87 Responses

  1. akubiomed
    akubiomed October 14, 2016 at 6:50 pm | | Reply

    Jenama yang serasi dengan anak. Jenama lain masalah ruam.

    1. titan
      titan October 16, 2016 at 8:11 am | | Reply

      Oh.

      paakai jenama ni jugak eh.

      1. Pokok2u
        Pokok2u October 19, 2016 at 3:50 pm | | Reply

        Petpet ni agak serasi dengan anak-anak setakat ni.

  2. ahmadyani
    ahmadyani October 14, 2016 at 7:20 pm | | Reply

    Masa sekarang ini, sekupang dua pun dapat kurang mesti diambil kira. Ia memberi kesan yang besar bila ia keperluan harian yang selalu di beli.

    1. titan
      titan October 16, 2016 at 8:12 am | | Reply

      Ya.

      sekupang pun berharga sekarang nih.

      1. Pokok2u
        Pokok2u October 19, 2016 at 3:52 pm | | Reply

        Nak berjimat cermat sekarang ni. Kena jaga poket.

  3. ajumohit
    ajumohit October 14, 2016 at 11:16 pm | | Reply

    memang suka beli bila ada diskaun macam ni

    1. titan
      titan October 16, 2016 at 8:13 am | | Reply

      Mesti ramai yang rajin shopping nih nanti.

      1. Aryanni
        Aryanni November 6, 2016 at 1:19 pm | | Reply

        Askm. Jual ape boleh sy tahu hihihihihhhIiiiiiiiiiii

  4. Adinsa
    Adinsa October 15, 2016 at 12:47 am | | Reply

    boleh bukak kedai pampers gini

    1. titan
      titan October 16, 2016 at 8:13 am | | Reply

      Camana tu nak bukak kedai pampers?

  5. Travelog Siti
    Travelog Siti October 15, 2016 at 7:12 am | | Reply

    Aku pun duk test2 jenama pampers yang elok utk anak ni. Skrg duk guna Huggies, ok jugak tak de ruam langsung. Masa pakai Drypers ada jugak ruam. So Pet Pet ni belum try lagi.. nak try Pet Pet pulak.

    1. titan
      titan October 16, 2016 at 8:14 am | | Reply

      haa..

      elok la.

      hang dah ada anak kan?

      tahniah beb.

  6. siti hazreen
    siti hazreen October 15, 2016 at 7:26 am | | Reply

    beli barang sekarang ni kena pikir nak jimat je kan…ekonomi malaysia hurmmm

    1. titan
      titan October 16, 2016 at 8:15 am | | Reply

      Ya.

      Selagi boleh jimat, kita jimat.

      1. Pokok2u
        Pokok2u November 10, 2016 at 4:25 am | | Reply

        Betul tu. Jimat selagi boleh

  7. Uncle Zuan
    Uncle Zuan October 15, 2016 at 8:19 am | | Reply

    sejujurnya aku tak tau harga pampers. jadi murah la kot hahaha

    1. titan
      titan October 16, 2016 at 8:16 am | | Reply

      Ya. Memang murah sebenarnya kalau dapat harga gini.

      1. Pokok2u
        Pokok2u November 10, 2016 at 4:26 am | | Reply

        Murah dengan harga macam ni.

  8. sabree hussin
    sabree hussin October 16, 2016 at 10:11 am | | Reply

    Ada formula matematik dia rupanya. Siapa yang tak tau, tak dapat la nanti harga murah macam ni.

  9. Penapis And Pembersih Udara Kereta
    Penapis And Pembersih Udara Kereta October 17, 2016 at 3:08 am | | Reply

    Kalau ada diskuan ini, saya mesti beratur untuk membeli. Maklumtlah boleh jimit sikit

  10. OEM PERFUME HALAL
    OEM PERFUME HALAL October 17, 2016 at 3:48 am | | Reply

    Tq tuan, ilmu yang baik…boleh kurangkan sikit harga….tiap bulan beli. Jazakallah khair

  11. Oem Perfume Halal
    Oem Perfume Halal October 17, 2016 at 3:49 am | | Reply

    alhamdulilah. terika kasih tuan. boleh kurangkan sedikit kos. tiap masa kita beli. Jazakallah Khair

  12. Khairul Zamri
    Khairul Zamri October 17, 2016 at 6:07 am | | Reply

    Murah dah ni jom klik kat lazada cepat-cepat

  13. imah
    imah October 17, 2016 at 8:15 am | | Reply

    mmg jimat n jimat….bawah 30 tu kira ok la…tapi sy dh pun tukar ke jenama tesco..hihi…ok jugak pakai ..hrga murah n kualiti pun tip top..

