56 Responses

  1. hasif
    hasif January 7, 2016 at 7:14 pm | | Reply

    cikgu dan blogging dah 2 dah tu…ke cane..ade kiraan lain??

    1. titan
      titan January 9, 2016 at 7:11 pm | | Reply

      kiraan lain yang macam mana?

  2. saljuhumairah
    saljuhumairah January 7, 2016 at 7:52 pm | | Reply

    Setuju sangat bro… kalau difikirkan balik, orang dulu-dulu bermacam-macam kerja diorang buat di kampung,

    Contohnya seorang pesawah padi kerja hakikinya, at the same time dia menangkap ikan… kadang panjat pokok kelapa… ada jugak yang bela lembu, kambing, ayam, arnab, kucing dan lain…

    tapi langsung tidak menjejaskan prestasi sebagai penanam padi yang berjaya…

    Masa lapang siap boleh main wau/layang-layang dan gasing lagi… orang zaman sekarang ni jer bila dah ada degree sikit, hujung minggu nak enjoy jer menghabiskan saki baki duit sebelum masuk hujung bulan… (pesanan ringkas ini untuk diri aku sendiri sebenarnya, supaya beringat sikit..huhu…)

    1. titan
      titan January 9, 2016 at 7:10 pm | | Reply

      Ya.

      macam-macam.

      Jadi, buat la dua kerja seperti biasa.

  3. kakyon
    kakyon January 7, 2016 at 11:42 pm | | Reply

    sebenarnya..dah lama rakyat M’sia buat 2 kerja..cuma baru2 ni saja di war-warkan. tak kisahlah nak buat berapa kerja dalam sesuatu masa. janji tak ganggu ketenteraman dan keselesaan awam. asal jangan jual negara sudah!..hiks

    1. titan
      titan January 9, 2016 at 7:10 pm | | Reply

      Ya.

      dari zaman tok nenek kita dulu.

  4. si bongkok
    si bongkok January 8, 2016 at 12:46 am | | Reply

    Mencari keberkatan dalam bekerja…waimah buat sampai 5 kerja sekalipun, tapi jika hanya cilok duit orang dari program2 merapu tue buat per kan..

    Jadi blogger tersohor mcm cikgu sorang nie gak bagus…pagi kat sekolah ajar anak murid main bola tapi cikgu tak tido dalam kelas…malam ngadap laptop/desktop dengan blog sambil tanda buku murid2…salute aaa!

    1. titan
      titan January 9, 2016 at 7:07 pm | | Reply

      Malam aku tido la.

      Penat nak keje kalau tak tido.

  5. Linda
    Linda January 8, 2016 at 1:55 am | | Reply

    adik ipar saya bisnes burger juga malam. Tapi ada turun naik juga.

    1. titan
      titan January 9, 2016 at 7:04 pm | | Reply

      Itu perkara biasa.

      kalau naik aje, nanti gayat bila kena turun semula.

  6. akubiomed
    akubiomed January 8, 2016 at 2:59 am | | Reply

    Nak lebih kena usaha lebih. 🙂

    1. titan
      titan January 9, 2016 at 7:00 pm | | Reply

      Ya.

      Itu yang harus ramai orang lakukannya sekarang.

  7. reezluv
    reezluv January 8, 2016 at 3:35 am | | Reply

    2 kerja punya pasal..aha..biasa la..ada org yang dah ada keja pun sibuk nak buat keje lain juga..biasalah kan.kalau usaha lebih, dapat lebih..:D

    1. titan
      titan January 9, 2016 at 6:56 pm | | Reply

      yap.

      siapa usaha lebih, dia akan dapat lebih.

  8. hafiz hafizol
    hafiz hafizol January 8, 2016 at 4:23 am | | Reply

    baca entry ni macam dengar cikgu kaunseling bg kaunseling hahahaha..

    1. titan
      titan January 9, 2016 at 6:52 pm | | Reply

      haha..

      kaunseling apanya wehh..

  9. zik
    zik January 8, 2016 at 9:40 am | | Reply

    siang jadi penoreh getah… malam jadi hantu blogger… hehe

    1. titan
      titan January 9, 2016 at 6:51 pm | | Reply

      haha.

      siapa yang jadi hantu tu?

