58 Responses

  1. anuar
    anuar December 20, 2015 at 9:54 pm | | Reply

    Macam nilah cikgu Titan, bila dah jadi suami… hahaha… adatlah tu… itu belum lagi anak2 dah besar… dah tau nak minta itu ini… memang ngeri beb jadi seorang ayah dan suami ni…

    1. titan
      titan December 20, 2015 at 10:14 pm | | Reply

      Ya.

      Sebab itu kena lebih berhati-hati dan lebih bersedia beb.

  2. Julia Johari
    Julia Johari December 21, 2015 at 1:05 am | | Reply

    Heheheh comel je lambat jawab pertanyaan isteri tu hehehhehehe…wanita ni suka bertanya, tapi last2 jawab je ye, sebab nanti itu juga dia beli hehehe

    1. titan
      titan December 21, 2015 at 6:17 pm | | Reply

      ehh..

      aku memang comel dan hensem.

  3. Travelog Siti
    Travelog Siti December 21, 2015 at 1:46 am | | Reply

    Geram betul kenapalah IKEA Malaysia tak boleh buat online store, tak payah pergi IKEA lagi dah. Macam saya ni ha, orang kelantan tak kan nak gi Selangor/KL nak beli barang2 dia. Padahal kat Turki ni, IKEA okey je buat online store. Pasal apa Malaysia tak boleh buat? Pelik betul..

    1. si bongkok
      si bongkok December 21, 2015 at 2:06 pm | | Reply

      Bleh cari personal shopper yang bleh rembat apa2 barang dari IKEA malaysia.. ๐Ÿ™‚

      Cara nie lebih jimat duit poket samada si suami mahupun isteri…beli barang yang betul2 kita mau…

      Macam cikgu titan cakap…duduk ikea 2-3 jam boleh menggugat iman kalo tak kena gaya… ๐Ÿ™‚

    2. titan
      titan December 21, 2015 at 6:12 pm | | Reply

      rasanya ada je ikea online kalau tak silap aku.

  4. haffizuliskandar
    haffizuliskandar December 21, 2015 at 3:59 am | | Reply

    hehehe..dah alang-alang tu kan, singgah jelah sana kan. tapi betul la bang, kita ni kadang niat nak tengok-tengok je, tapi bila dah terjumpa dengan benda yang berkenan, terus lupa niat nak tengok-tengok tu. hehehe

    1. titan
      titan December 21, 2015 at 6:00 pm | | Reply

      tu pasal la.

      kena lebih berhati-hati lepas ini.

  5. akubiomed
    akubiomed December 21, 2015 at 5:29 am | | Reply

    Terjebak pergi Ikea tak mungkin pulang dengan tangan kosong. Paling tak terkalah apabila isteri bermain psikologi memang mengalah jawabnya ๐Ÿ™‚

  6. Raihanah Ahmad
    Raihanah Ahmad December 21, 2015 at 8:23 am | | Reply

    pi ikea memangla mana boleh tangan kosong

    1. titan
      titan December 21, 2015 at 5:44 pm | | Reply

      haha..

      memang tak tangan kosong.

  7. zool
    zool December 21, 2015 at 8:25 am | | Reply

    memang camtulah kalau pegi shopping ngan wife..
    lama n banyak tanya..
    biasalah kan

    1. titan
      titan December 21, 2015 at 5:42 pm | | Reply

      Ya.

      Biasalah tu.

      Dah lama biasa.

  8. Wan Zawawi
    Wan Zawawi December 21, 2015 at 9:38 am | | Reply

    bagus cara abang Titan ni,heheh dah kahwin nanti boleh ikut cara ni

    1. titan
      titan December 21, 2015 at 5:39 pm | | Reply

      haha..

      ikut je. Bukan susah mana pun.

  9. si bongkok
    si bongkok December 21, 2015 at 2:13 pm | | Reply

    Warna pink? Mungkin nak anak tue pakai kaler blocking aa tue..atas terang bawah sluar lengging belang2 hitam putih… ๐Ÿ™‚

    Tapi seorang cikgu pasti dah masak dengan warna2 nie..warna juga mampu mempengaruhi corak dan daya pemikiran..

    Nie pon org rumah dah sibuk2 nak ajak naik IKEA CHERAS…dari town KL bapa jauh bro nak sampai area IKEA CHERAS nie?

