59 Responses

  1. raihanah
    raihanah November 18, 2015 at 12:50 am | | Reply

    semoga mendapat jodoh yang baik dan soleh/ah dan jodoh kekal berpanjangan dalm redho Allah, inilah kita mahukan.

    1. titan
      titan November 18, 2015 at 6:16 am | | Reply

      Ya.

      Mudah-mudahan, begitulah ye.

      Cuma kena usaha lebih la sikit.

  2. abdfatah
    abdfatah November 18, 2015 at 3:04 am | | Reply

    ooo gitu caranya…

    1. zool
      zool November 21, 2015 at 12:36 am | | Reply

      inshaallah boleh jadi tu..
      tahun depan kan?

  3. zik
    zik November 18, 2015 at 3:23 am | | Reply

    usahakan… last sekali barulah tawakal.

  4. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam November 18, 2015 at 3:44 am | | Reply

    Banyak sebenarnya kita kena buat utk dapat jodoh yang baik. Jadi kena usaha, doa dan tawakkal insyaallah jodohnya spai…

    1. titan
      titan November 18, 2015 at 6:17 am | | Reply

      Ya.

      usaha sahaja.

      Jangan benci untuk berusaha dapatkan jodoh yang terbaik untuk diri kita.

  5. JMR
    JMR November 18, 2015 at 5:55 am | | Reply

    ni mcm mana ni..aku nak kena jemput jodoh ke jemput kekal jodoh?

    1. titan
      titan November 18, 2015 at 6:04 am | | Reply

      jemput aje.

      kalau dapat, tahniah beb.

  6. akubiomed
    akubiomed November 18, 2015 at 5:56 am | | Reply

    Ramai yang menyerahkan kepada takdir tanpa berusaha untuk mencari.

    1. titan
      titan November 18, 2015 at 6:06 am | | Reply

      Ya.

      Usaha itu sangat penting dalam apa-apa keadaan.

      Jadi, usahalah sungguhs-sungguh.

  7. Hairul Hissam
    Hairul Hissam November 18, 2015 at 7:19 am | | Reply

    usaha, doa dan tawakal tu yg penting kan bro..
    bagaimana pula mencari jodoh kedua.. heeeee

  8. si bongkok
    si bongkok November 18, 2015 at 11:31 am | | Reply

    Ada member cakap…

    “jodoh aku dah sampai bro…tapi..yang tak sampai lagi…sewa dewan dah cecah 10k siap makan hidang, booking honeymoon takmau kat legoland malaysia nak pegi aussie tgk kanggaroo…bab hantaran toksah cakap laa bro…ketaq tangan nak ulur kt sebelah sinun….”

    Bro rasa boleh sampai tak jodoh nie…?

    Realiti semasa yang tak mampu laki2 sekarang xdapat nak elak..syukur juga jodoh kawan dipermudahkan-NYA…

  9. Jie susanos
    Jie susanos November 18, 2015 at 11:37 am | | Reply

    Arrr…btul apa yg bro ckap…

    Kena usaha beb..

  10. FaizAlias
    FaizAlias November 18, 2015 at 2:36 pm | | Reply

    tgh cari jodoh ni…haha

  11. cik tom
    cik tom November 18, 2015 at 3:21 pm | | Reply

    oh camtu rupanya cara jemput jodoh..hehe…

  12. musadun
    musadun November 18, 2015 at 4:42 pm | | Reply

    jodoh ni kena usaha cari..sama macam rezeki juga..ada orang mengambil keputusan tunggu je jodoh dtg.

  13. Noriza Rahman
    Noriza Rahman November 19, 2015 at 2:07 am | | Reply

    Ya Allah bagusnya panduan ni…memohon sepenuhnya kepada Allah dalam pencarian jodohnya di dunia

  14. wanie
    wanie November 19, 2015 at 2:25 am | | Reply

    yup..doa, usaha & tawakkal..

