48 Responses

  1. Oja Samid
    Oja Samid June 3, 2015 at 12:17 am | | Reply

    setuju..nak untung besar perlukan modal yg besar, termasuk juga dalam bentuk tenaga dan masa.

    1. titan
      titan June 4, 2015 at 8:24 pm | | Reply

      Ya.

      masa juga satu pelaburan yang perlu diambil kira.

  2. kak yatiadam
    kak yatiadam June 3, 2015 at 12:20 am | | Reply

    betul tu bro.. kak yati setuju dengan pendapat kamu.. nak untung besar tapi bekira nak keluarkan modal..em…

    1. titan
      titan June 4, 2015 at 8:25 pm | | Reply

      orang kita memang ramai yang beli kalkulator kak.

      sebab tu diorang suka kira-kira dan berkira nih..

  3. Noriza Rahman
    Noriza Rahman June 3, 2015 at 12:26 am | | Reply

    Ramai yang nak income BESAR tapi takut melabur modal yang besar…untung rugi dah biasa, adat la, tapi kena yakin dan BERANI baru la tercapai apa yang dihajati..

    1. suhiminain
      suhiminain June 4, 2015 at 12:06 am | | Reply

      sebab tu nak bisnes, hati kena kering! huhu

  4. faizalpj
    faizalpj June 3, 2015 at 2:43 am | | Reply

    Nak income besar mesti kena modal besar kan..
    ada ke tanpa modal

  5. akubiomed
    akubiomed June 3, 2015 at 3:42 am | | Reply

    Sekarang ini mengumpul dana-dana duit affiliate disana sini tetapi belum mantap lagi. 🙂

  6. Syahril Hafiz
    Syahril Hafiz June 3, 2015 at 3:47 am | | Reply

    Betul! Nak income besar kena labur besar, rugi pun besar kalau tak pandai minima risiko.hehe Nak tulis blog mood kelaut ni.. adui!

    Banyak benda nak tulis, teringin nak ada beratus blog.. #sayamalas kalau #capaianinternet macam siput! 🙁

    1. titan
      titan June 3, 2015 at 4:13 am | | Reply

      pindah KL la kalau nak line laju.

      Tak pun, pindah ke banting.

      P1 yang orang tak suka kat KL itupun laju kat banting ni. Haha..

  7. onlajer
    onlajer June 3, 2015 at 4:18 am | | Reply

    Okeh bro aku akan cuba untuk tambah modal hehehe

  8. zara
    zara June 3, 2015 at 4:44 am | | Reply

    alhamdulillah bagusnya saudara ni menguruskan sendiri wife yang sedang berpantang..tahniah

  9. eXplorasa
    eXplorasa June 3, 2015 at 5:27 am | | Reply

    baik sifu.. noted dan selamat dihadam..

  10. Mohd Rasul
    Mohd Rasul June 3, 2015 at 7:01 am | | Reply

    dalam perniagaan pun kalau nak untung banyak kene keluarkan modal yang banyak. modal yang banyak pun bukan takat pada stok sahaja. kene juga spend ke arah marketing. tak guna spend banyak modal untuk stok kalau marketing taknak spend.

    banyak syarikat2 yang besar spend untuk marketing yang tinggi dan biasanya mereka ada bajet tahunan untuk marketing dan perlu dihabiskan setiap tahun

    1. suhiminain
      suhiminain June 4, 2015 at 12:02 am | | Reply

      satu lagi modal yang paling besar.

      “ILMU”

      tapi ramai orang tak pandang. huhu…

  11. Ikhwan Fahmi
    Ikhwan Fahmi June 3, 2015 at 7:45 am | | Reply

    kadang-kadang modal kecik tapi untung nak besar gedabak.

    1. titan
      titan June 4, 2015 at 8:13 pm | | Reply

      itu maslaah orang kita.

      nak cepat, nak murah aje.

  12. qiya
    qiya June 3, 2015 at 8:48 am | | Reply

    setuju sgt2..modal kecik kdg2 terus hangus mcm tu je sbb da xde modal utk next step..hahaha

    1. titan
      titan June 4, 2015 at 8:16 pm | | Reply

      modal hangus tu, kira perkara biasa la. hehe

  13. zool
    zool June 3, 2015 at 11:04 am | | Reply

    memang kena besar kan..
    gua modal kecik baru nak kumpul2 jadi besar

    1. titan
      titan June 4, 2015 at 8:17 pm | | Reply

      tak apa, kumpul pelan-pelan bahh..

  14. reezluv
    reezluv June 3, 2015 at 3:02 pm | | Reply

    memang betul tu, gua dah nampak sendiri…tapi jangan sampai rugi sebab tak kena cara..:D

    1. titan
      titan June 4, 2015 at 8:10 pm | | Reply

      kena pandai cari untung kalau ada rugi.

      rugi tetap kena cover gak.

