48 Responses

  1. Cari Servis Murah
    Cari Servis Murah September 26, 2015 at 11:54 am | | Reply

    Jangan lupa juga bro…mana2 plugin yang perlu diupdate perlu update…jangan nak pasang plugin yang dah tak update 3 tahun keatas…semua tu boleh buat hosting kita lemah…bab hantar email tu aku tak pasti…boleh ke orang buat macam tu? Guna email kita untuk blast email banyak2?…pelik nih…kna siasat jugak ni…huhu…

  2. ohsempapa
    ohsempapa September 26, 2015 at 11:59 am | | Reply

    Welcome back En. LEGEND.
    Semoga kembali bersemangat…heehee.

  3. Ikhwan
    Ikhwan September 26, 2015 at 12:17 pm | | Reply

    aku dah banned hosting buaya, dulu aku bayar tapi dia kata tak bayar walau debit kad dah potong duit, terus aku minta refund.

  4. Tehr
    Tehr September 26, 2015 at 12:21 pm | | Reply

    duit masuk duit keluar
    pakai hosting pihak luar
    sekali kena jumlah besar
    mesti mahu bawa bersabar

  5. Noriza Rahman
    Noriza Rahman September 26, 2015 at 12:29 pm | | Reply

    Hadus..lepas ni kena selalu ‘berjaga-jaga’ la dengan password nih…

  6. seri nian
    seri nian September 26, 2015 at 12:57 pm | | Reply

    kalo kene suspend tukar password dekat cppanel…alhamdullilah sy berjaya….huhu mmg terkejut kene suspand

  7. zool
    zool September 26, 2015 at 2:01 pm | | Reply

    camtulah risiko blog ni.. hosting pun nasib2 lah kalau diorang leh jaga

  8. Akuro San
    Akuro San September 26, 2015 at 3:38 pm | | Reply

    Tahniah.. berjaya pulihkan kembali blog nih.. walaupun terpaksa kuar modal lebih..

  9. Uncle Zuan
    Uncle Zuan September 26, 2015 at 4:44 pm | | Reply

    pergh, dugaan betul tu bro

  10. ahmadyani
    ahmadyani September 26, 2015 at 7:34 pm | | Reply

    Kalau hosting ke malware…itu salah kita ke?

  11. Satria Saqti
    Satria Saqti September 27, 2015 at 7:19 am | | Reply

    Baik punya perkongsian. Lebih-lebih lagi tentang term baru tu. Bolehlah bagitahu kengkawan yang tak seberapa nak update tentang term baru ni. Perkongsian yang baik.

  12. Jie Susanos
    Jie Susanos September 27, 2015 at 11:45 am | | Reply

    wah…teruk gk bro kena ni..

    nasib baik masih ada pelangi tu..

    1. Noriza Rahman
      Noriza Rahman September 28, 2015 at 10:50 am | | Reply

      Pelangi tu meriahkan hati yang duka lara kan…

  13. emalin mohd
    emalin mohd September 27, 2015 at 2:20 pm | | Reply

    Gerun juga dengarnya..

  14. akubiomed
    akubiomed September 27, 2015 at 3:42 pm | | Reply

    Manalah ada masa nak baca terma panjang berjela. Bukan faham pun dan selalu tekan cepat-cepat.

    1. SuperNifz
      SuperNifz September 29, 2015 at 1:41 am | | Reply

      Ye betul tuh. dah lah panjang berjela-jelan, bahasanya susah nak di fahami pulak.

  15. Pendekar Berkuda
    Pendekar Berkuda September 27, 2015 at 4:14 pm | | Reply

    nasib la aku pakai hosting dalam negara jer. hak hak hak.

    kesian jugak bro.

    tapi. aku tak leh jugak nak bantu lagi. aduh.

    next month aku maybe pindah KL. bebila boleh lah kawtim. wokey?

  16. AzlanRaof
    AzlanRaof September 27, 2015 at 5:36 pm | | Reply

    Bayar mahal tapi support berkira. Aku pun nak ban jugak boya ni.

  17. mommykemai
    mommykemai September 27, 2015 at 6:30 pm | | Reply

    warghh menyeramkan juga yer pasal hosting ni. harap dapat jadi iktibar juga utk kami yang baru nak blogging neh.

  18. kaki pelangi
    kaki pelangi September 28, 2015 at 1:47 am | | Reply

    pernah dgr dar kwn2 mslh gni..tapi blom kena lagi setakat ni…n harapnya xkn dapatla masalah gini..aminn

  19. skespad
    skespad September 28, 2015 at 1:56 am | | Reply

    risiko ada dimana-mana. berusahalah untuk menanganinya.

  20. reezluv
    reezluv September 28, 2015 at 2:44 am | | Reply

    pengalaman aku guna hosting Malaysia..dekat 10 kali kena hack..tak larat..sampai sekali tu abis semua file aku..dah le tak backup..nasib la hosting baik hati setelkan..cerempet betui sama itu hacker..

    boya tu jugak pernah buat aku menyirap..ada sekali tu aku ingatkan ada suntik apa-apa ke,nasib baik le lepas aku install Wordfence, ok je..Sitelock tu aku ada pakai juga..haha..la ni kena buat backup sebulan sekali..kalau tak..naya..

