129 Responses

  1. Dukenaim
    Dukenaim February 4, 2017 at 6:24 pm | | Reply

    Fuhh padu! Bila baca ni tak tahulah ini teguran atau pesanan, sebab nampak macam AMARAN pun ado.. tapi benar, yang susah tu mmg terang2 susah, tapi yg paling ketara bila org susah nak tolong diri sendiri.

    Tabik cikgu =)

    1. titan
      titan February 4, 2017 at 6:50 pm | | Reply

      Semua ada.

      Kul 2 pagi ni weh.

      Tak tido ke?

  2. ahmadyani
    ahmadyani February 4, 2017 at 6:43 pm | | Reply

    Mencetus emosi untuk terus berusaha untuk buat yang terbaik. Ya! teruskan perjalanan sambil belajar. Kalau tunggu habis belajar baru mahu jalan, nanti terus tidak jalan-jalan.

    1. titan
      titan February 4, 2017 at 6:51 pm | | Reply

      Ya.

      Usaha itu hasil bentuk macam-macam emosi.

  3. tukangmasak
    tukangmasak February 4, 2017 at 6:50 pm | | Reply

    Buat blog ni macam memasak jugalah. Mula masak memang kena pandang resepi kemudian pandang kuali. Rasa pun sekejap melayang ke langit, sekejap tersemban ke tanah. Lama-lama praktik, Orang pun akan iktiraf air tangan kita walau masak main campak-campak je bahan dalam kuali.

    1. titan
      titan February 4, 2017 at 6:52 pm | | Reply

      Ya.

      Memasak juga satu usaha.

      Teruskan memasak.

  4. anuar
    anuar February 4, 2017 at 10:44 pm | | Reply

    Fuh… rasa bersemangat membaca tulisan cikgu Titan dari awal sampai habis…

    1. titan
      titan February 5, 2017 at 5:18 pm | | Reply

      Ya.

      TEruskan bersemangat.

  5. Calrase Patrick
    Calrase Patrick February 4, 2017 at 11:31 pm | | Reply

    Usaha betul-betul bila berblog sampai dapat hasil

    1. titan
      titan February 5, 2017 at 5:17 pm | | Reply

      Ya.

      Nak buat duit, biar sampai dapat.

  6. TopSeoFriendly
    TopSeoFriendly February 5, 2017 at 1:00 am | | Reply

    ya…apa-apa ilmu bermula dengan langkah pertama, bila dah hadam, tulis apa pun semuanya jadi, kalau memasak pun sentiasa sedap. Bila masuk bertanding boleh menang.

    Banyak nadihatan dan kritikan daripada Cikgu Titan.

    Trrima kasih segala-galanya.

    1. titan
      titan February 5, 2017 at 5:07 pm | | Reply

      Ya.

      Langkah pertama itu penting.

  7. zik
    zik February 5, 2017 at 1:19 am | | Reply

    yang kena ketum tuh aku tuh..haha..

    1. titan
      titan February 5, 2017 at 5:15 pm | | Reply

      Bak sikit daun ketum tu?

  8. Madam Affiliate
    Madam Affiliate February 5, 2017 at 1:36 am | | Reply

    …suka baca blog Cikgu Titan. Madam tak pernah miss sejak dua menjak ni. Memang betullah kacak & ego itu penting. Chaiyok (2x) bloggers!

    1. titan
      titan February 5, 2017 at 5:16 pm | | Reply

      Terima kasih kerana setia membaca sejak dua menjak ini.

  9. Elih Japahar
    Elih Japahar February 5, 2017 at 1:44 am | | Reply

    Tak semua orang sempurna dan genius? yang sempurna mmg tak ada cikgu Titan. huhu.

    Tapi yang niat tu mmg kena dibetulkan. Macam aku ni mmg blogging nak duit je, bukan nak kaya pun cukuplah bayar bil air, elektrik, unifi dan astro..

    Peringatan ni mmg pedas tapi bagus utk kita tidak tersasar daripada niat sebenar.

    Betullah tu, nak hasilkan blog yg interesting, mmg bukan bakat semua org. Mungkin walaupun tak se’genius’ yg diharapkan, at least ada input utk dikongsikan. Jadikan input bermanfaat utk masyarakat Malaysia.

    Hehe.

    1. titan
      titan February 5, 2017 at 5:06 pm | | Reply

      Ya.

      Semua orang tak sempurna.

