46 Responses

  1. namiacinta
    namiacinta January 10, 2016 at 6:13 pm | | Reply

    sometime saya tak berapa nak ambil tahu apa yang berlaku pada dunia maya supaya kehidupan realiti saya jd lebih aman damai … kadang2 bila kita tegur seseorang dengan cara baik org tu tak berapa nak ambik kisah tapi bila kita tegur dengan cara kasar baru kita akan terasa sakit

    1. titan
      titan January 11, 2016 at 9:53 am | | Reply

      bila teguq kasaq, baru la orang faham dan terasa.

      biasalah tu.

      cakap lemah lembut, dia wat bodo aje.

  2. ahmadyani
    ahmadyani January 10, 2016 at 7:08 pm | | Reply

    Kalau ambil tahu nanti hidup kita sesak. kalau tidak ambil tahu nanti terlepas isu semasa dalam negara.

    Kesimpulannya, ambil tahu sekadar untuk tahu tapi jangan sampai menganggu hidup sendiri dan usah campur yang tidak ada kaitan dengan kehidupan kita.

    1. titan
      titan January 11, 2016 at 9:54 am | | Reply

      Payah orang kita nih..

      kalau kita tak ambil tahu, kata kita tak nak tegur dia plak..

      tegur salah, tak tegur pun salah.

  3. ayba
    ayba January 10, 2016 at 7:14 pm | | Reply

    Kehidupan ini ada warna warninya. Itu lumrah hidup. Apa yang penting…setiap apa yang berlaku ada pengajaran yang kita boleh ambil daripadanya.

    1. titan
      titan January 11, 2016 at 9:59 am | | Reply

      Ya.

      Ambil pengajaran yang baik daripada setiap apa yang berlaku.

      jangan dok poyo sepanjang masa.

  4. zool
    zool January 11, 2016 at 4:06 am | | Reply

    oo betullah..
    hidup ni banyak ragam dan bermacam orang.. tahan je la

    1. titan
      titan January 11, 2016 at 10:20 am | | Reply

      Itulah kehidupan.

      Penuh dengan ragam dan orang-orang.

  5. zik
    zik January 11, 2016 at 4:36 am | | Reply

    ada2 jer tahun nih… baru awal tahun dah macam2 hal berlaku… fizo omar harap terima kritikan.. itu sahaja…

  6. ema
    ema January 11, 2016 at 5:15 am | | Reply

    belum masuk setengah bulan tahun baru, dah macam-macam isu berlaku.. betullah teguran amran tu… kita nak bagi susu anak kat mall yang tak ada surau. sanggup cari toilet nak susukan anak..ini dah tertutup pergi kasi open post kat fb…buat malu jer.

    1. titan
      titan January 11, 2016 at 2:37 pm | | Reply

      teguran dia tu bagus.

      tapi keras.

      tak semua orang boleh terima lagi-lagi orang perempuan.

      1. ema
        ema January 14, 2016 at 8:03 am | | Reply

        orang perempuan sekarang ramai manja lebih-lebih..tegur sikit dah naik angin…

  7. Raihanah Ahmad
    Raihanah Ahmad January 11, 2016 at 5:31 am | | Reply

    macam-macam hal baru je beberapa hari tahun baru. semoga hari mendatang menjanjikan perkara lebih baik

    1. titan
      titan January 11, 2016 at 2:36 pm | | Reply

      itulah itu.

      payah cakap dengan orang sendiri.

      jahil bersepah-sepah.

      1. Raihanah Ahmad
        Raihanah Ahmad January 12, 2016 at 5:48 am | | Reply

        susah mentaliti cenggini

  8. saljuhumairah
    saljuhumairah January 11, 2016 at 5:41 am | | Reply

    betul bro… facebook bukan matlamat kehidupan, ia hanya sebagai alat sampingan dalam menjalani kehidupan yang penuh dengan misteri, sebab hidup itu sendiri adalah cinta, mistikus cintalah katakan…

    so, jangat bermatlamatkan facebook. Punca kerosakan, kerana facebook itu akan binasa kelak…

    pandangan seposen dari gua…yang duduk dalam gua Arsenal…

    1. si bongkok
      si bongkok January 11, 2016 at 2:14 pm | | Reply

      Org arsenal ya brader…seteru kuat cikgu kita nie…nak tanya pak asan bila nak pencen…nengok rambut makin kuat QUPUTEHnya.. cepat pencen bleh main bola kat rumah dengan cucu… 😀

  9. akubiomed
    akubiomed January 11, 2016 at 5:55 am | | Reply

    Orang dekat luar sana terlalu obses sangat dengan media sosial. Sampaikan semua perkara hendak dikongsikan tanpa memikir akibat di kemudian hari.

