44 Responses

  1. abah
    abah May 21, 2015 at 5:41 pm | | Reply

    owoh lapor perut tengok kebab kambing… nusuk idong bau

    1. titan
      titan May 23, 2015 at 9:54 pm | | Reply

      bau kambing bakar memang sedap.

      hoho!

  2. reezluv
    reezluv May 22, 2015 at 12:02 am | | Reply

    kambing golek memang sedap..hehe..banyak kisah orang yang pertama…aku dah lupa..ohhoo..banyak sekali infonya..terima kasih 😀

    1. titan
      titan May 23, 2015 at 9:55 pm | | Reply

      aku tahu, memang ramai yang lupa dan tak tahu.

  3. Noriza Rahman
    Noriza Rahman May 22, 2015 at 12:15 am | | Reply

    Tak pernah belajar sirah tentang 30 orang yang pertama di dalam Islam ni..terima kasih info..

    1. titan
      titan May 23, 2015 at 9:58 pm | | Reply

      ehh..

      takkan tak penah belajar masa kat sekolah dulu?

      1. Noriza Rahman
        Noriza Rahman May 27, 2015 at 11:43 pm | | Reply

        Mungkin silibus masa zaman saya lain kot..tak complete sangat macam yg dikongsikan di atas tu…

  4. Helmi Aliarit
    Helmi Aliarit May 22, 2015 at 1:38 am | | Reply

    Teringat pelajaran Sirah masa sekolah rendah. Buku kecil tapi tebal-tebal. 🙂

    1. titan
      titan May 23, 2015 at 9:59 pm | | Reply

      yup.

      kita orang panggil subjek “tharikh”.

      maksudnya sejarah.

      ataupun sirah.

  5. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim May 22, 2015 at 3:00 am | | Reply

    Aku pernah baca beberapa kali tentang nama2 ni. Tapi skrg dah lupa. Thanks sharing bro

    1. titan
      titan May 23, 2015 at 9:59 pm | | Reply

      aku tahu, memang ramai yang lupa.

      ada gak beberapa nama aku dah lupa gak.

  6. Portal Kerjaya
    Portal Kerjaya May 22, 2015 at 3:01 am | | Reply

    Info ni selalu je orang lupa. Bagus ada tempat rujukan mcm blog bro.

    1. titan
      titan May 23, 2015 at 10:00 pm | | Reply

      blog ni bukan tempat rujukan sangat.

      just kongsi apa yang patut aje.

  7. suri
    suri May 22, 2015 at 3:05 am | | Reply

    hurm..berkenan nama-nama khalifah sebut atas boleh buat nama anak tka gitu..

    mereka harus ingat sanjungi tinggi

  8. abg jay
    abg jay May 22, 2015 at 3:38 am | | Reply

    bukan lupa tapi tak ingat…inshaa allah lepasni ingat.

  9. Sani Yunus
    Sani Yunus May 22, 2015 at 11:56 am | | Reply

    Menarik daging kambing tu…..:-)

  10. MDHAFiZ.NET
    MDHAFiZ.NET May 22, 2015 at 2:25 pm | | Reply

    menarik la daging kambing tu…stim aku dibuatnya wakakakaa 😀

    1. titan
      titan May 23, 2015 at 10:00 pm | | Reply

      apa benda yang stimnya haa??

  11. Uncle Zuan
    Uncle Zuan May 22, 2015 at 3:50 pm | | Reply

    banyak wa tak tau pasal ni. thanks cikgu

    1. titan
      titan May 23, 2015 at 10:01 pm | | Reply

      aku tahu, memang ramai orang kita yang tak tahu.

  12. rahimah
    rahimah May 22, 2015 at 4:15 pm | | Reply

    Nabi Ibrahim a.s tinggi darjatnya. Saya pun suka baca buku.Saya suka baca pasal illuminati dan dajal.

    1. titan
      titan May 23, 2015 at 10:02 pm | | Reply

      wahh..suka baca pasal illuminati dan dajal tu..

      wahh..wahhhh!

  13. Ikhwan Fahmi
    Ikhwan Fahmi May 22, 2015 at 5:35 pm | | Reply

    walau pun dah selalu baca, tapi selalu juga lupa 30 perkara ni.

    1. titan
      titan May 23, 2015 at 10:02 pm | | Reply

      Ya.