      Saje je tulis ayat kasi sedap telinga dengaq.

  10. si bongkok
    si bongkok February 5, 2017 at 2:30 am | | Reply

    Punya padu sound depan-depan cikgu kita nie… 😛 Fact yang en titan ckp memang jelas lagi nyata – belajar buat blog bukan semudah yang dijangka..Tak untung tapi jadi pujaan hati cikgu titan pon dah boleh rasa bangga gak.. 🙂

    Kalo untung dan jadi pujaan hati sampai netizen boleh sasau kalo tak singgah n baca kena ada obat hati mcm reminder en titan tue… layan opick gak heh bro…terbaik laa… 🙂

    1. titan
      titan February 5, 2017 at 5:03 pm | | Reply

      kalau nak sound, biar depan-depan.

      Main belakang tak best.

  11. reezluv
    reezluv February 5, 2017 at 2:40 am | | Reply

    ahaha..ko le antaranya blogger yg aku xyah klik link kt memane..mmg genius..aku xsmpai ke tahap tu lg nmpknya..huhu

    1. titan
      titan February 5, 2017 at 5:04 pm | | Reply

      blog ko aku kena search.

      susah benar nak eja.

      1. reezluv
        reezluv February 7, 2017 at 8:17 am | | Reply

        sebab maleh aku nak guna reezluv tu…GA dah banned..kikiki

  12. Bahrain
    Bahrain February 5, 2017 at 1:50 pm | | Reply

    Terima kasih atas teguran yang baik.. mendalam ni..

    1. titan
      titan February 5, 2017 at 5:01 pm | | Reply

      Dalam biasa-biasa aje.

  13. nikkhazami
    nikkhazami February 5, 2017 at 1:58 pm | | Reply

    dia dah join sekali… haha!

    1. titan
      titan February 5, 2017 at 2:53 pm | | Reply

      Join sekali apa?

  14. Shahrul Yusof
    Shahrul Yusof February 5, 2017 at 3:37 pm | | Reply

    Asalnya dulu aku tulis blog ni suka-suka je. Nama blog pun main hentam aje. Sedar-sedar dah nak masuk 7 tahun jugak menulis, dari guna blogspot, sampai la guna wordpress dengan domain beli.

    1. titan
      titan February 5, 2017 at 7:07 pm | | Reply

      Ya.

      Bukan senang tu nak tahan 7 tahun.

  15. zool
    zool February 5, 2017 at 4:26 pm | | Reply

    panjang gak aku baca sampai abis..
    aku tak layan ketum.. aku layan kopi kapal api je..

    1. titan
      titan February 5, 2017 at 4:59 pm | | Reply

      kOpi kapal api memang sedap.

      Antara kopi yang aku layan gak.

  16. ajumohit
    ajumohit February 5, 2017 at 10:03 pm | | Reply

    sekarang masih suka-suka tulis blog, klu dapat income its a bonus, takmo meletakkan sasaran income, asal boleh renew hosting udahle 😉

    1. titan
      titan February 6, 2017 at 7:02 pm | | Reply

      Yap.

      Renew hosting itu juga satu niat yang baik.

  17. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim February 6, 2017 at 3:29 am | | Reply

    Bro.. tolong kerapkan update blog ko.. blog yang best dah makin pupus. Baca entri hari ni, sebulan kemudian baru update lagi. Penantian itu satu penyeksaan. Hahaha

    1. titan
      titan February 6, 2017 at 7:03 pm | | Reply

      Ko terseksa ke?

  18. Ira
    Ira February 6, 2017 at 6:48 am | | Reply

    peringatan yang bagus, betul tu niat tu penting untuk capai matlamat kita. thanks sharing.

    1. titan
      titan February 6, 2017 at 6:46 pm | | Reply

      Ya.

      Niat itu penting.

  19. mrhanafi
    mrhanafi February 6, 2017 at 10:35 am | | Reply

    banyak pula keyword janda dalam artikel tersebut

    1. titan
      titan February 6, 2017 at 7:00 pm | | Reply

      Haha..

      perasan plak hang eh.

  20. akubiomed
    akubiomed February 6, 2017 at 1:14 pm | | Reply

    Terpaksa redha makin ramai kawan-kawan yang aktif blog dahulu semakin hilang satu persatu sebab selalu terima broken link. 🙁

    1. titan
      titan February 6, 2017 at 6:45 pm | | Reply

      Ya.