  15. saljuhumairah
    saljuhumairah June 3, 2015 at 3:24 pm | | Reply

    setuju sangat-sangat… orang Jual burger bakar pun banyan modal..Nak pulang balik pun jenuh jugak…

    1. titan
      titan June 4, 2015 at 8:11 pm | | Reply

      jual beger, memang wajib dah ada modal.

      tak pernah orang jual tanpa modal. haha

  16. Uncle Zuan
    Uncle Zuan June 3, 2015 at 3:36 pm | | Reply

    agree. the more you give the more you get. pada aku konsep sama macam sedekah. klu kedekut, jangan harap tahi hidung tu nak berkembang ehhh

    1. titan
      titan June 4, 2015 at 8:06 pm | | Reply

      tahi hidung tetap bertambah tak kira kita suka atau tak maa.

      haha

  17. zik
    zik June 3, 2015 at 3:49 pm | | Reply

    mesti berani keluar modal…

    1. titan
      titan June 4, 2015 at 7:54 pm | | Reply

      Ya, salah satu sikap usahawan dan bisnesman adalah kena berani.

  18. suhiminain
    suhiminain June 4, 2015 at 12:04 am | | Reply

    “Tak kurang juga yang suka claim diri sendiri jadi scammer.” <— haha.. paling menang!

    1. titan
      titan June 4, 2015 at 7:53 pm | | Reply

      apsal plak paling menang?

      haha

  19. Alyaa
    Alyaa June 4, 2015 at 2:01 am | | Reply

    betul tu.. Modal bukan hanya dari segi wang ringgit. Masa dan tenaga pun dikira modal.

    1. titan
      titan June 4, 2015 at 7:52 pm | | Reply

      ya, bil streamyx dan letrik pun kira modal gak tu.

  20. Zali
    Zali June 4, 2015 at 12:25 pm | | Reply

    Waa macam tu yer. Kena kumpul modal la lepas ni.

    1. titan
      titan June 4, 2015 at 7:51 pm | | Reply

      kena kumpul.

      kalau kita target jauh dan untuk jangka masa lama.

  21. Danial Abdul Rahim
    Danial Abdul Rahim June 4, 2015 at 1:16 pm | | Reply

    Eh, lupa ada kitab SEO merah jambu. Nasib baik bro suka remind-kan. 🙂

    1. titan
      titan June 4, 2015 at 7:49 pm | | Reply

      saje je ingatkan.

      orang kita memang selalu lupa.

  22. mrhanafi
    mrhanafi June 4, 2015 at 3:26 pm | | Reply

    guna modal besar maka untung besar juga..rugi pun boleh tahan juga tu..

    1. titan
      titan June 4, 2015 at 7:48 pm | | Reply

      kalau fikir bab rugi aje..memang susah la nak untung besar. hoho

  23. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim June 4, 2015 at 10:21 pm | | Reply

    Yang takde modal besar, start dari modal kecik.. kembangkan. Cuma take time sikit. Tapi tu jatuh dalam kategori modal masa plak. Modal masa kena besar gak. Pendek kata, modal memang kena besar. hahaha

  24. Sani Yunus
    Sani Yunus June 4, 2015 at 11:11 pm | | Reply

    Oooo patutlah mak marah tak bagi tunjuk gambar baby yang 7 hari tu ya..:-)
    Nanti dia umur 7 Tahun bolehlah tu ..heh.heh

  25. suri
    suri June 5, 2015 at 11:10 am | | Reply

    suka curi tulang susah nak dapat apa kita nak hu,,

    yey ..its a bOY !

  26. azam mohd
    azam mohd June 6, 2015 at 2:47 am | | Reply

    huhu wa main modal kecik maa sbb tu tak dpt sgt

  27. diana
    diana June 7, 2015 at 2:46 pm | | Reply

    Adoi baru nak mintak tengok gambar sisi anak cikgu Titan. Ikut muka sapa agaknya tu cikgu?

  28. lankapo
    lankapo June 7, 2015 at 7:51 pm | | Reply

    tulah baru nak melabur sikit-sikit

    itu pun takut-takut burn je haha.

    tapi kalau tak cuba tak tahu kan

  29. Helmi Aliarit
    Helmi Aliarit June 9, 2015 at 7:59 am | | Reply

    Lagi satu, jutawan-jutawan yang suka berkongsi harta benda di media sosial tu tak pernah pula cerita bila dia rugi…

    Cerita untung sahaja…

    Em…

    Mereka tak cerita realiti sebenar sebelum menjadi kaya.

  30. Fai
    Fai June 9, 2015 at 11:27 am | | Reply

    Bak kata lain, makin besar org rumah, makin besarlah belanjanya.. hehehe

    Tahniah bro dapat baby 😉

  31. Mohd Shubhi Abdul
    Mohd Shubhi Abdul June 15, 2015 at 8:38 am | | Reply

    Tahniah dapat anak bro !, asuh dia supaya cepat menulis, boleh buat blog cepat juga nanti utk jana duit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.