  14. AZLAN YUSSOF
    AZLAN YUSSOF October 17, 2016 at 8:31 am | | Reply

    dari kecik anak-anak saya pakai PetPet..
    Memang terbaik dan serasi dengan kulit anak-anak..

    Tapi yang offer ni sgt awesome 🙂

    1. titan
      titan October 19, 2016 at 7:38 am | | Reply

      Ohh..

      ada jugak yang pakai pet-pet eh.

  15. Ikhwan
    Ikhwan October 17, 2016 at 10:33 am | | Reply

    Anak aku dua orang palai drypers, dia orang pakai pet-pet gerenti bocor, tangki besar dah 🙂

    1. titan
      titan October 19, 2016 at 7:36 am | | Reply

      Kekadang pakai gak drypers.

      La ni..lebih pada petpet la.

  16. raihanah
    raihanah October 18, 2016 at 1:07 am | | Reply

    lama dah tak shop kat lazada. petpet ok ke, tak bocor?

    1. titan
      titan October 19, 2016 at 7:34 am | | Reply

      Setakat nih ok la jugak.

      Tak tahu kalau dah 2 tahun nanti.

      haha..

      1. raihanah
        raihanah October 21, 2016 at 1:30 am | | Reply

        boleh dipertimbangkan la buat masa ni. tq ya

        1. raihanah
          raihanah November 15, 2016 at 2:42 am | | Reply

          pertama kali cuba petpet. memang oklah tebal elok

  17. Iskandar @ JomJalan
    Iskandar @ JomJalan October 18, 2016 at 9:48 am | | Reply

    Tu memang murah. Sebab 7-8 tahun lepas pun 32 kalau x silap reganya.

  18. cik tom
    cik tom October 19, 2016 at 2:42 am | | Reply

    amboi siap panjang lebar kira2 untuk pampers petpet..hehe
    ciktom belum ada anak lagi..malas nak take noted..haha

    1. titan
      titan October 19, 2016 at 7:33 am | | Reply

      tapi dah kahwin kan?

      ke belum lagi?

    2. Aryanni
      Aryanni November 6, 2016 at 1:26 pm | | Reply

      Boleh berkenalan

  19. sayaiday
    sayaiday October 19, 2016 at 7:54 am | | Reply

    Hahaha seronok pulak baca, ada step by step gitu.

    memang best pakai shopback, kalau tak dapat voucher best dekat lazada, guna shopback. hehe

    1. titan
      titan October 29, 2016 at 4:59 pm | | Reply

      Ya.

      biasa macam tu la.

      kalau voucher memanjang fail, leh la guna shopback.

  20. Pokok2u
    Pokok2u October 19, 2016 at 3:42 pm | | Reply

    Murah tu jika boleh dapat bawah harga RM30.

  21. nurul fatin adiana
    nurul fatin adiana October 20, 2016 at 9:28 am | | Reply

    betul.murah la tu..biasa pling murah pnh dpt 29.90 petpet.anak pun selesa pakai..tebal..

    1. titan
      titan October 29, 2016 at 4:54 pm | | Reply

      Yup.

      Itu paling murah dan jarang jumpa promotion tu.

  22. Afif Rayyan
    Afif Rayyan October 20, 2016 at 10:01 am | | Reply

    anak saya pun dah mula bertukar kepada petpet.. boleh guna teknik en titan nie.. terima kasih di atas info nie

    1. titan
      titan October 29, 2016 at 4:53 pm | | Reply

      Boleh la cuba.

      Hoho.

  23. Noriza Rahman
    Noriza Rahman October 21, 2016 at 1:56 am | | Reply

    Memang guna jenama PETPET la dengan dua orang anak ni, dulu agak murah la RM29 sekarang memang mencecah RM36.

    Ditolak tambah bahagi darab semua memang berbaloi beli kalau tak payah susah2 nak drive keta redah jem semata2 nak beli pampers anak je.

    haha

    1. titan
      titan October 29, 2016 at 4:51 pm | | Reply

      Ya.

      Memang sangat murah la.

  24. zik
    zik October 22, 2016 at 5:12 am | | Reply

    pakai pampers jenis lain… biasa kalau ada promosi, barulah nak kira2 nih.. hehe

  25. zool
    zool October 24, 2016 at 2:56 pm | | Reply

    anak aku pakai drypers buat masa ni..
    nak campur2 takut nanti tak elok plak

    1. titan
      titan October 29, 2016 at 4:49 pm | | Reply

      Anak aku pun pakai masa awal-awal dulu.