    1. titan
      titan January 11, 2016 at 11:39 am | | Reply

      itulah itu.

      obses melampau tak hingat.

      kesian kekadang tengok diorang nih semua.

      1. Raihanah Ahmad
        Raihanah Ahmad January 14, 2016 at 3:06 am | | Reply

        kalau keras sangat pada sesuatu, itulah jadinya

  10. Titanic
    Titanic January 11, 2016 at 10:58 am | | Reply

    Hui tinggi bahasa

  11. si bongkok
    si bongkok January 11, 2016 at 2:17 pm | | Reply

    Apehal? Balik2 facebook…pusing2 citer kat facebook…bukan dah jadi biskut sejuk ker…dapur yang panas blog cikgu sorang nie…sekali masak simple lempar dalam kuali blog nie…rasa PEDAS sampai abe pijo bleh goyang aa… 😀

    1. si bongkok
      si bongkok January 13, 2016 at 8:07 pm | | Reply

      Tapi ribut petir rupanya melanda affiliate malaysia…

      Ashadee shutdown…

      Perghh!

      Sib baik aa takde sakit jantung kalo tak…masak den… 🙂

      1. raihanahahmad
        raihanahahmad January 14, 2016 at 3:07 am | | Reply

        kesian juga kepada ramai blogger yang bergantung kepadanya

  12. sani
    sani January 11, 2016 at 3:54 pm | | Reply

    Memang banyak isu isu yang sensasi ni, benda yang betul kena tegakkan yang salah tak payah nak naikkan benang yang basah. Semuanya dilakukan dengan berlandaskan al quran dan sunnah. Baru ramai yang tak.melatah.

  13. Ibu Zarith
    Ibu Zarith January 12, 2016 at 7:47 am | | Reply

    Macam-macam sekarang ni. Tapi Zarith buat FB sebagi tempat berniaga jek. Tak rajin nak scroll lebih-lebih. Kang tak buat kerja hehe.

  14. sharmien
    sharmien January 12, 2016 at 10:57 am | | Reply

    kalu rasa semak elok tapis fren kita tu lebih baik.hehe…tapi saya lebih baca dan malas nak komen panjang. maklum le tak de sape kot nak ngaku silap.mesti sume nak menang. jadi tengok kan je la.

  15. Uncle Zuan
    Uncle Zuan January 12, 2016 at 2:30 pm | | Reply

    tahun baru yang pelbagai isu. haha

  16. sabree hussin
    sabree hussin January 12, 2016 at 3:26 pm | | Reply

    Sejak aku dah kurang melayan facebook, terbukti memang makin aman damai hidup ni.

  17. eintan nurfuzie
    eintan nurfuzie January 15, 2016 at 2:05 am | | Reply

    orang sekarang ini susah nk terima teguran.. dan menegur terang terangan. Diharap xde kontronvesi yg hangat tahun ini

  18. Noriza Rahman
    Noriza Rahman January 15, 2016 at 3:43 am | | Reply

    Memang dalam isu ‘brefie’ ni wanita tu perlu dipersalahkan, namun orang lain yang tak berkenaan tak sepatutnya memaki hamun..walau nampak both yang salah..Amran memang dah terkenal dengan sikap kasaqnya, so kenapa cari padah sendiri..zaman fitnah sekarang ni

  19. Hafizul
    Hafizul January 15, 2016 at 4:01 am | | Reply

    Grrr… Nak isap nenen jugak la pas tu nak upload dalam blog.. Hahahaha… Macam-macam jadi.. la ni, semuanya susah nak tolak ansur.. nk terima nasihat dengan hati terbuka..

    1. Noriza Rahman
      Noriza Rahman January 31, 2016 at 10:00 am | | Reply

      So, natijahnya jangan cari pasal dengan buat benda yang pelik2..akibatnya sendiri yang malu

  20. blogger lelaki
    blogger lelaki January 15, 2016 at 6:31 am | | Reply

    macam isu bauksite tu…lama cubaan pihak NGO nak kasi masuk berita…tapi tak lepas..mungkin ada orang sekat..sebab itu lambat tersebar di media massa…dah terpaksa kami sebar di media sosial..dan mula mendapat perhatian bila ada ahli parlimen yang turut ambil berat tentang isu ini

  21. Ikhwan
    Ikhwan January 15, 2016 at 10:38 am | | Reply

    bab nenen tu macam nak jadi attention seekers je

  22. topijerami
    topijerami January 15, 2016 at 1:35 pm | | Reply

    nak selalu cerah kena buka lampu

    betul x?

