42 Responses

  1. Lynda
    Lynda April 25, 2016 at 5:02 pm | | Reply

    Setuju sangat….xnk anak kita jd mcm kita..

  2. ruggedmom
    ruggedmom April 26, 2016 at 12:32 am | | Reply

    Kalau nak kawen pun mintak kat abah jugak baik bagi abah je kawen hehheh..

    1. titan
      titan April 26, 2016 at 8:05 am | | Reply

      Ehh..

      jangan. nanti bini abah mengamuk.

      1. myliferia
        myliferia April 27, 2016 at 4:47 pm | | Reply

        hahahaha…tahu takot 😛

  3. ringantangan
    ringantangan April 26, 2016 at 4:04 am | | Reply

    Ya, untuk anak-anak pada masa hadapan, kena mula dari sekarang, menyimpan.

    1. titan
      titan April 26, 2016 at 8:06 am | | Reply

      Ya.

      Biar menyimpan sejak kecil.

      Agar hari kemudian nanti senang semuanya penuh dengan warna pelangi.

  4. Bahrain
    Bahrain April 26, 2016 at 4:46 am | | Reply

    yang last tu memang deep. Biarlah tak mewah mana asalkan tak berhutang. Mulalah menabung untuk anak demi kelesesaan ketika mahu menyambung belajar nanti

    1. titan
      titan April 26, 2016 at 8:08 am | | Reply

      Ya.

      Bagi aku, itu lebih penting.

      Tak perlu nak kaya sangat.

      Kaya sikit-sikit aje.

  5. akubiomed
    akubiomed April 26, 2016 at 5:12 am | | Reply

    Setuju kena paksa menabung kalau tidak perit anak-anak untuk dibiayai menyambung pengajian.

    1. titan
      titan April 26, 2016 at 8:12 am | | Reply

      Ya.

      Kekadang, memang kita kena paksa diri kita untuk menabung.

  6. Noriza Rahman
    Noriza Rahman April 26, 2016 at 8:11 am | | Reply

    Boleh gunakan duit ni juga untuk pendidikan anak2 nanti, so tak rugi la menabung kan?

    1. titan
      titan April 26, 2016 at 8:22 am | | Reply

      Ya.

      Untuk pendidikan.

      Ilmu itu lebih berharga dari pelbagai aspek.

  7. Anuar
    Anuar April 26, 2016 at 8:34 am | | Reply

    Eloklah “menabung” demi peburan masa depan anak-anak….

    1. titan
      titan April 29, 2016 at 8:12 am | | Reply

      Ya.

      Itu yang sepatutnya kita ibu bapa lakukan.

      Demi masa depan anak-anak.

  8. Jebengotai™
    Jebengotai™ April 26, 2016 at 11:10 am | | Reply

    dah tua2 ni mmg kene fikir panjang..huhu

    1. titan
      titan April 29, 2016 at 8:13 am | | Reply

      Ya.

      Dah nama pun tua, kena pikir panjang la beb.

  9. riangria
    riangria April 26, 2016 at 3:25 pm | | Reply

    kena bertindak awal utk menabung pendidkan anak2..

    1. titan
      titan April 29, 2016 at 8:16 am | | Reply

      Ya.

      Lebih baik bertindak awal berbanding bertindak lambat.

  10. Sani
    Sani April 26, 2016 at 5:04 pm | | Reply

    Kalau tak bersedia dari awal memang beratlah masa depan nanti, kos dah tentu makin naik bukannya makin kurang…hemmm

    1. titan
      titan April 29, 2016 at 8:19 am | | Reply

      Masalahnya, orang kita tak bersedia lagi.

      Semua dok perabis duit beli henpon baru.

      1. Pokok2u
        Pokok2u May 5, 2016 at 1:50 am | | Reply

        Yang ni patut kena elak. Rasanya bagus menyimpan banyak manfaat. Boleh guna masa kecemasan.

  11. WanDeuter
    WanDeuter April 26, 2016 at 5:39 pm | | Reply

    terbaik… simpanan itu keperluan

    1. titan
      titan April 29, 2016 at 8:20 am | | Reply

      Ya.

      Simpanan itu sangat perlu.

  12. Hanafi
    Hanafi April 26, 2016 at 5:50 pm | | Reply

    boleh tahan juga kelebihan yang ditawarkan

  13. zool
    zool April 26, 2016 at 11:03 pm | | Reply

    memang bagus gak SSPN ni..
    penting untuk masa depan anak ni

    1. titan
      titan April 29, 2016 at 8:26 am | | Reply

      Ya.

      Kalau kita rajin menyimpan.

      Tak rajin, tak bagus jugak.

  14. Nurolhuda
    Nurolhuda April 27, 2016 at 2:00 am | | Reply

    Banyak manfaat SSPN i-plus ni. Kena fikir dari sekarang untuk masa depan anak-anak.

    1. titan
      titan April 29, 2016 at 8:36 am | | Reply

      Ya.

      Boleh mula berfikir hari ini.

  15. saps ibu bapa
    saps ibu bapa April 27, 2016 at 5:07 am | | Reply

    dulu masa sebelum nak masuk U, ingatkan sspn ni kena ada sebelum nak memohon PTPTN..

    1. titan
      titan April 29, 2016 at 8:25 am | | Reply

      Tak wajib.

      Kalau ada, lebih baik. Potensi untuk dapat pinjaman tinggi.

  16. Jie Susanos
    Jie Susanos April 27, 2016 at 7:08 am | | Reply

    bgus tu..ambik langkah berjaga2..

    sian lak anak nti asyik berhutang jer..

    1. titan
      titan April 29, 2016 at 8:22 am | | Reply

      Ya.

      Memang kesian.

      Cukuplah aku dah rasa.

  17. Hafizul
    Hafizul April 27, 2016 at 11:07 am | | Reply

    Alamak… Mcm mn saya tak perasan benda penting mcm ni.. Huhu

    1. titan
      titan April 29, 2016 at 8:21 am | | Reply

      Hang kan sibuk..

      mana rajin baca blog aku dah.

  18. jida
    jida April 27, 2016 at 1:06 pm | | Reply

    Kalau takde simpanan memang susah..Terpaksa berhutang berpuluh-puluh nak tampung anak belajar.. Lebih baik beringat2 dengan menyimpan dari sekarang.

    1. titan
      titan April 29, 2016 at 8:07 am | | Reply

      tak best berhutang.

      bayar yuran tanpa hutang itu lebih afdal.

  19. myliferia
    myliferia April 27, 2016 at 4:48 pm | | Reply

    Thanks sharing. Ada jugak duk berbincang dengan incik hubby pasal ni. Banyak jugak kebaikan dia, nampaknya.

    1. titan
      titan April 29, 2016 at 8:08 am | | Reply

      Haa..

      leh la join kalau berminat dengan SSPN-i PLUS ni yek.

  20. Pokok2u
    Pokok2u May 5, 2016 at 1:48 am | | Reply

    Bagus buat simpanan dalam ni untuk anak-anak. Dah masuk belajar nanti tak perlu nak berhutang dah.

    1. titan
      titan May 6, 2016 at 6:45 am | | Reply

      Ya.

      Buat sekarang agar tak menyesal dikemudian hari nanti.

  21. Damn
    Damn May 14, 2016 at 2:58 pm | | Reply

    Kalau takda anak boleh join? Saja tanya haha.

  22. Elih Japahar
    Elih Japahar September 10, 2016 at 12:14 am | | Reply

    SSPN-i Plus ni utk anak berumur 1 hari hingga 29 tahun..banyak kebaikan simpanan ni..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.