      Penat adjust broken link nih.

  21. siti hazreen
    siti hazreen February 6, 2017 at 3:23 pm | | Reply

    moga saya tak masuk dalam kategori bangang abadi 😉

    lagu ni tak pernah dengar. bahasa jawa ke?

    1. titan
      titan February 6, 2017 at 6:44 pm | | Reply

      Lagu dari Opick.

      Penyanyi dari Indonesia.

      Yap, bahagian awal, jawa.

  22. rahimah majid
    rahimah majid February 7, 2017 at 12:06 am | | Reply

    Alhamdulillah banyak juga yang masuk dari blog. Ada yang sen-sen , ada yang puluh-puluh dan ada yang ratus-ratus. Paling best bila cecah ribu-ribu.Tapi nak keep on writing tu sesekali kena sebat juga sebab ‘busy’.

    1. titan
      titan February 8, 2017 at 8:07 pm | | Reply

      Syukur.

      Banyak dapat ye. 🙂

  23. haffizuliskandar
    haffizuliskandar February 7, 2017 at 1:02 am | | Reply

    yup. buat blog memang mudah. tapi untuk menulis dan terus menulis itu yang susah. semangatnya 3 hari, lepas tu sebulan ke laut menangkap ikan. ikan habis, kemudian ke pasar. pulang masak sampai perut kenyang. baru teringat, eh, blog tak update! ilmu yang banyak blogger kongsikan mereka tak mahu ambil pusing. tapi tak sampai hati nak cakap macam ayat ni:

    Ada yang memang bangang abadi.

    aduh! perit! sangat perit.

    1. titan
      titan February 8, 2017 at 8:10 pm | | Reply

      Apa yang perit sangat tu agaknya ye?

  24. raihanah
    raihanah February 8, 2017 at 1:30 am | | Reply

    memang berbaloi invest dalam blog ni, especially kalau anda fokus untuk bisnes online

    1. titan
      titan February 8, 2017 at 8:02 pm | | Reply

      Ya.

      Kuasa fokus itu sangat hebat.

      1. raihanah
        raihanah February 21, 2017 at 12:34 am | | Reply

        mujur saya nampak pasal kuasa fokus ni. lama tak menulis cikgu

  25. JebengOtai™
    JebengOtai™ February 8, 2017 at 6:08 am | | Reply

    nak hasil yg masyuk..skit2 x mo..hehe

    1. titan
      titan February 8, 2017 at 7:57 pm | | Reply

      Biasalah tu.

      Kita semua tamak.

      Haha..

  26. sis_hawa
    sis_hawa February 8, 2017 at 6:23 am | | Reply

    makan dalam!!! akak suka 😀

    1. titan
      titan February 8, 2017 at 7:55 pm | | Reply

      Ni memang suka makan dalam ni?

  27. Ikhwan
    Ikhwan February 8, 2017 at 10:15 am | | Reply

    Setakat ni, artikel blog aku yang rank banyak dari Uber. Jadi aku pun fokus kat Uber la sekarang 🙂

    1. titan
      titan February 8, 2017 at 7:43 pm | | Reply

      ok.

      teruskan aje.

      Mesti leh dapat banyak komisen tu nanti.

  28. Eray Majid
    Eray Majid February 9, 2017 at 7:38 am | | Reply

    Ya betul, kalau malas satu apa pun tak akan dapat. Usaha keras.

    1. titan
      titan February 9, 2017 at 11:25 am | | Reply

      Ya.

      Usaha kena kasi keras sikit.

  29. emalin mohd
    emalin mohd February 9, 2017 at 10:45 am | | Reply

    Betul sanhat tu. Nak buat entry blog yang menusuk jiwa dan bagi orang baca sampai habis memang sukar. Tapi practice make perfect kan? Semoga kita berjaya mencapai objektif dalam penghasilan blog masing-masing.

    1. titan
      titan February 9, 2017 at 11:18 am | | Reply

      Ya.

      Memang sukar, tetapi tidak mustahil.

  30. Wan Zawawi
    Wan Zawawi February 10, 2017 at 3:43 am | | Reply

    Kalu niat kita betul,In Shaa Allah satu hari nanti blog kita akan beri insentif la kan,cuma kena rajin dan tak mudah putus asa..terima kasih untuk pesanan berguna ni bro 🙂

    1. titan
      titan February 17, 2017 at 10:41 am | | Reply

      Ya.

