56 Responses

  1. emalin mohd
    emalin mohd June 10, 2016 at 1:24 pm | | Reply

    Itu yang kekadang rasa buat sendiri lagi baik tapi kalau tak sempat kena ke Bazaar Ramadhan juga.

    1. titan
      titan June 10, 2016 at 10:22 pm | | Reply

      Ya.

      Itu lebih baik.

      Sekali-sekala pergi pasar ramadan, takde salahnya.

    2. prakerin
      prakerin November 28, 2016 at 9:11 am | | Reply

      wuiih apaan ituh, bikin ngiler aja

  2. FaizAlias
    FaizAlias June 10, 2016 at 10:10 pm | | Reply

    Bulan puasa ni kalau buat sendiri lagi best…suasana puasa tu ada…teringat masa puasa dulu bakar akok sdiri…huhu…best!

    1. titan
      titan June 10, 2016 at 10:24 pm | | Reply

      lama gak tak makan kuih akok weh.

      haha..

  3. anuar
    anuar June 10, 2016 at 10:34 pm | | Reply

    elakkan membazir pada bulan Ramadhan.. beli makanan dekat bazar Ramadhan berpada2.. membazir tu kan amalan syaitan..

    1. titan
      titan June 12, 2016 at 6:49 pm | | Reply

      Ya.

      Beli apa yang patut aje.

      Jangan semua nak beli.

  4. onlajer
    onlajer June 11, 2016 at 4:29 am | | Reply

    hang dah sampai mana survey bazzar ramadan.

    1. titan
      titan June 12, 2016 at 6:56 pm | | Reply

      Ada la dekat-dekat sini aje.

      Haha..

  5. nikkhazami
    nikkhazami June 11, 2016 at 4:47 am | | Reply

    tak pegi lagi bazar tahun ni. sebab dah banyak kali kena beli lauk tak sedap 🙁

    1. titan
      titan June 12, 2016 at 8:53 pm | | Reply

      Ya.

      terpaksa lebih berhati-hati memilih lepas ini.

  6. ctfand
    ctfand June 11, 2016 at 8:32 am | | Reply

    Dulu sebelum ada baby kecik, 2/3 kali je beli makanan kat bazar. Sanggup susah2 masak lepas balik kerja sbb tau puas hati dgn masakan sendiri. Skg ni..kadang2 terpaksa hadap juga. Kalau sedap..syukur. Kalau tak sedap, sabar aje la yg mampu..

    1. titan
      titan June 12, 2016 at 9:19 pm | | Reply

      Ya.

      masak sendiri lagi puas hati.

  7. Perawat Islam
    Perawat Islam June 11, 2016 at 11:12 am | | Reply

    Saya setuju dengan tuan,

    Bukan kata bulan Ramadhan, bulan-bulan lain pun kalau kita jual makanan pada orang, janganlah buat tak tentu hala.

    Jangan rasa rugi masak betul-betul Kalau nak jual kat orang. Kita jujur Allah tambah rezeki kita.

    Kalau tak ok, orang sumpah seranah kita. Depa rasa tertipu. Bukankah orang ditipu tu termasuk orang yang dizalimi.

    Dan bukankah doa orang yang kena zalim ni takde hijab di sisi Allah? Kalau 50 orang beli makanan yang kita jual, kebanyakannya sumpah seranah kita, buatnya Allah makbulkan doa, tak ke naya.

    1. titan
      titan June 12, 2016 at 6:47 pm | | Reply

      Ya.

      Diorang tak penah takut langsung kot dengan Allah.

  8. azam mohd
    azam mohd June 11, 2016 at 4:11 pm | | Reply

    inagtkan rezeki affiliate ikat tepi tadi hehe

    1. titan
      titan June 12, 2016 at 6:35 pm | | Reply

      Yang tu pun ada la sana sini sikit.

      Alhamdulillah.

  9. Afif Rayyan
    Afif Rayyan June 11, 2016 at 5:22 pm | | Reply

    Selalu saya beli air dan kuih je kat pasar ramadhan.. huhu

    1. titan
      titan June 12, 2016 at 6:31 pm | | Reply

      Yap.

      Aku pun gitu.

