50 Responses

  1. ahmadyani
    ahmadyani August 3, 2016 at 9:22 pm | | Reply

    Baca ni…teringat pula kisah si ibu yang tahu dan izin anaknya keluar malam, tapi tak tahu anaknya ikut jantan merempit.

    1. titan
      titan August 5, 2016 at 5:59 pm | | Reply

      Itulah.

      Ibu bapa kena berhati-hati sekarang nih.

  2. McYanni
    McYanni August 3, 2016 at 9:25 pm | | Reply

    Perangai murid sebegini, jika tiadak berubah akan meralat sampai ke tempat kerja. Hidup akan bercelaru. Last sekali masyarakat yang di salahkan.

    1. titan
      titan August 5, 2016 at 6:59 pm | | Reply

      Harap mereka berubah.

      Demi masa depan yang lebih penuh dengan kasih sayang.

  3. Anuar
    Anuar August 4, 2016 at 12:48 am | | Reply

    Tulah…. Terlajak perahu boleh di undur… Terlajak kata atau kelakukan buruk akibatnya….

    1. titan
      titan August 5, 2016 at 7:00 pm | | Reply

      Tu la.

      Bahaya bab terlajak-lajak nih.

  4. onlajer
    onlajer August 4, 2016 at 1:21 am | | Reply

    ya betol boh kena jaga baik – baik anak perempuan kita …

    1. titan
      titan August 5, 2016 at 7:59 pm | | Reply

      Ya.

      Kena jaga dan kena berjaga-jaga.

  5. ema
    ema August 4, 2016 at 1:47 am | | Reply

    satu sekolah dulu ada geng yang suka pakai baju senteng, kain labuh, tudung singkat stokin tak pakai…geng ni nak tunjuk dialah hero kat sekolah. orang mcm ni dia seperti memberontak dalam diri.

    1. titan
      titan August 5, 2016 at 8:00 pm | | Reply

      Mana-mana sekolah pun ada geng tu semua.

  6. zool
    zool August 4, 2016 at 8:16 am | | Reply

    pergh… ayat yang cukup menginsafkan tu..
    harap2 anak kita dapat dijaga dengan baik

    1. titan
      titan August 5, 2016 at 9:00 pm | | Reply

      Ya.

      Mudah-mudahan begitulah hendaknya.

  7. akubiomed
    akubiomed August 4, 2016 at 10:03 am | | Reply

    Dah macam-macam sekarang ini. Zaman dahulu guru sangat dihormati.

    1. titan
      titan August 5, 2016 at 9:02 pm | | Reply

      Ya.

      Zaman sekarang, semua guru jadi mangsa viral.

  8. Noriza Rahman
    Noriza Rahman August 5, 2016 at 2:40 am | | Reply

    Sekarang murid yang berkuasa dari guru…hairan

    1. titan
      titan August 6, 2016 at 1:45 am | | Reply

      Diorang takde power.

      Masyarakat yang teringinkan power.

      1. Noriza Rahman
        Noriza Rahman August 11, 2016 at 2:23 am | | Reply

        Ha betul, masyarakat ni suka sangat menuduh dulu sebelum usul periksa

  9. apdm
    apdm August 5, 2016 at 4:05 am | | Reply

    besarkan anak perempuan sedikit susah berbanding anak lelaki..

    1. titan
      titan August 6, 2016 at 1:46 am | | Reply

      Memang susah banyak sebenarnya.

  10. encikarman
    encikarman August 5, 2016 at 8:00 am | | Reply

    pelik pelik… mmg pelik.

  11. sabree hussin
    sabree hussin August 5, 2016 at 3:39 pm | | Reply

    Kalau sepanjang tahun budak tu kena perli dengan semua orang pun boleh jadi gila budak tu nanti 😀

    1. titan
      titan August 6, 2016 at 1:47 am | | Reply

      Gila tu aku tak tahu.

      Tapi mental memang down punya.

  12. Hairul Hissam
    Hairul Hissam August 7, 2016 at 11:59 pm | | Reply

    Generasi skrg byk dididik oleh tv…

    dan rancangan tv di dalam atau luar negara byk mendidik budak2 jadi memberontak dan kurang ajar dan tidak menghormai org lebih tua dan guru…..

    tapi itulah strategi yahudi merosakkan umat manusia. menjadikan rakyat mereka sendiri yg merosakkan generasi mereka sendiri tanpa mereka sedari……

    1. titan
      titan August 9, 2016 at 2:59 am | | Reply

      TV pun satu lagi benda yang sangat merbahaya jika tidak digunakan dengan bijaksana.

      Sebab itu, kena lebih berhati-hati.

      Mak bapak pun kena ambil peranan dalam hal ini.

  13. Hero Borneo
    Hero Borneo August 8, 2016 at 8:59 am | | Reply

    perasaan kita kalau diabaikan awek tak pe..boleh move on and next..

    tetapi kalau keluarga sendiri lagi-lagilah sakit dibuatnya

    1. titan
      titan August 9, 2016 at 3:01 am | | Reply

      Itu lagi bala.