      Kena rajin dan tak mudah putus asa.

      tu yang ramai orang tak mampu nak buat.

  31. Uncle Zuan
    Uncle Zuan February 10, 2017 at 8:36 am | | Reply

    tengah usaha nak fokus pada travel n lifestyle je sekarang ni. bila dah full time blogging, baru ada masa n fokus

    1. titan
      titan February 17, 2017 at 10:39 am | | Reply

      Aku yakin ko leh buat.

      Dan leh dah kumpul duit untuk kahwin cepat.

      1. Uncle Zuan
        Uncle Zuan March 25, 2017 at 2:50 pm | | Reply

        amin! ya aku dah kena kawin dah ni. seronok tengok kawan2 yang dah kawin semua bahagia2

        1. titan
          titan March 25, 2017 at 6:01 pm | | Reply

          Ya.

          Sila kahwin kalau mahu bahagia.

  32. Sue
    Sue February 10, 2017 at 10:02 pm | | Reply

    Usaha & doa sangat22 penting.
    Part hulur2 tu setuju sangat. Hulur2 jugak kat mak bapak walopon sikit. Kalau nak tunggu cukup baru nak hulur, memang tak pernah cukup la.

    1. titan
      titan February 17, 2017 at 10:38 am | | Reply

      Ya.

      Hulur la walaupun seekor ikan bilis goreng.

  33. MeqZa Abdul Rahman
    MeqZa Abdul Rahman February 10, 2017 at 11:40 pm | | Reply

    Bila buat blog dapat hasil, itu yang best. Impak maksima kepada diri untuk buat lebih baik lagi.

    1. titan
      titan February 17, 2017 at 10:37 am | | Reply

      Ya.

      Impak biar kena maksima.

      Baru hensem.

      1. MeqZa Abdul Rahman
        MeqZa Abdul Rahman February 27, 2017 at 6:48 am | | Reply

        Ohh bila maksima tu hensem ya. Wahhh!

  34. Jiesusanos
    Jiesusanos February 11, 2017 at 11:09 am | | Reply

    Haha..skali bro update ramai btul yg komen..terbaik..

    Huhu..

    Kata2 yg interesting.. Sila update slalu bro..

    1. titan
      titan February 17, 2017 at 10:35 am | | Reply

      Tak leh.

      Gua sibuk.

  35. #jmbelog
    #jmbelog February 12, 2017 at 5:39 am | | Reply

    perkongsian terbiak.
    terima kasih

    1. titan
      titan February 17, 2017 at 10:35 am | | Reply

      Apa yang terbiaknya?

  36. Adib Site
    Adib Site February 12, 2017 at 8:04 am | | Reply

    Okay penulisan ni mmg interesting. Huhu 🙂

    1. titan
      titan February 17, 2017 at 10:33 am | | Reply

      Ya.

      Memang interesting.

      Terima kasih kerana sudi membaca.

  37. azam
    azam February 12, 2017 at 8:27 am | | Reply

    aku ada setuju dengan artikel ko ni bro. yang best nyer time nak tulis kena lanyak dulu lepas tu baru datang idea. kalo nak tunggu idea datang dulu baru nak tulis memang ke laut la. pastu bende gini bukan setakat teknikal, spriritual pun ada gitu. huloq la mana patut bila dapat komisen. paling tak pun zakat tak tinggal …

    1. titan
      titan February 17, 2017 at 10:33 am | | Reply

      Ya.

      Part spiritual tu pun penting gak.

      Hoho

  38. Suri
    Suri February 12, 2017 at 10:00 am | | Reply

    Jap! Jap!
    Yg tang dapa kawen janda tu yg tak paham.
    Camna tu?

    1. titan
      titan February 17, 2017 at 10:31 am | | Reply

      Itu cuma propaganda sahaja.

      Hanya khayalan penulis.

  39. abdfatah
    abdfatah February 13, 2017 at 2:12 pm | | Reply

    Malas dah nak hapdate blog

    .. Hahahaa

  40. si bongkok
    si bongkok February 14, 2017 at 4:53 pm | | Reply

    Taiko SEO sudah masuk gelanggang…kena standby makan asap jek laa pasnie… dapat berada hampir2 dengan taiko jadila…. 🙂

    1. titan
      titan February 17, 2017 at 10:29 am | | Reply

      Masuk gelanggang apanya?

