg oooo kalau kerja kerajaan…

    1. titan
      titan May 18, 2015 at 8:50 pm | | Reply

      Ada kebaik dan keburukan.

      Yang baik, kita ambil. Yang buruk, kita abaikan. πŸ™‚

  7. Travelog Siti
    Travelog Siti May 18, 2015 at 8:56 pm | | Reply

    Tahniah cikgu titan. Rezeki anak nanti lagi banyak masyukk.. doakan aku pun dapat anak jugak nanti ya

    1. titan
      titan May 18, 2015 at 9:58 pm | | Reply

      Moga-moga hang cepat dapat anak eh. πŸ™‚

  8. Azam Mohamad
    Azam Mohamad May 18, 2015 at 10:08 pm | | Reply

    moga semuanya bejalan lancar, gua pun kena standby raya ni tak pun kalau awal akhir puasa huhu

  9. zik
    zik May 18, 2015 at 11:32 pm | | Reply

    jimat banyak duit kalau ada GL..

  10. Mak Jemah Jual Vitamin
    Mak Jemah Jual Vitamin May 19, 2015 at 1:14 am | | Reply

    semoga isteri selamat bersalin nati, dan dipermudah segalanya

  11. Helmi Aliarit
    Helmi Aliarit May 19, 2015 at 1:52 am | | Reply

    Titan, ada ke pembaca blog bro dari 2001 sampai sekarang? Dahsyat betul… Saya mula baca earncent.com pun tahun 2008.

    Apa pun tahniah untuk anak sulung, semoga semuanya selamat.

    Saya sarankan bro teman isteri sekali masa bersalin. Support dia waktu tu.

    Dan jangan lupa kemaskini maklumat isteri dalam HRMIS. πŸ™‚

    1. titan
      titan June 3, 2015 at 4:15 am | | Reply

      ada.

      ramai.

      pembaca setia la katakan. hehe..

  12. adarain
    adarain May 19, 2015 at 3:23 am | | Reply

    untunglah kalau kerja dengan government.

  13. zool
    zool May 19, 2015 at 3:25 am | | Reply

    air ketubahan dah pecah mana leh tunggu sampai 1-2 bulan woo… bahaya woo..
    medical card jarang cover bersalin tu…. tapi tak tau le kalau yang mahal punya..

    3 minggu tak lama bro.. ada yang cepat ada yang lambat.. silap haribulan esok org umah ko beranak..

    bagus la masuk labour room.. jangan cam aku.. ada peluang tapi dipersiakan..
    cuma yang boleh masuk kalau salin normal le, kalau vacum atau caesar memang takde la.. doa-doa semoga isteri ko bersalin normal..

    1. titan
      titan May 19, 2015 at 10:48 am | | Reply

      haha..memang la.

      yap. aku dah ready anytime nak balik nih. haha..

  14. Hafizul
    Hafizul May 19, 2015 at 4:23 am | | Reply

    Okeh…bagus-bagus..nanti lepas masuk wad bersalin, mesti hati bertambah sayang dengan bini..sama itu anak..hehe..seronoknya..rasa macam nak buat anak nombor tiga pulak dah…haiya…

  15. reezluv
    reezluv May 19, 2015 at 7:40 am | | Reply

    GL ada takde hal..:D

  16. JMR
    JMR May 19, 2015 at 8:20 am | | Reply

    tak lama lagi tu bro..pastu aku lak menunggu masa nanti..tapi aku takde GL ..pinjam ko punya boleh? hehe

  17. Noriza Rahman
    Noriza Rahman May 19, 2015 at 8:46 am | | Reply

    Semoga selamat isteri en.Titan nak melahirkan bayi nanti yea..saya merasa juga bersalin ‘free’ semasa suami kerja dengan Kerajaan dulu…

  18. Azzahairi
    Azzahairi May 19, 2015 at 12:50 pm | | Reply

    Mudah-mudahan segalanya berjalan lancar. Tahniah weh !!

