34 Responses

  1. Ibu Zarith
    Ibu Zarith October 9, 2015 at 5:08 pm | | Reply

    Kenapa si baby comel tu? Oh by the way betul apa yang titan bebel sensorang ni. Setuju lah 100%. ingatan untuk diri sendiri juga

  2. Noriza Rahman
    Noriza Rahman October 9, 2015 at 11:44 pm | | Reply

    Sangat setuju dengan omelan encik Titan…

    So sweet tido ngan baby…

  3. Ome
    Ome October 10, 2015 at 12:34 am | | Reply

    Salam tuan Titan.

    Yep, betul omelan tuan. Ramai nampak duit besar tetapi tak nampak usaha besar untuk mendapatkan duit besar itu. Saya pun bersalah macam tu tahun-tahun lepas. Sekarang dah insaf, dan bermula-mula kecil-kecilan dahulu. Terima kasih atas komen tuan.

  4. Hafiz Hafizol
    Hafiz Hafizol October 10, 2015 at 2:30 am | | Reply

    Nice entry sangat memberi inspirasi & motivasi. terima kasih cikgu !

  5. encik abc
    encik abc October 10, 2015 at 4:42 am | | Reply

    kahwin cepat-cepat tu betul. lepas kahwin insyaAllah dapat rezeki lebih berbanding belum kahwin.

  6. Saljuhumairah
    Saljuhumairah October 10, 2015 at 6:28 am | | Reply

    Bro, gua setuju sangat… Lu cakap serupa orang Makrifat. Kasih dan sayang… Cinta… Itu matlamat dalam kehidupan.

    Cinta dengan sesuatu beserta dengan ikhlas yang sungguh-sungguh akan dikurniakan sesuatu yang diperlukan kita, bukan sesuatu keinginan kita.

    Dalam karya Hamka banyak ceritakan hal yang lu cakap ni bro…

    dalam puisi Jalaluddin rumi juga sama. Kiasan hamzah fansuri ada sebut…

    Cintailah cinta.

    Cinta dari dalam dan sebarkan cinta hingga ke sekeliling akan menarik cinta juga…

    Akhir kata, Lu Inspirasi Merah Jambu Gua.

    Semoga menemui jawapan yang telah tertulis dan yang tersirat.. Dalam kitabNya…

  7. abdfatah
    abdfatah October 10, 2015 at 8:03 am | | Reply

    makasih atas basuhan otak untuk kali ini… makasih banyak2…

  8. nurul
    nurul October 10, 2015 at 8:04 am | | Reply

    Yup betul tu, check balik diri sendiri. Something wrong somewhere else. Hidup kena berjemaah,buat ramai-ramai baru fun (termasuk tidur dengan anak)
    Btw anak kena jaundice ye..semoga turun bacaan kuning that lil’genius 🙂

  9. ahmadyani
    ahmadyani October 10, 2015 at 8:20 am | | Reply

    Bab-bab duit ini memang membuatkan orang cepat kelabu fikiran. Kelabu mata tapi masih jernih fikiran masih memberi untung. Kalau sudah kelabu fikiran, mata terang pun akan membuatkan kita ‘sesat jalan’.

  10. Ummi Hanie
    Ummi Hanie October 10, 2015 at 8:34 am | | Reply

    setuju. terima kasih sifu

  11. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin October 10, 2015 at 8:52 am | | Reply

    Setuju sangat dengan omelan Cik Titan ni. Bergerak dalam kumpulan memang best kerana kita tidak keseorangan.

  12. Uncle Zuan
    Uncle Zuan October 10, 2015 at 3:35 pm | | Reply

    ok selamat malam…

  13. Ikhwan
    Ikhwan October 10, 2015 at 4:16 pm | | Reply

    bila dah dapat RM500, boleh target jadikan sampai RM5,000.

    lepas tu baru nampak jalan nak jadikan sampai RM50,000

  14. diana
    diana October 11, 2015 at 7:23 am | | Reply

    Setuju. Start small. Saya mula biz dulu lagi rendah. RM500 adalah permulaan yang baik. Kena ada ilmu (hint: Kitab Pink dll). Kena rasa sepak terajang bisnes online ni, untung, rugi, sedar diri, baru kita boleh fokus. Orang tak tahu susah senang kita. Orang nampak senang aje. Berniaga ni DIA bos kita. Kena ambik hati boss 🙂 .