      Haha..

  41. ema
    ema February 15, 2017 at 7:48 am | | Reply

    Apapun niat itu lebih penting..bila menulis dapat income bagi semangat untuk sentiasa update blog..

    1. titan
      titan February 17, 2017 at 10:29 am | | Reply

      Ya.

      Niat itu lebih penting.

  42. raihanah
    raihanah February 15, 2017 at 8:49 am | | Reply

    tulis blog membuatkan saya perlu belajar lagi. satu sebabnya saya mahu berbeza darpada pengedar shaklee yang lain, dan sebab yang lain adalah saya mahu berikan maklumat tepat (atau sekurang2nya 80% tepat) kepada pembaca.

    1. titan
      titan February 17, 2017 at 10:27 am | | Reply

      Ya.

      Cuba jadi yang berbeza tetapi cukup nilai dan tepatnya ketika menyampaikan maklumat.

      1. raihanah
        raihanah February 21, 2017 at 12:36 am | | Reply

        insyaAllah, we do it right

  43. Razis
    Razis February 15, 2017 at 9:18 am | | Reply

    Fuh. Lama sungguh tak singgah sini..

    1. titan
      titan February 17, 2017 at 10:25 am | | Reply

      Ya, lama sungguh hang tak melawat ke sini.

  44. Saji.My
    Saji.My February 18, 2017 at 1:07 am | | Reply

    Haha bukan senang nak menghasilkan blig yang menguntungjan di Malaysia ni

    1. titan
      titan February 25, 2017 at 5:50 pm | | Reply

      Ya.

      Tak senang dan bukan senang.

      Ini Malaysia.

  45. Insurans Kereta Online
    Insurans Kereta Online February 19, 2017 at 3:12 am | | Reply

    bukan senang nak buat blog yang baik.. apa pun info ni sangat berguna.. terima kasih!!

    1. titan
      titan February 25, 2017 at 5:49 pm | | Reply

      Ya.

      Bukan senang nak buat.

      Aku setuju.

  46. Lokman Amirul
    Lokman Amirul February 19, 2017 at 8:51 am | | Reply

    Btoi apa segala yg tlh diterangkan…mana nya nak dpt hasil klu tak usaha…setiap titik peluh kita buat tu jika bersungguh sungguh dgn istiqomah akan dtgnya hasil…

    1. titan
      titan February 25, 2017 at 5:48 pm | | Reply

      Ya.

      Semuanya kena usaha beb.

  47. Telekung Hanna Mirae
    Telekung Hanna Mirae February 20, 2017 at 3:14 am | | Reply

    Betul betul betul

  48. saps
    saps February 20, 2017 at 3:33 am | | Reply

    sedih la bro tengok kat fb ni, rakan-rakan blogger, banyak yang nakkan fast cash , sanggup buat entri2 lucah..macam dah jadi trend pulak kat fb tu..

    1. titan
      titan February 25, 2017 at 5:44 pm | | Reply

      Ya.

      Bukan ko je sedih.

      Biawak pun sedih.

  49. eCommerce In Malaysia
    eCommerce In Malaysia February 21, 2017 at 2:41 pm | | Reply

    eleh titan, jentik skrotom ko kang baru tauu, ye ye aku pun belajar buat blog sekarang. tp skrg aku nak fokus buat blog lain niche plak, mana tau ada hasil, macam ko cakap tadi, buat blog mesti sampai ada hasil, insyaallah aku cuba.

    1. titan
      titan February 25, 2017 at 5:43 pm | | Reply

      ko tau ke skrotum tu menda?

  50. Naimah Wahab
    Naimah Wahab February 21, 2017 at 9:46 pm | | Reply

    Ayat-ayat yang highlight tu marvelous!

    Betullah, segala apa bermula daripada niat.

    Macam bersedekah, tak tunggu jadi orang kaya. Ada sikit, beri sikit, ada banyak, beri lebih.

    1. titan
      titan February 25, 2017 at 5:39 pm | | Reply

      Ya.

      Ayat yang higlight itu memang best dan mabeleus.

  51. Mama Kembar 3
    Mama Kembar 3 February 22, 2017 at 12:18 am | | Reply

    I berblog dengan niat berkongsi pengalaman dan cerita, kot kot bawa manfaat kat pembaca. Cth ttg bab lambat dpt anak, anak speech delay, bila ada yg email ucap terima kasih sbb dr blog i dpt semangat, rasa puas & berbaloi berblog

    1. titan
      titan February 25, 2017 at 5:51 pm | | Reply

      Semoga terus rasa puas dan berbaloi.