    1. Faiz Alias
      Faiz Alias September 28, 2015 at 3:48 pm | | Reply

      bab hosting boya ni dah banyak sgt aku dgr masalah dia…pelik juga…nak tahu bab hosting ni boleh baca kat webhostingtalk [dot] com

  21. zik
    zik September 28, 2015 at 4:23 am | | Reply

    pening jugak tuh…aku pun pernah alaminya… last2 malas nak renew… terkubur macam tuh jer…

    1. Faiz Alias
      Faiz Alias September 28, 2015 at 3:50 pm | | Reply

      Guna hosting mana bro? kongsi sikit…

  22. Daftar Harga HP Samsung
    Daftar Harga HP Samsung September 28, 2015 at 3:41 pm | | Reply

    kok bisa hilang dari SE kang ?

  23. SuperNifz
    SuperNifz September 29, 2015 at 1:38 am | | Reply

    Lorr.. patut lah dok bukak asik tak boleh ajer… ingat tak berblog dah.. kena hack rupanya.. banyakkan bersabar ya bro.

  24. Raihanah Ahmad
    Raihanah Ahmad September 29, 2015 at 4:05 am | | Reply

    fuh, memang susah hati la kalau web kena suspend

  25. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim September 29, 2015 at 7:50 am | | Reply

    Kalau aku mungkin saat ni aku dah pindah rumah lain. Hosting slow pun aku tak tahan, ini kan problem 10 hari. hahaha

  26. myliferia
    myliferia September 29, 2015 at 8:27 am | | Reply

    Gambaq last jugak buat tertelan ayaq liuq!

    Alhamdulillah blog ini dah kembali ceria 🙂

  27. sabree hussin
    sabree hussin September 29, 2015 at 3:08 pm | | Reply

    10 hari hilang dari dunia siber yang merugikan tu!

  28. Siti hazreen
    Siti hazreen September 29, 2015 at 4:05 pm | | Reply

    Huishhhh jenuh nak tukar 3bulan sekali password tu

  29. Sani
    Sani September 29, 2015 at 4:59 pm | | Reply

    Aku pernah jugak kena attack dengan Malware..last sekali aku pindah aje hosting lain, habis cerita…

  30. musadun
    musadun September 30, 2015 at 5:49 am | | Reply

    pergh..tinggi juga nak kena bayar untuk setelkan masalah macam tu..

  31. Azlan
    Azlan September 30, 2015 at 2:27 pm | | Reply

    Aku duk layan lagi hosting si boya tue.. harap2 takda yg kacau..tp wordfence aku hari2 bagi alert ada cubaan nak hack ..citttt…

  32. Ummi Hanie
    Ummi Hanie October 1, 2015 at 4:56 am | | Reply

    welkembek….hoho… 1o hari bagaikan 10 tahun rasenye yer…

    den x penah lagi membuayakan diri

  33. SentiasaPanas
    SentiasaPanas October 1, 2015 at 5:41 am | | Reply

    Akhirnya blogspot jugak la yang terbaik haha..

  34. AkmaOmar
    AkmaOmar October 1, 2015 at 6:09 am | | Reply

    Aku pun pakai host boya ni, so far bertahun aku pakai takde masalah lagi tapi tak tahulah terms baru ni. Adeh masalah jugak kalau cenggini baru aku ingat nk tranfer semua blog ke situ je huhu

  35. rahimah
    rahimah October 1, 2015 at 6:34 am | | Reply

    Nak transfer hsoting pun kurang-kurang 2 hari baru on semula web tu. Agaknya elok di asing-asingkan kot jangan letak semua dalam satu hosting .

  36. aqmalfaiz
    aqmalfaiz October 1, 2015 at 6:49 am | | Reply

    bagi resipi eskrem yang last tu boleh? hahaha

  37. Faizal Fredley
    Faizal Fredley October 1, 2015 at 9:47 am | | Reply

    welcome back to the dunia blogging bro…heheh adat pakai hosting sendiri. aku pakaihosting yg dah stabil pom masih ada masalah pasal kena DDOS tu..hehe

  38. kak yatiadam
    kak yatiadam October 2, 2015 at 10:56 am | | Reply

    patutla.. kak x dapat tengo blog ni hari tu.. sabar la.. dugaan semua tu..

  39. Junaidy Jaimi
    Junaidy Jaimi October 2, 2015 at 10:23 pm | | Reply

    10 hari yang buat hati ini terasa merindui kehilangan blog ni…

  40. kak yatiadam
    kak yatiadam October 3, 2015 at 9:44 am | | Reply

    sodapnyr aiskrim tu… terliur pula..

  41. Daftar Harga HP Android
    Daftar Harga HP Android October 3, 2015 at 3:22 pm | | Reply

    indahnya warna pelangi itu , hehe sukses mas rizal 🙂

  42. akuoka
    akuoka October 4, 2015 at 7:04 am | | Reply

    rilex bos…
    nanti ko hantar malware balik yea
    darah di balas darah
    malware di balas malware

  43. Hafizul
    Hafizul October 12, 2015 at 3:10 am | | Reply

    Huhhh..hari ni barulah lega rasa hati.. dah rasa ada bahagia yang pelik sikit ini hari..hehe

  44. Helmi Onexox
    Helmi Onexox October 18, 2015 at 2:29 am | | Reply

    Nampaknya macam kena scam je dengan buaya ni… hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.