      Tapi la ni, dua-dua leh pakai.

      haha..

  26. Syazwan
    Syazwan October 25, 2016 at 10:33 am | | Reply

    Wah, admin memang tahu mcm mna utk jimat wang. Perlu belajar ngan admin sbb skrg duit memang x cukup utk hidup.

    1. titan
      titan October 29, 2016 at 4:48 pm | | Reply

      Selagi leh jimat, kita jimat beb.

  27. sarah
    sarah October 26, 2016 at 3:48 am | | Reply

    dah ada akaun shopback, tapi tak pernah beli pampers online.

    1. titan
      titan October 29, 2016 at 4:47 pm | | Reply

      Beli barang lain pun boleh.

  28. myliferia
    myliferia October 26, 2016 at 5:32 pm | | Reply

    Macam buat bajet negara dah nie…hehehe

    1. titan
      titan October 29, 2016 at 4:46 pm | | Reply

      Haha..

      boleh je kalau nak wat.

      Tapi kena tahu dulu semua harta dalam negara dulu.

  29. Box Bayi
    Box Bayi October 27, 2016 at 9:03 am | | Reply

    Ok bang, untuk anak tercinta apa yang tak boleh, saya nak coba sekarang nih..

  30. Kereta Sewa
    Kereta Sewa October 28, 2016 at 3:28 am | | Reply

    Murah tapi kena bersyarat plak. Xpe trik yang kekadang orang tak tau tapi bro dah reveal. Toce2

  31. Malaysia Sentral
    Malaysia Sentral October 28, 2016 at 5:32 am | | Reply

    still ada x promosi tu?

    1. titan
      titan October 29, 2016 at 4:43 pm | | Reply

      Tak berapa pasti.

      Kena tengok selalu kat lazada.

      Diorang memang selalu wat promosi gak.

  32. Amir Mazlan
    Amir Mazlan October 29, 2016 at 6:46 am | | Reply

    bila ada barang yang berkenan kat zalora nih, kat bawah tu mesti ada tulis “ship from oversea”..kebanyakannya.

    waktu ngepos plak dari 2 minggu ke sebulan..lebih sebulan pun ada.

    lama giler ahh nak nunggu..terus pakcik kensel niat nak beli 🙂

    1. titan
      titan October 29, 2016 at 4:45 pm | | Reply

      haha..

      barang luaq memang lama la situ.

      biasalah tu.

  33. Pengedar Shaklee Kuala Lumpur
    Pengedar Shaklee Kuala Lumpur November 1, 2016 at 9:43 am | | Reply

    murah n berkualiti

  34. Aishah
    Aishah November 1, 2016 at 1:25 pm | | Reply

    Hi faizal.. time kasih utk tips bguna.. nk tny, cashback tu dpt mlalui ape ye? Shopback bank in duit pd kite smula ke camane? Sy da sign up shopback tu. Tp dia xde mtk pon no acc. Jd sy sgt curious mcm mane dia pnye system tu. Huhu.. mekasih jwb

    1. titan
      titan November 4, 2016 at 4:07 pm | | Reply

      DIa bayar melalui akaun bank kita.

      Kena update nombor akaun di bahagian details selepas daftar kat website shopback tu.

      cukup RM10 dan cukup tempoh tempoh matang, boleh request untuk withdrawal duit ke akaun bank kita.

  35. Ubat Kuat Lelaki Gambir Emas
    Ubat Kuat Lelaki Gambir Emas November 4, 2016 at 1:49 am | | Reply

    Thanks Faizal for sharing. Tertarik dengan tawaran cashback dari shopee.my. Akan mendaftar lepas ini bagi memudahkan urusan membeli di lazada dan paling best dapat lebih diskaun. Terbaik..Sekarang ini kena pandai cari cara utk berjimat, almaklumlah semua barang menaik sekarang.

    1. titan
      titan November 4, 2016 at 4:09 pm | | Reply

      kalau ada kupon diskaun atau voucher lazada, better guna itu. Lagi banyak kurang.

      Kalau tak ada, leh guna shopback untuk dapatkan cashback.

      Nilai mungkin berbeza.

      Tapi dapat jimat singgit dua, itu dah cukup memberikan satu kegembiraan.

  36. Elih Japahar
    Elih Japahar November 4, 2016 at 3:14 am | | Reply

    Uihhh murah ehh tapi free shipping tak? kalau free mmg murah sgt lah ni

    1. titan
      titan November 4, 2016 at 4:22 pm | | Reply

      LAzada biasanya shipping free.

      untuk pet-pet ni, memang free shipping.