      Melayu memang mudah lupa.

      Biasa la tu.

  14. azam mohd
    azam mohd May 22, 2015 at 9:45 pm | | Reply

    bagus jg fowad info cenggini lbh faedah dr info yg ngarut

  15. myliferia
    myliferia May 23, 2015 at 9:57 am | | Reply

    Nak lamb mandy rice! huhu
    Thanks atas perkongsian dan ingatan. Memang kene hapal ni. Sejarah Melayu boleh hafal, takkan sejarah Islam buat donno jer kan…

    1. titan
      titan May 23, 2015 at 10:03 pm | | Reply

      mandy rice aku tak suka.

      aku suka daging kambing bakar aje.

      haha..

  16. ishak
    ishak May 24, 2015 at 6:42 am | | Reply

    Aduhai bab kambing tu yang mengerikan bagi aku,sebab ianya boleh mendatangkan gout

  17. ahmadyani
    ahmadyani May 25, 2015 at 10:59 am | | Reply

    Buku agama yang baru-baru jarang ada bab-bab macam ni. Buku-buku ‘antik’ je yang ada. Tapi kalau rajin membaca pasti terjumpa maklumat sebegini….

  18. AUC
    AUC May 25, 2015 at 5:21 pm | | Reply

    terima kasih atas peringatan…

  19. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin May 25, 2015 at 9:41 pm | | Reply

    Terima kasih atas perkongsian. Memang sangat bermakna!

  20. Farid Laham
    Farid Laham May 26, 2015 at 1:33 pm | | Reply

    bila la titan nak belanja kebab kambing ni hurmmm..

  21. Alyaa Aidee
    Alyaa Aidee May 26, 2015 at 3:59 pm | | Reply

    kalau tak kerana 30 individu terpilih ini, takde lah merasa mudah nak beribadah sekarang..

  22. mata camey
    mata camey May 27, 2015 at 5:20 am | | Reply

    terima kasih kerana mengingatkn..
    tp bila tengok kambing.. lapo la pulok..

  23. yusri
    yusri May 30, 2015 at 1:32 am | | Reply

    bagus juga share benda ni…kalau tak ramai yang tak tahu dan lupa nama-nama penting ni.

    bab membaca sebelum tidur tu memang susah betul nak jadikan tabiat…hehe

  24. Chii
    Chii May 30, 2015 at 3:20 am | | Reply

    ye ke ada masa pndidikn islam dulu? Mcm xde je..kalau ada sekalipun..nma2 bsar dlm sbjek sirah je la..tu pun..nma2 khalifah..dan nma lain..:p

  25. muliani
    muliani May 30, 2015 at 1:26 pm | | Reply

    itulah yg menjadi masalah zaman skrg.. kanak2 dbesarkan dgn nama2 artiss

  26. kak yatiadam
    kak yatiadam June 1, 2015 at 11:18 am | | Reply

    sodap pic makanan tu..terliur pula kak..almaklum kak suka makan kambing.. hu hu hu sodap tidak terkata..

  27. azimah mohd zainuddin
    azimah mohd zainuddin June 2, 2015 at 2:33 am | | Reply

    Sebenarnya buka kita tak tahu entang info tersebut tetapi biasalah mesti terlupa dan tidak ambil kisah sangat

  28. kempiskanperutbuncit
    kempiskanperutbuncit June 2, 2015 at 11:02 am | | Reply

    murah rezeki thuwaibah tu dapat susukan orang kesayangan Allah S.W.T

  29. qiya
    qiya June 4, 2015 at 12:21 am | | Reply

    nice sharing bro titan..

  30. Mia
    Mia June 5, 2015 at 12:31 am | | Reply

    Nice sharing. Selalunya benda yang simple lah yang kita tak tahu kan.
    Mengiurkan gambar kebab kambing tu…

  31. musadun
    musadun June 8, 2015 at 3:53 am | | Reply

    kalau ustazah ustaz ngajar dengan buat info macam ni beszt juga.tapi apakan daya, belajar cuma nak dapatkan A dalam paper je..

  32. kempiskanperutbuncit
    kempiskanperutbuncit September 10, 2015 at 12:28 pm | | Reply

    aku selalu baca balik, mana tau nanti anak aku tanya benda camni, kalau boleh hafal aku akan hafal.. kikikiki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.