  52. Perawat Islam
    Perawat Islam February 22, 2017 at 4:49 am | | Reply

    Assalamualaikum tuan,

    Tidak dinafikan memang semua orang boleh hasilkan. Tetapi yang nak konsisten sampai jadi tu yang susah.

    Membaca artikel tuan memberikan saya semangat untuk terus menulis berdasarkan niat saya. Semoga sama-sama berjaya dunia dan akhirat.

    1. titan
      titan February 25, 2017 at 5:38 pm | | Reply

      Ya.

      Semoga kita semua berjaya didunia dan akhirat.

  53. Khairul Zamri
    Khairul Zamri February 22, 2017 at 1:57 pm | | Reply

    Siap ada lagu ni tapi tak faham lak lagu ape ni huhu

    1. titan
      titan February 25, 2017 at 5:36 pm | | Reply

      Lagu versi jawa.

      Ada yang melayunya lepas tu.

  54. sharmien
    sharmien March 1, 2017 at 9:42 pm | | Reply

    betul nak konsisten tulis blog tu mmg susah. apapun betul kata tuan ia berbalik dengan niat. kalau niat baik in sha Allah urusan kita juga sentiasa dipermudahkan olehNya.

    1. titan
      titan March 6, 2017 at 9:20 am | | Reply

      Ya.

      Susah nak konsisten

      Tapi dengan niat setinggi langit, itu semua tidak mustahil.

      1. raihanah
        raihanah March 9, 2017 at 1:39 am | | Reply

        mesti ada semangat untuk konsisten tu

  55. Suliana
    Suliana March 2, 2017 at 5:57 am | | Reply

    Mendalam sungguh ayat saudara. Namun membuka mata hati saya. Kuatkan usaha.

    1. titan
      titan March 6, 2017 at 9:19 am | | Reply

      Ya.

      Semoga terus terbuka hatinya setiap hari.

  56. Hanz
    Hanz March 7, 2017 at 12:03 pm | | Reply

    buat blog senang jer..
    nak tulis blog tu yg susah…
    sebelum menaip, macam2 idea keluar, dah menaip, semua idea hilang…

    1. titan
      titan March 24, 2017 at 7:56 am | | Reply

      Sebab tu, kena terus usaha.

      Takde keje yang senang.

  57. Wan Syahida
    Wan Syahida March 8, 2017 at 8:52 am | | Reply

    ilmu yang menarik… terima kasih atas perkongsian

    1. titan
      titan March 24, 2017 at 8:13 am | | Reply

      Ya.

      Terima kerana sudi membaca.

  58. MySemakan
    MySemakan March 9, 2017 at 11:52 am | | Reply

    Usaha tangga kejayaan. Sikit-sikit lama-lama berjaya

    1. titan
      titan March 24, 2017 at 8:15 am | | Reply

      Ya.

      Hargailah tangga dengan penuh semangat.

  59. onlajer
    onlajer March 14, 2017 at 10:03 am | | Reply

    okeh bhai kwan akan duduk praktis lagi untuk kali yang ke 900 hihihi

    1. titan
      titan March 24, 2017 at 8:26 am | | Reply

      Ok.

      Kalau tak cukup, tambah lagi seratus.

  60. Hafizul
    Hafizul March 22, 2017 at 3:38 am | | Reply

    Tang genius tu memang la.. Encik titan lebih genius dari saya.. haha…

    1. titan
      titan March 24, 2017 at 8:21 am | | Reply

      Itu semua orang setuju beb.

  61. amir
    amir March 22, 2017 at 1:28 pm | | Reply

    yang penting buat blog xde kena ban mcm fb adss dan lain lain

    1. titan
      titan March 24, 2017 at 8:22 am | | Reply

      Ya.

      Tak pening kepala sangat la macam benda lain.

  62. Detik Instax
    Detik Instax March 23, 2017 at 7:24 am | | Reply

    Salam kenalan. Nak buat blog perlukan ilmu. nak tulis benda yang menarik kena ada ilmu dan konsisten dalam menulis. Padu betul ayat post ni. huhu

    1. titan
      titan March 24, 2017 at 8:24 am | | Reply

      Ya.

      Dan kena banyak berlatih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.