      Aku beli barang rm20 lebih pun shipping masih free walaupun benda tu dari luaq negara dan kena tunggu dekat 2 minggu.

      Haha..

  37. umiadam
    umiadam November 5, 2016 at 4:40 am | | Reply

    memang anak dua-dua pakai jenama ni.

    tapi sekarang si adik saje, sebab abang dah berpisah dengan pampes.

    murah sangat beli banyak-banyak..

  38. Blogger Lelaki
    Blogger Lelaki November 7, 2016 at 12:14 am | | Reply

    zaman sekarang ni semua dah mudah…pampers pun dah boleh beli online

  39. Wan Syahida
    Wan Syahida November 10, 2016 at 6:22 am | | Reply

    Cara beli pampers dengan lebih menjimatkan pun dah sangat membantu skang ni. Selalu kena korek cara berjimat. Thanks for sharing!

    1. titan
      titan November 24, 2016 at 9:03 am | | Reply

      Ya.

      Sekarang kena belajar untuk lebih jimat.

  40. riangria
    riangria November 12, 2016 at 11:29 am | | Reply

    shopping online dengan harga berpatutan memang menyenronokan..

    1. titan
      titan November 24, 2016 at 9:29 am | | Reply

      Ya.

      Itu memang seronot.

  41. muwasaun niam
    muwasaun niam November 12, 2016 at 11:31 am | | Reply

    langsung beli dah … heheheh

  42. Abe Jaq
    Abe Jaq November 15, 2016 at 7:47 am | | Reply

    terima kasih. tips yang bagus

  43. cikguzaidirazali
    cikguzaidirazali November 27, 2016 at 12:27 am | | Reply

    pernah cuba jenama ni tapi kurang puas hati. sekarang pakai huggies jer..pampers tahan lama dan tak pecah dan juga tak ruam jika hanya buang air kecil… 🙂 sayang plak promo kurang huggies ni di online.tp di pasaraya masih boleh dapat harga bawah rm30 semua saiz. 🙂

  44. Ira
    Ira November 28, 2016 at 6:42 am | | Reply

    wahh, dah lah senang nak order,murah pulak tuh. best lah

    1. titan
      titan May 29, 2017 at 4:26 pm | | Reply

      Ya.

      Memang murah la sikit.

  45. Kak Nab
    Kak Nab November 30, 2016 at 2:42 pm | | Reply

    oo murah banyak juga. tq sudi sharing dengan kami

    1. titan
      titan May 29, 2017 at 4:27 pm | | Reply

      Ya.

      Memang banyak murah.

  46. huda
    huda December 2, 2016 at 12:46 am | | Reply

    tak pernah cube lagi beli ngan shopback tu, kene try pasni

    1. titan
      titan May 29, 2017 at 4:24 pm | | Reply

      Boleh la pi cuba lepas ni ye.

  47. olaoli
    olaoli December 6, 2016 at 6:38 am | | Reply

    tapi aku guna pampers yang lebih murah…pampers giant. Save budget. lagipun anak2 macam oke je pakai pampers murah tu.

    1. titan
      titan May 29, 2017 at 4:23 pm | | Reply

      Kalau ok, kena dengan kulit.

      Teruskan aje beb. HOho!

  48. Mat Nor
    Mat Nor February 25, 2017 at 1:07 am | | Reply

    Selama ni tak tahupun boleh dapat cash back balik beli barang di LAZADA. Banyak kali beli Petpet di LAZADA average harga dalam RM25/pek untuk Mega Pack.

    Ikut mood harga mana yang lebih murah biasanya compare dulu di 11STREET VS LAZADA. Petpet online memang lebih murah compare others brand. Averagely below RM28/pek paling mahal untuk belian bundle 3/4 pek.

    Paling murah beli di 11street below RM20/pek untuk bundle Petpet Pants Mega Pack M76 dengan kupon diskaun, shipping diskaun, credit dan bcard point. Boleh jimat berganda. Simpan stok untuk kegunaan masa depan dengan tambahan stok pelbagai size pada masa offer yang murah compare harga pasaran / offer di hypermarket pun tak dapat semurah RM20.

    1. titan
      titan May 29, 2017 at 12:41 pm | | Reply

      11street penat nak kumpul kupon, bcard,credit dan memacam lagi dia dan plus kena bayar delivery. Senang cakap, kena alert semua menda. Baru betul-betul murah bila shopping.

      Lazada depa tanggung semua walaupun susah gila nak jumpa kupon diorang. But, still murah bagi aku.

      Haha..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.