45 Responses

  1. akubiomed
    akubiomed December 9, 2015 at 6:41 am | | Reply

    Biasanya 7 hari pertama mantap dan selepas itu faham-faham jer lah..

    1. Mus
      Mus December 9, 2015 at 7:57 am | | Reply

      ni yang tak bestnyer

    2. Travelog Siti
      Travelog Siti December 9, 2015 at 11:02 am | | Reply

      Hehe. kalaulah tetiba test hari pertama depan kontraktor yg datang pasang tu, agak-agak 1 mbps la contohnya, agak2 apa reaksi cikgu? 😛

      1. titan
        titan December 16, 2015 at 10:57 am | | Reply

        Memang kansel kontrak la.

        haha.

    3. cik tom
      cik tom December 12, 2015 at 6:00 pm | | Reply

      kat tmpt ciktom xde unifi…
      tapi adik ada pakai kat umah sewa dia..
      dia ckp awal2 bagus..laju…
      lama2 ehem ehem jgk..hehe

      1. titan
        titan December 16, 2015 at 10:58 am | | Reply

        kalau wifi, memang lambat kalau dalam bilik. lagi-lagi kalau jauh dari modem.

        tapi kalau guna direct connection, memang laju habis.

  2. abdfatah
    abdfatah December 9, 2015 at 6:41 am | | Reply

    yeaayyyy dapat guna unipi laaa…

  3. Amirul
    Amirul December 9, 2015 at 7:17 am | | Reply

    Aku pun pakai pakej ni bro… buffering, download mmg heaven

  4. Bahrain
    Bahrain December 9, 2015 at 8:17 am | | Reply

    unifi memang best la kalau guna lagi2x kalau nak download macam2x. hehehe

  5. DRAMATIC UNIQ
    DRAMATIC UNIQ December 9, 2015 at 9:31 am | | Reply

    saya dah guna UniFi dgn HyppTV ni sejak Februari.. memang puas hati.. sekarang guna pakej yang 10Mbps.. ini pun rasa puas dah surf internet siang malam..

    minggu depan upgrade ke 30Mbps dgn harga yg sama macam skrng guna.. ada jg yang tak nak keluar rumah lepas ni..!! hahahahaaa.. 😛

    1. titan
      titan December 16, 2015 at 10:59 am | | Reply

      wahh..

      dari februari.

      mesti puas mendownload ni.

    2. din
      din February 27, 2017 at 5:33 pm | | Reply

      selama pakai tu, ada tak slow slow hujung bulan ? maksudnya buffering ke

  6. Calrase Patrick
    Calrase Patrick December 9, 2015 at 9:50 am | | Reply

    wah Macam menarik sja hoho.. memanglah menarik kan hihi.. terbaik cikgu

  7. Blogger Babyface
    Blogger Babyface December 9, 2015 at 10:02 am | | Reply

    rm179 tu tak campur gst kan. kalau campur gst kena rm18* gak. Gua pun upgrade gak tapi TM blm contact gua untuk tindakan lanjut.

    1. titan
      titan December 16, 2015 at 11:00 am | | Reply

      biasalah tu kalau kena gst.

      bayar ajelah.

  8. Travelog Siti
    Travelog Siti December 9, 2015 at 10:58 am | | Reply

    Nanti balik Malaysia ni pun aku nak pasang Unifi jugaklah kat rumah.

  9. reezluv
    reezluv December 9, 2015 at 11:11 am | | Reply

    hampehnya..tmpt aku 8mbps jek..bile tah nk smpai Unifi 30mbps…fufufu

  10. Sop
    Sop December 9, 2015 at 1:15 pm | | Reply

    Baru nak upgrade 30mbs sebab promosi 🙂
    Harap laju seperti roket huhuhu

  11. Junaidy Jaimi
    Junaidy Jaimi December 9, 2015 at 1:47 pm | | Reply

    hehehe…tempat aku rasanya 1mbps ni dah cukup laju bagi aku..hehe..mungkin jugak sebab area kampung aku ni..yang pakai dua tiga rumah…so tak da..la nak berebut..aku tak boleh bayangkan kalau pakej 30mbps tu sampai lokasi aku..haha..boleh berasap laptop ni mungkin..

    1. titan
      titan December 16, 2015 at 11:01 am | | Reply

      tengok keperluan.

      keperluan aku memang besaq sikit bila dah boleh ada line laju ni.

      puas dah pakai line 1Mbps nih.

      berzaman dahh..

  12. reezluv
    reezluv December 9, 2015 at 2:14 pm | | Reply

    lu kt masai rupanya..ohoh..kot gua balik JB rasa lu ada ke tak?haha

  13. Helmi Onexox
    Helmi Onexox December 9, 2015 at 3:42 pm | | Reply

    Memang sesuai sangat lah tu.

    Komisen JDR pun tiga angka tiap bulan.

    Tak masuk job-job lain, apa ada hal.