  15. reezluv
    reezluv November 19, 2015 at 2:54 am | | Reply

    ramai yang bujang tak konfiden rezeki akan masuk kalau dah kawen, sebab pengalaman lepas depa yang pahit dengan gf/bf depa tu membuatkan ada yang bertekad tamau kawen..memang rugi..tapi hikmah disebalik tu, hanya yang dah kahwin tahu…manisnya berumahtangga..:D

  16. Belang tarung
    Belang tarung November 20, 2015 at 3:24 am | | Reply

    kalau ade ala2 bollywood ni kene guna magic sikit..magic tukar baju tanpa bayangan

  17. suri
    suri November 20, 2015 at 6:45 am | | Reply

    mesti ada niat yang betul nak cari jodoh ini heee…

  18. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin November 20, 2015 at 7:03 am | | Reply

    Betul tu kena usaha berterusan bukannya sekerat jalan. Ramai yang frust dan sampai kata ‘ takpe, kalau ada rezeki, adalah…

  19. Hanny Abdullah
    Hanny Abdullah November 20, 2015 at 7:59 am | | Reply

    Nampak gaya nak kena usaha lebih ni..hehehe

  20. topijerami
    topijerami November 20, 2015 at 2:01 pm | | Reply

    amat sesuai dengan aku…
    aku single lagi..ehehe

  21. Uncle Zuan
    Uncle Zuan November 20, 2015 at 11:04 pm | | Reply

    hmm aku mungkin belum berniat nak kawin tu yang tak jumpa jumpa lagi calon wife

    1. zool
      zool November 21, 2015 at 12:40 am | | Reply

      jangan lama2 nanti kawin lambat cam den..

    2. Jie Susanos
      Jie Susanos December 6, 2015 at 1:10 pm | | Reply

      ala rugi tu uncle..

      nti trip travel dgn wife plak..haha

  22. ahmadyani
    ahmadyani November 21, 2015 at 7:20 am | | Reply

    Ini untuk mereka yang belum berkahwin lagi dan yang sudah bersedia mahu memiliki pasangan hidup. Kalau yang masih mahu hidup sendiri, tidak mahu berteman, Baca sekadar menambah pengetahuan sahajalah…

  23. Aretikz
    Aretikz November 23, 2015 at 3:13 am | | Reply

    Kalau jemput jodoh ke-2, macam mana tu? Whoaa ~

    (Mohon akak-akak jangan bash saya, saya ikhlas tanya saja.. haha)

    1. diana
      diana November 23, 2015 at 5:36 am | | Reply

      Akak tak bash. Mintak no phone wife je ada nak buat laporan sikit 😀

  24. blogger lelaki
    blogger lelaki November 23, 2015 at 5:03 am | | Reply

    lain macam je bro…ada tips nak menjemput jodoh #2 tak bro..kah kah kah

    1. Suhimi Nain
      Suhimi Nain December 2, 2015 at 5:21 am | | Reply

      kalau adam mungkin tajuknya bukan menjemput jodoh #2. Lain dah tu. haha…

  25. diana
    diana November 23, 2015 at 5:34 am | | Reply

    Wah bab puji kawan sado tu kelakar. Semua sikit-sikit, sado segak tinggi sikit 😀
    Ya mencari jodoh ni kena usaha juga.
    Dapat yang berkenan jangan tunggu lama-lama.
    Bukan muka macam Anjali je, tapi hati budi juga.
    Cuba keluar dengan dia tak bawa wallet, dia meroyan tak?
    Kalau tak meroyan, dia ok. Dia terima kita seadanya
    Ini tip dari akak okey

  26. Rafiq Adnan
    Rafiq Adnan November 23, 2015 at 5:46 am | | Reply

    hehehe. lain macam jer bro.

  27. Raihanah Ahmad
    Raihanah Ahmad November 24, 2015 at 3:14 am | | Reply

    jodoh yang pertama saja ok

  28. Media Sensasi
    Media Sensasi November 24, 2015 at 8:42 am | | Reply

    Kaki hindustan rupa-rupanya..
    Kikiki

  29. Wan Zawawi
    Wan Zawawi November 24, 2015 at 4:24 pm | | Reply

    Terbaik tips-tips dari bro ni,web tu pun bagus,hehehe kena pula masih mencari bakal tulang rusuk kiri ni 🙂

  30. maimon
    maimon November 24, 2015 at 6:32 pm | | Reply

    Komplikated sungguh rasanya.

    Banyak kali baca orang share dekat fb suami isteri lepas kahwin tak pernah susah. Sentiasa cukup.

