30 Responses

  1. WonderWeiss
    WonderWeiss June 24, 2015 at 4:56 pm | | Reply

    uih rege buah je mcm bule beli keta πŸ˜€

  2. Jia Rizaira
    Jia Rizaira June 24, 2015 at 6:01 pm | | Reply

    Fuyyo mahal bebenor ni. Nak makan pun tak sampai hati. Makan kena gigit sikit2 je.

  3. Travelog Siti
    Travelog Siti June 24, 2015 at 8:22 pm | | Reply

    Jepun ni..buah tembikai biasa-biasa pun dah beratus harganya. :p

  4. musadun
    musadun June 24, 2015 at 9:46 pm | | Reply

    seriously ada tembikai hitam ni?tapi isi tetap merah mcm tembikai biasa kan..ingtkan isi dia special sikit.hehe

  5. akubiomed
    akubiomed June 25, 2015 at 12:30 am | | Reply

    Hairan juga tiba di media sosial ramai yang berkongsi mengenai buah tembekai. Kebetulan di Tesco menjual buah tembekai dengan harga murah. πŸ™‚

  6. Helmi Aliarit
    Helmi Aliarit June 25, 2015 at 3:24 am | | Reply

    Tembikai yang betuk petak empat segi pun antara yang mahal di Jepunkan?

  7. Masfira
    Masfira June 25, 2015 at 4:06 am | | Reply

    Nak gi melancong kat Jepun satu hal juga. Kena interview kat imigresen, dan nak tengok statement akaun simpanan kita. Takut kita cari kerja kat sana kot.
    Tapi tak rasa rugi ke sana, bersih dan layanan mesra daripada orang Jepun. 2-5 tahun lagi mungkin akan berubah sebab budak2 kat sana dah mulai terikut budaya barat.

  8. Sani Yunus
    Sani Yunus June 25, 2015 at 4:49 am | | Reply

    Ooo memang mahal tu… Balik nanti boleh singgah beli tembikai dulu buat makan masa buka nanti..

  9. reezluv
    reezluv June 25, 2015 at 6:30 am | | Reply

    duit banyak tu baik gua beli rumah..haha..lain la gua kaya macam Pak Arab tu…haha

  10. Azzahairi
    Azzahairi June 25, 2015 at 9:26 am | | Reply

    Ni boleh buat jus ni, gerenti super sedap πŸ™‚

  11. SentiasaPanas
    SentiasaPanas June 25, 2015 at 9:28 am | | Reply

    Saya pon teringin jugak tapi dompet tak tebal lg ni..hehe

  12. fahmi
    fahmi June 25, 2015 at 10:39 am | | Reply

    Ingatkan durian je buah yang paling mahal rupanya ade lagi yang lebih mahal…

  13. rina
    rina June 25, 2015 at 11:56 am | | Reply

    mahal juga tembikai hitam ni rupanya ye.

    ingat steak wagyu tu dah cukup mahal.

  14. rahimah
    rahimah June 25, 2015 at 2:22 pm | | Reply

    Makan tembikai kuning jelah dengan buah delima. Dua-dua tu kalau dapat,makan sampai mengah he he.

  15. sabree hussin
    sabree hussin June 26, 2015 at 5:01 am | | Reply

    Ui mahai betui, saiz dia ntah cane pulak tu

  16. Uncle Zuan
    Uncle Zuan June 26, 2015 at 3:23 pm | | Reply

    Yubari King Melons tu dah macam devil fruit dlm one piece aku tengok

  17. Noriza Rahman
    Noriza Rahman June 26, 2015 at 11:07 pm | | Reply

    Amboi..bapok mahai buah tembikainya..ini memang spesies di raja saja kot makan..

  18. huda
    huda June 27, 2015 at 3:01 pm | | Reply

    fuh dasatnye rege tembikai saja boleh beli kete…

  19. ahmadyani
    ahmadyani June 27, 2015 at 9:20 pm | | Reply

    Jangan Harumanis kita sampai harga macam ini sudahlah….Naya rakyat Malaysia.

  20. Mama Nadia
    Mama Nadia June 28, 2015 at 3:24 am | | Reply

    Nasib baik tak tau pasal tembikai ni masa p japang tahun lepas..kalau tak jenuh asben haha

  21. myliferia
    myliferia July 1, 2015 at 3:13 pm | | Reply

    Mak aiiihhh, boleh beli rumah bagai. Nak pengsan tengok harga. Nanti kalau wife preggy lagi, sila padamkan pic tembikai ni. Kalau dibuatnya dia ngidam, haruuu….hahaha

  22. Riza Afzan Asri
    Riza Afzan Asri July 1, 2015 at 3:52 pm | | Reply

    Berpeluh ni kalau mengidam makan tembikai kat Jepun.

  23. Hafizul
    Hafizul July 2, 2015 at 3:32 am | | Reply

    Huhu…nak usik buah ni pun tak berani..apatah lagi nak membeli dan merasainya..memang tak rasa sampai jadi jutawan dulu la nampaknya..haha

  24. Ibu Farish
    Ibu Farish July 4, 2015 at 11:11 pm | | Reply

    Nampak sedap buah tembikai ni, tapi harganya masyaallah.. Pengsan ibu dengarnya.. Ibu pun harap jgn plk ibu yg mengidam klau ngandung yg ke-3 nanti.. huhuhu

  25. khaty
    khaty July 6, 2015 at 7:03 am | | Reply

    cubalah cari biji benih tembikai yang mahal nie..mana tau boleh tanam sendiri..

  26. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam August 5, 2015 at 2:47 am | | Reply

    Rupenya ada juga tembikai semahal ini, ku ingatkan makan durian hari tu dah mahal dah hehe terbaik infonya..

  27. Nurul
    Nurul August 24, 2015 at 6:46 am | | Reply

    Mahal gila. Patutla orang Jepun letak buah ni dalam kotak bereben cantik-cantik, sebagai buah tangan untuk tuan rumah ..rupanya memang sangat berhanrga

  28. hasif
    hasif December 29, 2015 at 7:10 pm | | Reply

    biar betul ni tembikai..macam bola bowling dah..tapi tngk merah die tu fuh boleh rs manis die macam mana

  29. nurul fatin adiana
    nurul fatin adiana October 19, 2016 at 8:29 am | | Reply

    mahainye…agaknye sedap sgtttt

  30. hakim
    hakim February 20, 2017 at 11:59 am | | Reply

    Ta payah belilah …klu nak beli…beli benih nya…tanam kat belakang murah…aku rasalah satu biji benih mungkin harga satu ratus ringgit rm saja…klu gaji bwh rm 500 ringgit …wlpun agak berat …tapi mampu beli lah…hehehe…ini aku punya idealah…apa kata korang semua…huhuhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.