    Memang laju, yang penting unlimited. 😉

  14. si bongkok
    si bongkok December 9, 2015 at 4:52 pm | | Reply

    ohhh pindah masai rupanya… 🙂 bleh laa tue dekat nak pegi pasir gudang layan jdt2 punya..nak layan jdt punya game VS the red giants kat larkin mau 1/2jam gak tue…kalo cilok ngan lagenda z merah tue…bleh cepat sket aa.. 😀

    Utg aa duduk2 kawasan johor tengah dan sekitarnya…area muar rasa town jek dah ada unifi..kita yang agak pinggiran bandar muar nie layan 4mbps jek lagi…bleh laa buat2 kerja…nak layan download jawabnya terbengkalai kerja lain… 😀

  15. Sync
    Sync December 9, 2015 at 4:57 pm | | Reply

    mudah mudahan tak kena scam dengan TM.

  16. sabree hussin
    sabree hussin December 9, 2015 at 5:41 pm | | Reply

    Super laju tu 😀

    macam-macam boleh download kalau laju macam tu. Kawasan aku pulak tak ada coverage… kena pakai apa yang ada dulu la nampaknya

  17. pakarcomputer
    pakarcomputer December 9, 2015 at 7:21 pm | | Reply

    Yg xbestnya pakej 30mbps ni download shaja. upload still on 5mbps.
    better ambik 10mbmps pakej, 10mbps upload skali.

  18. Azlan
    Azlan December 9, 2015 at 11:52 pm | | Reply

    aku duk kawasan sebelah masai ni pun belum dapat UNIPAI nie lagi…sedeeyyyyy…

  19. emalin mohd
    emalin mohd December 10, 2015 at 12:47 am | | Reply

    Pakai unifi juga yang paling murah tu.. SO far ok cuma kalau jauh sikit (dalam bilik je pun) terus tak dapat line unifi. Yang ni hampeh..

  20. Raihanah Ahmad
    Raihanah Ahmad December 10, 2015 at 3:34 am | | Reply

    belum pernah pakai unifi

  21. Noriza Rahman
    Noriza Rahman December 10, 2015 at 7:36 am | | Reply

    Terbaik la cikgu…

    Area rumah ni pun dah upgrade dari streamyx ke unifi..

    tapi biar dulu la kot nak upgrade tu

  22. mrhanafi
    mrhanafi December 10, 2015 at 6:04 pm | | Reply

    bayaran untuk bulanan tu yang membuat saya menggigil kepala lutut..

    lainlah dah ada income baik punya..

    pasal nie no corncernlah

  23. Jie Susanos
    Jie Susanos December 11, 2015 at 3:02 am | | Reply

    haha..best2..

    habis la anime bro download..

  24. Sani
    Sani December 11, 2015 at 7:29 am | | Reply

    So far okey aje aku yang dah pakai lebih kurang 2 bulan lebih. Cuma bulan pertama kena bayor lebih sikit, itu hari dalam RM349 tak silap aku. Lepas tu bayar aje RM149 tiap tiap bulan.. Yang bestnyer Unlimited tu..

  25. Wan Zawawi
    Wan Zawawi December 12, 2015 at 5:09 am | | Reply

    Baru tahu abang kacak ni pindah Masai ye rupanya,heheh ada rezeki nanti bolehlah lepak sama sambil pekena cendol, best la dah boleh guna Unifi , mesti berdesup je update blog 🙂

  26. hafizi
    hafizi December 12, 2015 at 8:50 am | | Reply

    kawasan sy belum ad unifi lagi boss huhuu, putih mate tgk

  27. cik tom
    cik tom December 12, 2015 at 6:20 pm | | Reply

    mmg seronok online kalau tnet laju berdesup..
    smpi 1 tahap dah tau nak buka atau download pe..hehe

    1. titan
      titan December 16, 2015 at 11:05 am | | Reply

      haha..

      tau takpe.

      memang tak tahu nak download apa sangat dah.

  28. ahmadyani
    ahmadyani December 13, 2015 at 12:47 pm | | Reply

    kalau rumah sendiri memang nak pasang unifi. Rumah sewa ni susah sikit. Terpaksalah layan Broadband…

  29. berita malaysia
    berita malaysia December 14, 2015 at 8:23 am | | Reply

    best giler. tempat aku kat sini unifi pun belum ada lagi..pakai streamyx 4mbs pun harga dah nak sama dengan unifi 30mbps tu..hmmm

    1. titan
      titan December 16, 2015 at 11:04 am | | Reply

      tu la.

      kalau ambil yang 8Mbps pun dah nak sama harga aje.

      sebab tu aku ambil gak unifi nih.

      dah alang-alang kan.

  30. asraff ruslan
    asraff ruslan December 15, 2015 at 4:58 am | | Reply

    memang terbaik….nak download movie memang best tu….layan movie setiap hari…

    1. titan
      titan December 16, 2015 at 11:02 am | | Reply

      Laa..

      takkan la nak layan movie setiap hari.

      bosan gila tu nanti.

  31. Uncle Zuan
    Uncle Zuan December 16, 2015 at 3:55 pm | | Reply

    hmmm bila abad tah aku nak pasang unifi. dok pakai streamix lagi ni

  32. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam December 22, 2015 at 3:16 am | | Reply

    Sebab en titan dah share pengalaman dengan ini minggu depan aku nk pasang gak la unifi ni.

  33. hasif
    hasif December 29, 2015 at 6:37 pm | | Reply

    unifi ni cakap je lebih..sbnrnye 30mbps ni masih dalam projek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.