  23. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin January 16, 2016 at 10:14 am | | Reply

    Haha, isu mereng paling hangat sekali. Kenapa marah? Sebab mereng ambik gambar tu dalam group bf yang untuk wanita sahaja. Lepas tu gi viral kat luar bagi semua orang nampak. Bayangkan kalau itu wife encik Titan? Lepas tu guna bahasa kesat. Buat orang lain saling mengata dan mengkeji. Suruh orang minta maaf pada dia untuk tutup case. Minta maaf pada Allah sahaja tau.

    1. titan
      titan January 16, 2016 at 11:00 am | | Reply

      Wife?

      Hmm..

      Bini tak aktif facebook. Kalau ada gambar upload pun, saya akan padam kalau tak penuhi ciri-ciri yang saya benarkan. Group yang dia join pun saya kawal. Saya pantau setiap aktiviti online dia. Kalau ada yang terlepas pandang, itu silap saya sebagai suami.

      Apapun, dia suka atau tidak, dia kena ikut.

      So far, dia ikut tanpa sebarang masalah.

      So..kalau nak cari bab salah,

      1. memang salah perempuan-perempuan tu. kenapa upload kat facebook atau online. Sekali dah upload, cukup sukar nak dipadamkan semula. Cukup sukar. Trust me, sangat sukar.

      Ini isu yang meran cuba ketengahkan. Simple.

      Tapi ramai tak faham. Dan melalut jauh dah lepas itu.

      2. salah suami kepada perempuan yang terbabit, sebab tak pantau aktiviti facebook bini mereka masing-masing.

      Perasan tak, tak ada seorang suami pun yang sokong tindakan isteri mereka upload gambar tengah menyusu walaupun tak nampak bahagian “tu” kat facebook atau internet?

      Tak ada sorang pun.

      Dan yang terkena itu pun, laki diorang pun dok diam sahaja.

      Yang kuat defend, mereka yang gambarnya naik dan mereka yang pernah upload gambar kat facebook sahaja.

      3. baru jatuh kepada Meran sebab nasihat terlalu keras. Tapi kalau tak keras, takdenya pula orang kita nak alert isu macam ni.

      4. orang-orang yang dok share gambar “tu” merata semua.

      So..

      Sebelum upload gambar anak bini, tengok aurat diorang dulu. Tengok gambar tu boleh menjatuhkan fitnah atau boleh dieksploitasi atau tidak.

      Sebab bila dah terkena..

      sengsaranya..susah nak diterjemahkan dengan kata-kata..

  24. ieta mat saad
    ieta mat saad January 16, 2016 at 3:06 pm | | Reply

    Kan…? Memacam kerja tak berfaedah orang yang tak de kerja ni. Baik fikir camner nak buat duit dgn blogging daripada dok jadi batu api hal orang kan? Eh tak lari dari tajuk kot komen macam ni… 😀

  25. lankapo
    lankapo January 16, 2016 at 7:28 pm | | Reply

    ganaih jugak grup fb ibu ibu menyusu ni, sampai tumbang page meran yang beribu-ribu likers tu.. macam-macam

    nak menyusu tak salah, yang p upload kat fb buat apa..acah-acah hipster ibu muda skrg

  26. Azam Mohamad
    Azam Mohamad January 17, 2016 at 11:10 am | | Reply

    gua hanya concern dunia nak kiamat dengan lagi satu, post blog nak tulis apa. fokus.

  27. lekatlekit
    lekatlekit January 19, 2016 at 7:01 am | | Reply

    Isu fizo omar & breastfeeding tu jer saya ulas dalam blog.. yang dua lagi just ikuti je tak reti nak mengulas sangat.

  28. Helmi Onexox
    Helmi Onexox January 20, 2016 at 2:29 am | | Reply

    Ironinya…

    Sekarang saya dah tak berapa nak ambil tahu isu-isu remeh macam ni…

    Sedang fokus apa yang saya buat sekarang.

    Untuk kehidupan yang lebih baik. 🙂

  29. Nurul
    Nurul January 21, 2016 at 3:44 am | | Reply

    betul apa yang cikgu cakap tu, dari isu bauksit ke doping sazali ke isu open bf..macam-macam. Isu doping sazali tu lagi kesian, tenggelam macam tu je. Kalau LCW, beria ada lawyer bagai.

  30. Yayan Kurniawan
    Yayan Kurniawan January 28, 2016 at 10:37 am | | Reply

    memangg betul, semua akan cerah pada waktunya kawan 🙂

  31. rahimah
    rahimah February 1, 2016 at 2:45 pm | | Reply

    Tutup fb pun okay. Tapi ramai lak tak boleh hidup tanpa fb..pelik. Semua nak di upload.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.