65 Responses

  1. Hafizul
    Hafizul December 22, 2016 at 11:13 pm | | Reply

    Ohhhhhh rindunya nak tulis blog.. rindunya nak buat duit dengan blog.. ya.. 3 tahun.. 3 tahun setup cantik ²… Kenapa pondok Kecil x masuk list tu??? 😂😂😂

    1. titan
      titan December 23, 2016 at 9:54 am | | Reply

      Sebab lom layak lagi.

  2. anuar
    anuar December 22, 2016 at 11:45 pm | | Reply

    Betul..
    Saya setuju.. 3 tahun masa yg diambil untuk buat duit dengan blog dlm keadaan yg selesa..
    Tapi tu pun kena work hard..
    Jangan setakat hangat2 tahi ayam..

    1. titan
      titan December 23, 2016 at 9:55 am | | Reply

      Ya.

      KEna kerja kuat.

      Bukan angan-angan aje kena kuat.

  3. sabree hussin
    sabree hussin December 22, 2016 at 11:49 pm | | Reply

    Kadang-kadang aku rasa… 3 tahun TAK CUKUP!

    1. titan
      titan December 23, 2016 at 9:56 am | | Reply

      Memang logik tak cukup.

      Tapi, paling cepat memang cukup.

  4. Aryn Fadz Lee
    Aryn Fadz Lee December 23, 2016 at 12:52 pm | | Reply

    Betu..3 tahun jangka masa paling kurang pada pendapat saya. Lagi lama lagi banyak dapat kita develop

    1. titan
      titan December 23, 2016 at 6:08 pm | | Reply

      Ya.

      Banyak jika dimanfaatkan dengan sepenuhnya.

  5. Jie Susanos
    Jie Susanos December 23, 2016 at 1:29 pm | | Reply

    emm..tiga tahun ambil masa ya titan..

    tahun ketiga ni blog aku..kena kerja kuat lagi ler..haha

    1. titan
      titan December 23, 2016 at 6:09 pm | | Reply

      Itu paling singkat.

      Tapi keje memang gila sikit la.

      Haha..

  6. ahmadyani
    ahmadyani December 23, 2016 at 7:53 pm | | Reply

    Tiga tahun dengan ilmu, fokus, kerja kuat, konsisten…apa lagi? Yang pastinya bukan main redah begitu sahaja.

    1. titan
      titan December 26, 2016 at 4:29 pm | | Reply

      Ya.

      Kena kerja kuat.

  7. tukangmasak
    tukangmasak December 23, 2016 at 7:58 pm | | Reply

    Dalam bidang apa pun, kena ambil masa sikit untuk mendapat hasil yang konsisten. Bentuk wang ke, kemahiran ke atau apa sahaja.

    1. titan
      titan December 26, 2016 at 4:26 pm | | Reply

      Ya.

      Dalam apa bidang sekalipun.

  8. cho zila
    cho zila December 24, 2016 at 4:26 am | | Reply

    wash my brain bacanyer.. ha.. ha..

  9. nikkhazami
    nikkhazami December 24, 2016 at 6:30 am | | Reply

    happy wife happy life.

    1. titan
      titan December 26, 2016 at 4:25 pm | | Reply

      Ya.

      lets have more good wife.

  10. nurmisnan
    nurmisnan December 25, 2016 at 4:33 am | | Reply

    hahaha.. aku suka bab hang sebut last tu.. apa pun memang nak naik atau nak maju rejeki meluas SAYANG keluarga. insyaAllah..

    ehhh nak memberut plak..bye

    1. titan
      titan December 26, 2016 at 4:22 pm | | Reply

      Ya.

      Sayangi keluarga anda.

  11. ira
    ira December 25, 2016 at 5:00 am | | Reply

    tulaa kan, perlu masa yang lama untuk nak berjaya

    1. titan
      titan December 26, 2016 at 4:25 pm | | Reply

      Ya.

      Tetap kena ambil masa.