      Cuma hari tu terkenan nak try nasi ayam tuh aje.

      Sekali terkena plak.

  10. ahmadyani
    ahmadyani June 11, 2016 at 10:31 pm | | Reply

    yang tidak bersungguh jaga kualiti makanan yang dijual ni, biasanya mereka yang hanya berniaga bulan Ramadan sahaja. Sebelum ni tidak pernah berniaga pun..

    1. titan
      titan June 12, 2016 at 6:29 pm | | Reply

      Mungkin juga.

      Harapnya diorang ambil ikhtibar benda nih dan tak ulangi lagi.

  11. Alwib
    Alwib June 12, 2016 at 7:19 am | | Reply

    Bulan ramadhan begini harus pandai pandai dalam belanja makanan, jangan sampai tergolong kepada org yang berlebih atau mubazir 🙂

  12. Jie Susanos
    Jie Susanos June 12, 2016 at 10:04 am | | Reply

    fail btul peniaga macam tuu..

    1. titan
      titan June 12, 2016 at 6:25 pm | | Reply

      Memang ramai yang fail.

      Sabar ajelah jawabnya.

  13. akubiomed
    akubiomed June 12, 2016 at 10:51 am | | Reply

    Bulan Ramadan ramai yang cari duit lebih untuk perbelanjaan sambutan Hari Raya nanti.

    1. titan
      titan June 12, 2016 at 11:05 am | | Reply

      Ya.

      Semua dok rajin mencari duit lebih.

      Hoho..

  14. UmmuAyyash
    UmmuAyyash June 12, 2016 at 3:45 pm | | Reply

    Kalau pegi bazaar suka cari kueh sebab tak berapa rajin nak buat, huhu.

    1. titan
      titan June 12, 2016 at 9:28 pm | | Reply

      Orang sekarang memang tak berapa rajin nak buat kueh.

      Hehe..

  15. Junaidy Jaimi
    Junaidy Jaimi June 12, 2016 at 9:55 pm | | Reply

    Kalu dulu memang ikut sedap mata memandang..sekarang ni nak ke bazar pun..memang dah aim gerai yang nak p..asbab ni lah…tak pasal-pasal bekurang pahala puasa nanti..ngeee

    1. titan
      titan June 16, 2016 at 4:25 pm | | Reply

      Ya.

      Sekarang kena pandai aim la jawabnya.

  16. apdm
    apdm June 12, 2016 at 10:30 pm | | Reply

    saya kalau nak beli makanan kat pasar ramadahan, saya beli dekat peniaga yang dah lama meniaga, bukan peniaga yang baru tumbuh.

  17. arnie
    arnie June 13, 2016 at 2:12 am | | Reply

    Saya tertarik dengan gambar last tue.. Teringat baru2 nie ke Pasar Ramadhan, aim nak beli air & kuih sahaja.. Tiba2 dengar iklan si penjual ayam percik, “Ayam percik, ayam percik, beli 1 RM3, beli 2 RM5.. Free Buluh, Free Kuah..”

    Terbeli ayam percik sebab terpikat dgn tagline nya, “Free Buluh” tue, hihi.. Benda yg orang lain tak terfikir nak hi-lite kot.. Kreatif! Tapi, Alhamdulillah nasib baik memang sedap betul ayam percik nya..

    1. titan
      titan June 16, 2016 at 8:37 am | | Reply

      ayat iklan mesti unik.

      baru orang suka beli.

  18. Hafizul
    Hafizul June 13, 2016 at 4:45 am | | Reply

    Biasa la tu kan.. Susah nak jumpa yang betul2 puas hati.. Haha..

    Teringat pickup line dalam Utube..
    Kenapa mesti ikat tepi? Kenapa tidak ikatan yang sah.. Hahaha

    1. titan
      titan June 16, 2016 at 8:14 am | | Reply

      Itu pickup line menda?

      tak faham aku.

  19. kereta sewa shah alam
    kereta sewa shah alam June 13, 2016 at 5:42 am | | Reply

    perkongsian yang menarik…teruskan update

  20. Anarm
    Anarm June 13, 2016 at 8:19 pm | | Reply

    Dah beberapa kali ‘terkena’ beli makanan / minuman kat bazar Ramadan. Sesetengah peniaga tu apa yang dia jual memang mengecewakan. Terkena sekali, aku maafkan je. Cuba beli lagi sekali, try menu lain pulak kot² sedap, tapi hasilnya kureng jugak. Hampeh.. Sabar jela. Mungkin ujian untuk kita jugak.