      So, jangan cari pasal.

  14. Nurul
    Nurul August 8, 2016 at 11:19 am | | Reply

    Memang betul cakap bro. Bila orang sekeliling anggap kita tak wujud, memang sakit hati. Peringatan buat diri sendiri jugak, jangan cari pasal dengan cikgu. Sampai tua kena hormat, sampai tua tetap panggil dia cikgu.

    1. titan
      titan August 9, 2016 at 3:01 am | | Reply

      Ya.

      Jangan cari pasal dengan cikgu.

      HAha..

  15. Raihanah
    Raihanah August 10, 2016 at 1:32 am | | Reply

    moga dijauhkanlah anak2 kita daripada terjebak gejala negatif camni

    1. titan
      titan August 11, 2016 at 7:32 am | | Reply

      Ya.

      Moga benda tu main jauh-jauh dari anak-anak kecil ini.

      1. Raihanah
        Raihanah August 17, 2016 at 12:45 am | | Reply

        selain pantau anak2, kena amalkan juga doa2 terutama doa dari ibu. mustajabnya doa ibu buat anak2

        1. titan
          titan August 23, 2016 at 5:26 am | | Reply

          Ya.

          Sebab itu, ibu bapa kena main peranan jugak.

          Tak leh harap cikgu aje.

  16. Ikhwan
    Ikhwan August 11, 2016 at 7:37 am | | Reply

    Dulu sebut nama cikgu disiplin semua budak kecut… sekarang rasa hormat pelajar pada cikgu dah kurang.

    1. titan
      titan August 23, 2016 at 5:25 am | | Reply

      Ya.

      Hormat tu, semua simpan kat rumah.

  17. rahimah
    rahimah August 11, 2016 at 1:28 pm | | Reply

    Susah jadi cikgu sekarang. Ada power pun tak boleh nak exercise.

    1. titan
      titan August 13, 2016 at 3:26 pm | | Reply

      Ya.

      Terpaksa guna apa yang ada dan yang mampu.

  18. Azam Mohamad
    Azam Mohamad August 13, 2016 at 8:35 am | | Reply

    ignore juga boleh jadi satu senjata, macam boikot la jugak.

    1. titan
      titan August 13, 2016 at 3:22 pm | | Reply

      Ya.

      Bisa menggoncangkan dunia demokrasi.

  19. ahmad hasif
    ahmad hasif August 15, 2016 at 5:32 pm | | Reply

    zaman sekarang dan dulu lain..sekarang murid lagi besar kepala dari cikgu..cikgu pula kena pandai amek hati anak murid..memang memeningkan..

    1. titan
      titan August 23, 2016 at 5:24 am | | Reply

      Ya.

      Kita hidup dalam timeline yang berbeza.

      ofkos cikgu dan murid berbeza dalam banyak segi.

  20. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam August 19, 2016 at 11:10 am | | Reply

    Kena pantau anak2 tak boleh terlalu open minded, dari kecik senang nk didik dah besar tak boleh tegur lagi susah. Didikan agama secukupnya.

    1. titan
      titan August 23, 2016 at 5:22 am | | Reply

      Ya.

      Kena pantau apa yang patut.

      Jangan main lepas gitu aje.

  21. Hafizul
    Hafizul August 21, 2016 at 12:06 pm | | Reply

    Semoga Allah berikan saya kekuatan dan ketabahan untuk mendidik anak agar disenangi didunia dan akhirat… Aminnnnn…

    1. titan
      titan August 23, 2016 at 5:22 am | | Reply

      Ya.

      Semoga semua orang ada kekuatan.

  22. olaoli
    olaoli August 21, 2016 at 1:43 pm | | Reply

    takpe cikgu titan..nanti dengar cerita nak dibenarkan guru merotan..budak2 sekarang ni mungkin kekerasan je yang boleh mengajar. kalau setakat psikologi2 tu, tak kemana la

    1. titan
      titan August 23, 2016 at 5:13 am | | Reply

      Yang boleh rotan pun, siapa aje.

      Bukan semua guru boleh rasanya.

  23. Raihanah
    Raihanah August 22, 2016 at 2:53 am | | Reply

    terbaik ayat last sekali tu. saya suka

    1. titan
      titan August 23, 2016 at 5:11 am | | Reply

      Ya.

      Tak sesia penat mengarang ayat tu.

  24. ira
    ira December 4, 2016 at 7:36 am | | Reply

    setuju sangat and thanks for sharing

  25. Yourfabulousmama
    Yourfabulousmama April 3, 2017 at 1:11 pm | | Reply

    Rasa terasing dan diasingkan suatu yang berbeza. Being ignored ni lebih kurang rasa macam dipulaukan. Memang seksa mental fizikal kalau kena macam ni. Kalau dipulau sebab kita berbuat jahat or zalim is ok. if hanya sebab benda-benda kecil, memang diorang sangat zalim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.