  12. zool
    zool December 25, 2016 at 3:19 pm | | Reply

    Betul.betul..betul..
    bukan mudah nak senang ni…

    1. titan
      titan December 26, 2016 at 4:21 pm | | Reply

      Ya.

      Tak mudah, tapi tak juga tak mustahil.

  13. si bongkok
    si bongkok December 25, 2016 at 3:20 pm | | Reply

    Hoho…orang kacak kena popular bro..org kampung duduk tepi perigi susah oo nak popular…bukan kata nak popular income pon ciput jek… 🙂

    Bro lain..orang ada-ada…popular dan income berdesup berpisah tiada… 🙂

    1. zool
      zool December 26, 2016 at 1:29 pm | | Reply

      tak kisah bro.. tak kacak pun takpe..
      janji kena pandai umpan..

    2. titan
      titan December 26, 2016 at 2:37 pm | | Reply

      Aku kacak je.

      Popular je tak.

  14. imnajmi
    imnajmi December 26, 2016 at 1:08 am | | Reply

    baca 2 3 perenggan tiba kat ayat kamasutra dan aiman tino, aku ingat nak lost dah terus pangkah hahaha… take time blogging ni, cuma fokus tak fokus saja nak buat, kadang bila dah terjebak benda lain, dia mula la hilang fokus

  15. Dkna Abza
    Dkna Abza December 26, 2016 at 10:03 am | | Reply

    Good luck jamal. 3 tahun lagi jangan lupa share kisah kejayaan okeh

    1. titan
      titan December 26, 2016 at 2:28 pm | | Reply

      yA.

      Good luck Jamal.

  16. ajumohit
    ajumohit December 26, 2016 at 3:21 pm | | Reply

    masih bertatih lagi nak jadi mcm yg dalam list tu

    1. titan
      titan December 26, 2016 at 4:35 pm | | Reply

      Takpe.

      Teruskan bertatih.

  17. Ummi Hanie
    Ummi Hanie December 26, 2016 at 4:31 pm | | Reply

    3 tahun pun boleh dah yer.

    insyaAllah.

    terima kasih atas motivasi blogger lama tapi ….. huhu

    1. titan
      titan December 28, 2016 at 5:26 pm | | Reply

      Ya.

      Mau atau tidak aje.

  18. Amir Mazlan
    Amir Mazlan December 27, 2016 at 3:33 am | | Reply

    Nak dapat dalam 3 tahun, atau mungkin jugak utk cepatkan, pastikan guna sekali teknik lejen seo merah jambu..insyaAllah 😀

    1. titan
      titan December 28, 2016 at 5:25 pm | | Reply

      Ya.

      Belajar mana yang patut, praktik dan amalkan selalu.

  19. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim December 27, 2016 at 7:37 am | | Reply

    Setuju ngan ko.. masa tu penting. buat blog hari ni nak kaya terus, sila g terjun bangunan. blog bukan skim cepat kaya.

    1. titan
      titan December 28, 2016 at 5:19 pm | | Reply

      Ya.

      Terjun bangunan tinggi sikit.

      Baru sakit.

  20. raihanah
    raihanah December 28, 2016 at 12:15 am | | Reply

    nak sabar 3 tahun tu pun bukan mudah juga

    1. titan
      titan December 28, 2016 at 5:20 pm | | Reply

      Ya.

      Itu juga sangat susah sebenarnya.

  21. ema
    ema December 28, 2016 at 7:39 am | | Reply

    lepas 3 tahun mencuba, jangan terus putus asa jika tak berjaya juga.

    1. titan
      titan December 28, 2016 at 5:20 pm | | Reply

      Ya.

      Jangan putus asa.

  22. olaoli
    olaoli December 28, 2016 at 11:11 am | | Reply

    alamak post lu ni bro kasi gua terlebih semangat la..tinggal 2 tahun lagi ni, 1 tahun dah berlalu gua tak punya ape-ape lagi ni

    1. titan
      titan December 28, 2016 at 5:22 pm | | Reply

      Takpe.

      Topup balik setahun.

      Takde hal ppunya.

      Janji lu tak bagitau orang lain.