  15. Sani
    Sani October 11, 2015 at 8:33 am | | Reply

    Kena pelampang sedas barulah terjaga, kalau tidak asyik lena sahaja di buai mimpi indah…Walau usaha kabut..tapi hasilnya syik kelaut..renung-renungkan..

  16. suri
    suri October 11, 2015 at 8:54 am | | Reply

    wah pakanya letih bangat ni haaaa…

  17. ajumohit
    ajumohit October 11, 2015 at 12:29 pm | | Reply

    mana tahu bila dah maju dalam blogging bolehla brenti keje sambil membesarkan anak-anak

  18. akubiomed
    akubiomed October 11, 2015 at 1:39 pm | | Reply

    Aiks, bapanya yang tido. 🙂

  19. AzlanRaof
    AzlanRaof October 11, 2015 at 3:26 pm | | Reply

    Betul tu. Kdg kdg bila dah tamak semua benda nak buat sekaligus. Adsense la affiliate la..last semua melepas.

  20. zool
    zool October 11, 2015 at 4:13 pm | | Reply

    betul tu tak boleh buat sorang-sorang..
    aku pun nak cari side kick partner untuk projek2 ..
    tak boleh nak bolot nanti hapapuntak boleh

  21. Hafizul
    Hafizul October 12, 2015 at 3:04 am | | Reply

    Terkesima pulak dengan artikel ni..thanks yu..hehe

  22. haffizuliskandar
    haffizuliskandar October 12, 2015 at 3:48 am | | Reply

    lagi besar pertaruhan, lagi besar risiko, lagi besar peluang pendapatan yang kita dapat. YA! Betul! Itu betul!

  23. JMR
    JMR October 12, 2015 at 4:02 am | | Reply

    Syok baca entri ni..macam dengar cikgu disiplin tgh bg motivasi sebab kantoi isap rokok dalam jamban..hehe

  24. Bahrain
    Bahrain October 12, 2015 at 5:39 am | | Reply

    Terbaik!.. nak buat duit buat dengan cara yang betul. pasang niat dan azam.

  25. Noriza Rahman
    Noriza Rahman October 12, 2015 at 7:23 am | | Reply

    Banyaknya pengajaran dan teladan..kalau langgar juga memang kena gegar la…

  26. Tehr
    Tehr October 12, 2015 at 8:05 am | | Reply

    ni kes ambil peluang tidur sambil pura2 jaga anak ke ni?

    korang langgar, korang kena gegar
    korang biar, korang kena putar

  27. topijerami
    topijerami October 12, 2015 at 8:13 am | | Reply

    post nieh dan post sebelum nie banyak membakar semangat aku untuk buat at least 500 ringgit malaysia setiap sumber

    tq kerana bakar semangat yea

  28. musadun
    musadun October 12, 2015 at 4:50 pm | | Reply

    tips yang bagus untuk targetkan RM500 utk setiap projek dalam sebulan.

  29. sabree hussin
    sabree hussin October 13, 2015 at 6:25 pm | | Reply

    Projek RM500 sound realistic and attainable 😀

    Itu lebih baik daripada terus nak jadi jutawan hanya dengan promot link semata-mata

  30. Puan hanim
    Puan hanim October 16, 2015 at 3:02 am | | Reply

    saya setuju dgn en.titan.
    rezeki semua dari Allah.. kalau kita jaga hubungan dengan DIA.. InshaAllah mudha rezeki masuk.. amin

  31. Raihanah Ahmad
    Raihanah Ahmad October 16, 2015 at 7:44 am | | Reply

    setuju sangat, start small pastu tambahlah bila perlu.

  32. Kelawar Sesat
    Kelawar Sesat October 16, 2015 at 10:33 am | | Reply

    pasal buat sorang2 tu takleh ak cakap ape la. kadang2 kalau nak tunggu orang lain sampai bila tak gerak. sebab tu la gerak sorang

  33. Helmi Onexox
    Helmi Onexox October 18, 2015 at 2:12 am | | Reply

    Bukannya senang nak berjaya, saya pun dah bosan dan muak tengok orang tunjuk kekayan dan kesenangan di internet.

    Ironinya, apa yang mereka tunjuk bukanlah realiti yang sebenar(ada kepayahan di sebalik kesenangan).

    Sekarang bergerak sendiri dengan bantuan mereka yang benar-benar mahu membantu.

  34. Pendekar
    Pendekar November 13, 2015 at 9:15 pm | | Reply

    demmit…

    ayat last tu menang sengaja hala pisau kat dada aku la tu…

    tahulah aku lom kaweeeennn…

    demm..

Leave a Reply to zool Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.