  19. Ila Halilah
    Ila Halilah May 20, 2015 at 1:20 am | | Reply

    tahniah en titan dah nak dapat orang baru. Semoga selamat semuanya πŸ™‚

  20. MDHAFiZ.NET
    MDHAFiZ.NET May 20, 2015 at 4:07 am | | Reply

    semoga semuanya baik2 sahaja….untung laaa dah kawen. ahakzzz πŸ˜‰

  21. khatyaiman
    khatyaiman May 20, 2015 at 6:09 am | | Reply

    semoga proses kelahiran dipermudahkan..papa yang hendsome masuk teman wife masa nak sambut baby tak?ngee

  22. Farah
    Farah May 20, 2015 at 8:20 am | | Reply

    Alhamdulillah beban dah lepas dengan adanya GL tu. Semoga Allah permudahkan isteri bersalin ya. Tahniah ya nak dapat anak baru ni.

  23. abg jay
    abg jay May 20, 2015 at 8:23 am | | Reply

    haha..baru aku tau apa itu GL…..ko rasa.

  24. chii
    chii May 20, 2015 at 8:26 am | | Reply

    insya allah..semoga dipermudahkn..jgn nnt pengsan plk dlm labour room tu nnt ye :p

  25. onlajer
    onlajer May 20, 2015 at 11:54 am | | Reply

    Taniah bro, semoga dipermudahkan urusanya

  26. Uncle Zuan
    Uncle Zuan May 20, 2015 at 3:00 pm | | Reply

    moga di permudahkan bro.

    aku tak tau la sejak bila aku ter perangkap dalam blog kau ni. rasa 2001 tak la kan ahha

  27. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin May 20, 2015 at 3:42 pm | | Reply

    Patutnya tak perlu GL dah sebab Hospital Kerajaan boleh print GL dari sistem je hihi. Tapi kalau bawak pun xpe, mudahkan proses itu. Tahniah!!!

  28. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim May 21, 2015 at 1:26 am | | Reply

    Dah tak lama dah tu bro. semoga dipermudahkan. Barang2 baby dah boleh standby dalam 1 bag, letak dalam kete.. in case tiba2 baby nak keluar cepat. hahaha

  29. lankapo
    lankapo May 21, 2015 at 5:52 am | | Reply

    Tahniah titan…

    semoga wife mudah bersalin normal..

    wife sihat..baby pun sihat.

    moga bertambah-tambah rezeki lepas ni

    Amin

  30. Akak Vitamin
    Akak Vitamin May 21, 2015 at 6:01 am | | Reply

    3 minggu tak lama dah tu bebila je boleh deliver, moga semua proses dipermudahkanNya.

  31. AZENI AHMAD
    AZENI AHMAD May 21, 2015 at 8:18 am | | Reply

    Sokong sangat.
    Kena masuk tau tengok isteri bersalin.
    Banyak dah hospital semua benarkan suami temankan isteri.
    Baru la ada kenangan terindah kan.
    Tahniah bro.

    1. titan
      titan May 23, 2015 at 11:01 pm | | Reply

      aah.

      Memang nak tengok gak.

      Tak kira.

  32. ctfand
    ctfand May 21, 2015 at 1:24 pm | | Reply

    wah..dah nak due…
    Saya doakan semoga semua urusan berkaitan dipermudahkan Allah….insyaAllah..
    Kena manja2 lebih sikit kat puan isteri dalam masa sekarang ni..he he

    1. titan
      titan May 23, 2015 at 11:02 pm | | Reply

      memang dah manja sangat dah bini tu.

      layankan ajela.

      Haha..

  33. diana
    diana May 22, 2015 at 1:26 am | | Reply

    Cikgu semoga selamat semuanya. Selamat menjadi bapa dan suami mithali. Perjalanannya tak mudah, but u can do it cikgu. Amin

  34. suri
    suri May 22, 2015 at 2:04 am | | Reply

    wah kacak sungguh bila bakal admin ank jadi papa..selamay hendaknya dari awal hingga akhir proses bersalin ya..

  35. Pakcik Janggut
    Pakcik Janggut May 22, 2015 at 2:48 pm | | Reply

    welcome to da club.

    Kelab bapak bapak yang berdedikasi.

    Sibuk memanjang la lepas ni .

  36. myliferia
    myliferia May 23, 2015 at 10:02 am | | Reply

    Kalau dua-dua orang gomen, pilih GL yang lagi tinggi gred dia…hehehe

    Insyaa Allah, semoga isteri dan anak cikgu Ahmad Faizal selamat dan dipermudahkan segala urusan.