    Oleh sebab taknak rasa kecewa lagi, sekarang beli makanan dgn orang yang sama je, yang dah tentu makanan dia jual tu sedap. Makan benda sama pun takpe asalkan dapat buka puasa, perut kenyang dan makanan kena dengan selera tekak.

    1. titan
      titan June 16, 2016 at 8:03 am | | Reply

      masalahnya..aku bukan kenal orang kat sini lagi.

      haha..

  21. Mus
    Mus June 15, 2016 at 6:42 am | | Reply

    masa lapar semuanya nampak sedap.. terpulang pada kita aje nak beli ke tak..

    1. titan
      titan June 16, 2016 at 7:52 am | | Reply

      Ya.

      Kena lebih berhati-hati lepas ini.

  22. Zurainny Ismail
    Zurainny Ismail June 16, 2016 at 2:20 am | | Reply

    Harga mknn bertambah mahal, tapi kualiti x setaraf dgn harga – so better masak sendiri. Lgpun pergi bazaar pun buat penat – mn nak cari parking, bersesak dgn org ramai, jem, dll.

    1. titan
      titan June 16, 2016 at 7:42 am | | Reply

      Setuju.

      Better masak sendiri.

      Lebih jimat dan lebih sedap.

  23. Eray Majid
    Eray Majid June 16, 2016 at 7:16 am | | Reply

    Selalu kecewa bila ke bazaar ramadhan. Dah terbayang rupa makanan yang indah. Sampai kat bazaar, terus potong selera. Makan kurma & air sejuk pun lagi baik.

    1. titan
      titan June 18, 2016 at 3:30 pm | | Reply

      Ya.

      Tamar dan air kopi ngam.

      Kalau kurma, jangan. Kang ada kurma daging, kurma ayam, kurma kambing.

      Penat tu nak makan semua.

  24. abdfatah
    abdfatah June 18, 2016 at 1:42 am | | Reply

    selalu jadi macam tu laa kalo tak nasib baik. hilang selera jadinya. nasib baik dapat yang okay takdak hal laa…

    1. titan
      titan June 18, 2016 at 3:28 pm | | Reply

      Syukurla dapat yang okay dan sedap.

      tahniah beb.

  25. blogger lelaki
    blogger lelaki June 18, 2016 at 6:36 am | | Reply

    sedap pulak aku tengok sate tu

    1. titan
      titan June 18, 2016 at 3:25 pm | | Reply

      Memang sedap la rasanya.

      sebab dah masuk perut.

  26. faizal
    faizal June 20, 2016 at 2:31 am | | Reply

    Ada belambak-lambak rezeki yang halal atas dunia ni.

    1. faizal
      faizal June 20, 2016 at 2:32 am | | Reply

      Jangan pilih rezeki yang haram

  27. azam mohd
    azam mohd June 25, 2016 at 2:59 pm | | Reply

    betul kaw keras ni kalau tak takkan boleh siap satu artikel pasal nasi ayam ‘spesel’ nih

    1. titan
      titan July 1, 2016 at 10:12 pm | | Reply

      haha..

      nasi ayam pun boleh jadi modal maa..

  28. MamaHantek
    MamaHantek July 2, 2016 at 9:08 am | | Reply

    Orang kata bila lapar ni segala benda sedap. Tapi kalau lapar makan masih tak sedap, memang tak sedap sungguh la

  29. ahmad hasif
    ahmad hasif August 15, 2016 at 5:58 pm | | Reply

    ya itu yang buat aku kurang sangat beli dekat baazar..nampak bukan main sedap..sampai kat tekak..no komen.

  30. sahabatnesia
    sahabatnesia December 5, 2016 at 9:06 am | | Reply

    nampak sedap sekali tuh … nyamnyam

  31. fiqh
    fiqh September 9, 2017 at 3:40 pm | | Reply

    sedak sekali nampaknya. bolek nak coba buat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.