    Adoii sib baik jumpa 1-2 personal shopper ikea direct beli dengan mereka jek…so dapat aa jimat sket…kalo ngadap 2-3jam kat sana silap2 kerja gosok kad jek aa..bleh pitam ooo.. ๐Ÿ˜€

    1. titan
      titan December 21, 2015 at 5:38 pm | | Reply

      sekali-sekala, takde salahnya.

      bukan hari-hari pun gi ikea tu.

  10. Cik Nis AnnisaBiz
    Cik Nis AnnisaBiz December 21, 2015 at 2:19 pm | | Reply

    seumur hidup saya tak pernah jejak ikea mana2 tau… sedih tak? hoho

    1. titan
      titan December 21, 2015 at 5:20 pm | | Reply

      Ok.

      Itu memang sedih.

  11. Sync
    Sync December 21, 2015 at 4:06 pm | | Reply

    selalu bab shopping serah kat isteri, suami cari tempat duduk je ๐Ÿ™‚

    1. titan
      titan December 21, 2015 at 5:16 pm | | Reply

      memang ramai yang suami-suami duduk aje masa aku gi sana.

      haha..

  12. Hero Borneo
    Hero Borneo December 21, 2015 at 9:52 pm | | Reply

    menghadapi karenah isteri ketika shopping memang mencabar..terutama dah singgah kedai tu..

    mereka akan sedaya upaya untuk mendapatkan apa yang mereka ingini..

  13. Jie Susanos
    Jie Susanos December 22, 2015 at 3:27 am | | Reply

    mnarik komen2 yg ditinggalkan..

    mcm luahan sorg suami kena teman bini..haha

  14. Bahrain
    Bahrain December 22, 2015 at 7:40 am | | Reply

    Teringin nak pergi ke IKEA tapi yang sudi nak teman. hahaha

  15. blogger lelaki
    blogger lelaki December 22, 2015 at 7:51 am | | Reply

    aku pun tak pernah kesana lagi ni…hahaha..takut rabak je

    1. si bongkok
      si bongkok December 22, 2015 at 10:46 am | | Reply

      rabak mata takpe bro…tak rabak poket seluar dah aa… ๐Ÿ˜€ Biasanya macam tue..tinggal cikgu kita nie terer bab pilih memilih nie… ๐Ÿ™‚

  16. Amirul
    Amirul December 22, 2015 at 3:15 pm | | Reply

    Dari sudut pandangan hipster, cuma nampak meatball di Ikea… haha

  17. leyla
    leyla December 22, 2015 at 4:31 pm | | Reply

    x pernah lagi jejak ikea ni. teringin jugak nak pergi

  18. ahmadyani
    ahmadyani December 22, 2015 at 6:28 pm | | Reply

    Perabut ikea ni sesuai untuk rumah bujang dan rumah kelamin. Sebab tu diserbu ramai. Seperti kata ustaz Kazim, satu cara mengucapkan terima kasih kepada isteri yang melahirkan zuriat kita…setiap kali dia nak itu..kata okey…setiap kali dia nak ini…kata okey. Tapi pastikan poket pun kena okey juga!

  19. Azam Mohamad
    Azam Mohamad December 22, 2015 at 11:04 pm | | Reply

    “hari ini dalam sejarah” – macam paham2 je

  20. Putri
    Putri December 23, 2015 at 1:16 am | | Reply

    Hahaha kelakar pasal dua pun boleh! Isteri senang hati semua boleh macam nii

  21. Raihanah Ahmad
    Raihanah Ahmad December 23, 2015 at 4:34 am | | Reply

    bestkan jalan2 ikea

  22. BM
    BM December 23, 2015 at 4:50 am | | Reply

    Kat IKEA ni kalau boleh bisness cendol mesti laku kan. Lepas puas berjalan dan shopping, pekena cendol! Fuh…hilang terus gigil tangan masa membayar tadi… hehe ๐Ÿ™‚

  23. Pakar Merawat Sihir
    Pakar Merawat Sihir December 23, 2015 at 7:26 am | | Reply

    Pengalaman shopping dengan isteri ni dah banyak kali bro.Masa belum sampai kata nak beli satu barang je.Tapi bila dah sampai,on the way nak ke tempat barang yang nak dibeli tu,dah sambar dua tiga barang lain dulu,hihihihi…

    Sayangkan isterikan,turutkan jelah yang patut-patut.

  24. abdfatah
    abdfatah December 23, 2015 at 8:06 am | | Reply

    beli jangan tak beli…

  25. musadun
    musadun December 23, 2015 at 9:41 pm | | Reply

    haha..memang dilarang argue dengan bini ye bro..