  10. hafizmd
    hafizmd January 8, 2016 at 4:30 pm | | Reply

    Ado benarnya juga saranan menteri tp ramai yg pandang sinis dan buat lawak berlebihan pulak..hoho

    1. titan
      titan January 9, 2016 at 6:48 pm | | Reply

      biasalah tu.

      bukan apa..waktu tak kena.

      tu yang macam-macam jadinya.

  11. myliferia
    myliferia January 9, 2016 at 12:25 am | | Reply

    Siapa jadi WAHM lagi banyak kerja dalam satu masa. Lebih dari ada tangan sotong…hehe

    1. titan
      titan January 9, 2016 at 6:47 pm | | Reply

      siapa yang ada tangan sotong tu haa??

  12. cik tom
    cik tom January 9, 2016 at 6:53 am | | Reply

    banyak yang buat dua kerja tapi tak mau bising2..lepas pak menteri syorkan terus jadi viral..padahal dah melambak ciktom tgk buat kerja..ikut kemampuan la..jangan berlebihan pulak kan..

    1. titan
      titan January 9, 2016 at 6:47 pm | | Reply

      biasalah tu.

      keadaan memaksa.

      kalau tak, takdenya diorang nak kerja lebih dari dua kerja.

  13. anuar
    anuar January 9, 2016 at 1:08 pm | | Reply

    Sebenarnya dari zaman dulu lagi… semenjsk Pak Lah membenarkan penjawat awam berniaga diluar waktu bekerja…

    1. titan
      titan January 9, 2016 at 6:46 pm | | Reply

      Ya.

      Dan lebih lama dari itu sebenarnya dah ramai orang mula ada lebih dari satu dan dua kerja setiap bulan.

  14. mrhanafi
    mrhanafi January 9, 2016 at 8:13 pm | | Reply

    ayat yang bro guna dalam artikel ini memang puaka juga tau..

  15. Uncle Zuan
    Uncle Zuan January 10, 2016 at 1:26 am | | Reply

    yeah, 2 kerja, 2 burger

  16. musadun
    musadun January 10, 2016 at 4:57 am | | Reply

    tak ada masalah nak buat 2 kerja..yg penting dapat fokus.. makan 2 benda dalam 1 masa pun xde hal..yg penting fokus..haha

  17. akuanakpahang
    akuanakpahang January 10, 2016 at 11:17 am | | Reply

    TERBAIK TUAN SEMOGA DIBERKATI SEGALANYA…

  18. Media Sensasi
    Media Sensasi January 10, 2016 at 3:19 pm | | Reply

    Kat malaysia kos sara idup makin menggila.. kalau harap 1 kerja je mmg peritla nak idup..

    1. titan
      titan January 10, 2016 at 4:37 pm | | Reply

      memang ramai yang terpaksa kerja lebih.

      demi sesuap nasi.

  19. siti hazreen
    siti hazreen January 10, 2016 at 4:04 pm | | Reply

    tak salah ada banyak kerja, cuma kerja utama janganlah diabaikan. ni tidak, kerja part time yang bersungguh2 dibuat, kerja utama buat ala kadar je

    1. titan
      titan January 10, 2016 at 4:40 pm | | Reply

      biasanya ramai dah terjadi begitu.

      mohon mereka muhasabah diri.

  20. asraff ruslan
    asraff ruslan January 10, 2016 at 4:33 pm | | Reply

    buat dua kerja tak salah….yang salahnya kerja hakiki tu diabaikan dan lebihkan kerja yg lagi satu….sekarang ni dah jadi trend buat dua atau lebih kerja….

    1. titan
      titan January 10, 2016 at 4:55 pm | | Reply

      hara jadi trend yang lebih positif.

  21. ahmadyani
    ahmadyani January 10, 2016 at 7:23 pm | | Reply

    Isu 2 kerja ni sebenarnya dah lama. Ada penjawat awam yang bawa teksi selepas habis waktu pejabat terutamanya waktu cuti sabtu ahad. Tapi itu pun tidak menjamin dapat mengatasi kos hidup sekarang ini. Masih di tahap cukup-cukup makan..