  23. muja
    muja December 28, 2016 at 12:42 pm | | Reply

    3 tahun ye. tapi kalau tak tahu pun ada nak buat dalam 3 tahun tu pun macam tak boleh jugak kan.. mmm

    1. titan
      titan December 28, 2016 at 5:23 pm | | Reply

      Sebab tu, 3 tahun tu ambil masa untuk belajar.

  24. lisa
    lisa December 29, 2016 at 4:09 am | | Reply

    mulakan tulis blog tu tak sesuah membrandingkan nama blog , cari niche blog yang sesuai ..

    1. titan
      titan January 4, 2017 at 9:04 pm | | Reply

      Ya.

      Setiapnya ada peringkat yang berbeda.

      Usaha.

  25. aneng
    aneng January 4, 2017 at 9:56 am | | Reply

    baru nam try berblogging..wish me luck…hehehhe..lubuk duit emas orang kata…

    1. titan
      titan January 4, 2017 at 9:02 pm | | Reply

      Wish you luck.

      Good luck.

      Keep luck.

  26. Ilham
    Ilham January 4, 2017 at 12:37 pm | | Reply

    memang butuh kerja keras untuk mendapatkan duit dari blog

    1. titan
      titan January 4, 2017 at 8:58 pm | | Reply

      Ya.

      Kena butuh kerja keras selalu.

  27. ruggedmom
    ruggedmom January 5, 2017 at 1:38 am | | Reply

    Dah masuk tahun baru dah ni en titan. Sila sambung brainwash II

    1. titan
      titan January 6, 2017 at 4:17 pm | | Reply

      Sabar.

      Sibuk layan anime sekarang.

  28. MeqZa Abdul Rahman
    MeqZa Abdul Rahman January 6, 2017 at 1:43 am | | Reply

    3 tahun memang cepat terasa, sebab blog yang dibuat pun dah berumur 2 tahun.. Semoga tahun ketiga ni dah boleh berlari laju

    1. titan
      titan January 6, 2017 at 4:22 pm | | Reply

      Ya.

      Semoga terus berlari dengan laju setiap hari.

  29. Amirul
    Amirul January 6, 2017 at 8:18 am | | Reply

    Power… baru2 ni nampak titan komisen 30k.. org yg sama ke?

    1. titan
      titan January 6, 2017 at 4:23 pm | | Reply

      Eh..

      komisen yang mana satu tuh?

  30. Khadeejah Hasmad
    Khadeejah Hasmad January 6, 2017 at 2:48 pm | | Reply

    3 TAHUN.

    Nak mula mungkin mudah. Nak konsisten itu agak mencabar.

    Mari bermula.

    1. titan
      titan January 6, 2017 at 4:25 pm | | Reply

      Ya.

      Segalanya kena bermula.

      Kalau tak, tak tahu la bila 3 tahun tu nak sampai.

  31. Sobri Mansor
    Sobri Mansor January 10, 2017 at 4:08 am | | Reply

    Kebanyakan yang selalu akan kecundang adalah pada fasa mengekalkan momentum diri untuk menulis.

    1. titan
      titan January 15, 2017 at 10:07 pm | | Reply

      Biasalah.

      Nak buat macam mana.

      Hati tak latih untuk kuat.

  32. Dedaun Comel | Buat Duit Online
    Dedaun Comel | Buat Duit Online January 19, 2017 at 8:55 am | | Reply

    Memang.. nak tahan hati je 3 tahun.. Siapa yang bertahan dia la yang dapat hasilnya. kan?

    1. titan
      titan January 24, 2017 at 11:24 am | | Reply

      Ya.

      Tak ramai yang sanggup nak bertahan selama 3 tahun itu.

  33. MamaHantek
    MamaHantek January 22, 2017 at 9:09 am | | Reply

    OK, selalu tergelak sikit baca entry tuan. Tp mmg terkesan la

    1. titan
      titan January 24, 2017 at 11:23 am | | Reply

      Takpe kalau gelak.

      Meriangkan hati yang luka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.