  26. onlajer
    onlajer December 24, 2015 at 1:40 am | | Reply

    serius kawan tak pernah lagi jejak kaki , masuk dekat ikea ini

  27. Sobri Mansor
    Sobri Mansor December 24, 2015 at 3:08 pm | | Reply

    ye… memang betul tu. IKEA ni memang boleh menggugat poket para suami hensem kat Malaysia nih… nak plak time dah gaji, kejap je dompet berkepok bertukar jadi nipis

  28. Therina Jopri
    Therina Jopri December 24, 2015 at 5:51 pm | | Reply

    Kebetulan kami memang berada di KL sewaktu hari pembukaan Ikea Cheras. Fuhhh takboleh masuk langusng. Patah balik jawabnya

    1. titan
      titan December 28, 2015 at 6:18 pm | | Reply

      hari itu pun memang jem.

      tapi sempat la jugak menyelit.

  29. Uncle Zuan
    Uncle Zuan December 25, 2015 at 4:17 am | | Reply

    ce sebut IKEA hehehehe

  30. fazrol
    fazrol December 25, 2015 at 4:25 am | | Reply

    ha ha… lain kali tak nak tggu 5 saat.. nice tips…

  31. kamilsalleh2
    kamilsalleh2 December 25, 2015 at 3:21 pm | | Reply

    Belum pernah lagi jejak kaki di mana-mana IKEA, usahkan nak shopping, tempatnya banyak yang ambo tak tahu. Apa pun kadang-kadang kena ikut selera perempuan jugak.

    Berpindah rumah kat mana tu bro Titan? Bila nak buat solat hajat utuk naik rumah baru tu?

    1. titan
      titan December 28, 2015 at 6:04 pm | | Reply

      pindah ke johor.

      alhamdulillah, dah buat dan buat juga apa-apa yang patut.

  32. zik
    zik December 26, 2015 at 10:41 am | | Reply

    jalan2 jer… belinya tak… mahu berejam2…. tengok barang semua best2… duitnya je tak berapa nak best..

    1. titan
      titan December 28, 2015 at 6:04 pm | | Reply

      takpe.

      kasi dompet best dulu.

  33. faris aiman
    faris aiman December 26, 2015 at 12:08 pm | | Reply

    Nanti kalau ada masa terluang ingat nak pergi ikea jugalah

  34. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin December 27, 2015 at 8:36 am | | Reply

    Hahah, IKEA memang menarik. Rasa nak beli je semua barang dalam tu.

    1. titan
      titan December 28, 2015 at 6:16 pm | | Reply

      Itu pasal la bahagia sikit gi tempat ni.

      kena bawak duit sikit-sikit aje.

  35. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim December 28, 2015 at 2:02 am | | Reply

    Kena pergi tengah2 bulan bro. Kalau isteri request apa2 boleh jawab gaji tak dapat lagi. hahaha

    1. titan
      titan December 28, 2015 at 6:15 pm | | Reply

      haha..

      bukan selalu tak apa. kalau selalu, aku tido kat rumah aje.

  36. suri
    suri December 28, 2015 at 3:49 am | | Reply

    takat ni beli barang kecil yang selalu gunakan sahaja.yang lain jarang beli pula heee..

    tak beli banyak dapat cekut 1 barang jadilah..

    wah baby boy dah pandai angkat ponggong ๐Ÿ˜‰

  37. huda
    huda December 28, 2015 at 4:10 am | | Reply

    tak pernah sampai lagi ikea cheras, padahal tak jauh pun…

  38. Noriza Rahman
    Noriza Rahman December 29, 2015 at 8:42 am | | Reply

    Serius la,kalau ke IKEA tak beli something memang terasa kerugiannya, nak juga menyumbang wang ke sana..haha

  39. hasif
    hasif December 29, 2015 at 6:25 pm | | Reply

    hahaha..biase latu para lelaki..kalau tngk betul2..harga ikea sudah naik..

  40. cik tom
    cik tom January 5, 2016 at 2:24 pm | | Reply

    rindu nak shopping kat ikea!
    woh dah buka kat cheras plk ek…
    comel anak ko angkat bontot..hahaha

  41. Lin SweetBonda
    Lin SweetBonda January 6, 2016 at 3:23 pm | | Reply

    Lain tak nak komen — baju pink lawa apeeee… hiii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.