    Nanti lepas experience baru boleh cerita. hehe

  31. Bahrain
    Bahrain November 25, 2015 at 2:49 am | | Reply

    semoga ada jodoh untuk aku 😀

  32. onlajer
    onlajer November 25, 2015 at 7:04 am | | Reply

    hohoho ini kalau tak ya ya boleh bertambah cawangan hihihi

  33. Siti Badariah Baharin
    Siti Badariah Baharin November 25, 2015 at 8:56 am | | Reply

    rezeki apabila dah berkahwin dan rezeki apabila dah dapat anak; dua-dua pun memang terbaik..

  34. Azmir Shah
    Azmir Shah November 26, 2015 at 8:43 am | | Reply

    Kadang2 kita minta jodoh datang, tapi tak ada usaha. Memang patutlah ditekankan usaha, doa, tawakal.

  35. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin November 28, 2015 at 9:16 am | | Reply

    Memang tak boleh putus asa dalam menjemput jodoh. Yang penting, jangan sesekali membina jodoh di atas penderitaan orang lain.

    1. Suhimi Nain
      Suhimi Nain December 2, 2015 at 5:19 am | | Reply

      dalam maksudnya tu. hehe

  36. Mira
    Mira December 2, 2015 at 3:47 am | | Reply

    Tips yang baik dan bagus untuk bakal pengantin di luar sana.

  37. Suhimi Nain
    Suhimi Nain December 2, 2015 at 5:18 am | | Reply

    Alhamdulillah, zaman aku dah lepas dah. hehe.. apapun, Good Luck bagi yang tengah mencuba. 😀

  38. Helmi Onexox
    Helmi Onexox December 2, 2015 at 2:17 pm | | Reply

    Usaha tu paling penting. Kemudian baru berdoa dan tawakal.

  39. emalin mohd
    emalin mohd December 3, 2015 at 6:07 am | | Reply

    Contoh terbaik tu Kuch Kuch Hota Hai

  40. Sani
    Sani December 3, 2015 at 3:14 pm | | Reply

    Apa apa perkara pun yang kita hajati mesti kena berusaha, Kalau setakat cakap aje. Ofkos tak jalan punya..

  41. Sani
    Sani December 3, 2015 at 3:16 pm | | Reply

    Oooo tapi lagu lagu dia memang tangkap layan. Boleh tangkap nangis dibuatnya..

  42. Noriza Rahman
    Noriza Rahman December 5, 2015 at 12:48 pm | | Reply

    Sekarang ni dah kerap pula tv duk tayang cerita ‘Rahul’ ni

  43. sara
    sara December 5, 2015 at 1:14 pm | | Reply

    Kena usaha lebih…doa…sabar…
    Solat Tasbih boleh membntu.(pglaman lalu)

    Nak cari pasangan yg minat berdakwah..moga Allah kabulkan.

  44. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam December 7, 2015 at 2:01 am | | Reply

    Yang penting kena usaha, doa, yakin dan tawakkal…insyaallah sampai la jodohnya…

  45. Azlan
    Azlan December 9, 2015 at 4:02 am | | Reply

    Alhamdulillah..Ada panduan terbaik nie..Kalo cari jodoh ke-2 smp ke 4, boleh gak kan..hehehe

  46. lankapo
    lankapo December 9, 2015 at 4:38 am | | Reply

    ada satu lagi tips nak cari jodoh.

    install wechat..pastu look around hehe

  47. cik tom
    cik tom December 12, 2015 at 5:48 pm | | Reply

    tolong doakan jodoh aku cepat sikit sampainya..hehe

  48. huda
    huda December 28, 2015 at 7:44 am | | Reply

    memang kene menjemput jodoh…kita baiki diri kita Allah akan baiki jodoh kita

    cam segan jugak tapi nak share doa yang saya bace time bujang dulu..

    ‘Ya Allah kurniakanlah diriku seorang suami dari sisiMu’

    ini doa nabi Zakaria, mitak Allah kurniakan anak, cuma saya tukar suami…

    ‘Dan sesungguhnya aku merasa bimbang akan kecuaian kaum kerabatku menyempurnakan tugas-tugas agama sepeninggalanku; dan isteriku pula adalah seorang yang mandul; oleh itu, kurniakanlah daku dari sisiMu seorang anak lelaki.’

    Maryam : 5

  49. hasif
    hasif December 29, 2015 at 6:33 pm | | Reply

    usaha itu penting..bukan doa shj,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.