    Excited dapat baby nanti, jangan lupa kalimah suci pertama dilafazkan pada telinga baby ye, azan n iqomah. Belah mulut dengan air zam-zam dan kurma.

  37. ishak
    ishak May 24, 2015 at 6:44 am | | Reply

    Selamat menjadi bapa bro..untunglah ..ada penyeri dalam hidup..rezeki makin murah

  38. AUC
    AUC May 25, 2015 at 5:23 pm | | Reply

    dah lima anak ni
    lupa pulak mcmana nak isi GL ni πŸ™‚

  39. ajumohit
    ajumohit May 28, 2015 at 12:19 am | | Reply

    tahniah encik titan, dah jadi bapak daaa

  40. muliani
    muliani May 30, 2015 at 1:25 pm | | Reply

    smoga dipermudahkan urusann πŸ™‚

  41. Suriya
    Suriya May 31, 2015 at 5:37 pm | | Reply

    harumnya bau baby. mungkin lepas melihat kepayahan isteri nak lahirkan anak, bertambah sejuta kali sayang kat isteri. dan yang pasti mesti terasa insaf.

  42. suhiminain
    suhiminain June 1, 2015 at 12:19 am | | Reply

    aku lambat lagi kot. heee…. πŸ˜€

  43. kak yatiadam
    kak yatiadam June 1, 2015 at 11:21 am | | Reply

    tahniah…selamat semuanya yr…
    Gl kalo bini polis?askar dapat ward kelas ke 2, tapi bini cikgu dapat kelas pertama..

  44. Ikhwan Fahmi
    Ikhwan Fahmi June 2, 2015 at 8:24 am | | Reply

    ya, kalau kerja gomen bawa GL je, nanti semua bayaran ditanggung beres.

  45. kempiskanperutbuncit
    kempiskanperutbuncit June 2, 2015 at 11:03 am | | Reply

    tahniah titan dah dapat baby..

    org gomen memang ade peluang dapatkan GL, inshaAllah bersalin free. kan.

    ALhamdulillah

  46. kempiskanperutbuncit
    kempiskanperutbuncit September 10, 2015 at 12:37 pm | | Reply

    Nak tanya GL lepas istri bersalin kan, means kita kena ambil cuti rehat juga lah ya seminggu awal untuk stadby. tahniah bro semoga jadi ketua keluarga yang baikbtw, lambat wish kat sini hehehe

  47. Mat
    Mat November 8, 2016 at 12:34 am | | Reply

    Salam.. Cuma nk bgtau GL ni bukan percuma.. akan ditolak nnti bila sebelum pencen akan dipotong dari wang saguhati yg akan diterima. Harap maklum.

    1. Lan
      Lan January 28, 2017 at 6:59 am | | Reply

      Salam. Mohon pembetulan, tiada kena mengena gl dengan potong faedah persaraan.

      1. Mohd Sayuti Ismail
        Mohd Sayuti Ismail March 7, 2017 at 6:32 am | | Reply

        Pembetulan:

        GL tu Free jerr hahaha… Potong apanya? saya pesara kerajaan dengan gred Pegawai Tertinggi Kerajaan.

        Saya menggunakan GL ni dari seawal usia sehingga dah bersara ni (Pesara guna kad pesara la ye).

        Takde bab potong-potong, wang sagu hati yang saya terima dekat 700k dan pencen sebnyak 7k sebulan tak kacau pun.

        Saya minta dengan korang semua janganlah percaya dengan fitnah macam ni x baik.

        Kalau tak suka BN, pilihlah pembangkang, saya kerja kerajaan tapi “BANGKANG TETAP BANGKANG”, cumanya kerja kerajaan ni baguslah sebab bnyak kebaikan yang boleh dapat.

        Yang tak kerja gomen tu jangan pandai2 buat andaian yer…

        Bekerja dengan kerajaan saya dah pergi merata negara, bnyak sngat smpai tak ingat bila last saya pegi utk bekerja.

        Umur dah 72tahun ni duduk diam sambil pikir nak kahwin lagi ke tak ni…

        Ehhh jangannn… umur 72 masih kuat πŸ˜‹πŸ˜ŽπŸ˜πŸ˜œ …

        Dengan pendapatan saya ni boleh lagi masuk seorang hehee…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.