  22. ema
    ema January 11, 2016 at 5:18 am | | Reply

    jangan malas-malas…ni asyik nak kena suap jer…

  23. sani
    sani January 11, 2016 at 3:49 pm | | Reply

    Ukur baju di badan sendiri. Kalau nak baju besar kena lah cari modal besar. Benda yang tak perlu tu awak bawak bawaklah tinggalkan.

  24. onlajer
    onlajer January 12, 2016 at 5:09 am | | Reply

    yeah aku dah mula buat kerja yang kelima hihihi

  25. Ibu Zarith
    Ibu Zarith January 12, 2016 at 7:49 am | | Reply

    Dulu engineer dan blogger. Sekarang surirumah dan blogger. tapi surirumah pun dah banyak kerja. acaner tu =P

  26. Azeni Ahmad
    Azeni Ahmad January 12, 2016 at 5:01 pm | | Reply

    Daripada duk mengeluh je kan..
    Semua benda dah harga naik, bagusnya buat la 2 keje kan..
    Apa-apa kehidupan kena teruskan.

  27. eintan nurfuzie
    eintan nurfuzie January 15, 2016 at 2:07 am | | Reply

    cik en dah buat 5 6 keje dah.. ahahha.. kerja hakiki, kerja berniaga, kerja berblog ini.. hihihi.. :p

  28. Noriza Rahman
    Noriza Rahman January 15, 2016 at 3:51 am | | Reply

    Zaman atuk nenek kita dulu dah banyak orang buat 2 kerja kan..bila pak menteri ni duk suruh rakyat buat 2 kerja, rasa macam nak kata kat dia “alahai pak menteri baru tau ka”?

  29. Hafizul
    Hafizul January 15, 2016 at 4:04 am | | Reply

    Yup..setuju dengan apa yang ditulis ni.. Nak lakukan banyak kerja apa salahnya.. Tak salah.. Tapi biarlah hasil daripada segala kerja itu berkualiti tinggi.. Kalau sekadar banyak kerja, tapi hasil macam sampah, tak ada maknanya juga.. kan???

  30. topijerami
    topijerami January 15, 2016 at 1:37 pm | | Reply

    tapi jangan salah faham kerja dengan jawatan yea

  31. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin January 16, 2016 at 10:15 am | | Reply

    Lapar pulak, burger satu. Hahah!

  32. Azam Mohamad
    Azam Mohamad January 17, 2016 at 11:08 am | | Reply

    gua setuju je cuma yang setuju bila dia kata GST sebabkan harga barang turun siap ada video lagi hihi

  33. rajadel
    rajadel January 18, 2016 at 1:47 pm | | Reply

    Sokongg 200% post ini heheh

  34. Helmi Onexox
    Helmi Onexox January 20, 2016 at 2:49 am | | Reply

    Sudah bertahun-tahun saya buat lebih daripada 2 kerja.

    Kerja hakiki kerja dengan kerajaan, jual barang direct selling, blogger, dropship, dan lain-lain lagi…

    Biasa je sebenarnya, orang lain tak tahu lah. 🙂

  35. ruggedmom
    ruggedmom January 22, 2016 at 8:08 am | | Reply

    Dah 5 tahun tak kerja tapi dengan berat hati mungkin perlu kerja juga tahun ni 🙁 Kesian anak yang kecik ni terpaksa ditinggalkan di rumah pengasuh :((

  36. Raihanah Ahmad
    Raihanah Ahmad January 28, 2016 at 7:03 am | | Reply

    betul juga kan, ramai sebenarnya dah buat lebih daripada 1 kerja sejak dulu lagi

  37. anah
    anah January 28, 2016 at 7:03 am | | Reply

    semoga berjaya bro

  38. Zurainny Ismail
    Zurainny Ismail January 29, 2016 at 11:00 am | | Reply

    Yup, betul tu – nak kerja brp byk pun boleh, asal adil terhdp majikan utama. Dan jaga kesihatan jg…

  39. Kerja Kosong Kerajaan
    Kerja Kosong Kerajaan March 2, 2016 at 6:01 pm | | Reply

    Buat kerja part time boleh lah….

  40. Lin Chalo
    Lin Chalo April 7, 2016 at 3:07 pm | | Reply

    Kalau ada kerja hakiki makan gaji kena jaga betul-betul hak kerja tu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.