36 Responses

  1. Anuar
    Anuar June 22, 2015 at 1:15 am | | Reply

    Bagusnya ada Servis Expresstracknet ni… Lepas ni senanglah peniaga online nak track rekod penghantaran barang mereka… Hanya bergantung kepada satu laman web sahaja… Tak seperti sebelum ni.. Kena cek dekat beberapa laman web mengikut syarikat penghantaran…

  2. Helmi Aliarit
    Helmi Aliarit June 22, 2015 at 1:57 am | | Reply

    Trivago versi Malaysia, untuk syarikat kurier.

  3. Azzahairi
    Azzahairi June 22, 2015 at 4:39 am | | Reply

    Pasni blh lah guna. Sangat mudah. Bg yg kaki shopping elok sgtlah guna 🙂

  4. Mus
    Mus June 22, 2015 at 4:41 am | | Reply

    makin mudahlah urusan tracking barang pos..

  5. zariffzahari
    zariffzahari June 22, 2015 at 5:31 am | | Reply

    bagus nie. 18 in 1. senang nak check.
    rasanya setiap syarikat penghantaran mempunyai no tracking berlainan.

  6. Ikhwan
    Ikhwan June 22, 2015 at 6:33 am | | Reply

    anak tempatan bukan calang-calang.

  7. rina
    rina June 22, 2015 at 9:58 am | | Reply

    wahh..

    ada 18 syarikat kurier. Boleh tahan jugak tu.

    Leh la cuba nanti.

  8. reezluv
    reezluv June 22, 2015 at 2:24 pm | | Reply

    memang bagus ni..kalau sesiapa niaga online wajib la guna menatang ni..dulu masa buat Ebay, rajin le meneroka site-site gini..ehehe..nak tahu barang dah sampai ke belum..ahahaa

  9. nikkhazami
    nikkhazami June 22, 2015 at 3:55 pm | | Reply

    senang betul track kek gulung coklat kat customer. kehkeh!

  10. Ibu Zarith
    Ibu Zarith June 22, 2015 at 4:15 pm | | Reply

    Eh tak tahu pun pasal ni. thanks ye..senang la, kiranya ade one stop centre gitu =D

  11. musadun
    musadun June 22, 2015 at 5:33 pm | | Reply

    tak yah susah – susah lagi nak pergi dari 1 laman ke 1 laman..boleh pakai ni je..

  12. Uncle Zuan
    Uncle Zuan June 22, 2015 at 9:46 pm | | Reply

    all in one. bagus betul benda alah ni

  13. sabree hussin
    sabree hussin June 23, 2015 at 1:35 am | | Reply

    woaa senang la gini. Semua dalam satu web, tak yah nak bukak web asing-asing

  14. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin June 23, 2015 at 1:39 am | | Reply

    Bagusnya. Tak perlu lagi kita nak guna website yang berbeza untuk syarikat kurier berbeza. Bolehlah guna nanti.

  15. aRz MoHa
    aRz MoHa June 23, 2015 at 2:16 am | | Reply

    bagus juga ada banyak kepelbagaian pos…

  16. JMR
    JMR June 23, 2015 at 2:51 am | | Reply

    pasni makin senang la nak track brg kt mana kan..jangan hang dh la system tu

  17. abdfatah
    abdfatah June 23, 2015 at 3:38 am | | Reply

    senang sikit kerja nak buat tracking penghantaran…

  18. onlajer
    onlajer June 23, 2015 at 6:36 am | | Reply

    kawan banyak pakai forwading lori persendirian , pasal barang pun banyak yang pukal

  19. Hafizul
    Hafizul June 23, 2015 at 9:01 am | | Reply

    Baru tahu pasal service ni..baru lagi ke macam mana ni?hehe

  20. Sani Yunus
    Sani Yunus June 23, 2015 at 9:27 am | | Reply

    OOooo tak pernah guna lagi ni. Boleh lah cuba nanti sistem ni, guna satu sistem untuk semua, cantik lah tu..

  21. zool
    zool June 23, 2015 at 4:09 pm | | Reply

    jarang guna poslaju sekarang ni..
    takde buat bisnes ni

  22. Noriza Rahman
    Noriza Rahman June 23, 2015 at 11:08 pm | | Reply

    Memang selalu guna..

  23. rahimah
    rahimah June 24, 2015 at 12:45 am | | Reply

    Hub untuk courrier service.Memang bagus suruh customer check kat sini je kalau guna lebih dari satu courrier.

  24. kaki pelangi
    kaki pelangi June 24, 2015 at 2:17 am | | Reply

    utk penjual n pembeli secara online elok sgt la apps ni..senang nk check status barang.

  25. Ani Haryani
    Ani Haryani June 24, 2015 at 3:12 am | | Reply

    Wah, ini lebih memudahkan kerja 😀

  26. adarain
    adarain June 24, 2015 at 4:18 am | | Reply

    masa web pos laju ada masalah dan tak boleh buka terus bergantung harap pada expresstracknet. 😀

  27. yourfabulousmama
    yourfabulousmama June 24, 2015 at 5:52 am | | Reply

    Wah bagus ni..boleh tumpang check courier status pelbagai kat sini..hihi

  28. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim June 24, 2015 at 2:33 pm | | Reply

    company courier biasa ada system tracking online sdiri. tapi kalau malas nak buka sistem diorang, macam boleh je guna web ni. hohoho

  29. ctfand
    ctfand June 24, 2015 at 3:21 pm | | Reply

    Terbaiklah!! All in one. Ada peluang nanti nak cuba track guna ni pulak.

  30. suri
    suri June 25, 2015 at 4:24 am | | Reply

    semua kena alert kalau tak habislah heee..

  31. huda
    huda June 27, 2015 at 3:16 pm | | Reply

    wow bagusnya ade service camni..tak perlu susah2 cal da…

  32. Mama Hantek
    Mama Hantek June 27, 2015 at 5:26 pm | | Reply

    ok, ini mmg sangat-sangat berguna kpd saya yang bisnes online dan kaki shopping online huuuu. terima kasih sebab kongsikannya

  33. Alin Marlini
    Alin Marlini July 1, 2015 at 2:22 pm | | Reply

    Wah…macam2 kaedah skrg ni…pasti lg best

  34. syazwan
    syazwan July 3, 2015 at 7:44 am | | Reply

    pergh dahsyat teknologi skang ni erk…yg terbaru saya penah cube pasal beli barang kat amerika…senang je beli barang kat USA nie ghupenye…saya beli levis murah gile then bole hantar ke mesia gune ezipoz..siap bole bisnes lagi..haha…sorry saje nk share..excited sangat

  35. Fazliey
    Fazliey March 4, 2016 at 12:01 pm | | Reply

    Tracking brg guna alamat je boleh?

  36. gaya modern
    gaya modern June 10, 2016 at 2:48 am | | Reply

    terima kasih article nya ncek bagus sangat….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.